Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπίτι και διακοπές: Τι θα βρω όταν επιστρέψω;

Με τόση ζέστη, τις τελευταίες ημέρες, το μόνο που σκέφτομαι είναι πότε θα φύγω.
Να τα παρατήσω όλα, να πάω στην παραλία και …ιδανικά, να μην ξαναγυρίσω!
Το μόνο που δεν σκέφτομαι και δεν με νοιάζει είναι τι θα αφήσω πίσω μου.
Κλειδώνω την πόρτα και φεύγω… Εσύ τι κάνεις;
Είσαι έτσι μποέμ σαν και εμένα;
Δεν σε νοιάζει όταν γυρίσεις αν θα βρεις τα υπάρχοντά σου …για να μην πω το ίδιο το σπίτι;
Επειδή οι καιροί έχουν αγριέψει και όσο πάνε θα αγριεύουν και περισσότερο, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε την περιουσία μας όσο λείπουμε.
Ξέρω ότι αν είσαι 500 χιλιόμετρα μακριά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά αλλά να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις αρκετά!
Θυρίδες : Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά! Δεν θα αφήσεις τίποτα αξίας στο σπίτι. Και με τον όρο αξίας εννοώ κυρίως, χρυσαφικά ρολόγια σημαντικά έγγραφα και λοιπά. Αυτά θα τα πας σε θυρίδα. Είναι άλλο να σου κλέψουν την τηλεόραση και άλλο ένα χρυσό κόσμημα ή οικογενειακό κειμήλιο. Το κόστος της θυρίδας ξεκινά ανάλογα με την τράπεζα από τα 20 ευρώ το χρόνο και αυξάνεται όσο μεγαλώνει το μέγεθος της θυρίδας.

Σπίτι:  Συναγερμό έχεις; Αν δεν έχεις μέχρι σήμερα, δεν νομίζω ότι θα βάλεις επειδή το λέω εγώ. Τουλάχιστον, κάνε ότι καλύτερο μπορείς για να ασφαλίσεις τα σημεία εισόδου. Τις συρόμενες μπαλκονόπορτες μπορείς να τις ασφαλίσεις περαιτέρω με ειδικά άγκιστρα που πουλάνε τα καταστήματα ειδών σπιτιού και μπλοκάρουν το άνοιγμα. Μία δεύτερη λύση είναι να τοποθετήσεις στο σιδηρόδρομο της πόρτας μία μπετόβεργα. Η πόρτα δεν θα ανοίγει με τίποτα και ο επίδοξος ληστής θα πρέπει να σπάσει τα διπλά τζάμια.
Για τα εξωτερικά ρολά, οι σύρτες που τα κλειδώνουν στο κούφωμα, είναι μία καλή και απλή λύση για να καθυστερήσεις τον κλέφτη. Μικρές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν και στην εξώπορτα, αν δεν είναι ασφαλείας. Στο εμπόριο υπάρχουν έξτρα κλειδαριές-μπάρες, που τρέχουν κατά το πλάτος πόρτας και ασφαλίζουν μέσα στον τοίχο! Κλειδώνουν κανονικά με κλειδί ασφαλείας την έξω πλευρά. Αν θες να παραστήσεις ότι κάποιος μένει στο σπίτι, -υπάρχει και άλλο ένα κόλπο.
Με έναν ή περισσότερους χρονοδιακόπτες, μπορείς να προγραμματίσεις τα φώτα, το ραδιόφωνο και άλλες συσκευές του διαμερίσματος να ανάβουν και να σβήνουν ανά διαστήματα. Επίσης, αν έχεις ηλεκτρικά ρολά, ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να στα προγραμματίσει να ανοιγοκλείνουν πρωί και βράδυ …για πιο πειστικό αποτέλεσμα!

 Τεχνολογία: Για να μας διαβάζεις, σίγουρα θα έχεις ίντερνετ και ίσως και ασύρματο ρούτερ. Αυτό το τελευταίο θα σου ανοίξει ένα νέο παράθυρο στον κόσμο της ασφάλειας αφού με δύο απλά βήματα μπορείς να εγκαταστήσεις όπου θες μέσα ή έξω από το σπίτι, ασύρματες κάμερες ip τις οποίες παρακολουθείς από το κινητό σου όποτε θες ή τις αφήνεις να σου στέλνουν αυτές mms με φωτογραφίες η βίντεο όταν με τον αισθητήρα υπερύθρων που διαθέτουν, διαπιστώσουν κίνηση στο χώρο παρατήρησης!
(Δες εδώ http://www.priveshop.gr/product.php?code=301320 κι εδώ http://www.e-plaza.gr/index.php?target=products&product_id=33472 ) Η τοποθέτηση και η λειτουργία είναι πανεύκολη υπόθεση και η εικόνα μπορεί να έρχεται στο κινητό απλά πληκτρολογώντας μία συγκεκριμένη διεύθυνση στο ίντερνετ. Ίσως, να μην μπορείς να πας στο σπίτι σου αν διαπιστώσεις μέσω των καμερών ότι κάποιος είναι μέσα, αλλά τουλάχιστον μπορείς να καλέσεις την αστυνομία.

Πρακτικά: Αν πρόκειται να λείψεις περισσότερο από ένα ή δύο μήνες, μπορείς να κάνεις μερικές «μεγάλες» κινήσεις. Άδειασε το ψυγείο από τα αναλώσιμα και κλείσε το ρεύμα του όταν θα λείπεις. Η οικονομία στο ρεύμα δεν είναι τόσο μεγάλη αλλά το να γυρίσεις και να βρεις τα πάντα χαλασμένα μέσα επειδή έγινε μία πολύωρη διακοπής ρεύματος, δεν είναι ότι πιο ωραίο. Στο ίδιο μήκος κύματος θα βγάλεις από τις πρίζες όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Θα γλυτώσεις και από την κατανάλωση αλλά και τις ίδιες τις συσκευές αφού ακόμα σε φάση αναμονής οι αυξομειώσεις της τάσης μπορεί να τις καταστρέψουν. Μη ξεχάσεις να κλείσεις και τα νερά!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια