Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πάρκο Σταύρου Νιάρχου 2016

Λειτουργία 16 Αυγούστου 2016 
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό.
Είναι η πιο δυνατή φλέβα της πόλης και μυρίζει λεβάντα και πεύκο, έχει χώμα θηραϊκό και έξοδο στη θάλασσα, είναι η μεγάλη δεξαμενή δημιουργίας, γνώσης και αυτοπεποίθησης της Αθήνας, της χώρας, σε μια στιγμή που η παράλυση μοιάζει αναπόφευκτη.
Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ‘μικρογραφία’ του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Τις μέρες αυτές, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχθηκε τους χιλιάδες επισκέπτες με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινούσε από το απόγευμα και διαρκούσε έως το ξημέρωμα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο… τη Νύχτα Μέρα!
Μουσική, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Αθλητισμός, Περιβάλλον, Δημιουργικά εργαστήρια, Ολονύχτιες Προβολές, Τέχνη, Μαγεία & πολλά άλλα!
Εικόνες πρωτοφανείς για την Ελλάδα, μια απλοχεριά, μια αστική φαντασίωση που έγινε δικαίωμα. Συνύπαρξη και εδραίωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης και γαλήνης με το δημόσιο χώρο. Κοιτώ τι συμβαίνει γύρω μου και σκέφτομαι πως είναι σκηνές που θα έπρεπε να ζούμε στον Εθνικό Κήπο. Δυνατότητες, ευκαιρίες, δράσεις, που θα δυναμώσουν τη σχέση των πολιτών, όλων των πολιτών με τον Εθνικό Κήπο, θα οδηγήσουν στην κατοίκησή του, στο ξύπνημα του από τον μακρύ ύπνο των τελευταίων ετών.
Το ΚΠΙΣΝ σε αριθμούς
240 στρέμματα η συνολική επιφάνεια του έργου, από τα οποία τα 170 καταλαμβάνει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
28.000 τ.μ. η δόμηση στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).
22.000τ.μ. στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Το υψόμετρο του τεχνητού λόφου ξεκινά από το 0 και φτάνει στα 32 μέτρα στο υψηλότερο σημείο του φυτεμένου δώματος της ΕΛΣ.
400Χ30 είναι οι διαστάσεις του καναλιού του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος Περίπου.
600 δέντρα και 70.000 θάμνοι έχουν τοποθετηθεί στον τεχνητό λόφο.
1.440 δένδρα και 320.000 θάμνοι συνολικά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
1.400 θέσεις θεατών βρίσκονται στην Κεντρική Σκηνή και 400 στην Πειραματική Σκηνή της ΕΛΣ 323 σεισμικοί μονωτές έχουν τοποθετηθεί κάτω από τα κτίρια της ΕΒΕ και της ΕΛΣ.
100Χ100 μέτρα οι διαστάσεις του ενεργειακού στεγάστρου 717 ο αριθμός των προκατασκευασμένων τεμαχίων του ενεργειακού στεγάστρου.
46 μέτρα είναι το υψόμετρο στο ψηλότερο σημείο του ενεργειακού στεγάστρου.
30 τα υποστυλώματα που στηρίζουν το ενεργειακό στέγαστρο.
Περίπου 2GWh ανά έτος η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγει το ενεργειακό στέγαστρο.
68 μέτρα είναι το ύψος του υψηλότερου γερανού που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Μικρά λεωφορεία θα αναχωρούν τακτικά από τον σταθμό μετρό Συγγρού Φιξ για τη δωρεάν μεταφορά του κοινού στον χώρο των εκδηλώσεων.
Η είσοδος για τις εκδηλώσεις βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ευριπίδου & Δημοσθένους (Καλλιθέα).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια