Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Hug Day - Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

National Hug Day
Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς αποτέλεσε ιδέα ενός φοιτητή, του Kevin Zaborney, ο οποίος το 1986 αποφάσισε να βρει έναν ακόμη λόγο για να προσφέρουμε απλόχερα μερικές αγκαλιές παραπάνω στους ανθρώπους που αγαπάμε. Μπορεί ακόμη και σήμερα να μην έχει καταγραφεί ως επίσημη παγκόσμια ημέρα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αλλά όλες οι χώρες τη γιορτάζουν.

Ο καθένας μας τη χρειάζεται. Στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας τρέχουμε να αγκαλιάσουμε τον άνθρωπό μας. Το ίδιο και στις πιο δυσάρεστες. Είναι το στήριγμα και η δύναμή μας μαζί. Η πρώτη ήρθε κατά τη γέννηση μας, όταν η μητέρα μας μας αγκάλιασε για πρώτη φορά και από τότε είναι αμέτρητες. Η ζεστασιά της δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο συναίσθημα, αφού είναι ικανή μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να αλλάξει όλο μας το είναι. Μόνο με ένα άγγιγμα ξεχάσαμε τη μεγαλύτερη αποτυχία μας, ξεπεράσαμε ένα χωρισμό, μοιραστήκαμε τη χαρά του πτυχίου μας ή ακόμη και την ημέρα του γάμου μας.
2e4517b58567af008b06050f05197a42
Οι ειδικοί τη θεωρούν ως το καλύτερο φάρμακο, αφού τα οφέλη της είναι πολλά και έστω και μία αγκαλιά μέσα στην ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή.  

Πάμε να τα δούμε:
Καταπολεμάει τη μοναξιά
Και ποιος δεν την έχει αναζητήσει κάθε φορά που αισθάνεται μόνος; Η μοναξιά κάνει τον άνθρωπο αδύναμο και ευάλωτο. Όσο μεγαλώνουμε ζητάμε όλο και περισσότερο την αγάπη των άλλων. Έχετε ποτέ παρατηρήσει ποτέ πόσο χαρούμενο έχετε κάνει έναν ηλικιωμένο, όταν του προσφέρατε μία ζεστή αγκαλιά; Ήταν σα να του χαρίσατε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν κοστίζει τίποτα και όμως είναι τόσο απαραίτητη.
Διώχνει το άγχος
Οι πιο αγχώδεις στιγμές της ζωής μας έγιναν παρελθόν μόνο και μόνο εξαιτίας μίας μεγάλης και εγκάρδιας αγκαλιάς. Δε χρειάστηκε κανείς να μας μιλήσει, ούτε και να μας κοιτάξει. Αυτό το μαγικό άγγιγμα απλά έλυσε τον κόμπο στο στομάχι μας και μας έπεισε πως μπορούμε να κατακτήσουμε ό,τι μας αξίζει. Μερικές φορές μας έδωσε και τη δύναμη να ακολουθήσουμε αυτό που θέλουμε, ακόμη και αν γνωρίζαμε πως δεν έχουμε τα κατάλληλα εφόδια, κι έτσι, τόσο απλά, δεν το βάλαμε κάτω.
38c5c8e45766a7f4f595b1e357882597
Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Σύμφωνα με το Carnegie Mellon University της Αμερικής το μεγαλύτερο αντίδοτο μίας ίωσης βρίσκεται στην... αγκαλιά. Θεωρείται, δηλαδή κάτι σα μία φυσική βιταμίνη που παίρνει ο οργανισμός μας για να αποφύγει τις ανεπιθύμητες ιώσεις. Μήπως, λοιπόν, το μυστικό της υγείας μας βρίσκεται δίπλα μας και εμείς μέχρι τώρα το αγνοούσαμε; Αγκαλιάστε τον αγαπημένο σας το πρωί και σφίξτε γερά τη μαμά σας λέγοντας της πόσο πολύ την αγαπάτε. Η υγεία μας βρίσκεται μέσα στα χέρια μας, ας μην την αφήσουμε να φύγει!
Βοηθάει την καρδιά
Ένα τέτοιο αίσθημα αγάπης μόνο την καρδιά δε θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφη. Μειώνει την καρδιακή πίεση και συμβάλλει στην αποφυγή άλλων καρδιακών παθήσεων. Μπορεί όταν ερωτευόμαστε αυτή να χτυπάει πολύ δυνατά και να κοντεύει να σπάσει, αλλά αν η αγκαλιά είναι δυνατή ο χτύπος της είναι ακόμη πιο ευχάριστος.

Αγκαλιά-ζουμε, λοιπόν, και δε διστάζουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, πόσο μάλλον μέρα που είναι!!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια