Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέα θεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από το μέτωπο της επιστήμης, ενάντια στην καρδιακή ανεπάρκεια. Μία νέα θεραπεία, μ έναν μοναδικό μηχανισμό δράσης, μειώνει το φορτίο που καλείται να διαχειριστεί η καρδιά με ανεπάρκεια.
Καθημερινά, 10.000 Ευρωπαίοι διαγιγνώσκονται με καρδιακή ανεπάρκεια και 15 εκατομμύρια εκτιμάται ότι ζουν με τη συγκεκριμένη κατάσταση. Oπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μία ιδιαίτερα εκφυλιστική, απειλητική για τη ζωή κατάσταση, στην οποία η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να το διοχετεύσει στο σώμα γιατί οι μύες της καρδιάς είτε είναι εξασθενημένοι είτε είναι ιδιαίτερα δύσκαμπτοι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά.
Κατά συνέπεια, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο θανάτου, επανειλημμένες νοσηλείες και συμπτώματα όπως είναι η δύσπνοια, η κόπωση και η κατακράτηση υγρών που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. Ωστόσο παρά το συχνό επιπολασμό, τα περισσότερα άτομα αδυνατούν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαγιγνώσκονται σωστά ή αποδίδουν λανθασμένα τα σημεία στη γήρανση.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε εγκρίνει το σύμπλοκο μόριο Σακουμπιτρίλη Βαλσαρτάνη για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με συμπτωματική χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης . Η έγκριση βασίζεται στα αποτελέσματα της μελέτης PARADIGM-HF, στην οποία συμμετείχαν 8.442 ασθενείς η οποία έδειξε ότι το σύμπλοκο μόριο Σακουμπιτρίλη Βαλσαρτάνη μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου .
«Γνωρίζουμε ότι τα άτομα που ζουν με καρδιακή ανεπάρκεια αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο θανάτου και έχουν χειρότερη ποιότητα ζωής σε σχέση με τα άτομα με οποιαδήποτε άλλη χρόνια κατάσταση. Επομένως, η προσφορά μιας νέας, πρώτης στην κατηγορία της, θεραπευτικής επιλογής, είναι ιδιαίτερα σημαντική για αυτούς τους ασθενεί», δήλωσε ο David Epstein, Division Head, Novartis Pharmaceuticals.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια