Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αστεία γράμματα στον Άγιο Βασίλη

.
Προς: Άγιο Βασίλη.
Διεύθυνση: Καισαρεία, Λαπωνία ή οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση χρησιμοποιεί ο παππούς με την κόκκινη στολή, τη χαριτωμένη κοιλίτσα και τα άσπρα γένια!
Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει!
Το πιστεύουμε μικροί και μεγάλοι που τον αγαπάμε και λαχταρούμε να μας θυμηθεί και φέτος.
Η προσφορά του μεγάλη, μικρή δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει να μας θυμηθεί και να συμπεριλάβει στα δρομολόγιά του τη δική μας διεύθυνση!
Χο, χο, χο...
Ο καλοσυνάτος Άγιος έχει έτοιμο το έλκηθρό του.
Οι τάρανδοι είναι υπ' ατμόν για το μεγάλο ταξίδι. Στάσεις θα πραγματοποιήσει όπου μένουν
παιδιά, αλλά δεν θα ξεχάσει και τους ηλικιωμένους!
Χο, χο, χο!..
Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας μάλιστα έχουν φροντίσει να αποστείλουν εγκαίρως τα γράμματά τους και αναμένουν με αγωνία την απάντηση του Αϊ-Βασίλη!
 Έστω και αν αυτή προέρχεται από την αρμόδια υπηρεσία των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.)! Μια απάντηση, ένα γράμμα βγαλμένο από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, γεμάτο όνειρα και προσδοκίες!
Όπως άλλωστε είναι και οι επιστολές των αγνών ψυχών των παιδιών, που δανειστήκαμε από το γραμματοκιβώτιο του Άι Βασίλη!
«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, όπως βλέπεις, συνεχίζω να πιστεύω σε σένα, πέρασα πολύ ωραία με το πλυντηριάκι που μου έφερες πέρυσι και φέτος θα ήθελα μια κούκλα...» λέει η μικρή Δέσποινα στο γράμμα της.
Κλείνοντας πάντως δεν αμελεί να ζητήσει από τον Άγιο φώτιση και υγεία!
Οι περισσότεροι μικροί φίλοι του Άι Βασίλη ζητούν τα... κλασικά: τα αγόρια κυρίως ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κορίτσια κούκλες...
«Αγαπητέ Άγιε, τα Χριστούγεννα θέλω να μου φέρεις αν μπορείς ένα Game-boy. Πολλά φιλιά στα ξωτικά, αλλά και σε σένα. Θέλω να έρθεις στο δωμάτιό μου και να με ξυπνήσεις για να σε δω». Υπάρχουν όμως και άλλα παιδιά που στέλνουν γράμματα εκφράζοντας την επιθυμία τους για επικοινωνία.
Ο μικρός Κωνσταντίνος γράφει: «Είμαστε τρία αδερφάκια. Ο πατέρας μας πέθανε πριν από έναν μήνα και θέλουμε να πας κοντά του, να του πεις ότι τον αγαπάμε και τον θυμόμαστε κάθε στιγμή. Να είναι ευτυχισμένος κοντά στον Θεό».
Επιστολές δεν στέλνουν μόνον οι λιλιπούτειοι φίλοι μας αλλά και αρκετά μεγαλύτεροι...
Γηραιότερος κύριος που φιλοξενείται στο Γηροκομείο Αθηνών αναζητεί τον Άγιο των ημερών στη διεύθυνση «Ουρανοφάντορα Βασίλειο Καππαδόκη τον Μέγα, 10.000 Λεωφόρος των Ουρανών, Κοινοπολιτεία Αγίων».
Τα αιτήματά του έχουν μεγάλη δόση χιούμορ, καθώς ζητεί «πάνες, λαγουδάκια και βρακάκια». Χαριτολογώντας μάλιστα κλείνει την επιστολή ως εξής: «Η πληρωμή με την παραλαβή με τρίμηνη επιταγή λόγω κρίσης!». 
ΕΛ.ΤΑ. ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ!
Γράμματα των παιδιών μέσω της αρμόδιας υπηρεσία των ΕΛ.ΤΑ.
 Στα γράμματα των παιδιών μπορεί κανείς να διακρίνει έναν πολύ όμορφο λόγο, που πραγματικά χαίρεσαι να διαβάζεις. «Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί και οι γονείς να έχουν συμβάλει στη σύνταξη της επιστολής για να βοηθήσουν τα παιδιά τους αλλά και για να ζωντανέψουν τα δικά τους παιδικά χρόνια»
Παράλληλα οι μικροί φίλοι δεν παραλείπουν να χαρίσουν στον Αγιο Βασίλη και στους βοηθούς του όμορφες ζωγραφιές που παρουσιάζουν την εικόνα των εορτών.
 «Ανεξαρτήτως ηλικίας, μη χάσουμε το όνειρο και μην ξεχάσουμε να ρίξουμε το γράμμα μας στο ταχυδρομείο του Αγιου Βασίλη» !

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια