Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΚΕΘΕΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΕΣ
" Ζεις μόνο μία φορά, αλλά δεν έχεις μόνο μία ευκαιρία" το μήνυμα ελπίδας που στέλνει, με αφορμή τα γενέθλια των 20 χρόνων λειτουργίας της, η κοινότητα Παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ, η οποία έως σήμερα έχει προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε 4.614 χρήστες ουσιών αλλά και σε 6.114 άτομα - μέλη του οικογενειακού τους....

περιβάλλοντος. ΄Οπως δείχνουν οι έρευνες αποτελεσματικότητας, 7 στους 10 χρήστες που έχουν συμμετάσχει έναν χρόνο στην εναλλακτική θεραπευτική κοινότητα, πέντε χρόνια μετά συνεχίζουν να απέχουν από οποιαδήποτε χρήση παράνομης ουσίας και από παραβατικές δραστηριότητες, ενώ 8 στους 10 έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά.
Τι είναι το ΚΕΘΕΑ
Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, παρέχοντας συμβουλευτική και θεραπεία απεξάρτησης, υποστήριξη της οικογένειας, φροντίδα για θέματα υγείας και νομικές εκκρεμότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση, επανένταξη στην κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης και σταθερή αποχή από τις ουσίες και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία.

Το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει επίσης προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, ομάδες υψηλού κινδύνου για χρήση ουσιών και τις τοπικές κοινωνίες. Αποτελεί δραστήριο οργανισμό εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα των εξαρτήσεων με προγράμματα και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου, στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια