Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κειμενογράφο Λάκης Μπέλλος 1954-2015

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών άφησε πριν λίγες ώρες, ο δημοσιογράφος και κειμενογράφος των εκπομπών του Γιώργου Μητσικώστα, Λάκης Μπέλλος, ο οποίος εδώ και ένα μήνα νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, μετά από μία σειρά εγκεφαλικών που υπέστη.
Η είδηση του θανάτου του, βύθισε σε πένθος τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και τον Γιώργο Μιτσικώστα, ο οποίος αποχαιρέτησε τον φίλο και συνεργάτη του μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook!
«Ο αγαπημένος μου φίλος και συνεργάτης κι ένα από τα φωτεινότερα συγγραφικά μυαλά μας "την έκανε" ο μπαγάσας σήμερα. Πέταξε όπως τα διαβαταρικά πουλιά που αγνάντευε από πιτσιρικάς στο χωριό του το Στείρι Βοιωτίας. Ο Γιάννης ο άλλος φίλος μας δεν άντεχε 7 χρόνια μόνος του "εκεί" και τον κάλεσε να του κάνει παρέα για να γράφουν από κει τα κείμενά τους. R.I.P Λάκη Μπέλλο. Καλό σου ταξίδι» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.
Λίγα λόγια για την ζωή του δημοσιογράφου
Ο Λάκης Μπέλλος γεννήθηκε  στο Στείρι Βοιωτίας το 1954, ενώ από εκεί  το 1977 άρχισε να στέλνει τα πρώτα του κείμενα για το περιοδικό "Τράστ του γέλιου" Ο ίδιος είχε δουλέψει σε αρκετές εφημερίδες όπως « Έντυπος τύπος», «Απογευματινή και Φως των Σπορ» ως αθλητικός συντάκτης,  « Τηλέραμα», ενώ είχε εργαστεί και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1 , Alter Channel, Alpha TV γράφοντας κείμενα  για τις σατυρικές εκπομπές του Γιώργου  Μητσικώστα. Μάλιστα για την τηλεοπτική εκπομπή "ΜΗΤΣΙ-ΧΩΣΤΑ"  κέρδισε από το 2001 έως και το 2006 πέντε φορές το 1ο Βραβείο Καλύτερης Σατιρικής Εκπομπής στην τηλεόραση.
Το 1997 ο ίδιος έγραψε και τα κείμενα  της σειράς "Διαπλεκόμενοι" που προβλήθηκε μέσα από την συχνότητα του Star γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.
Μεγάλη ήταν η προσφορά του, όχι μόνο στη δημοσιογραφία αλλά και στο θέατρο. Ο ίδιος είχε γράψει οκτώ επιθεωρήσεις και είχε βραβευθεί δυο φορές από την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων για επιθεωρήσεις που παίχτηκαν στο θέατρο Άλσος και είχαν γραφτεί μαζί με τους: Χάρρυ Κλυνν, Γιάννη Κακουλίδη και Βαγγέλη Μπαλαφούτη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια