Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το μοντέλο με το προσθετικό χέρι

Η Rebekah Marine έκανε πασαρέλα, στο FTL Moda show, στο πλαίσιο της New York Fashion Week, μαζί με πολλά άλλα μοντέλα, αλλά η Ρεμπέκα έχει μια ιδιαιτερότητα: Ο δεξιός βραχίονας της είναι προσθετικός!
Η 28χρονη, σήμερα, Ρεμπέκα....

είναι μοντέλο με έδρα το Νιου Τζέρσι. Γεννήθηκε χωρίς δεξιό βραχίονα και σε πολύ νεαρή ηλικία της είπαν ότι δεν έχει μέλλον στο modeling. Εγκατέλειψε την ιδέα και προσανατολίστηκε σε μια πιο παραδοσιακή δουλειά πλήρους απασχόλησης.
Πριν τέσσερα χρόνια, έχοντας πλέον προσθετικό χέρι αποφάσισε να ξαναδοκιμάσει. Συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να κάνει την αναπηρία της πλεονέκτημα και να γίνει η ίδια εκπρόσωπος ατόμων με αναπηρία.
Σήμερα, με το i-limp quantum - ένα από τα πλέον εξελιγμένα προσθετικά χέρια, με έλεγχο των χειρονομιών - ένα κομμάτι της βιομηχανίας της μόδας την αγκάλιασε. Έκανε πασαρέλα στη New York Fashion Week του Φεβρουαρίου, και φωτογραφήθηκε για τον κατάλογο 2015 της Nordstrom.
«Το να είσαι μοντέλο με αναπηρία ήταν εξαιρετικά δύσκολο τα τελευταία δύο χρόνια» είπε στην Hayley Wilbur του Mashable. «Τα πρακτορεία δεν κοίταζαν καν το πορτφόλιό μου».
Η Ρεμπέκα θα συναντήσει και άλλα μοντέλα με αναπηρίες, σαν τη 18χρονη Madeline Stuart, μοντέλο με σύνδρομο Down, που επίσης θα κάνει πασαρέλα στο FTL Moda show.
«Είναι τόσο σημαντικό να συμπεριλάβουν πιο διαφορετικά μοντέλα, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, στην Αμερική, ένας στους πέντε είναι άτομο με αναπηρία. Θα έπρεπε να τιμάμε τη μοναδικότητα, όχι να συμμορφωνόμαστε με αυτό που τα μίντια θεωρούν όμορφο» λέει.
Έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά: «Πάνω απ' όλα ελπίζω, μια μέρα, να εμφανιστώ στο εξώφυλλο του Vogue, αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος. Και δεν πρόκειται να σταματήσω, μέχρι να φτάσω εκεί».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια