Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια

Tips για να μην σας ξαναπονέσει κανένα ζευγάρι παπούτσια
Αγοράσατε καινούργια παπούτσια…
Και, «σας πεθαίνουν».
Πριν απογοητευθείτε και αρχίσετε να «θωρακίζετε» τα πόδια σας με κάθε λογής επιθέματα, δοκιμάστε ένα απλό τρικ:

φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και τα καινούργια παπούτσια σας.
Έπειτα, με το πιστολάκι των μαλλιών «στοχεύστε» στα σημεία που σας στενεύουν περισσότερο. Συνεχίστε το… στέγνωμα για πέντε λεπτά.
Βγάλτε τις κάλτσες, φορέστε τα παπούτσια και δείτε αν σας «χτυπούν» ακόμη. Αν ναι, επαναλάβετε το τρικ.
Την δεύτερη φορά θα δείτε τη διαφορά!

Αν τα εντυπωσιακά ψηλοτάκουνα, που σας κόστισαν μια περιουσία, είναι τελικά πολύ επώδυνα για να τα φορέσετε, μην βιαστείτε να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. 
Παγώστε τα!Τοποθετήστε ειδικές πλαστικές σακούλες, μισό-γεμάτες με νερό, σε καθένα από τα παπούτσια και στη συνέχεια τα βάλτε τα στην κατάψυξη. Όταν το νερό παγώνει, διαστέλλει ελαφρά τα παπούτσια, περίπου μισό μέγεθος. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για τα παπούτσια σουέτ.

Υγρό πιάτων
Φουσκάλες σχηματίζονται όταν υπάρχει τριβή μεταξύ του παπουτσιού και του δέρματος του ποδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων ως λιπαντικό. Με απλά λόγια, βάλτε μια σταγόνα πάνω στο δάχτυλό σας και τρίψτε το γύρω από τις προβληματικές περιοχές του παπουτσιού που πιστεύετε ότι χρειάζεται για να απαλύνει η τριβή του πάνω στο δέρμα του ποδιού σας.

Βαζελίνη
Οτιδήποτε μπορεί να μειώσει την τριβή, θα μειώσει και τον κίνδυνο για φουσκάλες. Με την ίδια λογική, για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες τριβές λιπάνετε την εσωτερική επιφάνεια των παπουτσιών με ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης που θα μαλακώσει και το πιο άγριο στην αφή δέρμα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια