Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παιχνιδοκονσόλες για ηλικιωμένους!

Μπορεί οι παιχνιδοκονσόλες να απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, ωστόσο οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορούν να έχουν ευρύτερο κοινό και να χρησιμεύουν όχι μόνο για παιχνίδι, αλλά και για βελτίωση της υγείας.
Σύμφωνα με ερευνητές....

το Wii της Nintendo, για παράδειγμα, αποτελεί ίσως την καλύτερη μορφή άσκησης για τους ηλικιωμένους, αφού φαίνεται ότι βελτιώνει την ισορροπία τους και αποτρέπει τα ατυχήματα από πτώσεις.
Ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου του Εσεξ ένωσαν τις δυνάμεις τους με το νοσοκομείο Κόλτσεστερ της ίδιας περιοχής για να μελετήσουν κατά πόσο η δημοφιλής κονσόλα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευστάθεια και κατ επέκταση να αισθανθούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.  
"Βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους αποκτούν περισσότερη σιγουριά για τον εαυτό τους. Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα με πολλούς τύπους φυσικοθεραπείας είναι ότι οι ασθενείς δεν κάνουν τις ασκήσεις που πρέπει. Από τη στιγμή, όμως, που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το Wii είναι διασκεδαστικό, ελπίζουμε ότι θα πειστούν να κάνουν τις ασκήσεις και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα περιστατικά πτώσεων" εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Μάρει Γκρίφιν, ο οποίος από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εμφανίζεται αισιόδοξος.
<

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια