Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι ζώδιο είναι ο πατέρας σου;

Η Αστρολογία έρχεται να μας αποκαλύψει την προσωπικότητα του πατέρα μας σύμφωνα με το ζώδιό του, αλλά και τι πιστεύει για τον τρόπο που πρέπει να αναθρέψει τα παιδιά του!...:
★ΚΡΙΟΣ
Ο πατέρας Κριός είναι δραστήριος, αποφασιστικός, αλλά και λίγο απότομος κάποιες στιγμές! Θέλει να αναθρέψει τα παιδιά του με τρόπο, ώστε να γίνουν αρκετά δυναμικά και ανεξάρτητα, για το λόγο αυτό, τους δίνει από αρκετά νωρίς πολλές ελευθερίες. Μπορεί να μην είναι ο πιο τρυφερός πατέρας του ζωδιακού, συχνά να γίνεται οξύθυμος ή και νευρικός, βάζοντας τις φωνές και μαλώνοντας, όμως πολύ γρήγορα του περνά και γίνεται και αυτός σαν ένα μικρό παιδί, που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή! Ο μπαμπάς Κριός είναι αρκετά αυθόρμητος, ενθουσιώδης και θέλει τα παιδιά του να είναι πάντα μέσα σε όλα!
★ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι ο παραδοσιακός πατέρας του ζωδιακού, όπου θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του κάτω από συγκεκριμένα πρότυπα και ακολουθεί όλα τα έθιμα, αλλά και τις βάσεις που έχει πάρει και ο ίδιος από την οικογένειά του! Δεν θέλει να κάνει λάθη στην ανατροφή, για το λόγο αυτό γίνεται αρκετά αυστηρός και προσπαθεί να τηρεί πρόγραμμα και τάξη στο σπίτι και στην οικογένεια! Μπορεί να φαίνεται απόλυτος ή και πεισματάρης, όμως γίνεται αρκετά τρυφερός, συναισθηματικός και δοτικός και δεν μπορεί εύκολα να χαλάσει χατίρι στα παιδιά του! Ο στόχος του είναι να καταφέρει να καλύψει όλες τις υλικές και συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών του, προσφέροντας ένα ασφαλές και σταθερό οικογενειακό περιβάλλον!
★ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος είναι ο πατέρας-φίλος, ο οποίος πραγματικά γίνεται και αυτός σαν ένα μικρό παιδί, που μεγαλώνει μαζί με το καμάρι του και απολαμβάνει κάθε στιγμή της παιδικής ηλικίας του σπλάχνου του! Ο Δίδυμος ως πατέρας, αισθάνεται ότι αναβιώνει η παιδική του ηλικία και η αγαπημένη του ασχολία είναι να επιδίδεται σε ατέλειωτα παιχνίδια, παρέα με το παιδάκι του! Βασικός του στόχος είναι να μεταδώσει όσο περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες στο παιδί του και, από τα νεαρά του χρόνια, προσπαθεί να το κάνει κοινωνικό και αρκετά δραστήριο! Το λάθος που κάνει άθελά του μερικές στιγμές, είναι ότι γίνεται νευρικός και θεωρεί ότι τα ξέρει όλα… όμως πολύ εύκολα του περνά και ξεκινά τα αστεία του και τα πειράγματά του, τα οποία κάνουν το παιδί του να διασκεδάζει πολύ την συντροφιά του!
★ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο πατέρας Καρκίνος είναι στοργικός, τρυφερός και πολύ συναισθηματικός με το παιδί του! Είναι πραγματικά γεννημένος πατέρας και θέλει να δημιουργήσει μία μεγάλη οικογένεια, η οποία θα είναι αρκετά δεμένη και αξιοζήλευτη! Η ανατροφή του παιδιού του στηρίζεται πάνω στα δικά του οικογενειακά πρότυπα και ο βασικός του στόχος είναι να δώσει στο παιδί του τις βάσεις, για να γίνει ένας πραγματικά καλός άνθρωπος, ο οποίος θα νιώθει σιγουριά, ασφάλεια και ισορροπία στη ζωή του! Παρόλο που πολλοί μπορεί να τον αποκαλούν… «χαζομπαμπά», δεδομένου της αδυναμίας που τρέφει για τα σπλάχνα του, ο πατέρας Καρκίνος μπορεί να γίνει αρκετά οπισθοδρομικός, αλλά και αυστηρός, προκειμένου να μην του πάρουν τον αέρα τα παιδιά του! Η βασική επιθυμία του πατέρα Καρκίνου είναι να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση των παιδιών του και να δημιουργήσει μία μονιασμένη οικογένεια.
★ΛΕΩΝ
Ο πατέρας Λέων είναι ένας συναισθηματικός χείμαρρος στα παιδιά του, δεν τους χαλά ποτέ χατίρι και πάντα νιώθει περήφανος γι’ αυτά! Βασικός του στόχος είναι να προσφέρει τα πάντα στα παιδιά του, δεν θέλει να τους λείψει τίποτα, όμως συχνά γίνεται υπερβολικός και τα κακομαθαίνει. Θέλει να τους προσφέρει πολύ καλή μόρφωση και να τους βάλει τις βάσεις, για να μπορέσουν να φτάσουν ψηλά. Μπορεί να χαλάσει μία ολόκληρη περιουσία, προκειμένου να πάει τα παιδιά του στα καλύτερα σχολεία… Το αρνητικό του σημείο είναι ότι αρκετά στιγμές μπορεί να γίνει πολύ πιεστικός και απαιτητικός στα παιδιά του, επιβάλλοντας τα δικά του «θέλω», που θεωρεί ότι είναι και τα ιδανικά! Στην ουσία όμως, ο μπαμπάς Λέοντας, είναι πραγματικά η κολώνα του σπιτιού, όπου μπορεί να δώσει στα παιδιά του την σιγουριά και την δύναμη που χρειάζονται, για να στηριχτούν από νωρίς στα πόδια τους!
★ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ένας αυστηρός, αλλά και απόλυτα συγκροτημένος και σωστός πατέρας είναι ο Παρθένος! Η ανατροφή των παιδιών του θέλει να στηρίζεται στο πρόγραμμα και στην τάξη, γι’ αυτό από πολύ νωρίς, θέλει να διατηρεί τον έλεγχο, βάζοντας αυστηρά όρια στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών του! Μπορεί να μην είναι αρκετά τρυφερός, να μην εκφράζει με λέξεις τα συναισθήματά του, όμως σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι είναι ο πατέρας που δείχνει απέραντα την φροντίδα του με κάθε τρόπο στα παιδιά του! Πολλές φορές μπορεί να γίνεται κτητικός ή και αυστηρός, ιδιαίτερα σε ότι σχετίζεται με ζητήματα μόρφωσης, όμως στην ουσία ο στόχος του είναι να καταφέρει να μεταδώσει στα παιδιά του γνώσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτούν, για να μπορέσουν να γίνουν ανεξάρτητα και άξια στην πορεία και στην εξέλιξή τους!
★ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός είναι ο πιο ευχάριστος, καλόβολος και διασκεδαστικός πατέρας του ζωδιακού! Τα παιδιά του μπορούν να τον κάνουν πραγματικά ότι θέλουν, αφού δεν του αρέσει ποτέ να χαλάει χατίρι! Ο στόχος του είναι να προσφέρει ένα ασφαλές, αρμονικό περιβάλλον στα παιδιά του, θέλει να έχει μία ήρεμη, γαλήνια οικογένεια, μέσα από την οποία τα παιδιά του θα εισπράττουν συναισθηματική ασφάλεια! Ο πατέρας Ζυγός θέλει να βλέπει τα παιδιά του να είναι πάντα όμορφα, κεφάτα, κοινωνικά και αρκετά δραστήρια! Τα ντύνει με την τελευταία λέξη της μόδας, τα εντάσσει από νωρίς σε καλλιτεχνικές και κοινωνικές δραστηριότητες και πάνω από όλα, θέλει να βλέπει τα παιδιά του να γελάνε και να διασκεδάζουν!
★ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο πατέρας Σκορπιός είναι αρκετά μυστήριος, απόλυτος, αλλά και αυστηρός, το σίγουρο είναι όμως ότι είναι απόλυτα δεμένος με την οικογένειά του, ιδιαίτερα με τα παιδιά του, τα οποία τα προστατεύει και τα επιτηρεί με κάθε τρόπο! Βασικός του στόχος είναι να καταφέρει να αναθρέψει δυναμικά παιδιά, τα οποία θα έχουν διεισδυτική σκέψη και θα μπορούν να είναι άξια να ξεπερνούν αυτόνομα όλα τα προβλήματα της ζωής. Πολύ συχνά εμπλέκεται στην προσωπική ζωή των παιδιών του, προσπαθώντας να μάθει το κάθε τι και επιβάλλοντας τις απόψεις του, ως τις πιο σωστές! Έτσι λοιπόν, αρκετά συχνά μπορεί να γίνει αρκετά καταπιεστικός πατέρας, όμως στην ουσία το κάνει από πραγματικό ενδιαφέρον! Ο πατέρας Σκορπιός είναι ένας μόνιμος προστάτης των παιδιών του, που ακόμα και κατά την ενηλικίωσή τους, θεωρεί ότι είναι χρέος του να έχει πάντα ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή τους!
★ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο πατέρας Τοξότης είναι ευχάριστος, ενθουσιώδης και γεμάτος κουράγια και φιλοδοξίες για τα παιδιά του! Προσπαθεί να αναθρέψει τα παιδιά του με έναν τρόπο πρωτότυπο, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο δράσης και επιλογών, προκειμένου τα σπλάχνα του να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι! Ο Τοξότης είναι ο πατέρας που θα θελήσει στα παιδιά του να μεταδώσει γνώσεις, εμπειρίες, θα τους δείξει τον κόσμο, θα τα ταξιδέψει, θα τα βοηθήσει να έχουν φιλοσοφικό πνεύμα και θα τα κάνει αεικίνητα στις επιλογές τους, προκειμένου να μην φοβούνται να διεκδικούν και να κυνηγούν τους στόχους τους! Το αρνητικό του σημείο είναι ότι κάποιες στιγμές γίνεται ανέμελος στις βασικές ανάγκες των παιδιών, όπου εκεί είναι που αποζητά το στήριγμα της μάνας, η οποία με την επιμέλειά της, καλύπτει τα κενά του!
★ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως είναι ένας πατέρας αρκετά αυστηρός, υπεύθυνος και απόλυτα παραδοσιακός! Θεωρεί ότι η πατρότητα είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη και έτσι προσπαθεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου να αναθρέψει τα παιδιά του με τον κατάλληλο τρόπο! Από πολύ νωρίς θα προσπαθήσει να μάθει στα παιδιά του την σημαντικότητα της συνέπειας, των υποχρεώσεων, των ευθυνών και θα αναθρέψει τα παιδιά του βάση ενός σκληρού προγράμματος, προκειμένου να τα κάνει άξια και υπεύθυνα! Είναι πολύ σημαντικό για αυτόν τον πατέρα του ζωδιακού, να νιώθει περήφανος για τα παιδιά του και να ακούει πάντα καλά λόγια για αυτά! Έτσι λοιπόν προσπαθεί μέσα από τις διδαχές του και τις τιμωρίες του –όταν πρέπει– να βάλει τα παιδιά του στο σωστό δρόμο! Μπορεί να μην είναι αρκετά εκδηλωτικός και εκφραστικός, όμως είναι πάντα παρών, προσφέροντας ένα ασφαλές και σταθερό οικογενειακό περιβάλλον στα παιδιά του!
★ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι δύο από τις βασικές αρχές, με τις οποίες εκπαιδεύει ο πατέρας Υδροχόος τα παιδιά του! Είναι ένας μοντέρνος και φιλελεύθερος πατέρας, ο οποίος θέλει να αναθρέψει τα παιδιά του με έναν τρόπο διαφορετικό, με τον τρόπο που θεωρεί ο ίδιος ότι είναι ο σωστός, αποφεύγοντας τα καθιερωμένα πρότυπα που υπάρχουν γύρω του! Προσπαθεί από πολύ νωρίς να κάνει τα παιδιά του ανοιχτόμυαλα, εφευρετικά και αρκετά κοινωνικά. Θέλει τα παιδιά του να έχουν κοινωνικές ευαισθησίες και έτσι τα καθοδηγεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μάθουν να προσφέρουν στους γύρω τους! Πάνω από όλα θέλει να είναι με τα παιδιά του ένας καλός φίλος, μοιράζοντας ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματα, γιατί είναι της άποψης ότι με τον ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, θα μπορεί πάντα να διατηρεί μία άριστη σχέση με τα παιδιά του!
★ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθύς είναι ένας υπερπροστατευτικός πατέρας του ζωδιακού, ο οποίος είναι εξαιρετικά ευαίσθητος, συναισθηματικός και τρυφερός με τα παιδιά του! Έχει συνέχεια έναν φόβο και αυτός δεν είναι άλλος από το μήπως πληγωθούν τα παιδιά του! Έτσι, βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή, για να φροντίζει και να εξυπηρετεί κάθε ανάγκη των παιδιών του, προκειμένου να μην τα δυσαρεστήσει! Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές να τα κακομαθαίνει και να μην τα βοηθά να είναι αυτοδύναμα! Ο πατέρας Ιχθύς ενισχύει τα ταλέντα των παιδιών του και προσπαθεί να τους μεταδώσει όνειρα και ιδανικά!.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια