Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μανώλης Σορμαΐνης 1954-2015

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 10 Νοέμβρη 1954.
Σε ηλικία 61 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μανώλης Σορμαΐνης, που πέθανε την Κυριακή και κηδεύτηκε....

στο Γ' Νεκροταφείο.
Γεννημένος στην Αθήνα, φοίτησε στη σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου του Λεωνίδα Τριβιζά και έλαβε μέρος σε περισσότερες από εκατό παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου δράματος του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, με τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, καθώς και με δεκάδες ιδιωτικούς θιάσους.
Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Θεόφιλος (1987), Μπάιρον, μπαλάντα για ένα δαίμονα (1992), Ακροπόλ (1995), Ο εργένης (1997) κ.ά., ενώ η δουλειά του στην τηλεόραση περιελάμβανε πολλά σίριαλ, ντοκιμαντέρ για τη λογοτεχνία, καθώς και θέατρο. Στο παρελθόν είχε εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΗ.
Τελευταία του παρουσία στο θέατρο ήταν η σκηνοθεσία του έργου Εχθροί εξ αίματος του Αρκά, που παρουσίασε στη Χίο, με το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, τον Μάρτιο. Με ανακοίνωση τους, ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και ανακοίνωσαν ότι οι παραστάσεις του Himmelweg, που θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουνίου, θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια