Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παχαίνει το γλυκό ?

Η υπερκατανάλωση οποιασδήποτε τροφής προσθέτει βάρος ή λίπος στο σώμα.
Αν οι θερμίδες που προσλαμβάνετε είναι περισσότερες από εκείνες που δαπανά το σώμα σας, θα παχύνετε, ανεξάρτητα από το αν οι θερμίδες προέρχονται από....

σάκχαρα, υδατάνθρακες, λίπη ή πρωτεΐνες.
Το σφάλμα που γίνεται συνήθως στην κατανάλωση γλυκών, περισσότερο σχετίζεται με το μέγεθος της μερίδας.
Αυτό αποδεικνύεται σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το portal διατροφής mednutrition.eu, στα πλαίσια της καμπάνιας «Μερίδες. το μέγεθος ...μετράει», όπου φάνηκε ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες (64,3%) γνώριζαν ότι μια μερίδα παγωτού αντιστοιχεί σε μια μπάλα, αλλά τελικά η μερίδα που κατανάλωναν συνήθως ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα μπορείτε να βρείτε στο www.megethosmeridas.gr.
Αν λάβετε υπόψη σας, μάλιστα, ότι ανάλογα με τα υλικά (γάλα, αυγό, σοκολάτα, ξηροί καρποί, φρούτα κ.ά.) που χρειάζονται για την παρασκευή ενός γλυκού, μπορείτε να προσλάβετε και θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που είναι απαραίτητα για την εύρρυθμη λειτουργία του οργανισμού, αντιλαμβάνεστε ότι στη διατροφή δεν υπάρχει μόνο άσπρο - μαύρο, αλλά και αποχρώσεις του γκρι που προκύπτουν όταν βάλουμε στη διατροφή μας μέτρο και ισορροπία.
 minimarkettrikalon

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια