Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

΄Ο,τι βρέχει κατεβάζει

Βάζω στοίχημα πως όταν βρέχει έχετε ακούσει να λένε κάποιες φορές ότι "ρίχνει καρεκλοπόδαρα".
Ε, λοιπόν , από τον ουρανό δεν έχουν πέσει ποτέ καρεκλοπόδαρα.
΄Αλλα πράγματα, όμως, έχουν πέση!
Και ζώα επίσης !
Για την ακρίβεια.....

έχουν πέσει πολλών ειδών αλλόκοτες βροχές σε αυτό τον κόσμο.
¨Οταν "ρίχνει βατραχοπόδαρα"
Οι δυνατοί άνεμοι μιας καταιγίδας λειτουργούν πολλές φορές σαν ηλεκτρικές σκούπες που ρουφάνε όλων των ειδών τα μικρά ζώα από το έδαφος ή το νερό.
Αργότερα αυτά τα ζώα πέφτουν από τον ουρανό, χιλιόμετρα μακριά.
Το 1859 στην Αγγλία ο ουρανός έβρεξε χιλιάδες μικρά ψάρια!
Επίσης, το 1922 ο ουρανός της Ουγγαρίας έβρεξε αράχνες !
Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο ηλιόλουστο Ακαπούλκο του Μεξικού, μια μέρα του 1968 έβρεξε εκατοντάδες χιλιάδες μικρές κάμπιες, προνύμφες εντόμων!
Και πριν από μερικά χρόνια σε μια πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών έβρεξε βατράχια ! Οι άτυχοι βάτραχοι είχαν ρουφηχτεί από μια καταιγίδα και παρόλο που ταρακουνήθηκαν γερά και καλύφθηκαν με πάγο, όταν έπεσαν από τον ουρανό ήταν ακόμη ζωντανοί!.
Βροχή να σου πετύχει!
Τα ζώα δεν είναι τα μόνα που ρουφάει ο αέρας για να τα ρίξει αργότερα σαν παράξενη βροχή.
Κάθε τόσο πέφτει πάνω από την Ευρώπη η λεγόμενη "κόκκινη βροχή", που γεμίζει τους δρόμους και τα αυτοκίνητά μας με κόκκινη λάσπη. Η κόκκινη βροχή προκαλείται από τους κόκκους της άμμου που μεταφέρουν οι ισχυροί άνεμοι από την έρημο της Σαχάρας μέχρι την ήπειρό μας. Εδώ, η άμμος ανακατεύεται με τις σταγόνες της βροχής και πέφτει σαν "κόκκινη βροχή", η οποία λένε ότι είναι και βλαβερή. Να μας έλειπε τέτοια βροχή, και ας έχουμε λειψυδρία!.
Η ζωντανή ψιχάλα
Το 2001 κόκκινη βροχή έπεσε και στην Ινδία. Μόνο που αυτή τη φορά οι ψιχάλες ήταν μικρά στρογγυλά ...κύτταρα! Κάποιοι είπαν πως είναι σπόροι από φύκια, κάποιοι πως είναι εξωγήινοι που έπεσαν από το Διάστημα - μικροοργανισμοί εννοείται -και κάποιοι πως είναι αιμοσφαίρια! ΄Ισως κάποιο σμήνος νυχτερίδων συγκρούστηκε με μετεωρίτη και το αίμα τους σκορπίστηκε στον αέρα - βέβαια δε βρέθηκαν ποτέ σκοτωμένες νυχτερίδες - ή ίσως ήταν αίμα αγελάδων. Το μέρος όπου έπεσε, η κόκκινη βροχή είναι από τα λίγα μέρη της Ινδίας όπου επιτρέπεται η σφαγή αγελάδων. Μετά τη σφαγή το αίμα τους αποξηραίνεται και γίνεται λίπασμα. Αυτό το αίμα λένε πως πήρε ο αέρας και το ανέμειξε με βροχή. Πάντως, οι επιστήμονες δεν έχουν βγάλει ακόμη άκρη!
ΝΙΚΟΛΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια