Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χάμπουργκερ Σπιτικά

.
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά

Για τα ψωμάκια: 
Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα. Ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια.
Αν κολλάει, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.
 Αφήνουμε το ζυμάρι σε μπολ, καλά σκεπασμένο για να μην πετσιάσει η ζύμη, να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει η ζύμη την αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας.
Τη ζυμώνουμε απαλά.
 Τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια όμοια.
Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό ψωμάκι.
 Αλευρώνουμε λαμαρίνα (ή στρώνουμε λαδόκολλα), αραδιάζουμε τα ψωμάκια, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 40΄.
 Τότε τα ραντίζουμε με νερό με τα δάχτυλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν.
Για τα χάμπουργκερ:
 Σε 2 κ.σ. σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα. Προσοχή, να μην πάρουν χρώμα.
 Τ’ αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
 Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, κιμά, σοταρισμένο κρεμμύδι, νερό, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά ν' αφρατέψει ο κιμάς και ν’ αλλάξει χρώμα απ’ το ζύμωμα.
Μπορούμε να τα ζυμώσουμε και στο μίξερ.
Όσο πιο πολύ τα ζυμώσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 6 μέρη και πλάθουμε μεγάλα μπέργκερ.
Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4΄ από κάθε πλευρά ή τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15΄-20΄.
Ανοίγουμε κάθε ψωμάκι οριζόντια και γεμίζουμε με 1 μπέργκερ και ό,τι λαχανικό μας αρέσει, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα.
Αν θέλουμε, βάζουμε και μια φέτα κίτρινο τυρί το οποίο θα λιώσει με τη θερμοκρασία του μπέργκερ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια