Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μη φτύνεις τα κουκούτσια καρπουζιού🍉🍉

Είναι super food!

Σύμφωνα με άρθρο της Ηuffington Post, έρευνα συμπέρανε ότι αυτοί οι σπόροι είναι super food καθώς περιέχουν πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά και μάλιστα οι σπόροι που έχουν φυτρώσει και βλαστήσει είναι ακόμη πιο θρεπτικοί από τους «αφύτρωτους» σπόρους.
Μη φτύνετε τα κουκούτσια του καρπουζιού λένε τώρα οι επιστήμονες, γκρεμίζοντας παράλληλα τις προκαταλήψεις και του μύθους ότι αν καταπιείς ένα κουκούτσι, τότε αυτό μπορεί να φυτρώσει στην κοιλιά σου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις 1/8 του φλιτζανιού σπόροι περιέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης-ποσότητα συγκρίσιμη με όση πρωτεΐνη περιέχει το πρωινό γιαούρτι μας.
Όπως λένε οι ειδικοί, οι φυτρωμένοι σπόροι όταν βλαστήσουν, απορροφούν θρεπτικά συστατικά, αυξάνουν την πυκνότητα των θρεπτικών ουσιών και γίνονται πιο εύπεπτοι.
Οι σπόροι εκτός από πρωτεΐνη περιέχουν βιταμίνη Β, μαγνήσιο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης, της φλεγμονής και του κινδύνου για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια