Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δεν έχεις τυχαία τ' όνομα σου Ι-Π

«Δεν έχεις τυχαία τ' όνομα σου», λέει μια αγγλική παροιμία. Και πραγματικά, ένας άνθρωπος χρωματίζει ένα όνομα και, μερικές φορές, ένα όνομα παίρνει στο... λαιμό του έναν άνθρωπο. Ένα όνομα δεν είναι μόνο ένας όμορφος ή άσχημος ηχητικά συνδυασμός γραμμάτων. Συχνά έχει μια σημασία και, σχεδόν πάντα, μια ιστορία.
Συνήθως εκφράζει μια εποχή. Κι επηρεάζει τον χαρακτήρα μας ακόμα και τη ζωή μας... Θα μάθετε την προέλευση και την ιστορία τους. Θα ανακαλύψετε πράγματα που δεν ξέρατε.
Και θα εκπλαγείτε!....

Ιάκωβος
Ο Ιάκωβος ήταν ετεροθαλής αδελφός του Ιησού, γιατί σύμφωνα με κάποιες απόψεις ήταν ο γιός του Ιωσήφ από τον πρώτο του γάμο . Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, άτομα με τα οποία μοιράζεσαι το ίδιο όνομα, είναι κοινωνικά, έχουν έναν μεγάλο κύκλο γνωριμιών και τους αρέσει να ζουν σε ένα άνετο και καλόγουστο περιβάλλον. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας με χιούμορ, ζωντάνια και ενεργητικότητα! Έχεις πολύ μεγάλο ερωτισμό και όταν μία γυναίκα σου κάνει το «κλικ» γρήγορα θα την διεκδικήσεις και ακόμα πιο γρήγορα θα την ρίξεις στο κρεβάτι σου! Ωστόσο οι δεσμεύσεις δεν σου πολυαρέσουν γιατί νιώθεις ότι καταπιέζεσαι και ότι χάνεις κάτι από τον εαυτό σου! Έχεις έναν πρωτότυπο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής και φυσικά τα ταμπού και οι προκαταλήψεις δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σου!
Ιάκωβος
Πολύ κοινωνικός, οι φιλίες του τον βοηθούν συχνά στη δουλειά του. Του αρέσει το ωραίο περιβάλλον κι η καλή ζωή. Όταν αντιπαθεί κάποιον, μπορεί να γίνει κακός.
Ιάσων
(ίασις: θεραπεία), ο θεραπευτής.
Ιλιάνα
Ευγενική, αγαθή βασίλισσα.
Ινώ
Σύμφωνα με τη μυθολογία, θεά της θάλασσας και προστάτης των ναυτιλλομένων. Γενναιόδωρη, έξυπνη, με ανοιχτό μυαλό. Κυκλοθυμική στις διαθέσεις της, μπορεί να περάσει απ' το κέφι στη μελαγχολία. Συχνά έχει διενέξεις με την οικογένειά της. Ευνοείται από τα τυχερά παιχνίδια.
Ιοκάστη
(ίον + κάζω:στολίζω), η ωραία ως μενεξές. Σύζυγος του Λαΐου, παντρεύτηκε χωρίς να το ξέρει τον γιο της Οιδίποδα. Γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, θέλει να γίνεται πάντα το δικό της. Ανεξάρτητη, δύσκολα δημιουργεί δεσμούς.
Ιόλη
Την ερωτεύτηκε ο Ηρακλής. Παθητικός χαρακτήρας, δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Έχει ανάγκη να της αποδεικνύουν συνέχεια οι άλλοι ότι την αγαπούν και την υπολογίζουν. Είναι ανίκανη να κάνει κακό και μερικές φορές την εκμεταλλεύονται.
Ιορδάνης
Ιορδάνη, το όνομά σου έχει εβραϊκή καταγωγή και σημαίνει ερμητική εκροή! Στον Ιορδάνη ποταμό, ο Ιωάννης Πρόδρομος κήρυττε και βάπτιζε τους πιστούς, εκεί βαπτίστηκε και ο Ιησούς Χριστός. Είσαι ένας άνδρας που θα δουλέψεις πολύ σκληρά στη ζωή σου για να πετύχεις κάποια πράγματα. Έχεις καλή εμφάνιση και διαθέτεις μεγάλες ευαισθησίες. Δίνεις πολλά στους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή σου. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας , με όνειρα, φαντασία αλλά και μεγάλη δημιουργικότητα! Σου αρέσει να φροντίζεις τους ανθρώπους που αγαπάς και να τους δείχνεις τα συναισθήματά σου όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τις πράξεις σου. Έχεις μεγάλες ευαισθησίες και προσπαθείς για το καλύτερο! Πρόσεξε λίγο τη διαχείριση των οικονομικών σου, γιατί έχεις την τάση να ξοδεύεις αλόγιστα.
Ιουλία, Ιούλιος
Η Ιουλία χρησιμοποιεί το χιούμορ σαν άμυνα και της αρέσει να κάνει τους άλλους να γελούν. Αγαπάει τα παιδιά, τα ζώα, τα λουλούδια και ξέρει να κάνει το περιβάλλον της ευχάριστο. Ο Ιούλιος ή Ιουλιανός είναι πιο μελαγχολικός. Έχει μεγάλη τύχη στην επαγγελματική του ζωή, αγαπάει τις γυναίκες και περισσότερο απ' όλες τη μητέρα του.
Ιουλία
Ιουλία έχεις καλοκαιρινή διάθεση, άλλωστε το όνομά σου προέρχεται από τον μήνα της καρδιάς του καλοκαιριού! Λατρεύεις την καλή ζωή, την διασκέδαση και σου αρέσει να έχεις τις ανέσεις σου και την ηρεμία σου. Όταν θέλεις να αποφύγεις τα δύσκολα, το ρίχνεις στο χιούμορ για να δημιουργήσεις ένα πιο ευχάριστο κλίμα. Από την σκοπιά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 7, που σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα φιλοσοφημένη, με σοβαρή σκέψη και ωριμότητα. Σου αρέσει κάποιες στιγμές να αφιερώνεις χρόνο αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό σου και να απολαμβάνεις προσωπικές στιγμές. Έχεις ισχυρή διαίσθηση και μαγνητισμό στο βλέμμα. Δύσκολα κάποιος μπορεί να σου ξεφύγει ή να σε κοροϊδέψει!
Ιπποκράτης
Ο μεγαλύτερος γιατρός της αρχαιότητας. Καλοσυνάτος και γλυκός δημιουργεί μόνο συμπάθειες. Κατεξοχήν έμπιστος φίλος και καλός υπάλληλος. Παντρεύεται συχνά μια γυναίκα πιο δυναμική απ' αυτόν.
Ιππολύτη
(ίππος + λύω), η αρματιλάτις.
Ίρις
(είρω: αγγέλω), η αγγελιοφόρος των θεών. Μοιάζει ευκολοπροσάρμοστη και γλυκιά, αλλά σχεδόν πάντα κρύβει μέσα της κάποια ιδιορρυθμία που δυσκολεύει τις σχέσεις της με τους άλλους. Έχει καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία.
Ίρις / Ίριδα
Ίριδα, το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων είρω + αγγέλω, που σημαίνει η αγγελιοφόρος των θεών. Σύμφωνα με πολλές ιστορίες της μυθολογίας, η Ίρις, ήταν μία ιδεατή, ιπτάμενη θεότητα με ανθρώπινη μορφή, που συνδεόταν με το φαινόμενο του ουράνιου τόξου. Είσαι λοιπόν ένα σπάνιο θηλυκό, που διαθέτεις ρομαντισμό και μεγάλη φαντασία! Στην αριθμολογία το όνομά σου συμβολίζεται από τον λεξάριθμο 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα που επιζητά την συντροφικότητα, τη δέσμευση και την συναισθηματική σταθερότητα. Έχεις αρχές και αξίες για τη ζωή και διαθέτεις μεγάλες ευαισθησίες. Δεν σου αρέσει να υπάρχουν στη ζωή σου κόντρες, καβγάδες και αντιθέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς, για αυτό και φροντίζεις να υποχωρείς και να κρατάς τις ισορροπίες προκειμένου να διατηρείς ένα ήρεμο κλίμα στις σχέσεις σου. Το αρνητικό σου στοιχείο είναι ότι πολλές φορές επηρεάζεσαι από την γνώμη των ανθρώπων που αγαπάς και δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις που στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις δικές σου επιθυμίες.
Ισίδωρος, Ισιδώρα
Όνομα αγίων της Ορθοδοξίας. Έχουν μεγάλη φαντασία κι έναν τρομερό ένστικτο για το τι πρόκειται να έρθει στη μόδα. Τους ταιριάζουν μοντέρνα επαγγέλματα, όπως η διαφήμιση, τα κομπιούτερς, η ηλεκτρονική δημοσιογραφία
Ισμήνη
Οι ρίζες του ονόματός σου ανήκουν στην αρχαία ελληνική μυθολογία! Η Ισμήνη ήταν η κόρη του Οιδίποδα και της Ιοκάστης. Ήταν μία πιστή και ευλαβική γυναίκα, που είχε πολύ σκληρή ζωή γεμάτη προκλήσεις και αναταραχές, όμως δεν έχασε ποτέ το κουράγιο της! Έτσι λοιπόν και εσύ στη ζωή σου είμαι από τις γυναίκες που δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα, πολεμάς μέχρι τέλους! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα με μεγάλες ευαισθησίες και πολλά όνειρα για τη ζωή! Είσαι ρομαντική, τρυφερή και στοργική με τους γύρω σου. Συγκινείσαι με τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω σου και προσπαθείς να δίνεις παντού την βοήθειά σου προκειμένου να σκορπίσεις μερικά χαμόγελα! Μερικές φορές οι δικές σου ανάγκες έρχονται σε δεύτερη μοίρα, γιατί η προτεραιότητά σου είναι η ευχαρίστηση των γύρω σου!
Ιφιγένεια
(ίφι:ισχυρά + γίγνομαι), η πολύ ισχυρή. Κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας. Πολύ ισχυρή, την τραβάνε η κίνηση, η ζωή και ο αθλητισμός. Ειλικρινής κι εξωστρεφής, βρίσκει φίλους όπου κι αν βρεθεί. Είναι αφοσιωμένη πάνω απ' όλα, στην οικογένειά της.
Ιώ
Ιέρεια της Ήρας που την ερωτεύτηκε ο Ζευς. Όμορφη, αλλά λίγο γκρινιάρα. Έχει ανάγκη να είναι οικονομικά ασφαλής για να αισθάνεται καλά. Όταν παντρεύεται, εγκαταλείπει τη δουλειά της.
Ιωακείμ
Σύζυγος της αγίας Άννης και πατέρας της Θεοτόκου. Έχει μεγάλη ικανότητα να πείθει τους άλλους και να πετυχαίνει αυτό που θέλει. Είναι πεισματάρης και επίμονος. Του αρέσουν οι ώριμες γυναίκες.
Ίων
(ίον: άνθος), ο μενεξεδένιος. Γενάρχης κι αρχηγός των Ιώνων. Γεμάτος ενδιαφέροντα και πάθος για τη ζωή, δείχνει συχνά υπερβολική εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που δεν αξίζουν. Του αρέσουν οι υλικές απολαύσεις, εξίσου με τις πνευματικές. Όταν ερωτεύεται, είναι πιστός στη γυναίκα που αγαπάει.
Ιωάννης, Ιωάννα
Από την εβραϊκή λέξη Ιωννάθαν (η χάρη του Θεού). Ο Γιάννης είναι δυναμικός και αρκετά αυταρχικός. Υπεύθυνος και άνθρωπος του καθήκοντος, αγαπάει πολύ την οικογένειά του. Κλειστός χαρακτήρας όταν βρίσκεται με πολύ κόσμο, γίνεται ιδιαίτερα ευχάριστος στον κύκλο των φίλων του. Η Γιάννα είναι αισιόδοξη και γελαστή, αλλά λίγο επιπόλαιη. Έτοιμη πάντα για δράση, αντιμετωπίζει με χιούμορ τις αναποδιές της ζωής.
Ιωσήφ, Ιωσηφίνα
Γιος του Ιακώβ και της Ραχήλ. Σοβαρός, μετρημένος και λιγομίλητος ο Ιωσήφ, εύθυμη, άνετη και ζωηρή η Ιωσηφίνα. Ο Ιωσήφ διαλέγει συνήθως ένα ήσυχο επάγγελμα και δίνει προτεραιότητα στην οικογενειακή ευτυχία, ενώ η Ιωσηφίνα αργεί να κατασταλάξει κι αναζητάει την ποικιλία και τις εμπειρίες. Η πιο γνωστή Ιωσηφίνα ήταν η πρώτη σύζυγος του Ναπολέοντα.
Ιωσηφίνα
Το όνομά σου προέρχεται από την πρώτη γυναίκα του Ναπολέοντα την Ιωσηφίνα, που ήταν μία γυναίκα χαρούμενη, δραστήρια και κοινωνική! Έτσι ακριβώς είσαι και εσύ στη ζωή σου! Σου αρέσει η κοινωνική δικτύωση και είσαι πολύ αγαπητή στους γύρω σου! από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 2 και αυτό υποδηλώνει ότι νιώθεις καλά μόνο όταν καταφέρνεις να έχεις στη ζωή σου, σταθερές και ασφαλής σχέσεις που σου δίνουν σιγουριά και ασφάλεια για το μέλλον! Είσαι διπλωμάτισσα, ευγενική και γλυκομίλητη! Αρκετές φορές διχάζεσαι και γίνεσαι αναποφάσιστη, όμως καταφέρνεις και κερδίζεις την εύνοια των γύρω σου γιατί είσαι πολύ εξυπηρετική και υποχωρητική!

Καλλίνικος
Σύρος σοφιστής και ρήτορας που άκμασε στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ. Εργατικός και μετριόφρων. Αποφεύγει τις έντονες συγκινήσεις και τα πάθη. Απεχθάνεται τη βία και προσπαθεί πάντα να λύνει τις διαφορές ειρηνικά.
Καλλιόπη
(κάλλος + ωψ:οφθαλμός), η έχουσα ωραία μάτια. Προστάτης της επικής ποίησης, της ρητορικής και όλων των καλών τεχνών, ήταν η μεγαλύτερη στην ηλικία κι η πιο ευγενική από τις Εννιά Μούσες. Αυτή που μιλά με κάλλος, η καλλίφωνη. Μία από τις εννέα Μούσες της αρχαιότητας. Προστάτιδα της ποιητικής τέχνης. Υπεύθυνη και δυναμική, μπορεί ν' αντιμετωπίσει μ' επιτυχία τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Οι δυσκολίες της ζωής δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της. Ωριμάζει νωρίς και συχνά φορτώνεται τις ευθύνες των άλλων.
Καλλιόπη / Πόπη
Καλλιόπη, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη κάλος + ωψ δηλαδή οθφαλμός και σημαίνει η γυναίκα που διαθέτει ωραίο βλέμμα, όμορφη ματιά! Είναι βέβαιο ότι τα μάτια σου είναι αρκετά διεισδυτικά και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το εξωνυχτικό και βαθύ βλέμμα σου! Η Καλλιόπη στην μυθολογία, ήταν η πιο ευγενική από τις 9 Μούσες! Προστάτευε την επική ποίηση, την ρητορική και τις καλές τέχνες. Έτσι λοιπόν δικαιολογείται και η δική σου κλίση προς τις τέχνες καθώς και το εκλεπτυσμένο γούστο σου. Σύμφωνα με την αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι φιλική και αρκετά κοινωνική κερδίζοντας πάντα καλές εντυπώσεις όπου και αν βρεθείς. Δεν σου αρέσει η μοναξιά γι αυτό και δίνεις μεγάλη σημασία στη φιλία προσφέροντας την αγάπη και το ενδιαφέρον σου. Πολλές φορές ανησυχείς και αγχώνεσαι υπερβολικά με τα προβλήματα των ανθρώπων που σε περιβάλλουν και χωρίς ενδοιασμό προσπαθείς να βοηθήσεις. Έχεις καλλιτεχνική φλέβα, σου αρέσει η μουσική ο χορός και η ζωγραφική. Αρκετά υποχωρητική στις απαιτήσεις των άλλων προκειμένου να είναι ευχαριστημένοι προσπαθείς πάντα να κρατάς τις ισορροπίες. Η τάση σου να είσαι σπάταλη πολλές φορές θα σε φέρει σε δύσκολη θέση γι αυτό φρόντισε να περιορίζεις την καταναλωτική σου μανία.
Καλλιρρόη
Καλλιρόη, το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις καλώς + ρέω, που σημαίνει αυτή που ρέει ομαλά! Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που αφήνει τη ζωή να κυλήσει από μόνη της, χωρίς να ζορίζεις τις καταστάσεις και δίχως να πιέζεσαι! Όλα στη ζωή σου φαίνεται να εξελίσσονται ήρεμα και αρμονικά. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, το όνομα Καλλιρρόη συνδέθηκε με αρκετά πρόσωπα. Ένας από τους επικρατέστερους δήλωνε πως η Καλλιρόη ήταν μία από τις Νύμφες που αποτελούσαν την ακολουθία της Περσεφόνης. Η Καλλιρρόη είχε μία ταραχώδη ερωτική ζωή και είχε αποκτήσει αρκετά παιδιά από διαφορετικούς άνδρες. Στην αριθμολογία το όνομά σου συνδέεται με τον λεξάριθμο 7, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και δίψα για μάθηση και εμπειρία. Το διάβασμα, ο αποκρυφισμός και ο εσωτερισμός είναι μερικοί τομείς που σου εξιτάρουν το ενδιαφέρον. Η διαίσθησή σου ποτέ δεν σε ξεγελά, είναι η καλύτερή σου φίλη, αφού σε κατευθύνει πάντα με τον σωστό τρόπο! Στις ερωτικές σου σχέσεις, θέλεις να διατηρείς κάποιες αποστάσεις, γιατί δεν είσαι υπέρ των καταπιεστικών σχέσεων, που σου στερούν όλες τις υπόλοιπες χαρές της ζωής. Αρκετές φορές προτιμάς τη μοναχική ζωή!
Καλλιρρόη
(καλώς + ρέω), η δροσερή ως καθαρό νερό. Πολλές νύμφες, θεότητες και μυθολογικά πρόσωπα είχαν το όνομα αυτό. Κόρη του Αχελώου. Αυτή που ρέει ομαλά. Προστατευτική απέναντι στην οικογένειά της, υπερασπίζει με πάθος το δίκαιο και την ιδιοκτησία της. Είναι ανασφαλής σε σχέση με τα χρήματα, αλλά όταν έχει τα χρησιμοποιεί για κάποιο ευγενικό σκοπό. Της αρέσει να παίρνει κάτω από την προστασία της καλλιτέχνες.
Καλυψώ
Νύμφη που έγινε γνωστή απ' την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να εξουσιάζει. Της αρέσει πολύ να δίνει συμβουλές και συνηθίζει να επεμβαίνει στη ζωή των άλλων. Μπορεί να έχει δυο σχέσεις ταυτόχρονα και να τις χειρίζεται με μεγάλη δεξιοτεχνία.
Κασσάνδρα
Κόρη του βασιλιάς της Τροίας Πρίαμου. Έχει μεγάλες ευαισθησίες και περνάει εύκολα απ' την αισιοδοξία στην κατάθλιψη. Έχει αρκετή διαίσθηση και την ενδιαφέρει η κρυμμένη όψη των πραγμάτων. Συχνά ασχολείται με την ψυχολογία και την ψυχανάλυση.
Κασσιανή
Βυζαντινή ποιήτρια και λόγια του 8ου αιώνα. Γλυκιά και περιποιητική, είναι η προσωποποίηση της καλοσύνης. Άβουλη, γίνεται εύκολα θύμα των άλλων. Όσα κι αν περάσει στη ζωή της, ποτέ δεν θα διαμαρτυρηθεί. Εργατική και επιδέξια, μπορεί να της δοθεί η ευκαιρία, να διαπρέψει σε πολλά επαγγέλματα.
Κατερίνα / Καίτη
Φίλη μας Κατερίνα, το όνομά σου είναι σύνθετο και προέρχεται από τις λέξεις «Αεί» και «Καθαρίνα» που σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα που παραμένεις πάντα αγνή! Είσαι τρυφερή, αθώα και οι πονηρές σκέψεις δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σου. Με το πέρασμα των ετών καταφέρνεις να διατηρείς την αγνότητα και την αθωότητά σου! Η Αγία Αικατερίνη, καταγόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ήταν πολύ μορφωμένη και θεωρείτο η προστάτιδα των μαθητών και των σπουδαστών! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα φιλόδοξη και δραστήρια. Βασική προτεραιότητα της ζωής σου είναι να αποκτήσεις οικονομική ανεξαρτησία, για αυτό και εργάζεσαι αρκετά νωρίς, προκειμένου να καταφέρεις να καταξιωθείς επαγγελματικά και να ανοίξεις τα φτερά σου χωρίς την υποστήριξη κανενός! Παράλληλα είσαι μία πολύ αισθησιακή γυναίκα, που μένεις αλησμόνητη στους άνδρες!
Κερασία- Κερασούλα
Το όνομά σου προέρχεται από το πανέμορφο δέντρο, με τους γλυκούς καρπούς, την κερασιά! Είσαι μία γυναίκα κεφάτη, λαμπερή, όμορφη που δεν μπορείς να κρύψεις ούτε στιγμή τα συναισθήματά σου. Σου αρέσει να μεταδίδεις γέλιο, κέφι, χαρά και αισιοδοξία! Σύμφωνα με τις αρχές της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό υποδηλώνει ότι λατρεύεις την ζεστασιά και την θαλπωρή που σου προσφέρουν οι σχέσεις που υπάρχουν στη ζωή σου. Είσαι συντροφική, δοτική και αρκετά συναισθηματική με τους ανθρώπους που αγαπάς. Όταν ένας άνθρωπος σε κερδίσει, τότε του αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά, χωρίς κανέναν δισταγμό. Προσπαθείς στη ζωή σου να διατηρείς την ηρεμία και την αρμονία, αποφεύγεις τους καβγάδες και τις εντάσεις. Ξέρεις καλά πότε και πώς πρέπει να μιλήσεις στους γύρω σου, προκειμένου να πετύχεις τον σκοπό σου!
Κίμων
(χίμων: χειμών), ο θυελλώδης. Αθηναίος στρατηγός. Εύστροφος, πνευματώδης και αθλητικός. Συχνά προτιμάει την εργένικη ζωή, όπως και τα ελεύθερα επαγγέλματα, γιατί δεν του αρέσει να έχει κανέναν πάνω απ' το κεφάλι του.
Κλαίρη
Αγία της Καθολικής Εκκλησίας. Αυθόρμητη και ρομαντική, διατηρεί πάντα μια νεανικότητα. Δεν έχει μεγάλες φιλοδοξίες και της αρέσει να εργάζεται και να ζει σ' ένα ευχάριστο περιβάλλον. Είναι από τις γυναίκες που έχουν το θάρρος να σπάσουν μια μακρόχρονη σχέση που δεν τις ικανοποιεί και να ξαναρχίσουν με αισιοδοξία τη ζωή τους.
Κλεάνθης
Στωικός φιλόσοφος απ' την Τρωάδα, μαθητής του Ζήνωνος και διάδοχός του στη διεύθυνση της Στοάς. Ευγενικός και κομψός, θα ήταν πολύ γοητευτικός αν δεν είχε τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Αυτό τον δυσκολεύει στις σχέσεις του με τους άλλους και επηρεάζει άσχημα το γάμο του.
Κλέαρχος
(κλέος + άρχω), ο ένδοξος άρχων. Στρατηγός των Λακεδαιμόνων. Ο ένδοξος άρχοντας. Ριψοκίνδυνος, αλλά και πολύ τυχερός, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει στη ζωή. Τρελαίνεται για τις τελευταίες τεχνολογικές εφευρέσεις κι απεχθάνεται ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν.
Κλειώ
(κλέος), η ένδοξη. Μια από τις Εννιά Μούσες, θεά του άσματος και εφευρέτης της κιθάρας. Ένδοξη, μορφωμένη κι έχει πολλά ενδιαφέροντα. Το βιβλία είναι ο καλύτερος της σύντροφος κι η πολιτική η αγαπημένη της απασχόληση. Όταν πληγώνεται κλείνεται στον εαυτό της κι αντιδρά με αδιαφορία και περηφάνια.
Κλειώ
Φίλη μας Κλειώ, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «κλείω» που σημαίνει ονομάζω αλλά και την λέξη «κλέος» που σημαίνει δόξα. Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που καταφέρνεις να διατηρείς ένα πολύ καλό κοινωνικό προφίλ, όλοι σε θαυμάζουν και έχουν μία πολύ καλή γνώμη για σένα. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα δραστήρια, επιβλητική αλλά και αρκετά αποφασιστική. Σου αρέσει να έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα και πολλές φορές προσπαθείς να ηγείσαι τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά σου. Λειτουργείς πιο αποδοτικά όταν πρέπει να αναλάβεις από μόνη σου κάποιες εργασίες και οι ευθύνες δεν σε τρομάζουν. Στη ζωή σου θέλεις ρίσκο, περιπέτεια και εμπειρίες. Βαριέσαι πολύ γρήγορα για αυτό και προσπαθείς να βρίσκεις τρόπους για να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα. Είσαι ένα άτομο που δεν μπορείς να κρύψεις τα συναισθήματά σου. Είσαι αυθόρμητη και χειμαρρώδης, όμως αρκετές φορές λειτουργείς αρκετά εγωιστικά. Τα νευράκια και τα καβγαδάκια είναι το αλατοπίπερο της ζωής σου!
Κλεόβουλος
(κλέος + βουλή), ο επινοητικότατος.
Κλεομένης
(κλέος + μένος), ο ένδοξος για τη γενναιότητά του.
Κλεονίκη
(κλέος + νίκη), η ένδοξη νικήτρια.
Κλεοπάτρα
(κλέος + πάτρη), η δόξα της πατρίδος. Θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου. Οι άντρες καλά θα κάνουν να τη φοβούνται. Από μικρή, έχει το χάρισμα να πείθει τους άλλους ότι είναι μοναδική κι αλίμονο σ' αυτόν που θα την αμφισβητήσει ή θα της αντισταθεί. Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή της. Ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, αφήνει πίσω της πολλές ραγισμένες καρδιές.
Κλεοπάτρα
Το όνομά σου έχει αρχαίες ρίζες και προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων κλέος + πατήρ, που σημαίνει η γυναίκα που κατάγεται από ένδοξο πατέρα! Η Κλεοπάτρα, ήταν και η τελευταία βασίλισσα της ελληνιστικής Αρχαίας Αιγύπτου, που ήταν ένα πανέμορφο και δυναμικό θηλυκό που κατάφερε να γοητεύσει δύο από τους πιο ισχυρούς άνδρες της εποχής,τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 2 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που δεν μπορείς ούτε στιγμή να είσαι μόνη. Θέλεις να βρίσκεσαι διαρκώς ανάμεσα σε ανθρώπους που σε αγαπούν, οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές στη ζωή σου για αυτό και φροντίζεις να διατηρείς μακρόχρονες επαφές με ανθρώπους που εκτιμάς. Είσαι ευγενική, καλοπροαίρετη και τίμια. Έχεις τον τρόπο να πετυχαίνει ότι βάλεις στο μυαλό σου, γιατί διαθέτεις άριστη ικανότητα στην διπλωματία.
Κλυταιμνήστρα
Αυτή που επιδιώκει τη δόξα.
Κορίνα
Φίλη μας Κορίνα, το όνομά σου προέρχεται από μία λυρική, ποιήτρια που ήταν μοντέρνα και ανεξάρτητη! Είσαι ένα φιλελεύθερο θηλυκό, με σύγχρονο τρόπο σκέψης που απεχθάνεσαι οτιδήποτε σε δεσμεύει και σου στερεί την ελευθερία σου! Στην αριθμολογία, το όνομά σου συμβολίζεται από τον λεξάριθμο 7 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι αναλυτική, βαθιά σκεπτόμενη, ανεξάρτητη αλλά και αρκετά ώριμη. Σου αρέσει κάποιες στιγμές να είσαι μόνη σου και να βυθίζεσαι στις σκέψεις σου. Λατρεύεις το διάβασμα, τον αποκρυφισμό, την αστρολογία και σου αρέσει να βρίσκεις απαντήσεις σε ζητήματα που άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να ερμηνεύσουν. Είσαι έμπιστη, σταθερή και παρόλο που κάποιες στιγμές φαίνεσαι απόμακρη, στην πραγματικότητα σέβεσαι, εκτιμάς και είσαι πολύ ζεστή με τους ανθρώπους που αγαπάς.
Κορίννα
Λυρική ποιήτρια απ' την Τανάγρα της Βοιωτίας. Μοντέρνα στην εμφάνιση και τις αντιλήψεις, γίνεται γρήγορα ανεξάρτητη απ' την οικογένειά της και δεν αποφασίζει εύκολα να δεσμευτεί. Της ταιριάζουν τα επαγγέλματα που έχουν επαφή με κόσμο.
Κορνήλιος, Κορνηλία
Ευφυέστατος, ο Κορνήλιος διαθέτει έντονο κριτικό πνεύμα και μπορεί να γίνει αρκετά είρων. Συντηρητική, η Κορνηλία είναι πιστή σύζυγος και τέλεια οικοδέσποινα. Και οι δυο είναι πεισματάρηδες και μνησίκακοι.
Κορνηλία
Το όνομά σου προέρχεται από την λέξη cornu που είναι το κέρας, σημαίνει λοιπόν ότι είσαι μία πολύ δυνατή γυναίκα, σκληρή και με πολλές αντοχές! Τα προβλήματα δεν σε τρομάζουν, οι προκλήσεις δεν σε αποθαρρύνουν γιατί έχεις τον τρόπο να μπορείς να αντιμετωπίζεις και να ξεπερνάς τα προβλήματα της ζωής και να γίνεσαι ολοένα και καλύτερη! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό σημαίνει ότι πίσω από αυτό το δυναμικό προφίλ που εξωτερικεύεις, κρύβεις μεγάλες ευαισθησίες τις οποίες και εκδηλώνεις στους κοντινούς σου ανθρώπους. Σε συγκινούν τα κοινωνικά προβλήματα, προσφέρεις την βοήθειά σου, σε αδύναμους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από υποστήριξη! Κάνεις πολλά όνειρα για τη ζωή σου και θέτεις υψηλούς στόχους, όμως καθυστερείς να κάνεις πραγματικότητα όσα βάζεις στο μυαλό σου, γιατί έχεις την τάση να παρεκτρέπεσαι από το πρόγραμμά σου!
Κοσμάς
Κοσμά, το όνομά σου προέρχεται από τον γνωστό Έλληνα μοναχό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος πιστεύεται από τους Χριστιανούς ότι διέθετε προφητικές και θαυματουργικές ικανότητες. Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 7, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και δίψα για μάθηση και εμπειρία. Το διάβασμα, ο αποκρυφισμός και ο εσωτερισμός είναι μερικοί τομείς που σου εξιτάρουν το ενδιαφέρον. Η διαίσθησή σου ποτέ δεν σε ξεγελά, είναι η καλύτερή σου φίλη, αφού σε κατευθύνει πάντα με τον σωστό τρόπο! Στις ερωτικές σου σχέσεις, θέλεις να διατηρείς κάποιες αποστάσεις, γιατί δεν είσαι υπέρ των καταπιεστικών σχέσεων, που σου στερούν όλες τις υπόλοιπες χαρές της ζωής. Αρκετές φορές προτιμάς τη μοναχική ζωή!
Κοσμάς
Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τίμιος κι ιδεολόγος μέχρι βλακείας. Είναι εργατικός και φιλότιμος και συχνά έχει την εντύπωση ότι ήταν άτυχος και δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που πραγματικά ήθελε.
Κρατερός
Ένας από τους καλύτερους στρατηγούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πατάει γερά πάνω στη γη κι απολαμβάνει ιδιαίτερα τη ζωή κοντά στη φύση. Είναι ευχάριστος στην παρέα. Και συχνά γίνεται εξαίρετος μάγειρας.
Κρίτων
(κρίνω), ο ευφυής.
Κυβέλη
Ασιατική θεότητα, ήταν η Μεγάλη Μητέρα, η θεά των δυνάμεων της φύσης που οι Έλληνες ταύτιζαν με τη Ρέα. Λίγο απόμακρη, χρειάζεται χρόνος για να τη γνωρίσει κανείς. Είναι μια γυναίκα ρεαλίστρια και αρκετά συναισθηματική, χωρίς κακίες. Κάνει περισσότερη παρέα με άντρες και στην εμφάνιση είναι λίγο αγοροκόριτσο.
Κυπριανός
Όνομα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Διαθέτει χάρη κι ευαισθησία. Η ρομαντική του εμφάνιση προκαλεί πάθη, συχνά σε γυναίκες μεγαλύτερές του. Αποδίδει καλύτερα σε καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Αγαπάει τα ταξίδια.
Κυριάκος, Κυριακή
Αυτός που αναφέρεται, ανήκει στο Θεό. Καλοκάγαθος, με ωραίο χαμόγελο κι ευχάριστο παρουσιαστικό, ο Κυριάκος είναι αφοσιωμένος στην οικογένεια κι αυτό τον εμποδίζει να πετάξει με τα δικά του φτερά. Δραστήρια και πολύ νευρική, η Κυριακή έχει μεγάλη ανάγκη την αγάπη των γύρω της.
Κυριάκος
Κυριάκο, το όνομά σου προέρχεται από το επίθετο «κυριακός» που σημαίνει η ημέρα Του Κυρίου. Αρκετές στιγμές στη ζωή σου έχεις βιώσει καταστάσεις που σου έχουν αποδείξει ότι έχεις προστασία και την τελευταία στιγμή, πάντα κάτι γίνεται που ξεφεύγεις από τον κίνδυνο. Βάση της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας φιλόδοξος που θέλεις στη ζωή σου να αποκτήσεις πλούτο, αλλά και κοινωνική καταξίωση. Η καριέρα σου είναι το Α και το Ω στη ζωή σου, γιατί σου αρέσει να δημιουργείς αλλά σου προσφέρει την ασφάλεια που επιθυμείς προκειμένου να κάνεις κάποια όνειρά σου πραγματικότητα. Είσαι αρκετά δραστήριος, έχεις πολλά ενδιαφέροντα και σίγουρα το αγαπημένο σου χόμπι είναι το «σεξ» αφού είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή σου. Μέχρι να υπάρχει στη ζωή σου η επαγγελματική και οικονομική σταθερότητα, θα αρκείσαι σε σχέσεις ελεύθερες, καθαρά και μόνο ερωτικές, περιορίζοντας το συναίσθημά σου!
Κυριακή / Κική
Κυριακή, το όνομά σου προέρχεται από το επίθετο «κυριακός» που σημαίνει η ημέρα Του Κυρίου. Αρκετές στιγμές στη ζωή σου έχεις βιώσει καταστάσεις που σου έχουν αποδείξει ότι έχεις προστασία και την τελευταία στιγμή, πάντα κάτι γίνεται που ξεφεύγεις από τον κίνδυνο. Βάση της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα δραστήρια, αποφασιστική και με μεγάλο δυναμισμό. Επικεντρώνεσαι στην πρόοδο και στην προσωπική σου εξέλιξη και η επιθυμία σου είναι να φτάσεις πολύ ψηλά και να ανεξαρτητοποιηθείς από όλους και από όλα. Θέλεις να στέκεσαι γερά στα πόδια σου και να μην έχεις ανάγκη κανέναν. Για αυτό στη ζωή σου θα δουλέψεις πολύ και από αρκετά νωρίς, προκειμένου να πετύχεις την ανεξαρτησία που επιθυμείς. Παράλληλα στον ερωτικό τομέα, είσαι αρκετά σεξουαλική και τις περισσότερες φορές δεν συνδέεις το σεξ με το συναίσθημα.
Κύριλλος
Όνομα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Παμπόνηρος και ικανότατος στις δουλειές που απαιτούν πείρα της ζωής, όπως το εμπόριο. Κανείς δεν μπορεί να τον ξεγελάσει ή να τον εκμεταλλευτεί. Έχει την ικανότητα να κάνει τους άλλους να δουλεύουν γι' αυτόν.
Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα
Στα λατινικά σημαίνει «ευσταθής, βέβαιος». Σταθερός, βέβαιος, αποφασισμένος. Αν και κοινωνικός, ο Κωνσταντίνος είναι στο βάθος κλειστός χαρακτήρας. Συχνά είναι υποταγμένος ψυχολογικά σε μια γυναίκα, τη μητέρα του ή τη γυναίκα του. Στη δουλειά του διαπρέπει γιατί είναι εργατικός και επίμονος. Η Κωνσταντίνα είναι πιο αυθόρμητη και ενθουσιώδης. Αγαπάει τα παιδιά, είναι πολύ τακτική και αφιερώνει πολύχρόνο στο σπίτι της.
Κωνσταντίνα / Ντίνα
Αγαπητή μας Κωνσταντίνα , το όνομά σου έχει μεγάλη δυναμική και σίγουρα είσαι μία αποφασιστική γυναίκα, με μεγάλο δυναμισμό. Το όνομά σου προέρχεται ετυμολογικά από την λατινική λέξη “constans” που σημαίνει σταθερή. Αν κάνουμε μία Ιστορική αναδρομή, τότε το όνομά σου προέρχεται από την κόρη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α’ τον Μέγα, που ονομαζόταν Κωνσταντίνα. Έχουν υπάρξει αρκετοί θρύλοι που χαρακτήριζαν την Κωνσταντίνα σκληρή και ματαιόδοξη. Στον Μεσαίωνα όμως, η Κωνσταντίνα κατάφερε από θαύμα, θέληση και προσευχή, να θεραπευτεί από την νόσο της Λέπρας. Είσαι λοιπόν από τη φύση σου μία γυναίκα που δεν το βάζει κάτω, είσαι αγωνίστρια, σκληρή και αρκετά αποφασιστική! Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 6 και αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις γοητεία, μαγνητισμό και μπορείς με τα λόγια σου όχι μόνο να πείθεις αλλά να προκαλείς και πολύ όμορφα συναισθήματα στους γύρω σου! Αρκετές στιγμές μπορεί να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι στον κόσμο σου, ότι είσαι αμελής ή ακόμη πως δεν συγκεντρώνεσαι εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως είσαι μία γυναίκα αρκετά παρατηρητική και διορατική! Σου αρέσει να τα μαθαίνεις όλα, να συμμετέχεις ενεργά στα πάντα και προσπαθείς με την συμπεριφορά σου να μην κακοκαρδίζεις ποτέ κανέναν. Το πείσμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου, δεν αντέχεις την ήττα, την απόρριψη ή την αποτυχία και επιμένεις μέχρι να πάρεις το «αίμα σου πίσω»! Είσαι αρκετά κοινωνική και ανοιχτόμυαλη, προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε περίσταση. Στην ερωτική σου ζωή, θέλεις να γεύεσαι πολλές και νέες εμπειρίες, δεν αντέχεις την πίεση ή τους απαιτητικούς δεσμούς, όμως όταν ερωτεύεσαι το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται στο ταίρι σου! Στα επαγγελματικά σου ζητήματα, εκδηλώνεις έναν χαρακτήρα νευρικό και γεμάτο άγχος, γιατί θέλεις πάση θυσία να πετύχεις. Ωστόσο με την εργατικότητά, την εύνοια της τύχης αλλά και τις καλές δημόσιες σχέσεις που διατηρείς θα καταφέρεις να εκτοξεύσεις την καριέρα σου στα ύψη. Προσοχή μονάχα γιατί πολλές φορές μπορεί να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σου!
Κωνσταντίνος / Κώστας
Αγαπητέ μας Κωνσταντίνε, το όνομά σου έχει μεγάλη δυναμική και σίγουρα είσαι και εσύ ένας άνδρας αποφασιστικός και με μεγάλο δυναμισμό. Το όνομά σου προέρχεται ετυμολογικά από την λατινική λέξη “constans” που σημαίνει σταθερός Αν κάνουμε μία Ιστορική αναδρομή, τότε το όνομά σου προέρχεται από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α’ τον Μέγα. Από την σκοπιά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το το 4.Εισαι άτομο σοβαρό λειτουργείς πειθαρχημένα και πάντα οργανώνεις από πριν ότι έχεις να κάνεις. Δεν σου αρέσει η ακαταστασία γι’ αυτό και στο σπίτι σου όλα τα έχεις τακτοποιημένα στην εντέλεια. Σκέπτεσαι λογικά και σπάνια αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει. Ότι αναλαμβάνεις να κάνεις προσπαθείς να το ολοκληρώνεις με τελειότητα και αν υποσχεθείς κάτι σε κάποιον δεν θα αθετήσεις ποτέ την υπόσχεση σου. Αγαπάς τα παιδιά και το όνειρο σου είναι να αποκτήσεις μια όμορφη οικογένεια. Σου αρέσει να έχεις σταθερές και μακρόχρονες σχέσεις και φιλίες δένεσαι με τους ανθρώπους και δεν μπορείς να τους βγάλεις εύκολα από τη ζωή σου έστω και αν πρέπει. Επειδή αντιμετωπίζεις τα πάντα με σοβαρότητα χάνεις πολλά πράγματα από τη ζωή γι αυτό προσπάθησε να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις περισσότερο γιατί όλοι δεν μπορούν να ακολουθούν το δικό σου ρυθμό.
Λαέρτης
Βασιλιάς της Ιθάκης, γυναίκα του η Αντίκλεια και μονάκριβο παιδί του ο Οδυσσέας. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η γενναιοδωρία. Τον ευχαριστεί τόσο πολύ να δίνει στους άλλους, που σπάνια κάνει ο ίδιος περιουσία. Είναι ιδιαίτερα προστατευτικός απέναντι στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Λαέρτης
Λαέρτη,το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις λαός+αιρώ δηλαδή ο εκλεγμένος από το λαό! Σημαίνει λοιπόν ότι είσαι ένα άτομο αγαπητό, περιζήτητο, που καταφέρνεις και κερδίζεις την εύνοια και την εμπιστοσύνη από το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι και εργάζεσαι. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το νούμερο 2, είσαι δηλαδή ένας τρυφερός και στοργικός άνδρας, που επιθυμείς να έχεις στο πλάι σου ένα ταίρι με το οποίο μοιράζεστε τα πάντα. Δεν σου αρέσει η μοναξιά, αποφεύγεις τους καβγάδες και έχεις πολύ διπλωματικό χαρακτήρα. Η αναποφασιστικότητά σου, σε παροτρύνει να δέχεσαι και να εκτελείς τις συμβουλές που σου δίνουν τα κοντινά σου πρόσωπα και αυτό πολλές φορές έρχεται ενάντια με τα πραγματικά σου συναισθήματα. Προτιμάς να διατηρείς έναν δεσμό που δεν σε καλύπτει απόλυτα, παρά να βιώνεις περιόδους μοναχικότητα.
Λάζαρος
Αδελφός της Μάρθας και της Μαρίας στη Καινή Διαθήκη. Πράγματι έχει την ικανότητα να «ανασταίνεται» και να ξαναρχίζει τη ζωή του πάλι απ' την αρχή. Μοναχικός κι ευαίσθητος, περνάει μεγάλες ερωτικές απογοητεύσεις μέχρι να βρει το πρόσωπο που του ταιριάζει, τότε φτιάχνει μια ήρεμη και τρυφερή σχέση.
Λάζαρος
Λάζαρε, το όνομά σου προέρχεται από την Εβραϊκή λέξη «Ελεάζαρ» που σημαίνει αυτός που τον έχει βοηθήσει ο Θεός. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Λάζαρος ήταν ο αδελφός της Μάρθας και της Μαρίας, που είχε την ικανότητα να «ανασταίνεται» . Έτσι λοιπόν και εσύ φίλε μας Λάζαρε, μπορεί κάποια πράγματα στη ζωή να τα παίρνεις κατάκαρδα, όμως μπορείς μέσα από τις στάχτες σου να ξαναγεννιέσαι και αναρρώνεις πολύ γρήγορα μετά από μία μεγάλη απογοήτευση. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 2, που σημαίνει ότι είσαι ένας τρυφερός και στοργικός άνδρας, που επιθυμείς να έχεις στο πλάι σου ένα ταίρι με το οποίο μοιράζεστε τα πάντα. Δεν σου αρέσει η μοναξιά, αποφεύγεις τους καβγάδες και έχεις πολύ διπλωματικό χαρακτήρα. Η αναποφασιστικότητά σου, σε παροτρύνει να δέχεσαι και να εκτελείς τις συμβουλές που σου δίνουν τα κοντινά σου πρόσωπα και αυτό πολλές φορές έρχεται ενάντια με τα πραγματικά σου συναισθήματα.
Λαμπρινή
Λαμπρινή, το όνομά σου σημαίνει φως, λάμψη, δόξα και διάκριση! Είσαι μία γυναίκα λαμπερή, χαμογελαστή και αρκετά αισιόδοξη. Προσπαθείς να βλέπεις τα πάντα στη ζωή από την φωτεινή τους πλευρά. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα χαρωπό και επικοινωνιακό άτομο. Λατρεύεις τα ταξίδια, σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και έχεις έναν δικό σου ξεχωριστό τρόπο να γεφυρώνεις το χάσμα που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους! Έχεις μεγάλο ταλέντο στον προφορικό και στο γραπτό σου λόγο, χρησιμοποιείς πάντα τα κατάλληλα επιχειρήματα και έχεις τον τρόπο να πείθεις και να μεταδίδεις τις ιδέες σου! Απολαμβάνεις στο έπακρο όλες τις χαρές της ζωής και καταφέρνεις να διατηρείς την αισιοδοξία σου και το χαμόγελό σου, έστω και αν κάποιες στιγμές υπάρχουν γύρω σου δυσκολίες και προβλήματα. Σε όλες τις σχέσεις σου λειτουργείς με τιμιότητα και συναίσθημα, γι΄αυτό και δύσκολα μπορεί κάποιος να σε ξεχάσει!
Λάμπρος
Φίλε μας Λάμπρε, το όνομά σου σημαίνει φως, λάμψη, δόξα και διάκριση. Πράγματι είσαι ένας κεφάτος, λαμπερός άνδρας με θετική σκέψη και πολύ όμορφο χαμόγελο. Αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία αλλά και αισιοδοξία τα προβλήματα της ζωής και δεν το βάζεις κάτω. Στην αριθμολογία, το όνομά σου συμβολίζεται από τον λεξάριθμο 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά ανεξάρτητος, δεν αντέχεις την καταπίεση και θέλεις συνήθως να περνά το δικό σου. Έχεις αρκετή ενέργεια και λατρεύεις τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Έχεις φιλελεύθερες και πρωτότυπες ιδέες που προκαλούν τους γύρω σου, όμως σου αρέσει να κάνεις την διαφορά! Δύσκολα θα πάρεις απόφαση να δεσμευτείς σε μια σχέση, προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου, τουλάχιστον μέχρι να έχεις χορτάσει πρώτα κάποια πράγματα στη ζωή! Χαρακτηρίζεσαι από έντονο άγχος και βιασύνη για να ολοκληρώσεις αυτά που θέλεις όμως ένα από τα ελαττώματα σου είναι η έλλειψη σταθερότητας και η συχνή αλλαγή απόψεων που σε αποσυντονίζει.
Λάμπρος, Λαμπρινή
Αυτός που λάμπει και μεταφορικά ο ονομαστός και περίφημος. Ο Λάμπρος είναι συναισθηματικός και αυθόρμητος. Στην πραγματικότητα δεν ωριμάζει ποτέ, γι' αυτό και διατηρεί μέχρι τα γεράματα τη γοητεία ενός παιδιού. Η Λαμπρινή είναι πιο συνεσταλμένη και διακριτική. Της αρέσει η οικογενειακή ζωή και προτιμάει να δουλεύει στο σπίτι.
Λάουρα
Ζεστή και μυστηριώδης, προσιτή και άπιαστη, με δυο λόγια αντιφατική. Το κύριο ενδιαφέρον της είναι ο έρωτας και κατέχει απόλυτα την τέχνη του. Όταν μεγαλώσει, προτιμά τους νεότερους άντρες.
Λαυρέντιος
Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Καλόκαρδος, αλλά λίγο αφελής, εμπιστεύεται ολόψυχα αυτούς που αγαπάει. Είναι ο τύπος του πατέρα που θα θυσιαστεί για το παιδί του ή του θείου που θα χαρίσει ό,τι έχει και δεν έχει στ' ανίψια του.
Λέανδρος
(λαός + ανήρ), ο ανδρείος του λαού.
Λέανδρος
Φίλε μας Λέανδρε, το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις λαός + ανδρείος και αυτό σημαίνει πως είσαι θαρραλέος, δυναμικός, αποφασιστικός και παροτρύνεις και τους ανθρώπους γύρω σου να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως και εσύ! Στην αριθμολογία το όνομά σου, έχει λεξάριθμο το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας εργατικός και φιλόδοξος άνδρας, που δίνεις τις μάχες σου προκειμένου να κατακτήσεις την επιτυχία. Είσαι πολυάσχολος, αρκετά προσηλωμένος στην καριέρα σου και επιθυμείς στη ζωή σου να αποκτήσεις οικονομική άνεση και αυτοδυναμία. Είσαι πολύ ερωτικός και όλες οι γυναίκες που έχουν περάσει από τη ζωή σου έχουν να θυμηθούν πολύ καυτές, αισθησιακές στιγμές μαζί σου!
Λευκή
Από το «άσπρη, αμόλυντη, διαυγής». Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, έχει συνέχεια ανάγκη από καινούργια ερεθίσματα. Καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, αναζητεί πηγές έμπνευσης, ακόμη και στους τεχνητούς παράδεισους.
Λεωνίδας
Ο γνωστός βασιλιάς της Σπάρτης. Ιδεολόγος και πολύ ειλικρινής, μπορεί μερικές φορές να πληγώσει, χωρίς να το θέλει, τους φίλους του. Μονογαμικός, αντλεί δύναμη από τη σχέση του με τη γυναίκα που αγαπά.
Λεωνίδας
Αγαπητέ μας Λεωνίδα, το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις λαός + οίδα + γνωρίζω! Οι ρίζες του ονόματος σου ξεκινούν από τον Λεωνίδα, τον βασιλιά της Σπάρτης. Είσαι λοιπόν ένας άνδρας με αγωνιστικό πνεύμα που σου αρέσει η ενότητα και θέλεις να λειτουργείς συλλογικά! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 1. Είσαι ένας άνδρας που θέλεις να λαμβάνεις ηγετικό ρόλο, είσαι αποφασιστικός και αρκετά επίμονος, όταν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου. Αναζητάς διαρκώς νέες συγκινήσεις και θέλεις να ξεφεύγεις από την ρουτίνα, απολαμβάνοντας τις πιο περίεργες εμπειρίες ή παίρνοντας μέρος στις πιο παράξενες δραστηριότητες. Με τον αυθορμητισμό που διαθέτεις καταφέρνεις να γίνεσαι αγαπητός στους γύρω σου. Αρκετές στιγμές θυμώνεις, νευριάζεις με το παραμικρό και ξεσπάς με κάθε αφορμή, ευτυχώς όμως σου περνάει γρήγορα.
Λητώ
(λανθάνω), η μυστηριώδης. Από το Δία έγινε μητέρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος. Όσοι τη γνωρίζουν, τη σέβονται και την εκτιμούν. Ξέρει πάντα να δίνει σωστές συμβουλές και να παρηγορεί όσους έχουν προβλήματα. Είναι απλή και της αρέσει να ζει σε λιτό περιβάλλον.
Λίνος
Γιος του Απόλλωνα και της Ψαμάθης. Γλυκός κι αξιαγάπητος, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους φίλους του, ο Λίνος συνεχίζει συχνά το επάγγελμα του πατέρα του. Έχει ιδιαίτερη αγάπη στη μουσική και διαθέτει ωραία φωνή.
Λορέντζο
(λατινική), από το Λαυρέντιος (δαφνοστεφανωμένος).
Λουΐζα
Σοβαρή, έχει την τάση να μελαγχολεί εύκολα. Αν ξεκινήσει την ζωή της δύσκολα, βλέπει τα πάντα απαισιόδοξα και γίνεται μοιρολάτρισσα. Δύσκολη στη συμβίωση, αργεί να παντρευτεί.
Λουκάς, Λουκία
Φωτισμένος, πρακτικός και ρεαλιστής ο Λουκάς προτιμάει τα χειροπιαστά πράγματα απ' τις θεωρίες. Δεν χαρίζει τίποτα σε κανένα, αλλά είναι τίμιος και κρατάει το λόγο του. Η Λουκία είναι πιο τολμηρή και φιλόδοξη. Έχει ανάγκη να έχει δραστηριότητες έξω απ' το σπίτι. Γελαστή κι ευχάριστη, πολλές φορές ιδιόρρυθμη, ξέρει να κερδίζει τον θαυμασμό των άλλων.
Λουκάς
Λουκά, το όνομά σου προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «Λύκιος» που σημαίνει φωτεινός. Είσαι πράγματι ένας άνδρας που διαθέτεις λάμψη και ακαταμάχητη γοητεία. Δύσκολα μία γυναίκα μπορεί να αντισταθεί στον μαγνητισμό που εκπέμπεις. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας αφοσιωμένος στην καριέρα σου και στην προσωπική σου εξέλιξη. Η πρόοδος και η οικονομική σου ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες της ζωής σου. Θέλεις να αποκτήσεις υλικό πλούτο και θα μοχθήσεις πολύ προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθείς οικονομικά και να αποκτήσεις ισχύ! Το σεξ παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή σου, σου δίνει ενέργεια και ζωντάνια και το επιζητάς κάθε ώρα και στιγμή!
Λουκία
Λουκία, το όνομά σου προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «Λύκιος» που σημαίνει φωτεινός. Είσαι μία γυναίκα που διαθέτει λάμψη, γοητεία και προσωπικό μαγνητισμό. Έχεις τον τρόπο σου να στρέφεις όλα τα βλέμματα πάνω σου, γιατί εκπέμπεις θηλυκότητα αλλά έχεις και πολύ θετική αύρα. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει πως είσαι μία γυναίκα που θέτει ψηλά τον πήχη και αυτό που ζητάς είναι πρόοδο, ανεξαρτητοποίηση και οικονομική εξασφάλιση. Στη ζωή σου θα εργαστείς πολύ για να πετύχεις όλους σου τους στόχους! Αναμφίβολα είσαι μία γυναίκα αφοσιωμένη στην καριέρα σου και με το πέρασμα των ετών θα καταφέρνεις όχι μόνο να προοδεύεις επαγγελματικά, αλλά θα καταφέρεις να διαθέτεις αυτοκυριαρχία και οικονομική άνεση. Το σεξ είναι το αγαπημένο σου χόμπι!
Λουκιανός
Ο πιο γνωστός από τους Έλληνες σοφιστές του 2ου αιώνα μ.Χ. Φοβάται τα γηρατειά. Θέλει πάντα να κάνει παρέα με νέους και να δείχνει πως έχει αντοχή και κέφι. Έχει χιούμορ και το χρησιμοποιεί ιδιαίτερα για να κατακτάει το άλλο φύλο, στο οποίο τρέφει μια ιδιαίτερη αδυναμία.
Λυδία
Μυήθηκε από τον Παύλο στο Χριστιανισμό. Η καταγόμενη από τη Λυδία, την αρχαία χώρα της Μ. Ασίας. Πολύ ευγενική, με καλούς τρόπους, δραστήρια εργάζεται ακούραστα και ταυτόχρονα φροντίζει το σπίτι της, τον άντρα της και τα παιδιά της. χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγχρονης «super woman».
Λυδία
Λυδία, το όνομά σου προέρχεται από την αρχαία χώρια της Μικράς Ασίας, Λυδία ή κατά τον Όμηρο «Μαιονία». Το όνομά σου εκτός από όμορφο έχει και μεγάλη δυναμική από την πλευρά της αριθμολογίας. Ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία ευχάριστη και επικοινωνιακή γυναίκα που διψάς για ζωή! Διαθέτεις κοφτερό μυαλό και τραβάς σαν σφουγγάρι κάθε νέα γνώση. Στη ζωή σου θέλεις περιπέτεια, δράση, νέες εμπειρίες και θέλεις όσο μπορείς να αναπτύσσεις τις γνώσεις σου και να διασκεδάζεις. Έχεις έναν μεγάλο κοινωνικό κύκλο και είσαι αρκετά αγαπητή στο περιβάλλον σου. Το μεγάλο σου ταλέντο είναι ο γραπτός και ο προφορικός σου λόγος, αφού ξέρεις και χειρίζεσαι με πολύ καλό τρόπο τις λέξεις, γίνεσαι κατανοητή και έχεις μεταδοτικότητα.
Λυκούργος
Διάσημος νομοθέτης της Σπάρτης που έζησε το 800 π.Χ. Έξυπνος και μορφωμένος, είναι αυστηρός στην κρίση του και βρίσκει εύκολα τα αδύνατα σημεία των άλλων. Στις ερωτικές σχέσεις του έχει σαδομαζοχιστική τάση.
Μαγδαληνή
Μαθήτρια του Χριστού. Με τη γνησιότητα του χαρακτήρα της δημιουργεί πολλές συμπάθειες. Ο έρωτας παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της. Της αρέσει να θαυμάζει αυτόν που αγαπά. Συνήθως, δεν μπορεί να έχει προϊστάμενο πάνω απ' το κεφάλι της και γίνεται ελεύθερη επαγγελματίας. Λατρεύει τα ζώα και τα παιδιά.
Μαγδαληνή / Μάγδα
Μαγδαληνή, το όνομά σου προέρχεται από την Μαρία Μαγδαληνή, που ήταν μία από τις γυναίκες που ακολουθούσαν τον Ιησού και τους αποστόλους και βοηθούσαν στο έργο τους! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα δυναμικό και αποφασιστικό θηλυκό έτοιμο για όλα !!! Η παρουσία σου είναι καταπέλτης και έχεις έναν μοναδικό τρόπο να επιβάλλεσαι στους γύρω σου και να περνάει πάντα το δικό σου. Σου αρέσει να παίρνεις πρωτοβουλίες, να ηγείσαι και να έχεις εσύ τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο σε όλα! Δεν σου αρέσει να σε ζορίσουν και προτιμάς να λειτουργείς ελεύθερα, χωρίς όρια. Σου αρέσουν οι νέες εμπειρίες και θέλεις να ζεις στο έπακρο την κάθε στιγμή. Η συμπεριφορά σου πολλές φορές μπορεί να γίνει ακραία και τολμηρή, άλλες πάλι στιγμές οι εκρήξεις εγωισμού και τα νεύρα σου, θα σε φέρουν σε μπελάδες.
Μάγια
Ρωμαϊκή θεότητα, συμβολίζει τη γονιμότητα της γης. Δίνει την εντύπωση ότι ζει στα σύννεφα. Έχει όμως τόση θέληση κι επιμονή, που μπορεί να κάνει τα πιο τρελά όνειρα πραγματικότητα. Η προσωπική της ζωή έρχεται σε δεύτερο πλάνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ένταση και ποικιλία.
Μαλαματένια
Σημαίνει φτιαγμένη από χρυσάφι. Είναι αγαθή και ευγενική. Η Μαλαματένια είναι γλυκιά και ρομαντική. Μπορεί να πέσει θύμα εκμετάλλευσης των γύρω της, που μπορούν εύκολα να την προσεγγίσουν και να την πείσουν να τους βοηθήσει. Η Μαλαματένια είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί». Στήριγμα για την οικογένειά της και για τους φίλους της. Δεν κάνει πολλές σχέσεις, αλλά όταν ερωτευτεί δίνεται ολοκληρωτικά.
Μαλβίνα
Πολύ φιλάρεσκη και πονηρή, θέλει να γοητεύει τους άλλους όχι μόνο με την εμφάνισή της, αλλά και με τις γνώσεις της. Έχει έντονο κριτικό πνεύμα, που φτάνει μέχρι τον σαρκασμό. Δραστήρια και ικανή στη δουλειά της, ελπίζοντας ότι ο κόπος της θα της χαρίσει κάποια δόξα.
Μαλβίνα
Μαλβίνα, είσαι μία γυναίκα με μεγάλη αυτοπεποίθηση, γρήγορο μυαλό αλλά και πονηρή σκέψη! Σου αρέσει να εντυπωσιάζεις τους γύρω σου, με την σπιρτάδα του μυαλού σου και καταφέρνεις εύκολα να κλέβεις τις εντυπώσεις. Είσαι εργασιομανής και στηρίζεσαι αποκλειστικά και μόνο στις δικές σου δυνάμεις, κατακτώντας με πείσμα και αποκλειστικά και μόνο με την αξία σου, ότι βάζεις στο μυαλό σου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8, είσαι λοιπόν μία δραστήρια γυναίκα γεμάτη φιλοδοξίες και όνειρα για καταξίωση και πρόοδο στη ζωή. Το όνειρό σου είναι να αποκαταστηθείς επαγγελματικά και οικονομικά, για αυτό το λόγο είσαι ικανή να κάνεις αρκετές υποχωρήσεις και να περιορίσεις και την προσωπική σου ζωή, προκειμένου να αφοσιωθείς στον στόχο σου και να τον πραγματοποιήσεις.
Μαντώ
Μαντώ, το όνομά σου έχει ρίζες από την Ελληνική μυθολογία. Η Μαντώ ήταν η κόρη του μάντη Τειρεσία και όπως λέει και το όνομά της ήταν και η ίδια μάντισσα. Ανατρέχοντας στην ιστορία, η Μαντώ Μαυρογένους ήταν αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα «διπλωμάτισσα», ευγενική και καλοπροαίρετη. Σου αρέσει να τα έχεις καλά με όλους και προσπαθείς να αποφεύγεις τους καβγάδες και τις αντιπαραθέσεις. Δεν σου αρέσει η μοναξιά, θέλεις να έχεις στο πλάι σου ανθρώπους που σε αγαπάνε και είσαι πολύ συντροφική. Πολλές φορές εγκλωβίζεσαι σε σχέσεις που δεν σε καλύπτουν ή που δεν είναι ιδανικές για σένα, από το φόβο σου μην μείνεις μόνη.
Μαντώ
Κόρη του Τειρεσία με μεγάλες μαντικές ικανότητες. Δυναμική και αποφασιστική, δεν μπορεί να ανεχτεί να βρίσκεται στη σκιά κάποιου άλλου. Πολύ καλή φίλη, όταν συμπαθεί κάποιον. Αλίμονο, όμως, στον άνθρωπο που θα πέσει στη γλώσσα της.
Μάξιμος
Ρήτορας και φιλόσοφος που έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. Μεγάλη σημασία γι' αυτόν έχουν οι υλικές απολαύσεις. Έχει χιούμορ κι αυτό τον κάνει ευπρόσδεκτο στις παρέες. Του αρέσει να κρατάει ένα μυστήριο γύρω απ' τη ζωή του. Μιλάει πολύ, αλλά δεν είναι σίγουρο πως όλα όσα λέει είναι αλήθεια.
Μάρα
Η Ιταλίδα αγία Μαρέρια που έζησε τον 13ο αιώνα. Δεν μιλάει πολύ, αντίθετα δρα. Ιδιαίτερα ικανή στο εμπόριο, δίνει μεγάλη σημασία στη δουλειά της. Όταν βαρεθεί τη μοναξιά, ξέρει να επιλέξει τον κατάλληλο σύντροφο.
Μαργαρίτα
Μαργαριτάρι. Όσο πετυχημένη κι αν είναι η Μαργαρίτα στη δουλειά της, θα ενδιαφέρεται πάντα περισσότερο για τη γοητεία της. Ερωτεύεται με πάθος, δίνει πολλά από τον εαυτό της κι αργότερα απογοητεύεται! Πολύ μητρική, όταν δεν έχει παιδιά «νταντεύει» τους φίλους της.
Μαργαρίτα / Ρίτα
Μαργαρίτα, εκτός από πανέμορφο λουλούδι του αγρού, που μας προλέγει αν μας αγαπά ή δεν μας αγαπά, το όνομά σου προέρχεται και από το πολύτιμο μαργαριτάρι, που είναι τόσο περιζήτητο σε όλες τις γυναίκες. Είσαι πράγματι ένα σπάνιο θηλυκό, με πολλές κατακτήσεις αλλά και με μία δυναμική προσωπικότητα που πραγματικά μαγνητίζει. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 4 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία συντηρητική γυναίκα με παραδοσιακές αξίες και ένα πολύ λογικό και πρακτικό τρόπο σκέψης. Σου αρέσει η τάξη και η οργάνωση και προσπαθείς να προγραμματίζεις τη ζωή σου ώστε να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο. Λατρεύεις την οικογένεια, την σταθερότητα και την ασφάλεια. Αναμφίβολα είσαι πολύ καλή μαγείρισσα και φροντίζεις με συνέπεια όλες τις προσωπικές, επαγγελματικές και κοινωνικές σου υποχρεώσεις. Στις αισθηματικές αλλά και φιλικές σου σχέσεις διακρίνεσαι από την σταθερότητα και την πίστη σου. Στον επαγγελματικό τομέα, είσαι το άτομο που όλοι μπορούν να βασιστούν και να εμπιστευτούν, γιατί δεν αφήνεις ποτέ κανέναν συνεργάτη ξεκρέμαστο αλλά ούτε και καμία εργασία ανολοκλήρωτη.
Μάρθα
Μάρθα το όνομά σου στην Αραμαϊκή σημαίνει κυρία, οικοδέσποινα. Η Μάρθα ήταν η κόρη του Λαζάρου και της Μαρίας, τρυφερή, μοναχική και αρκετά ευαίσθητη. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις γοητεία, μαγνητισμό και μπορείς με τα λόγια σου όχι μόνο να πείθεις αλλά να προκαλείς και πολύ όμορφα συναισθήματα στους γύρω σου! Αρκετές στιγμές μπορεί να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι στον κόσμο σου, ότι είσαι αμελής ή ακόμη πως δεν συγκεντρώνεσαι εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως είσαι μία γυναίκα αρκετά παρατηρητική και διορατική! Σου αρέσει να τα μαθαίνεις όλα, να συμμετέχεις ενεργά στα πάντα και προσπαθείς με την συμπεριφορά σου να μην κακοκαρδίζεις ποτέ κανέναν. Το πείσμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου, δεν αντέχεις την ήττα, την απόρριψη ή την αποτυχία και επιμένεις μέχρι να πάρεις το «αίμα σου πίσω»! Είσαι αρκετά κοινωνική και ανοιχτόμυαλη, προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε περίσταση. Στην ερωτική σου ζωή, θέλεις να γεύεσαι πολλές και νέες εμπειρίες, δεν αντέχεις την πίεση ή τους απαιτητικούς δεσμούς, όμως όταν ερωτεύεσαι το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται στο ταίρι σου! Στα επαγγελματικά σου ζητήματα, εκδηλώνεις έναν χαρακτήρα νευρικό και γεμάτο άγχος, γιατί θέλεις πάση θυσία να πετύχεις. Ωστόσο με την εργατικότητά, την εύνοια της τύχης αλλά και τις καλές δημόσιες σχέσεις που διατηρείς θα καταφέρεις να εκτοξεύσεις την καριέρα σου στα ύψη. Προσοχή μονάχα γιατί πολλές φορές μπορεί να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σου!
Μάρθα
Αδερφή του Λάζαρου και της Μαρίας. Αγνή, ανεξάρτητη και μοναχική, προτιμάει τη συντροφιά των ζώων απ' των ανθρώπων. Όσοι τη γνωρίζουν, γοητεύονται από τη χάρη της, αλλά δύσκολα μπορούν να την ψυχολογήσουν κι ακόμα περισσότερο, να την πλησιάσουν.
Μαρία, Μάριος, Μαριάμ ή Μύριαμ
Το όνομα της Θεοτόκου επίσης σημαίνει θαλασσινή. Η Μαρία έχει την αίσθηση του καθήκοντος και τη μανία της τελειότητας. Της αρέσει να φαίνεται ικανή και οργανωτική και η γνώμη των άλλων μετράει πολύ γι' αυτήν. Η Μαίρη είναι πιο εγωίστρια, αλλά ζωηρή και κοινωνική. Η Μάρω είναι σοβαρή και αρκετά συχνά διανοούμενη. Τέλος, η Μαρίκα αγαπάει πάνω απ' όλα τα παιδιά της. Όσο για το Μάριο, ζει έντονη ζωή όταν είναι νέος. Αγαπάει την ταχύτητα, τις γυναίκες και τα χρήματα. Είναι ικανότατος σε όποιο επάγγελμα και αν διαλέξει.
Μαρία
«Μαρία λένε την Παναγιά, Μαρία λένε και εσένα»! Η ευλογία και η προστασία της Θεοτόκου σε συντροφεύει πάντα στη ζωή σου! Στα εβραϊκά το όνομά σου σημαίνει «θαλασσινή», έτσι εξηγείται και η μεγάλη αγάπη που έχεις για την θάλασσα αλλά και για το καλοκαίρι . Από την πλευρά της αριθμολογίας το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 7 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία σκεπτόμενη γυναίκα, με βαθύ στοχασμό και με μεγάλη ωριμότητα. ΟΙ σκέψεις και τα λόγια σου χαρακτηρίζονται από σοφία και ωριμότητα και σου αρέσει να εξελίσσεις το πνεύμα σου και να μαθαίνεις νέα πράγματα. Προτιμάς να περνάς λίγες στιγμές απομόνωσης που σε βοηθούν να ανασυντάσσεις τις δυνάμεις σου. Στις ερωτικές σου σχέσεις, προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχεις πίστη και αφοσίωση στο ταίρι σου. Η διαίσθησή σου είναι ισχυρή και σου αρέσει να ασχολείσαι με θέματα αποκρυφισμού, αστρολογίας.
Μαριάννα
Φίλη μας Μαριάννα, το όνομά σου είναι σύνθετο και προέρχεται από το όνομα της Παναγίας, αλλά και της μητέρας της. Το όνομα Μαρία, σου δίνει φώτιση και προστασία, ενώ το όνομα Άννα, φανερώνει ότι είσαι ένα άτομο που έχει εύνοια και χάρη στη ζωή. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία τρυφερή γυναίκα με ευαισθησίες και πολλά όνειρα για τη ζωή. Η ανατροφή σου βασίστηκε πάνω σε ήθη, αρχές, αξίες και ιδανικά τα οποία τηρείς κατά γράμμα στην πορεία της ζωής σου. Σε θλίβει ο πόνος και η δυστυχία που επικρατεί γύρω μας και εξοργίζεσαι με την αδικία. Φροντίζεις πάντα να προασπίζεσαι κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη και δραστηριοποιείσαι σε συλλόγους ή ομάδες που έχουν έναν κοινό στόχο για καλό της ανθρωπότητας. Τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σου δέχονται μεγάλες διακυμάνσεις και αυτό γιατί είσαι από τους ανθρώπους που δεν κοιτάζεις μόνο το προσωπικό σου συμφέρον αλλά το γενικό καλό.
Μαριάννα
Σύνθετο όνομα, Μαρία + Άννα.
Μαρίνα
Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Θετική και πρακτική σε ορισμένους τομείς, εντελώς «εκτός πραγματικότητας» σε άλλους. Φοβάται τον έρωτα, γιατί δεν της αρέσει να μην ελέγχει τον εαυτό της. Γι' αυτό καταφεύγει συχνά σε «σίγουρες» λύσεις, που της χαρίζουν συναισθηματική ασφάλεια. Ανάλογα με τις διαθέσεις της είναι καλή, εξυπηρετική και γενναιόδωρη ή δύστροπη, είρων και ζηλιάρα.
Μαρίνα
Το όνομά σου προέρχεται από την Άγια Μαρίνα, που στην Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ανακηρυχτεί η προστάτιδα των παιδιών. Έτσι λοιπόν δικαιολογείται και η μεγάλη αγάπη που έχεις και εσύ για τους μικρούς μπόμπιρες! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 3 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία ευχάριστη γυναίκα με πολύ εξωστρεφή προσωπικότητα και άνεση στο λόγο! Έχεις μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο, μπορείς να μεταδίδεις σκέψεις και ιδέες σου και μπορείς να εκφράζεσαι με τρόπο ξεχωριστό. Έχεις μεγάλη κλίση προς την τεχνολογία και σου αρέσει να έχεις πρώτη από όλους όλα τα νέα gadgets που κυκλοφορούν. Λατρεύεις τα ταξίδια, το διάβασμα και έχεις και καλλιτεχνικά ταλέντα. Έχεις πολλές δραστηριότητες και σου αρέσει να δοκιμάζεις πάντα και κάτι καινούριο. Ωστόσο η προσοχή σου αποσπάται πάρα πολύ εύκολα και χάνεις το ενδιαφέρον σου όταν κάτι γίνεται ρουτίνα.
Μαρίνος: ήσυχος κι ευγενικός χαρακτήρας. Ο Μαρίνος είναι για όσους δεν τον ξέρουν πολύ κλειστός. Σοβαρός και συνεσταλμένος, δίνει προτεραιότητα στην οικογενειακή ευτυχία. Αγαπάει τη φύση, τα ζώα, τα παιδιά. Δεν είναι άνθρωπος που στη ζωή του παίρνει ρίσκα.
Μαρίνος
Ήσυχος κι ευγενικός χαρακτήρας. Ο Μαρίνος είναι για όσους δεν τον ξέρουν πολύ κλειστός. Σοβαρός και συνεσταλμένος, δίνει προτεραιότητα στην οικογενειακή ευτυχία. Αγαπάει τη φύση, τα ζώα, τα παιδιά. Δεν είναι άνθρωπος που στη ζωή του παίρνει ρίσκα.
Μάριος
Μάριε, το όνομά σου προέρχεται από την Παναγία και πάντα στη ζωή σου θα έχεις την φώτιση και την προστασία της. Παράλληλα στα λατινικά το όνομά σου προέρχεται από την λέξη Marius που σημαίνει θαλασσινός, για αυτό κιόλας λατρεύεις τη θάλασσα αλλά και το καλοκαίρι. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5, για αυτό και διαθέτεις τόσο φιλελεύθερη και εκφραστική προσωπικότητα. Είσαι λάτρης της ελευθερίας, φλερτάρεις, κάνεις γνωριμίες, έχεις άστατη ερωτική ζωή και δεν σου αρέσουν οι δεσμεύσεις. Στον επαγγελματικό τομέα ξεχωρίζεις με την δημιουργικότητά σου και με τις λαμπρές σου ιδέες και την πρωτοτυπία σου καταφέρνεις πάντα να διακρίνεσαι. Έχεις κλίση προς την καλλιτεχνία ή τα ελεύθερα επαγγέλματα που σου δίνουν την ευκαιρία να εκφραστείς όπως αισθάνεσαι!
Μαρκέλλα
Το όνομά σου έχει λατινικές ρίζες και προέρχεται από το όνομα Marcellus! Είσαι μία γυναίκα που σου αρέσει η πνευματική εξέλιξη, η γνώση και οι νέες εμπειρίες! Δεν σε νοιάζουν τα υλικά αγαθά, επικεντρώνεσαι στις συναισθηματικές ανάγκες, αυτές προσπαθείς να καλύπτεις δίνοντας την αγάπη σου στους γύρω σου, χωρίς να περιμένεις αντίκρισμα! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο τον αριθμό 1 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι αρκετά δυναμική και αποφασιστική! Σου αρέσει να παίρνεις πρωτοβουλίες, να εξυπηρετείς και πολλές φορές αναλαμβάνεις τα προβλήματα των γύρω σου σαν να είναι δικά σου, προκειμένου να τους αλαφρύνεις! Αρκετές στιγμές θυμώνεις εύκολα και λες λόγια που αργότερα μετανιώνεις!
Μαρκέλλα, Μάρκελλος
Όνομα πολύ διαδεδομένο στη Ρωμαϊκή εποχή, συναντάται και σε αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ανοιχτόκαρδη κι αθλητική η Μαρκέλλα έχει ένα χαρακτήρα που δεν κρύβει εκπλήξεις. Ο Μάρκελλος είναι λιγότερο αυθόρμητος, πιο εγωιστής και νάρκισσος. Συχνά έχει ωραία μάτια.
Μάρκος
Όνομα Ρωμαίων Αυτοκρατόρων. Ευαίσθητος κι επηρεάσιμος, αγαπάει του αδύνατους αλλά δύσκολα αντιστέκεται στους δυνατούς. Ταιριάζει με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους. Αγαπάει τη ζωή της νύχτας.
Μάρκος
Μάρκο έχεις το όνομα Ρωμαίων Αυτοκρατόρων! Είσαι ένας ατρόμητος άνδρας, που τάσσεσαι πάντα υπέρ των αδύναμων ανθρώπων και δεν έχεις κανέναν ενδοιασμό να αναμετρηθείς ή να ανταγωνιστείς. Σου αρέσει η νυχτερινή ζωή και μπορείς να λειτουργήσεις πολύ καλύτερα το βράδυ! Βάση της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας κοινωνικός, ευχάριστος με πολλές παρέες και γνωριμίες. Είσαι αγαπητός και περιζήτητος σε όλους και θέλεις όλοι να έχουν να πουν έναν καλό λόγο για σένα. Διατηρείς στη ζωή σου σταθερές, μακρόχρονες φιλίες και είσαι πολύ πιστός στους ανθρώπους που αγαπάς, δίνοντας απλόχερα ότι περνά από το χέρι σου, προκειμένου να σκορπίσεις το χαμόγελο. Αρκετές στιγμές έχεις την τάση να προσκολλάσαι στις λεπτομέρειες και αυτό δεν σε αφήνει να χαρείς την ουσία των πραγμάτων!
Ματθαίος, Ματθίλδη
Απόστολος και ευαγγελιστής. Είναι πολυλογάς, κοινωνικός και λαίμαργος. Προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον και πιάνει αμέσως φιλίες. Γίνεται θαυμάσιος έμπορος. Εντελώς αντίθετος χαρακτήρας είναι η Ματθίλδη. Δεν εμπιστεύεται εύκολα τους ανθρώπους και προτιμάει να ζει λίγο αποτραβηγμένη απ' τον κόσμο. Έχει ταλέντο στη φωτογραφία.
Ματθαίος / Μάνθος
Ματθαίε, το όνομά σου έχει την προέλευσή του από τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Ματθαίο, που ήταν ένας από τους απόστολους,μαθητές του Ιησού Χριστού. Σαν χαρακτήρας είσαι δραστήριος, κοινωνικός και μερικές φορές γίνεσαι και πολυλογάς! Ζεις έντονα την κάθε στιγμή και θέλεις να τα έχεις όλα ή τίποτα! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας με στόχους, όνειρα και μεγάλες φιλοδοξίες. Θέλεις να φτάσεις ψηλά, να διαπρέψεις και να ξεχωρίσεις και δίνεις πολύ μεγάλη σημασία στην απόκτηση υλικού πλούτου. Θέλεις να έχεις οικονομική άνεση αλλά και ανεξαρτησία, για αυτό και στη ζωή σου θα κουραστείς πολύ και από νωρίς προκειμένου να δημιουργήσεις ασφάλεια και σταθερότητα στην καριέρα σου αλλά και στην περιουσία σου! Στα ερωτικά σου, σου αρέσει να ζεις παθιασμένες σχέσεις αλλά και δυνατές ερωτικές εμπειρίες!
Μελίνα
Μελίνα είσαι μία γυναίκα γλυκιά σαν τον μέλι! Μελιστάλαχτη, πονόψυχη, τρυφερή και αρκετά ρομαντική είναι μερικά από τα στοιχεία που σου έχει χαρίσει το όνομά σου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, έχεις λεξάριθμο ονόματος το 1 και αυτό σημαίνει ότι πίσω από αυτή την αθώα και γλυκιά φατσούλα κρύβεται ένας δυναμικός χαρακτήρας. Είσαι ένα θηλυκό που αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες, παίρνεις αποφάσεις και δεν διστάζεις πουθενά! Σου αρέσει να έχεις εσύ τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα και διεκδικείς αυτό που θέλεις με σθεναρό τρόπο! Λατρεύεις την ανεξαρτησία και εκφράζεις έντονα και με κάθε τρόπο τα συναισθήματά σου. Αρκετές στιγμές γίνεσαι εγωίστρια και δεν δέχεσαι την ήττα ή την απόρριψη.
Μελίτα
Μελίτα το όνομά σου φανερώνει ότι είσαι μία γλυκιά και ευγενική γυναίκα, με καλούς τρόπους και με ένα χαμόγελο που ξετρελαίνει τους πάντες. Σύμφωνα με τις αρχές της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που δεν χαρίζει εύκολα την εμπιστοσύνη της στους γύρω της. Είσαι συγκρατημένη και επιφυλακτική, από την στιγμή όμως που ένας άνθρωπος θα καταφέρει να σε πείσει για την αξιοπιστία του, τότε είσαι έτοιμη να του δοθείς χωρίς όρια. Κάποιες στιγμές θέλεις να μένεις μόνη σου, άλλωστε η μοναξιά δεν σε τρομάζει, αλλά σε ηρεμεί. Σου αρέσει το διάβασμα, η μεταφυσική, η ενασχόλησή σου με οτιδήποτε συναρπάζει το μυαλό σου ή διαθέτει μυστήριο. Έχεις ισχυρή διαίσθηση και το ένστικτό σου ποτέ δεν σε ξεγελά!
Μεταξία
Το όνομά σου προέρχεται από το αγαπητό σε όλες τις γυναίκες μετάξι! Είσαι μία γυναίκα λεπτεπίλεπτη, κομψή, με ακριβό και εκλεκτικό γούστο! Σου αρέσει να κάνεις την διαφορά, χωρίς όμως να προκαλείς, απλά με το να αναδεικνύεις τα όμορφα χαρακτηριστικά της εμφάνισης και της προσωπικότητάς σου! Σύμφωνα με τις αρχές του Πυθαγόρα, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό φανερώνει ότι είσαι ευγενική, με καλούς τρόπους και με μία μεγάλη καρδιά! Θέλεις να αγαπήσεις και να αγαπηθείς, δεν μπορείς την μοναξιά και η σημαντική προτεραιότητα της ζωής σου είναι να μπορείς να διατηρείς αρμονικές σχέσεις. Δεν αντέχεις τους καβγάδες και τις αντιπαραθέσεις για αυτό και προσπαθείς πάντα να είσαι υποχωρητική, έστω και αν συμβαίνουν γύρω σου πράγματα που δεν σου αρέσουν. Χρησιμοποιείς την διπλωματία στις επικοινωνίες σου, προκειμένου να μπορείς να διατηρείς τις ισορροπίες. Έχεις την τάση να εγκλωβίζεσαι συναισθηματικά σε σχέσεις που δεν σε καλύπτουν από φόβο μην μείνεις μόνη!
Μελπομένη
(μέλπω), η ευφραίνουσα με το άσμα της. Η Μούσα της θεατρικής τραγωδίας. Προέρχεται από το ρήμα «μέλπω» τη θεωρούσαν αρχικά Μούσα του τραγουδιού. Νευρική κι ανήσυχη, δεν ικανοποιείται εύκολα. Καθώς είναι πολύ ενεργητική, μπορεί να κάνει συγχρόνως πολλά πράγματα, χωρίς όμως να εμβαθύνει. Της αρέσει να προκαλεί το ενδιαφέρον των αντρών, αλλά η ίδια ερωτεύεται δύσκολα.
Μενέλαος
(μένος + λαός), η ορμή του λαού. Γιος του Ατρέως και βασιλιάς της Σπάρτης. Έχει μεγάλη καρδιά και συγχωρεί εύκολα. Πολύ επιδέξιος στα χέρια, γίνεται θαυμάσιος μηχανικός. Δεν τον ενδιαφέρει, όμως η καριέρα. Προτιμάει μια ήσυχη ζωή κι ασχολείται με πολλά «χόμπι».
Μερόπη
Μια απ' τις Πλειάδες. Γελαστή κι ανοιχτόκαρδη, συνηθίζει να μιλάει πολύ. Έχει πολύ γούστο, της αρέσει να φτιάχνει πράγματα με τα χέρια της. Πολύ φιλόξενη, το σπίτι της είναι πάντα ανοιχτό.
Μηνάς
Η προέλευση του ονόματός σου ξεκινά από το Βυζάντιο, όπου το «Μηνάς» ήταν αρκετά συνηθισμένο. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 1, τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σου; Είσαι ένας δυναμικός και αποφασιστικός άνδρας, γεμάτος ενέργεια, παρορμητισμό και ακούραστες αντοχές! Σου αρέσει να αναλαμβάνεις δράση, να παίρνεις πρωτοβουλίες και να αφήνεις το προσωπικό σου στίγμα από όπου περάσεις και σταθείς! Πολλές φορές η συμπεριφορά σου γίνεται αρκετά καταπιεστική και απόλυτη, γιατί θέλεις να επιβάλλεσαι στους γύρω σου και να τους κατευθύνεις! Δεν αναγνωρίζεις εύκολα τα λάθη σου και επιμένεις πολύ για να διορθώσεις ότι είναι γύρω σου μπερδεμένο. Είσαι πολύ δραστήριος και ασχολείσαι με πολλά πράγματα παράλληλα, με αποτέλεσμα να μην μπορείς εκ των πραγμάτων να είσαι συνεπής.
Μηνάς
όνομα συνηθισμένο στο Βυζάντιο. Είναι πολύ εργατικός, αλλά συνήθως βιάζεται να κάνει οικογένεια και δυσκολεύεται ν' αντεπεξέλθει. Έχει ανάγκη από μια γυναίκα ήρεμη, που να του συμπαραστέκεται, αλλιώς βρίσκει παρηγοριά έξω από το σπίτι. Είναι καλός και γενναιόδωρος πατέρας.
Μιλτιάδης
(μίλτος: ερυθρά βαφή), ο αιματώδης, ο ανδρείος. Ο γνωστός Μαραθωνομάχος. Φιλόδοξος και πονηρός, ξέρει να «μυρίζεται» τις νέες τάσεις και τα ρεύματα της εποχής και να τα εκμεταλλεύεται προς όφελός του. Στα αισθηματικά του, αποζητάει κάποια σταθερότητα, αλλά συχνά τα πράγματα έρχονται διαφορετικά, με αποτέλεσμα να κάνει πάνω από ένα γάμο.
Μιλτιάδης / Μίλτος
Το όνομά σου προέρχεται από τον Αθηναίο, πολιτικό και στρατηγό Μαραθωνομάχο τον Μιλτιάδη. Ο Μιλτιάδης ήταν αριστοκράτης, προερχόταν από μεγάλη οικογένεια της Αθήνας και ήταν ένας δυναμικός μαχητής. Έτσι λοιπόν το όνομά σου σε κάνει ιδιαίτερα πολεμοχαρή, δυναμικό αλλά και με αρχές, αξίες και ιδανικό. Η αριθμολογική ανάλυση του ονόματός σου, φανερώνει ότι είσαι ένας ώριμος και σοβαρός άνδρας, αφού ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7. Σου αρέσει η μελέτη, η επέκταση γνώσεων και προσπαθείς όσο μπορείς να επεκτείνεις όσο μπορείς τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Προσαρμόζεσαι στο ρεύμα της εποχή, ωστόσο διατηρείς μία απόμακρη στάση από όλους και από όλα, για αυτό και δεν είσαι ιδιαίτερα εύκολος άνθρωπος σε νέες γνωριμίες. Δύσκολα εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους, αλλά από την στιγμή που θα το κάνεις αφοσιώνεσαι και δείχνεις την αγάπη και την φροντίδα σου.
Μίνως
Δυο προϊστορικοί βασιλείς της Κρήτης ονομάζονταν έτσι. Του αρέσει να ξεχωρίζει από τους άλλους κι είναι συχνά ιδιόρρυθμος κι αντικομφορμιστής. Αγαπάει υπερβολικά τις γυναίκες και του είναι αδύνατον να είναι πιστός. Είναι τυχερός, κυρίως στα χρήματα.
Μήδεια
Σημαίνει «αυτή που φροντίζει, που νουθετεί».
Μιχαήλ, Μιχαέλλα
Εβραϊκό όνομα, ο αρχάγγελος Μιχαήλ ήταν προστάτης του λαού του Ισραήλ και της Εκκλησίας του Χριστού. Του αρέσει να επιβάλλεται στο περιβάλλον του. Εύθικτος, δεν ανέχεται «μύγα στο σπαθί του». Δίνει μεγάλη σημασία στην οικογενειακή παράδοση και είναι μεγάλος πατριώτης. Κοινωνικός, συνηθίζει να περιστοιχίζεται από τους φίλους του.
Μιχαήλ / Μιχάλης
Μιχάλη, το όνομά σου προέρχεται από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που σύμφωνα με τις Γραφές, ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του κόσμου! Έτσι λοιπόν και εσύ στη ζωή σου, είσαι ένας άνθρωπος πρωτοπόρος, έχεις τον τρόπο σου να ξεχωρίζεις και σου αρέσει να δημιουργείς. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος κεφάτος, δημιουργικός, με φαντασία και πολλά όνειρα για τη ζωή. Έχεις έναν κοινωνικό χαρακτήρα και αυτό σε κάνει να ξεχωρίζεις σε όλες τις προσωπικές σου επαφές. Είσαι γενναιόδωρος τόσο συναισθηματικά όσο και υλικά και σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση όταν καταφέρνεις να σκορπίζεις το γέλιο και τη χαρά δίπλα σου. οι απόψεις σου για τη ζωή είναι φιλελεύθερες και οι ιδέες σου πρωτοποριακές και αυτό σε βοηθά να διακρίνεσαι σε όλους τους τομείς της ζωής σου.
Μυρρίνη ή Μυρσίνη
Είναι σπάταλη, αλλά όχι μόνο για τα χρήματα. Δίνει χρόνο και κόπο, αγάπη και στοργή, στον άντρα της, στα παιδιά της, στους φίλους της. Της αρέσει να συμμετέχει στα κοινά κι αυτό τη βοηθάει ν' αξιοποιεί δημιουργικά την ανάγκη της να προσφέρει.
Μυρτώ
(μύρτον), η ευχάριστη ως μυρτιά. Εγγονή του Αριστείδη, δεύτερη σύζυγος του Σωκράτη. Αποκλειστική και ζηλιάρα, δεν της αρέσει να μοιράζεται. Δυναμική, αλλάζει συχνά επαγγέλματα και πετυχαίνει. Ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται, μπορεί να γίνει υπερβολικά γενναιόδωρη ή και τσιγκούνα.
Μυρτώ
Φίλη μας Μυρτώ, το όνομά σου προέρχεται από το δέντρο μυρτιά, που στην αρχαιότητα συμβόλιζε την παρθενία. Τα άνθη της μυρτιάς αργότερα χρησιμοποιήθηκαν για τον στολισμό της νύφης. Οι αρχαίοι έλληνες φορούσαν στεφάνια από μύρτο, στις διάφορες θυσίες. Παράλληλα η μυρτιά ήταν και είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Από την πλευρά της αριθμολογίας το όνομά σου συμβολίζεται από τον λεξάριμο το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία σύγχρονη και δραστήρια γυναίκα, με φιλελεύθερο τρόπο σκέψης. Εστιάζεις το ενδιαφέρον σου στην επαγγελματική σου εξέλιξη και στην οικονομική σου άνοδο, αφού είναι δύο από τους σημαντικότερους στόχους της ζωής σου. Το όνειρό σου είναι να καταφέρεις να σταθείς γερά στα πόδια σου, να ισχυροποιηθείς και να ανεξαρτητοποιηθείς. Οι φιλοδοξίες σου ποτέ δεν σταματούν, πάντα κάνεις μεγάλα όνειρα για τη ζωή γιατί είσαι μία γυναίκα που βάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Στον ερωτικό τομέα διακρίνεσαι για τον απέραντο αισθησιασμό σου και την σεξουαλικότητά σου.
Νανά
Θεά των Χαλδαίων. Οι Αρμένιοι τη θεωρούσαν θεά της μητρότητας και προστάτιδα της οικογένειας. Γλυκιά, ήρεμη και καλόβολη, επηρεάζεται πολύ απ' αυτούς που θαυμάζει. Αρκετά ευκολόπιστη, γελιέται εύκολα στις κρίσεις της για τους ανθρώπους.
Νάντια
Σλαβική απόδοσης της Ελένης. Εργατική και φιλόδοξη, γίνεται όταν ερωτευθεί πολύ παθητική. Συχνά δεν αξιοποιεί σωστά τις δυνατότητές της. Της ταιριάζει το καλοκαίρι και τα θερμά κλίματα.
Ναταλία
Στα λατινικά η λέξη «νατάλος» σχετίζεται με τη γέννηση. Πληθωρική προσωπικότητα, ο δυνατός χαρακτήρας της έχει συχνά αρνητική επίδραση στα παιδιά της. Είναι πολύ ανταγωνιστική και ενδιαφέρεται να είναι πρώτη σε όλα.
Ναταλία
Το όνομά σου προέρχεται από την γαλλική λέξη Natalie που σημαίνει η γενέθλια ημέρα, η μέρα της γενήσεως! Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που της αρέσουν τα νέα ξεκινήματα, δεν διστάζεις να κάνεις μία νέα αρχή, ακόμα και αν είναι ριψοκίνδυνη! Λατρεύεις τις αλλαγές και τις προκλήσεις. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ανοιχτόμυαλη, κοινωνική και αρκετά ανεξάρτητη! Επιζητάς την πρόοδο και την εξέλιξη και δεν σου αρέσει να περιορίζεσαι. Προτιμάς να κάνεις ένα ελεύθερο επάγγελμα που σου δίνει την ευκαιρία να εκφραστείς όπως εσύ θέλεις, χωρίς όρια και περιορισμούς! Έχεις πρωτότυπη σκέψη και προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε περίσταση! Ο έρωτας είναι πολύ σημαντικός στη ζωή σου! Δεν υπάρχει στιγμή που να μην είσαι ερωτευμένη!
Ναυσικά
(ναυς + καίνυμαι:υμνούμαι), η υμνούμενη από τους ναυτικούς.
Νεκτάριος-Νεκταρία
Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Υπομονετικός, λογικός και λιγομίλητος. Είναι πολύ ευαίσθητος, αγαπάει την τέχνη κι έχει ταλέντο στη ζωγραφική. Μπορεί να θυσιάσει τα πάντα για τη γυναίκα που αγαπάει.
Νεκτάριος
Νεκτάριε, το όνομά σου προέρχεται από το χυμό «νέκταρ» που σύμφωνα με την μυθολογία ήταν το ποτό τον θεών! Το νέκταρ είναι ο χυμός των λουλουδιών που οι μέλισσες μετατρέπουν σε μέλι! Είσαι ένας άνδρας μελιστάλαχτος, γλυκομίλητος, αγαπητός και καλοπροαίρετος! Σου αρέσει να δημιουργείς και να εξελίσσεις και απεχθάνεσαι τη στασιμότητα! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματος σου είναι το 6 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι κοινωνικός, ευχάριστος στην παρέα αλλά και αρκετά διπλωμάτης! Είναι πολύ σημαντικό για σένα να καταφέρνεις να διατηρείς ισορροπημένες σχέσεις. Δεν θέλεις να χάνεις ανθρώπους από το πλάι σου, για αυτό και λειτουργείς υποχωρητικά και συμβιβαστικά!
Νεοκλής
(νέος + κλέος), η νέα δόξα.
Νέστωρ
Ομηρικός ήρωας, βασιλιάς της Πύλου. Έχει πραγματικά την τέχνη να δίνει σωστές συμβουλές, γι' αυτό κι οι φίλοι του θα τρέξουν πρώτα σ' αυτόν να πουν τα προβλήματά τους. Η ιδέα του γάμου δεν τον ενθουσιάζει. Όμως, χάρη στον ισορροπημένο χαρακτήρα του, όταν αποφασίσει να παντρευτεί, η ένωσή του είναι πετυχημένη.
Νεφέλη
(νέφω: χύνω ύδωρ), η προσφέρουσα ζωογόνον ύδωρ. Γυναίκα του Αθάμαντος, παιδιά της ήταν ο Φρίξος και η Έλλη. Απρόβλεπτη σαν συννεφούλα, δεν ξέρει ούτε η ίδια τι θέλει απ' τη ζωή. Εντυπωσιάζεται απ' τους διάσημους άντρες και προσπαθεί να βρεθεί στο περιβάλλον τους, αλλά ο χαρακτήρας της δεν την βοηθάει. Αγαπάει το χρήμα, δυσκολεύεται όμως να το αποκτήσει.
Νεφέλη
Το όνομά σου έχει τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική μυθολογία! Η Νεφέλη ήταν η θεά της φιλοξενία (μετά τον Δία). Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου συμβολίζεται από τον λεξάριθμο το 3 και αυτό φανερώνει ότι έχεις τον τρόπο να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις όλες τις καθημερινές στιγμές της ζωής! Είσαι ενθουσιώδης, χαρωπή και αρκετά επικοινωνιακή. Πολλές φορές γίνεσαι πολυλογού, όμως δεν κουράζεις ποτέ κανέναν, γιατί χειρίζεσαι τον λόγο με άριστο τρόπο και μεταδίδεις εύκολα και γρήγορα τις σκέψεις σου! Η διασκέδαση, τα ταξίδια και η τεχνολογία, είναι οι τομείς που σε εξιτάρουν και τους επιλέγεις ακόμα και για την καριέρα σου!
Νίκανδρος
Βασιλιάς της Σπάρτης. Ξεροκέφαλος και με ανεπτυγμένο κριτικό πνεύμα, μπορεί να γίνει θυσία για την οικογένειά του, αλλά με κάπως καταπιεστικό τρόπο. Όσο μεγαλώνει ο χαρακτήρας του μαλακώνει και γίνεται πολύ πιο αγαπητός.
Νίκη
Ελληνική θεότητα, προσωποποίηση της νίκης. Ισορροπημένος χαρακτήρας, εύκολος στη συμβίωση. Της αρέσουν οι απολαύσεις της ζωής κι η «αχίλλειος πτέρνα» της είναι η οικονομική ανασφάλεια. Αισθάνεται καλύτερα όταν μεγαλώνει ο λογαριασμός της στην τράπεζα. Επηρεάζεται πολύ απ' τη μητέρα της.
Νίκη
Νίκη, το όνομά σου έχει τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική μυθολογία και προέρχεται από την θεά που αντιπροσώπευε την δόξα του Ελληνικού πολιτισμού. Η νίκη ήταν η κόρη της Στύγας και του Πάλλαντα και είχε αδέλφια το Κράτος, το Ζήλο και τη Βία. Από την πλευρά της αριθμολογίας το όνομά σου, έχει προσωπικό λεξάριθμο το 7 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα μοναχική, απόμακρη και βαθιά σκεπτόμενη. Σου αρέσει η μοναχικότητα, η σκέψη και η ανάλυση, ποτέ δεν στέκεσαι στην επιφάνεια των πραγμάτων, προσπαθείς πάντα να φτάνεις στην ουσία κάθε θέματος. Η διαίσθησή σου είναι πολύ ισχυρή και σε στηρίζει σε κάθε σου βήμα. Με την πολύπλευρη σκέψη σου καταφέρνεις να βρίσκεις τις ιδανικές λύσεις για κάθε πρόβλημα. Στα αισθηματικά σου είσαι από τις γυναίκες που δεν ανοίγονται εύκολα, αργείς να χαρίσεις την εμπιστοσύνη σου, από την στιγμή όμως που κάποιος άνθρωπος καταφέρει να σου αποδείξει την αξία του, τότε του αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά!
Νικήτας
Νικήτα το όνομά σου προέρχεται από τον αρχαίο σοφιστή και ρήτορα της Σμύρνης. Είσαι ένας άνδρας με πολύ έντονη προσωπικότητα αλλά και ακαταμάχητη γοητεία. Στην προσωπική σου ζωή δημιουργείς ένα ζεστό κλίμα εμπιστοσύνης σε κάθε σχέση σου για αυτό και οι άνθρωποι γύρω σου στηρίζονται πάνω σου και νιώθουν πιο όμορφα όταν βρίσκονται κοντά σου. Σύμφωνα με την αρχαία μέθοδο της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό φανερώνει ότι είσαι ένας ήρεμος και συντροφικός άνδρας. Σου αρέσει η συλλογικότητα και μπορείς να λειτουργήσεις καλύτερα όταν βρίσκεσαι μέσα σε μία ομάδα, παρά όταν πρέπει να δράσεις μεμονωμένα. Οι σχέσεις στη ζωή σου είναι πολύ σημαντικές, για αυτό και δεν θέλεις να χάνεις ανθρώπους από το πλάι σου και είσαι πρόθυμος να κάνεις συμβιβασμούς και υποχωρήσεις προκειμένου να διατηρείς ένα αρμονικό κλίμα ανάμεσα σε σένα και τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι. Η διπλωματικότητα είναι ένα από στοιχεία της προσωπικότητάς σου που σε βοηθά να ευνοείσαι. Η αναποφασιστικότητα όμως πολλές φορές θα σου κοστίσει.
Νικήτας
Αρχαίος σοφιστής και ρήτορας από τη Σμύρνη. Αφάνταστα γοητευτικός και ευτυχώς μετριόφρων. Όμορφος, έξυπνος, αθλητικός, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις γυναίκες. Εκείνος όμως αφοσιώνεται σε μία. Κι αντιστέκεται στους πειρασμούς.
Νικηφόρος
Σημαίνει «αυτός που φέρνει τη νίκη», γι' αυτό και στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ως επίκληση του Διός και της Αφροδίτης. Καλλιεργημένος, μοιάζει σοβαρός και λίγο «βαρύς». Του ταιριάζουν οι πνευματικές ενασχολήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή.
Νικηφόρος
Το όνομά σου φίλε Νικηφόρε σημαίνει «αυτός που φέρνει την νίκη». Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν το όνομα «Νικηφόρος» για επικλήσεις στον Δία και την Αφροδίτη. Είσαι ένας άνδρας που θέλεις να είσαι πάντα νικητής και αγωνίζεσαι σκληρά προκειμένου να το πετύχεις αυτό. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας φιλόδοξος, με μεγάλους στόχους και όνειρα για τη ζωή. Έχεις κλίση προς τις σπουδές, την μάθηση και ο στόχος σου είναι η επαγγελματική και η οικονομική σου αποκατάσταση. Εργάζεσαι σκληρά και από πολύ νωρίς προκειμένου να διασφαλίσεις στη ζωή σου τα εφόδια που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πλούτο και σταθερότητα. Στον ερωτικό τομέα λειτουργείς επιπόλαια, λατρεύεις το σεξ όμως προτιμάς να διατηρείς σχέσεις χωρίς δεσμεύσεις.
Νικολέττα / Νικόλ / Λέττα
Αγαπημένη μας φίλη Νικολέττα, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Νικόλαο, που είναι ο προστάτης του Ναυτικού. Είσαι λοιπόν μία δυναμική γυναίκα που εκφράζεις την άποψή σου και την υποστηρίζεις ακράδαντα χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα με αρχηγικές τάσεις. Είσαι εξωστρεφής, κοινωνική και αρκετά δυναμική, ποτέ δεν περνάς απαρατήρητη αφού διαθέτεις επιβλητική παρουσία και χαρακτήρα. Σου αρέσει να έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα και δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό προκειμένου να κατακτάς όλους σου τους στόχους. Ο εγωισμός σου δεν σου επιτρέπει να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και για αυτό η συμπεριφορά σου μπορεί κάποια στιγμές να γίνεται αρκετά σκληρή.
Νικόλαος / Νίκος
Αγαπημένε μας φίλε Νίκο, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Νικόλαο, που είναι ο προστάτης του Ναυτικού. Είσαι ένας άνδρας που θέλεις να έχεις κάποιο αξίωμα, μία καλή θέση και καταξίωση. Δεν διστάζεις να διεκδικήσεις αυτά που επιθυμείς να κατακτήσεις και δεν καταθέτεις εύκολα τα όπλα. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος με όνειρα, ιδανικά αλλά και με μεγάλες φιλοδοξίες. Είσαι καλοπροαίρετος και φιλικός απέναντι σε όλους και προσπαθείς να βοηθάς τους γύρω σου με κάθε τρόπο. Η φαντασία και η δημιουργικότητά σου ξεχωρίζουν και σε βοηθούν να διαπρέπει και επαγγελματικά. Δείξε λίγο προσοχή στην ασυνέπειά σου, γιατί κάποιες στιγμές δεν μπορείς να αντιληφθείς την σοβαρότητα μίας κατάστασης, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να μεγαλώνουν χωρίς να τα αντιμετωπίζεις.
Νικόλαος, Νικολέττα
Νίκη του λαού. Ιδιαίτερα καλόκαρδος, ο Νικόλαος μπορεί να χαρίσει και τα ρούχα που φοράει. Γλυκομίλητος, είναι η αδυναμία της μητέρας του. Το μόνο του ελάττωμα είναι ότι δε θέλει να στεναχωρεί αυτούς που αγαπάει και αναγκάζεται συχνά να λέει ψέματα. Πιο θαρραλέα, η Νικολέττα δε διστάζει να πει καθαρά τη γνώμη της. Είναι ικανή να κάνει πολλές θυσίες για να μπορέσει να σπουδάσει. Δεν είναι καθόλου φιλάρεσκη.
Νιόβη
Κόρη του Τάνταλου και της Διώνης. Να μια γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της. Ακόμη κι όταν έχει αδικηθεί απ' τη φύση, φέρεται σα να είναι η ωραιότερη κι αυτό της βγαίνει σε καλό. Προτιμάει τους αδύνατους άντρες που αναζητούν ένα μητρικό πρότυπο.
Ξανθίππη
Η ξανθή ιππεύτρια. Η κακή και δύστροπη σύζυγος του Σωκράτη που του έκανε τη ζωή μαρτύριο. Ορίζει πάντα τη ζωή της κι έρχεται συχνά σε σύγκρουση με τους γονείς της, το αφεντικό της ή όποιο άλλο πρόσωπο έχει εξουσία πάνω της. Όταν θυμώσει η γλώσσα της γίνεται πολύ τσουχτερή. Δεν είναι όμως μνησίκακη και γρήγορα ξεχνάει το θυμό της.
Ξανθίππη
Ξανθίππη, το όνομά σου προέρχεται από την σύζυγο του Σωκράτη, που ήταν 40 έτη νεότερή του και του έκανε τη ζωή δύσκολη με τον δύστροπο χαρακτήρα της. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 8, για αυτό και προκύπτει ότι είσαι μία δυναμική γυναίκα με πολύ φιλόδοξο χαρακτήρα. Αφιερώνεσαι στην επαγγελματική σου πρόοδο για αυτό και πολλοί μπορεί να σε αποκαλούν γυναίκα καριέρας. Είναι πολύ σημαντικό για σένα να καταφέρεις να στηρίζεσαι γερά στα πόδια σου, να έχεις οικονομική άνεση και να μπορείς να εξασφαλίσεις πλούτο και σταθερότητα στη ζωή σου. Πολλές φορές επικεντρώνεσαι στην απόκτηση υλικών αγαθών, παραμελώντας τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Άλλες πάλι στιγμές μπορεί να προτιμάς να σχετίζεσαι με άτομα που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν σε κάποιους σκοπούς σου. Θέτεις στόχους, κάνεις πρόγραμμα και φροντίζεις να πραγματοποιείς ότι βάλεις στο μυαλό. Η ερωτική σου λίμπιντο είναι εκρηκτική και κανένας άνδρας δεν μπορεί να ξεχάσει τις ερωτικές στιγμές που έχει ζήσει μαζί σου.
Ξένη
Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γλυκιά κι υποταγμένη στα νεανικά της χρόνια, αργότερα επαναστατεί και προσπαθεί να κάνει αυτό που της αρέσει. Εξελίσσεται συνήθως σε πολύ δυναμική γυναίκα.
Ξενοφών
Ο ανδρείος ηγέτης των ξένων. Αθηναίος ιστορικός και φιλόσοφος του 5ου αιώνα π.Χ., μαθητής του Σωκράτη. Σοβαρός και λιγομίλητος, είναι στην πραγματικότητα πολύ φιλόδοξος. Ξέρει να χρησιμοποιεί τις γνωριμίες του σε όφελος της σταδιοδρομίας του και σπάνια παρασύρεται σε έντονους έρωτες. Μια ήρεμη και βολική σχέση τον ικανοποιεί περισσότερο.
Ξενοφώντας/ Φώντας
Έχεις το όνομα του ιστορικού φιλόσοφου Ξενοφώντα, που ήταν στρατιώτης, μισθοφόρος αλλά και μαθητής του Σωκράτη. Είσαι ένας άνδρας υπεύθυνος, συγκροτημένος, σοβαρός αλλά και λιγομίλητος, αυτό άλλωστε το φανερώνει και ο λεξάριθμος του ονόματός σου που είναι το 4. Βάση λοιπόν της αριθμολογίας, είσαι ένας πρακτικός άνθρωπος που ακολουθείς τα μονοπάτια της λογικής σου και τηρείς πάντα τους κανόνες και τα πρέπει. Είσαι συνεπής και πιστός σε ότι λες και πράττεις. Θέλεις πάντα να κάνεις το σωστό και βαδίζεις πάντα με ηθική και αξιοπρέπεια. Για σένα είναι πολύ σημαντική η οικογένεια την οποία τιμάς και σέβεσαι. Όνειρό σου είναι κάποια στιγμή να αποκτήσεις και εσύ την δική σου οικογένεια και να κάνεις παιδιά. Οι άνθρωποι γύρω σου μπορεί να σε θεωρούν παλαιών αρχών και αρκετά συντηρητικό στις απόψεις σου.
Οδυσσέας
Φίλε Οδυσσέα έχεις το όνομα του μυθικού βασιλιά της Ιθάκης, του βασικού ήρωα του έπους του Ομήρου, Οδύσσεια. Ο Οδυσσέας ξεχώρισε με την εφευρετικότητά και την πονηριά του. Έτσι λοιπόν είσαι και εσύ από τη φύση σου ένας άνδρας πολυμήχανος, με γρήγορη σκέψη και ακούραστες αντοχές. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5, αυτό λοιπόν φανερώνει ότι είσαι ένας φιλελεύθερος, και παιχνιδιάρης άνδρας που σου αρέσει πολύ η παρέα, το φλερτ, ο έρωτας, όμως δεν αντέχεις τις δεσμεύσεις και τις πιέσεις. Θέλεις να αισθάνεσαι ελεύθερος και να γνωρίζεις νέες εμπειρίες που θα εξιτάρουν την καθημερινότητά σου. Το άγχος και η νευρικότητα είναι μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Βιάζεσαι να δεις εξελίξεις στη ζωή σου και όταν τα πράγματα γύρω σου βαλτώνουν, πιέζεσαι, αγχώνεσαι και γίνεσαι πολύ ανυπόμονος. Έχεις πολλές ιδέες και μεγάλη δημιουργικότητα, όμως αρκετά συχνά δυσκολεύεσαι να θέσεις σε εφαρμογή τα σχέδιά σου για αυτό και πολλά από αυτά μένουν στην θεωρία.
Οδυσσέας
(οδύσσομαι: διώκομαι), ο διωκόμενος υπό των θεών. Οργισμένος, αγανακτισμένος, θυμωμένος (από την αρχαία λέξη οδύνη). Πράγματι πολυμήχανος, ο Οδυσσέας κατορθώνει ν' αποκτήσει αυτό που θέλει. Τον ενδιαφέρουν πολύ οι γυναίκες και κάνει τα πάντα για να τις κατακτήσει. Είναι καλόκαρδος και γενναιόδωρος με τους φίλους του.
Όθων
Ρωμαίος αυτοκράτορας που έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. Ιδιαίτερα ρομαντικός, δεν συνέρχεται ποτέ απ' την ξαφνική προσγείωση που του επιφυλάσσει η ζωή. Κλείνεται στον εαυτό του και μπορεί να φτάσει μέχρι τη μισανθρωπία. Λατρεύει την κλασική μουσική.
Όλγα
Αγία της Ρωσικής Εκκλησίας. Ζωντανή, γελαστή και φλύαρη, ασχολείται συνήθως με επαγγέλματα που έχουν επαφή με κόσμο. Έχει όμως και μια απαισιόδοξη πλευρά, επειδή δύσκολα ικανοποιείται με όσα έχει. Της είναι απαραίτητο να έχει μπροστά της ένα στόχο. Συχνά έχει την εντύπωση ότι δίνει περισσότερα απ' όσα παίρνει.
Όλγα
Το όνομά σου προέρχεται από την Βασίλισσα Όλγα, που ήταν η γυναίκα του Γεωργίου του Α΄ και έμεινε γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Δημιούργησε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς και το Ρώσικο νοσοκομείο στον Πειραιά. Έτσι λοιπόν το όνομά σου, σου μεταδίδει μεγάλες ευαισθησίες αλλά και μία φλογερή επιθυμία για προσφορά και δραστηριοποίηση σε τομείς που αφορούν την κοινωνία. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5, και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα που ακολουθείς το ρεύμα της εποχή, σου αρέσει η μόδα, η ομορφιά, οι τέχνες και θέλεις να διασκεδάζεις και να απολαμβάνεις τις χαρές της ζωής. Είσαι γενναιόδωρη, κοινωνική και δραστήρια. Κάνεις πολλά όνειρα για τη ζωή, όμως δυσκολεύεσαι να θέσεις σε εφαρμογή, όλα όσα έχεις στο μυαλό σου!
Ολίβια
Όνομα που στα λατινικά σημαίνει «ελιά». Κυκλοθυμικός και αντιφατικός χαρακτήρας. Έχει καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Είναι ζηλιάρα όταν αγαπά, αλλά δεν διαθέτει μεγάλη παρατηρητικότητα
Ολίβια
Ολίβια το όνομα σου προέρχεται από το Ελληνικό δέντρο που φυτεύτηκε για πρώτη φορά στην Ακρόπολη την ελιά. Είσαι μία γυναίκα κοινωνική, ευχάριστη και πολύ παιχνιδιάρα, σου αρέσει η παρέα η συντροφικότητα και απεχθάνεσαι τη μοναξιά. Προτιμάς να λειτουργείς συλλογικά και διστάζεις να πάρεις από μόνη σου αποφάσεις για τη ζωή σου. Οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές στη ζωή σου για αυτό και κάνεις τα πάντα για να διατηρείς μακρόχρονες φιλίες. Είσαι υποχωρητική και διακριτική, όμως έχεις την τάση να πνίγεις τους ανθρώπους γύρω σου με την υπερβολική σου αγάπη. Πολλές φορές κολλάς στις λεπτομέρειες και χάνεις την ουσία των πραγμάτων. Έχεις καλλιτεχνικές τάσεις, σου αρέσει ο χορός, η μουσική και το θέατρο.
Ολυμπία
Το όνομά σου έχει μεγάλη δυναμική και αυτό αγαπητή μας φίλη συμβαίνει γιατί προέρχεται από την αρχαία πόλη της Ελλάδας την Ολυμπία, που ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων. Ετυμολογικά το όνομά σου σημαίνει άξια, Άγια. Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που πασχίζεις για την τιμή και την αξία σου, θέλεις να προοδεύεις και να κατακτάς τους στόχους σου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία ευαίσθητη και συναισθηματική γυναίκα, που κάνεις όνειρα και έχεις πολλά ιδανικά. Σε ευαισθητοποιούν τα κοινωνικά προβλήματα για αυτό και προσπαθείς να συνδράμεις με τον τρόπο σου στους αδύναμους ανθρώπους προκειμένου να τους στηρίξεις! Η φαντασία σου καλπάζει, όμως πολλές φορές σε παρασύρει σε σκέψεις και σχέδια που είναι δύσκολο να υλοποιήσεις. Δείξε μεγαλύτερη προσοχή στο ημερήσιο πρόγραμμά σου, γιατί πάνω στον ενθουσιασμό σου και στην καλόκαρδη διάθεσή σου, αναλαμβάνεις πολύ παραπάνω υποχρεώσεις από αυτές που μπορείς να ανταπεξέλθεις!
Ορθοδοξία / Δόξα
Το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις ορθός (σωστός) και δόξα (σκέψη, πίστη, διδασκαλία). Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που διαθέτεις ορθή κρίση, ώριμη σκέψη και δεν αλλάζεις εύκολα την γνώμη σου. Όταν μιλάς χρησιμοποιείς δυνατά επιχειρήματα, κάνεις πάντα το σωστό και το πρέπει και όλοι έχουν να αναγνωρίσουν την προσφορά σου αλλά και την αξιοπιστία σου! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 4 και αυτό φανερώνει ότι είσαι πιστή, σταθερή, λογική και αρκετά πρακτική στη ζωή σου. Λειτουργείς πάντα υπεύθυνα και συνετά, λατρεύεις την οικογενειακή ζωή και τις σταθερές σχέσεις! Τηρείς πιστά ήθη, έθιμα και παραδόσεις και πάντα στη ζωή σου λειτουργείς με γνώμονα τις αξίες που σου μετέδωσαν οι γονείς σου!
Ορέστης
(όρος + ίσταμαι), ο ορεσίβιος. Γιος του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας. Ορεινός κάτοικος. Απλός και μετριόφρων είναι αγαπητός στο περιβάλλον του. Συμβιβαστικός, προσπαθεί να ηρεμεί τα πνεύματα και να λύνει τις διαφορές των άλλων. Μερικές φορές υποτιμάει τον εαυτό του.
Ουρανία
Μια από τις Εννέα Μούσες, προστάτης της αστρονομίας, αυτή που προέρχεται από τον ουρανό. Δυναμική και μαχητική, έχει μανία να δίνει συμβουλές στους άλλους, με αποτέλεσμα να γίνεται, μερικές φορές, κουραστική. Μοιάζει πολύ απόλυτη, ξέρει όμως να γίνεται ευέλικτη όταν θέλει.
Ουρανία
Η Ουρανία ήταν μία από τις Εννέα Μούσες, προστάτιδα της αστρονομίας και προερχόταν από τον Ουρανό. Το όνομά σου, σου μεταδίδει δυναμισμό, μαχητικότητα αλλά και έναν απόλυτο χαρακτήρα. Μερικές φορές νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα και δεν δίνεις την ευκαιρία στους ανθρώπους γύρω σου, να σου εκφράσουν τα δικά τους πιστεύω. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό σημαίνει ότι πίσω από το δυναμικό σου προσωπείο, κρύβεται μία ευαίσθητη καρδιά που είναι έτοιμη ν δοθεί χωρίς όρια. Είσαι τρυφερή, ρομαντική και ονειροπόλα, συχνά θλίβεσαι με τα προβλήματα που επικρατούν γύρω σου και θα θελες πολύ να βελτιώσεις και να αλλάξεις τη ζωή γύρω σου. Έχεις ισχυρή φαντασία, όμως δυσκολεύεσαι να κάνεις πράξη όλα όσα ονειρεύεσαι γιατί πολλές από τις σκέψεις σου δεν είναι ρεαλιστικές. Έχεις την τάση να παρασύρεσαι σε αλόγιστα έξοδα και αγορές που σε κάνουν να μένεις με άδειο πορτοφόλι.
Ούρσουλα
Όνομα που στα λατινικά σημαίνει αρκούδα. Πειθαρχημένη, λατρεύει την υγιεινή ζωή και προτιμάει συχνά να ζει στην εξοχή. Η μητρότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία γι' αυτήν και υποφέρει αν δεν μπορεί να κάνει παιδιά.
Παλμύρα
Εμπνευσμένο από την αρχαία πόλη της Συρίας. Φιλόδοξη κι επίμονη, καταφέρνει να πετυχαίνει τους στόχους της. Είναι πιο ευτυχισμένη στο δεύτερο μισό της ζωής της, όταν απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της.
Παναγιώτης / Πάνος / Τάκης
Παναγιώτη, δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το όνομά σου που προέρχεται από την Παναγία! Είσαι ένας δραστήριος άνδρας, με λογική σκέψη αλλά και δυνατά συναισθήματα. Νιώθεις την ανάγκη να προσφέρεις, να δημιουργείς και να είσαι χρήσιμος γύρω σου. Έχεις μεγάλη εξάρτηση από την οικογένειά σου την οποία τιμάς και σέβεσαι με τον καλύτερο τρόπο. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας που επιθυμεί να λειτουργεί συλλογικά και όχι μεμονωμένα. Θέλεις να διατηρείς σταθερές σχέσεις στη ζωή σου που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά. Συμβιβάζεσαι, υποχωρείς και προσπαθείς αρκετά για να διατηρείς ηρεμία και τάξη στη ζωή σου! Έχεις πιστά και αφοσιωμένα συναισθήματα και όταν είσαι σε έναν δεσμό, δεν έχεις μάτια και ενδιαφέρον για κάτι καλό! Η δειλία, η αναποφασιστικότητα και οι διχασμοί, είναι μερικά από τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου, που σε φέρνουν σε μπελάδες.
Παναγιώτης, Παναγιώτα
Έχει όλα τα άγια. Και οι δύο είναι δραστήριοι και εργατικοί. Στα νεανικά τους χρόνια αφοσιώνονται στην οικογένειά τους και ζουν περιορισμένη ζωή, γι' αυτό, μετά από μια ορισμένη ηλικία, προσπαθούν να απολαύσουν αυτά που έχασαν.
Πανδώρα
Η πρώτη γυναίκα που έφερε ο Ζευς στη ζωή για να τιμωρήσει το ανθρώπινο γένος. Όταν ο Προμηθέας έκλεψε απ' τον ουρανό τη φωτιά, ο Ζευς πρόσταξε τον Ήφαιστο να πλάσει από πηλό μια γυναίκα που να είναι τόσο ωραία ώστε να φέρει δυστυχία στους ανθρώπους. Γυναίκα γοητευτική και με έντονη προσωπικότητα, επιβάλλεται στους άλλους και κερδίζει την αγάπη και τον σεβασμό τους. Τώρα πόσο περίεργη είναι; Το βάρος του ονόματός της δρα οπωσδήποτε ανασταλτικά.
Παντελής
Παντελή, το όνομά σου είναι μεσαιωνικό και προέρχεται από τις λάξεις πάντός + ελεήμον, σημαίνει δηλαδή ότι είσαι φιλεύσπλαχνος, αγαπητός και φιλάνθρωπος με αγνή καρδιά και τρυφερά συναισθήματα. Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά κοινωνικός, ισορροπημένος και ήρεμος άνδρας που επιθυμείς στη ζωή σου να επικρατεί η αρμονία. Κατανοείς και συμπονάς τους ανθρώπους γύρω σου και προσπαθείς πάντα να τους εξυπηρετείς και να τους βοηθάς με κάθε τρόπο. Μερικές φορές καταπιέζεις με τα συναισθήματα σου τους ανθρώπους που αγαπάς, γιατί τους φροντίζεις και τους προσέχεις σαν να είναι μικρά παιδιά! Μερικές φορές εκδηλώνεις κάτι αδικαιολόγητες ανασφάλειες που σε μπλοκάρουν και δεν σε βοηθούν να πάρεις αποφάσεις στη ζωή σου. Έχεις καλλιτεχνικά ταλέντα που σε βοηθούν να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου.
Παντελής
Από το Παντελεήμων, που ελεεί τους πάντες, που στους συμπονάει όλους, ο ευσπλαχνικός. Έχει αρκετά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και συχνά επιδιώκει να τραβάει την προσοχή των άλλων με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά του. Όταν αγαπάει είναι αφοσιωμένος και προστατευτικός, αλλά πολύ ζηλιάρης.
Παρασκευή
Προετοιμασία. Ζωντανός και ανήσυχος χαρακτήρας, δυσκολεύεται να κατασταλάξει κάπου. Η δημιουργία οικογένειας αποτελεί γι' αυτήν παράγοντα ισορροπίας. Η ανάγκη για εμπειρίες την κάνει ν' αναζητεί συχνά διεξόδους αλλού.
Παρασκευάς
Ανδρωνυμικό του Παρασκευή.
Παρασκευάς
Φίλε μας Παρασκευά, το όνομά σου σημαίνει προετοιμάζω, για αυτό λοιπόν είσαι ένας άνδρας που πριν μιλήσεις ή πράξεις φροντίζεις πάντα να είσαι σε ετοιμότητα. Σου αρέσει να παράγεις, να δημιουργείς και έχεις μεγάλη κλίση στις χειρωνακτικές εργασίες. Το όνομά σου στην αριθμολογία, συμβολίζεται από τον λεξάριθμο το 5, για αυτό λοιπόν παρατηρείται ότι είσαι από τους άνδρας που θέλεις πάντα να πρωτοτυπείς και να ξεχωρίζεις με μοναδικότητα. Έχεις μεγάλη ευστροφία αλλά και εφευρετικότητα, σου αρέσει να προκαλείς και να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά σου. Η ευκολία σου να προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε περίσταση σε βοηθά να παίρνεις και πάλι τα πάνω σου μετά από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που σου εμφανίζονται στη ζωή αφού εύκολα μπορείς να κάνεις νέα ξεκινήματα.
Παρασκευή / Βιβή / Εύη
Παρασκευή, το όνομά σου σημαίνει προετοιμάζω, για αυτό λοιπόν είσαι από τις γυναίκες που πριν μιλήσεις ή πράξεις φροντίζεις πάντα να είσαι σε ετοιμότητα. Σου αρέσει να παράγεις, να δημιουργείς και έχεις μεγάλη κλίση στις χειρωνακτικές εργασίες. Το όνομά σου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, προέρχεται από την Αγία Παρασκευή, την προστάτιδα των ματιών. Σύμφωνα με την πανάρχαια μέθοδο της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος που συμβολίζει το όνομά σου είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία ήρεμη και συντροφική γυναίκα που θέλεις διαρκώς να δείχνεις την αγάπη σου στους γύρω σου. Θέλεις να διατηρείς σταθερές σχέσεις στη ζωή σου και να έχεις αρκετούς φίλους γιατί φοβάσαι τη μοναξιά. Πολλές φορές αποφεύγεις να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου, για να μην καβγαδίσεις από φόβο μήπως χάσεις κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο από το πλευρό σου. Ωστόσο η τάση σου να οπισθοχωρείς και να συμβιβάζεσαι σε εγκλωβίζει πολλές φορές με λάθος ανθρώπους.
Πάρις
Εξαιτίας του άρχισε ο Τρωικός πόλεμος. Γιος του Πρίαμου και της Εκάβης. Λατρεύει την ομορφιά και την τέχνη. Θέλει να περιβάλλεται μόνο από ωραία πράγματα και δίνει μεγάλη σημασία στην καλοπέραση. Καμιά γυναίκα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του. Συχνά έχει τη φήμη ότι είναι μισογύνης.
Παρθενία
Απείραχτη, ανέγγιχτη κόρη.
Πασχάλης, Πασχαλιά
Ο Πασχάλης είναι εξωστρεφής χαρακτήρας έχει συνήθως καλή διάθεση και παραδέχεται πάντα τα λάθη του. Η Πασχαλιά πιο κλειστή και ρομαντική, έχει την τάση να νιώθει ότι καταπιέζεται απ' το περιβάλλον της και καταφεύγει στα όνειρα.
Πασχάλης
Πασχάλη το όνομά σου φανερώνει ότι είσαι ένας άνδρας χαρωπός που κάθε μέρα της ζωής σου είναι για σένα ζωή! Λατρεύεις το φλερτ, τον έρωτα και στη ζωή σου ερωτεύεσαι πολλές φορές και αρκετά έντονα. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι από τους άνδρες που δεν μπορείς ούτε στιγμή χωρίς να έχεις στο πλάι σου μία γυναίκα. Έχεις έναν τρυφερό και γλυκό χαρακτήρα, δεν κρατάς μυστικά για τον εαυτό σου και δίνεσαι ολοκληρωτικά στους ανθρώπους, χωρίς κανέναν φόβο ή δισταγμό! Δεν θέλεις να κακοκαρδίζεις, για αυτό και πολλές φορές πνίγεις μέσα σου τα παράπονά σου προκειμένου να μην διαταράξεις την ηρεμία στη ζωή σου και στις σχέσεις σου. Στα επαγγελματικά σου διακρίνεσαι από τις άριστες δημόσιες σχέσεις που διατηρείς, αλλά και για τον διπλωματικό σου χαρακτήρα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι την δειλία και την αναποφασιστικότητά σου, γιατί πολλές φορές μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην εξέλιξή σου!
Πασχαλίνα/ Λίνα
Το όνομά σου μυρίζει Πασχαλιά, γιορτή, χαρά και …Ανάσταση! Είσαι μία γυναίκα χαμογελαστή, ευχάριστη και αρκετά αισιόδοξη. Κάθε μέρα της ζωής σου είναι για σένα γιορτή και δεν αφήνεις τίποτα και κανέναν να σε καταβάλει. Ενθουσιάζεσαι, ερωτεύεσαι και τα δίνεις όλα, χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες και χωρίς να βάζεις καθόλου λογική. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9, έτσι λοιπόν εξηγείται ο λόγος για τον οποίο είσαι τόσο ονειροπόλα και ευαίσθητη. Είσαι μία γυναίκα με ισχυρή φαντασία, τρυφερή, εγκάρδια και καλοπροαίρετη. Σε πιάνουν οι ευαισθησίες σου και θλίβεσαι με τα κοινωνικά προβλήματα, για αυτό και προσπαθείς πάντα να βοηθάς τους αδύναμους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αρκετές φορές τα συναισθήματά σου σε παρασύρουν σε υπερβολές και έχεις την τάση να πληγώνεσαι πολύ εύκολα.
Πάτροκλος
(πατρίς + κλέος), η δόξα της πατρίδος. Ήρωας του Τρωικού πολέμου, αγαπημένος του Αχιλλέα. Τον σκότωσε ο Έκτορας. Γλυκός κι υπομονετικός, είναι πραγματικά ο ιδανικός φίλος όταν οι άλλοι δεν εκμεταλλεύονται την καλοσύνη του. Έχει μια σπάνια ευαισθησία που τον κάνει να επικοινωνεί πολύ καλά με τα παιδιά.
Παύλος, Παυλίνα
Είναι και οι δύο ήρεμοι και απεχθάνονται τους καβγάδες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσπαθούν να επιβληθούν στους άλλους και να κάνουν το δικό τους. Ενώ μοιάζουν συγκρατημένοι, είναι στην πραγματικότητα παρορμητικοί και κανείς δεν μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη όταν αποφασίσουν κάτι.
Παύλος
Αγαπητέ μας φίλε Παύλο, το όνομά σου προέρχεται από τον Απόστολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έγραψε περίπου τα μισά βιβλία της Καινής Διαθήκης και αναγνωρίστηκε ως Άγιος και ιεραπόστολος. Ήταν μία από τις σπουδαιότερες μορφές του χριστιανισμού και υποστήριζε την διδασκαλία του Ιησού. Στην προσωπική σου ζωή είσαι ένας άνδρας συντηρητικός, παραδοσιακός και με πολύ σοβαρές ηθικές αξίες. Είσαι τίμιος πιστός και βαδίζεις πάντα στα μονοπάτια της λογικής. Δεν σου αρέσει να πληγώνεις και να πληγώνεσαι, για αυτό και προσέχεις πολύ πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. Λατρεύεις την οικογένεια και την συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα.
Παυλίνα / Πωλίνα
Φίλη μας Παυλίνα, το όνομά σου προέρχεται από τον Απόστολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έγραψε περίπου τα μισά βιβλία της Καινής Διαθήκης και αναγνωρίστηκε ως Άγιος και ιεραπόστολος. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 4 και αυτό σημαίνει ότι είσαι σοβαρή και αξιόπιστη. Είσαι μία γυναίκα που τηρείς ήθη, έθιμα και παραδόσεις, είσαι συντηρητική και οι απόψεις σου για τη ζωή και για τις σχέσεις είναι παλαιών αρχών. Για να κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη σου θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να τα καταφέρει, όταν όμως σου αποδείξει έμπρακτα την τιμιότητά του, τότε ανοίγεις τα φύλλα της καρδιάς σου και δίνεσαι ολοκληρωτικά. Είσαι πολύ καλή νοικοκυρά και λατρεύεις την οικογένεια.
Πελαγία
Λατρεύεις τη θάλασσα; Περιμένεις το καλοκαίρι να πως και πώς για να ξεχυθείς στις παραλίες και για να επισκεφτείς τα αγαπημένα σου νησιά; Σίγουρα είσαι ένα θηλυκό που λατρεύει τη θάλασσα και το καλοκαίρι, άλλωστε το λέει και το όνομά σου, που σημαίνει πελαγίσια, πελαγινή! Σύμφωνα με την αριθμολογία, το όνομά σου έχει προσωπικό λεξάριθμο τον αριθμό το 4 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία σοβαρή και υπεύθυνη γυναίκα που λειτουργείς στη ζωή σου με λογική και σύνεση. Ακολουθείς τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και όλα όσα σου έχει μεταδώσει η οικογένειά σου. Θέλεις πάντα να κάνεις το σωστό και το «πρέπει» και σπάνια θα αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου! Είσαι πολύ δεμένη με την οικογένειά σου και το όνειρό σου είναι να κάνεις έναν επιτυχημένο γάμο και παιδιά και αυτό είναι κάτι που θα το κάνεις πραγματικότητα! Το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι την αυστηρότητά σου, αρκετές στιγμές έχεις πολλές απαιτήσεις από τους γύρω σου και γίνεσαι πολύ πιεστική!
Πελαγία
Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Βασίλειό της είναι το σπίτι της, όπου διοικεί τους πάντες και τηρεί την τάξη. Πρακτική και πολύ νοικοκυρά, της αρέσει να περνάει όλα απ' τα χέρια της. Με δυο λόγια, είναι ένας τύπος γυναίκας που, όπως και το όνομα που φέρει, τείνει να εξαφανιστεί.
Περικλής
(περί + κλέος), ο ένδοξος. Από τους γνωστότερους Αθηναίους πολιτικούς της αρχαιότητας. Ο σύγχρονος Περικλής είναι άξιος απόγονος του διάσημου προγόνου του. Έχει μεγάλη ικανότητα στη διοίκηση και την οργάνωση και καταφέρνει να γίνεται ο πιο απαραίτητος συνεργάτης. Συνδυάζει τη φαντασία με τη σύνεση, γι' αυτό και σπάνια θ' αρκεστεί σε μια μισθωτή εργασία. Αργά ή γρήγορα θα θελήσει να πετάξει με τα δικά του φτερά.
Περικλής
Περικλή, το όνομά σου προκύπτει από τις λέξεις περί + κλέος που σημαίνει ο περιτριγυρισμένος από δόξα. Ο Περικλής ήταν αρχαίος Έλληνας πολιτικός, ρήτορας και στρατηγός του «Χρυσού Αιώνα» . Η εποχή που ήταν πολιτικός στην Αρχαία Αθήνα ονομάστηκε «Η εποχή του Περικλή», γιατί χάρισε στην πόλη φήμη, δόξα και δύναμη. Το όνομά σου λοιπόν κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένα άτομο με ηγετικές ικανότητες, πρωτοστάτης και επιβλητικός! Έχεις έναν δυναμικό και αποφασιστικό χαρακτήρα, θέλεις να υποδεικνύεις, να κατευθύνεις και όλοι να ακολουθούν πιστά τις συμβουλές σου. Ωστόσο εσύ από την πλευρά σου δεν ακούς ποτέ και κανέναν, κάνεις πάντα του κεφαλιού σου και συμπεριφέρεσαι με παρορμητισμό. Ακόμα και όταν κάνεις λάθη, δεν τα αναγνωρίζεις, αλλά προσπαθείς να τα κουκουλώνεις. Στις ερωτικές σου σχέσεις είσαι πολύ εκδηλωτικός, αλλά όταν νιώσεις ότι πιέζεσαι ή ότι χάνεις την ανεξαρτησία σου, βαριέσαι και αποχωρείς. Πρόσεξε λίγο παραπάνω τις ξαφνικές εκρήξεις και την νευρική σου συμπεριφορά, γιατί μπορεί να μπλέκεις σε καβγάδες και να χάνεις το δίκιο σου!
Περσεφόνη
Κόρη του Δία και της Δήμητρας, ήταν γνωστή ως «κόρη» και τη λάτρευαν με το όνομα αυτό. Μετά την αρπαγή της απ' τον Πλούτωνα, έγινε σύζυγός του και βασίλισσα του Άδη. Έμενε έξι μήνες στο βασίλειο των νεκρών και τους υπόλοιπους έξι ανέβαινε στη γη και περνούσε με τη μητέρα της. Οι Ορφικοί τη θεωρούσαν θεά της φύσης. Ανέμελη και λίγο επιπόλαιη, μιλάει πολύ και δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι τάφος. Είναι όμως ευχάριστη στην παρέα, καθώς της αρέσει να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους και ν' απολαμβάνει τις χαρές τις ζωής.
Πέτρος, Πετρούλα
Ένας από τους δώδεκα μαθητές του Χριστού και αναφέρεται ως «κορυφαίος» και «πρόκριτος» μεταξύ των Αποστόλων. Ο Πέτρος είναι σοβαρός και αρκετά... δογματικός. Θέλει να φαίνεται γενναίος, αλλά κοιτάζει μάλλον να αποφεύγει τους κινδύνους. Το μεγαλύτερο ελάττωμά του είναι ότι έχει την τάση να παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Η Πετρούλα του μοιάζει αρκετά σαν χαρακτήρας, αλλά είναι ακόμα πιο άκαμπτη κι αυτό της δημιουργεί δυσκολίες στη ζωή της. Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πέτρα.
Πέτρος
Ο κορυφαίος, πιστός μαθητής του Ιησού ήταν ο Πέτρος, από όπου προέρχεται το όνομά σου! Είσαι ένας άνδρας σοβαρός, αξιόπιστος και με μεγάλη αφοσίωση στις σχέσεις σου αλλά και στα ιδανικά που έχεις για τη ζωή. Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που καταφέρνεις με την θέρμη του χαρακτήρα σου αλλά και την εξωστρέφειά σου να μαγνητίζεις τους ανθρώπους γύρω σου και να τους κάνεις να σου εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους και να νιώθεις απέραντη οικειότητα και ασφάλεια στο πλευρό σου. Λατρεύεις το φλέρτ, τις νέες γνωριμίες και η ερωτική σου ζωή είναι αρκετά έντονη και πικάντικη –ιδιαίτερα στα νεότερα χρόνια της ζωής σου-! Θέλεις τα πάντα γύρω σου να είναι στην εντέλεια για αυτό και κολλάς σε κάτι μικρές λεπτομέρειες που στο τέλος σε κάνουν να χάνεις την ουσία των πραγμάτων!
Πηνελόπη
Η Πηνελόπη ήταν η γνωστή ηρωίδα της Ομήρου Οδύσσειας, η γυναίκα του Οδυσσέα, που υπήρξε το σύμβολο της πιστής και αφοσιωμένη συζύγου! Ο Οδυσσέας πριν φύγει για την Τροία, την συμβούλεψε να ξαναπαντρευτεί αν ο ίδιος δεν επέστρεφε, ωστόσο αυτή τον περίμενε 20 ολόκληρα χρόνια! Η Πηνελόπη ήταν πλούσια και πολύ όμορφη, πολλοί άνδρες θέλησαν να την κατακτήσουν όμως η καρδιά της ήταν δοσμένη στον Οδυσσέα και δεν μπορούσε να δεχτεί καμία από τις αισθηματικές προτάσεις που δέχθηκε! Έτσι λοιπόν το όνομά σου σε κάνει να είσαι ελκυστική, πιστή και αφοσιωμένη με συναισθήματα σταθερά και ειλικρινή. Όταν αγαπήσεις, δεν έχεις μάτια για κάτι άλλο και έχεις ανεξάντλητη υπομονή όταν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά εσωστρεφή, σκεπτική αλλά και σοβαρή! Δεν ανοίγεσαι εύκολα συναισθηματικά, όταν όμως το κάνεις, θα είναι για πάντα! Είσαι αρκετά διαισθητική και τα λόγια σου πολλές φορές είναι προφητικά! Βυθίζεσαι στις σκέψεις σου και προσπαθείς πάντα με την ωριμότητα να κατευθύνεις τις πράξεις και τη ζωή σου με τον κατάλληλο τρόπο!
Πηνελόπη
(πήνη:υφάδι + λέπω:εκτυλίσσω), η καλλιτέχνις υφάντρια. Με την αφοσίωσή της στον Οδυσσέα, έγινε το σύμβολο της συζυγικής πίστης. Πραγματικά πιστή σ' αυτούς που αγαπάει, η Πηνελόπη είναι αγαπητή παρά τις ιδιορρυθμίες της. Γεμάτη ενδιαφέρον για τη ζωή, έχει αμέτρητα χόμπι που της δίνουν μια ανεξαρτησία.
Πλάτων
Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της αρχαιότητας και ένας από τους σημαντικότερους της ιστορίας. Μαθητής του Σωκράτη. Απ' τον μεγάλο φιλόσοφο έχει μείνει η έκφραση «πλατωνικός έρωτας», στον οποίο και διαπρέπει ο σύγχρονος Πλάτων. Έχει μεγάλο μέτωπο και στοχαστική έκφραση, του αρέσει πολύ να μιλάει και ξέρει να δημιουργεί μια απροσδιόριστα ερωτική ατμόσφαιρα. Επηρεάζεται πολύ απ' τους άλλους σε όλα, εκτός απ' τη δουλειά του.
Πολυδεύκης
(πολύ + δεύκος:γλεύκος), ο πολύ γλυκός.
Πολύδωρος
(πολλά + δώρα)
Πολυξένη
(πολύ + ξενία), η πολύ φιλόξενη. Κόρη του βασιλιά της Τροίας Πρίαμου. Ζωντανή κι αεικίνητη, έχει πολύ χιούμορ και την τέχνη να μιμείται θαυμάσια. Είναι, όμως, αναποφάσιστη και μπορεί δύσκολα να συγκεντρωθεί σε κάποιο σκοπό.
Πολυξένη / Ξένια / Πόλυ
Πολυξένη, το όνομά σου σημαίνει ότι είσαι αρκετά φιλόξενη αφού προκύπτει από τις λέξης πολύ + ξενία. Η Πολυξένη στην μυθολογία ήταν η κόρη του βασιλιάς της Τροίας, η οποία θυσιάστηκε πάνω στον τάφο του πατέρα της. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9, για αυτό λοιπόν είσαι μία τόσο ευαίσθητη και τρυφερή γυναίκα. Διαθέτεις ισχυρή φαντασία, συγκινείσαι εύκολα και έχεις μεγάλα όνειρα αλλά και ιδανικά για τη ζωή. Θα θελες να μπορούσες να αλλάξεις μονομιάς όλο τον κόσμο και να μην υπάρχει αδικία, πόνος, φτώχια και δυστυχία, θλίβεσαι όμως όταν διαπιστώνεις ότι αυτό το όνειρό σου είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί! Το αρνητικό σου στοιχείο είναι ότι κάποιες στιγμές γίνεσαι αμελής στις υποχρεώσεις σου και δεν μπορείς να αντιληφθείς την σοβαρότητα κάποιων ζητημάτων, με αποτέλεσμα να γίνεσαι ασυνεπής!
Πολύμνια
(πολύς + ύμνος), η θεία τραγουδίστρια.
Πολυχρόνης
Από το Πολυχρόνιος, σημαίνει αυτός που διαρκεί πολύ, ο μακρόβιος, ο πολύχρονος. Είναι άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα. Τον διακρίνουν οι σταθερές του αξίες, οι σταθερές του ιδέες, τα σταθερά του συναισθήματα, ο σταθερός του χαρακτήρας. Δίνεται ολοκληρωτικά σε ότι επιλέγει να ακολουθήσει ή να υπηρετήσει στη ζωή του. Μπορεί να είναι μία ιδέα, μία εργασία, ένας στόχος ή ακόμη και μία γυναίκα. Τα ιδανικά του είναι υψηλά και μόνο γυναίκες με αντίστοιχη ανωτερότητα μπορούν να σταθούν δίπλα του... και κυρίως να αντέξουν.
Πολυχρόνης / Χρόνης
Πολυχρόνη, έχεις το όνομα που υποδηλώνει μακροβιότητα (πολύ +χρόνης), όμως εσύ στη ζωή σου βιάζεσαι να ζήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται πολλές εμπειρίες! Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 3, για αυτό λοιπόν και λατρεύεις την διασκέδαση, την επικοινωνία και τα ταξίδια. Είσαι ιδιαίτερα εκφραστικός και εκδηλωτικός άνδρας, σου αρέσει να μιλάς πολύ, έχεις όμως τον τρόπο να πείθεις με τα λόγια σου και να κάνεις τους πάντες να κρέμονται από τα χείλη σου! θέλεις να δοκιμάζεις διαρκώς και μία νέα εμπειρία στη ζωή και απεχθάνεσαι την ρουτίνα και τη σταθερότητα. Το ρίσκο και η περιπέτεια σε εξιτάρουν, έστω και αν κάποιες στιγμές σου έχουν βγει σε κακό! Στον έρωτα τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν από την επικοινωνία και από την πνευματική ταύτιση που έχεις με μία γυναίκα. Στη δουλειά, διακρίνεσαι από τις άριστες δημόσιες σχέσεις που διατηρείς!
Προκόπης
Όσες δυσκολίες και προβλήματα να υπάρχουν στη ζωή σου, εσύ δεν το βάζεις εύκολα κάτω, έχεις τον τρόπο να βρίσκεις λύση στα προβλήματά σου και να κάνεις τα πάντα προκειμένου να «προκόψεις», άλλωστε αυτό το λέει και το όνομά σου! Είναι πολύ σημαντικό για σένα να έχεις πρόοδο και εξέλιξη και όλοι να σε επαινούν για την προσωπική σου άνοδο. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος που συμβολίζει το όνομά σου είναι το 5 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένας δημιουργικός, φιλελεύθερος και μοντέρνος άνδρας που θέλεις να εξελίσσεσαι και να κάνεις την διαφορά. Λατρεύεις τις προκλήσεις και θέλεις να γεύεσαι διαρκώς και μία νέα εμπειρία.
Προκόπιος
Έλληνας ιστορικός απ' την Καισάρεια της Παλαιστίνης. Ο Προκόπης προκόβει στη ζωή του κι εύκολα κάνει μια μικρή περιουσία. Έχει καλή μνήμη κι είναι πολύ συνδεδεμένος με το παρελθόν.
Πύρρος
(εκ του πυρρός), ο ξανθοκόκκινος. Βασιλιάς της Ηπείρου από το 318 μέχρι το 272 π.Χ., με πολλά στρατιωτικά προσόντα και πολύ φιλόδοξος. Πονηρός, ξέρει να διδάσκεται απ' την πείρα του και μαθαίνει γρήγορα πώς να τα βγάζει πέρα στη ζωή. Δεν παίρνει τίποτα πολύ στα σοβαρά και το κύριο ενδιαφέρον του είναι οι γυναίκες κι η διασκέδαση.

τ' όνομα σου Α-Θ
τ' όνομα σου Ρ-Ω

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια