Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δεν έχεις τυχαία τ' όνομα σου Α-Θ

Δεν έχεις τυχαία τ' όνομα σου
«Δεν έχεις τυχαία τ' όνομα σου», λέει μια αγγλική παροιμία. Και πραγματικά, ένας άνθρωπος χρωματίζει ένα όνομα και, μερικές φορές, ένα όνομα παίρνει στο... λαιμό του έναν άνθρωπο. Ένα όνομα δεν είναι μόνο ένας όμορφος ή άσχημος ηχητικά συνδυασμός γραμμάτων. Συχνά έχει μια σημασία και, σχεδόν πάντα, μια ιστορία.
Συνήθως εκφράζει μια εποχή. Κι επηρεάζει τον χαρακτήρα μας ακόμα και τη ζωή μας... Θα μάθετε την προέλευση και την ιστορία τους. Θα ανακαλύψετε πράγματα που δεν ξέρατε.
Και θα εκπλαγείτε!....

Ααρών
Αδελφός του Μωυσή. Όνομα σπάνια στην Ελλάδα. Δείχνει άνθρωπο ανυπόμονο, πεισματάρη και ιδεαλιστή. Ο Ααρών είναι συνήθως μπροστά απ' την εποχή του και μοιάζει ν' αγαπάει τις περιπέτειες. Στην πραγματικότητα, έχει προηγουμένως μελετήσει τα ρίσκα.
Άβα
Είναι υπεύθυνη κι έχει ισχυρό μητρικό ένστικτο. Μοιάζει δραστήρια κι ανεξάρτητη, αλλά η ενδόμυχη επιθυμία της είναι ν' αποτελεί στήριγμα για τον σύντροφό της. Έχει, όμως, την τάση να κάνει το. θύμα, γι' αυτό πρέπει ν' αποφεύγει την αυτολύπηση.
Αβραάμ
Αντικομφορμιστής και ενθουσιώδης, έχει ανοιχτό μυαλό. Όταν, όμως, απογοητεύεται το ρίχνει στην κριτική και μπορεί να γίνει κακός. Έχει μεγάλη ενέργεια που πρέπει να χρησιμοποιεί σωστά και όχι. αυτοκαταστροφικά!
Αβραάμ
Το όνομά σου προέρχεται από τον Πατριάρχη του έθνους Ισραήλ, ήταν πρόγονος του Ιωσήφ και του Ιησού Χριστού! Από τον Αβραάμ ξεκίνησε η ιστορία του Ισραήλ! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένας άνδρας με ευαισθησίες, φαντασία και πολλά όνειρα για τη ζωή! Σέβεσαι, εκτιμάς και λατρεύεις τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σου και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό προκειμένου να δεις τους ανθρώπους που είναι στο πλάι σου ευχαριστημένους! Σε συγκινούν τα κοινωνικά ζητήματα και προσπαθείς με τον τρόπο σου να συνδράμεις στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη σου! Πολλές φορές εμπλέκεσαι με αρκετές δραστηριότητες μαζί, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ολοκληρώνεις με συνέπεια τις υποχρεώσεις σου!
Αγαθή
Η γενναία, πνευματώδης, διακρίνεται για την εξυπνάδα και την ετοιμότητά της. Είναι αυταρχική και πολύ δραστήρια. Διαθέτει φαντασία κι έχει πολλά ενδιαφέροντα. Το αδύνατο σημείο της: δεν ξέρει να ελέγχει τα συναισθήματά της.
Αγαθή / Αγάθη
Αγάθη, αγαπάς δίχως όρια, είσαι ένας άνθρωπος που χαρίζεις απλόχερα τα συναισθήματά σου, χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Αισθάνεσαι πολύ όμορφα όταν φροντίζεις τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου και όταν μπορείς να φαίνεσαι χρήσιμη μέσα από την πρόσφορά σου απέναντί τους. Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για την εντιμότητά σου, αλλά και για την υπευθυνότητά σου. Αριθμολογικά το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 4 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία πολύ οργανωτική γυναίκα, σου αρέσει η τάξη, η καθαριότητα και είσαι γεννημένη για σπίτι και οικογένεια! Αναμφίβολα είσαι πολύ καλή μαγείρισσα και φροντίζεις με συνέπεια όλες τις προσωπικές, επαγγελματικές και κοινωνικές σου υποχρεώσεις. Στις αισθηματικές αλλά και φιλικές σου σχέσεις διακρίνεσαι από την σταθερότητα και την πίστη σου. Στον επαγγελματικό τομέα, είσαι το άτομο που όλοι μπορούν να βασιστούν και να εμπιστευτούν, γιατί δεν αφήνεις ποτέ κανέναν συνεργάτη ξεκρέμαστο αλλά ούτε και καμία εργασία ανολοκλήρωτη.
Αγαθόκλεια
(αγαθή + κλέος), η έχουσα καλή φήμη.
Αγαθοκλής
(αγαθός + κλέος), ο έχων καλή φήμη.
Αγαθονίκη
(αγαθή + νίκη), η νικήτρια ένδοξης νίκης.
Αγαμέμνων
Σύζυγος της Κλυταιμνήστρας, πατέρας της Ιφιγένειας, της Ηλέκτρας και του Ορέστη. Καλόκαρδος και εξωστρεφής, αγαπάει περισσότερο απ' όσο πρέπει τις γυναίκες και το καλό φαγητό. Ξέρει να ελίσσεται και να επηρεάζει τους άλλους. Πρέπει να ελέγχει περισσότερο τα νεύρα του.
Αγάπη
Όνομα που εμπνεύστηκε από την. αγάπη. Μόνο στην ελληνική γλώσσα αυτή η λέξη έγινε όνομα. Χαρακτήρας ήπιος, ευαίσθητος. Διαθέτει εξυπνάδα και κρίση, προσφέρει τις υπηρεσίες της στους άλλους.
Αγάπη
Αγάπη, το όνομά σου τα λέει όλα ! Είσαι γεννημένη για να δίνεις αλλά και για να παίρνεις ότι πολυτιμότερο υπάρχει στο κόσμο, δηλαδή "ΑΓΑΠΗ"! Το όνομά σου υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου η "Αγάπη" δεν είναι όνομα ανθρώπου και αυτό φυσικά υποδηλώνει την μοναδικότητά σου! Είσαι μία ήρεμη και καλοπροαίρετη γυναίκα, είσαι εγκάρδια, εκδηλωτική και αρκετά εξωστρεφής στα συναισθήματά σου. Δεν έχεις αντιπάθειες στη ζωή σου, όποιος σε γνωρίζει προσωπικά πάντα έχει να πει τα καλύτερα για σένα. Εσύ από την πλευρά σου όταν αισθάνεσαι ότι με ένα άτομο δεν μπορείς να ταιριάξεις (φιλικά, ερωτικά, επαγγελματικά), φροντίζεις να απέχεις διατηρώντας μία τυπική επαφή! Το όνομά σου Αγάπη μου, αντιπροσωπεύεται από τον Λεξάριθμο 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα χαρωπό και επικοινωνιακό άτομο. Λατρεύεις τα ταξίδια, σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και έχεις έναν δικό σου ξεχωριστό τρόπο να γεφυρώνεις το χάσμα που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους! Έχεις μεγάλο ταλέντο στον προφορικό και στο γραπτό σου λόγο, χρησιμοποιείς πάντα τα κατάλληλα επιχειρήματα και έχεις τον τρόπο να πείθεις και να μεταδίδεις τις ιδέες σου! Απολαμβάνεις στο έπακρο όλες τις χαρές της ζωής και καταφέρνεις να διατηρείς την αισιοδοξία σου και το χαμόγελό σου, έστω και αν κάποιες στιγμές υπάρχουν γύρω σου δυσκολίες και προβλήματα. Σε όλες τις σχέσεις σου λειτουργείς με τιμιότητα και συναίσθημα, γι΄αυτό και δύσκολα μπορεί κάποιος να σε ξεχάσει!
Αγγελίνα
Δεν πιστεύει στις πνευματικές της ικανότητες και πιστεύει ότι ποτέ δεν έχει μάθει αρκετά. Φαίνεται μάλλον παθητική και μετριόφρων. Καταφέρνει και επιβάλλεται στον κύκλο της.
Άγγελος, Αγγελική
Ο Άγγελος είναι ονειροπόλος και δίνει συχνά την εντύπωση ότι βρίσκεται «αλλού». Είναι, όμως, πεισματάρης και πετυχαίνει πάντα αυτό που βάζει στο μυαλό του. Άυλο πνευματικό ον, αγαθό πνεύμα, ωραίος άντρας, αγγελιοφόρος, απεσταλμένος Η Αγγελική αγαπάει την τέχνη και τα ταξίδια. Είναι καλή φίλη και δημιουργεί ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς. Αυτή που ανήκει στην τάξη των αγγέλων, η πολύ ωραία.
Αγγελική / Κέλλυ
Αγγελική, είσαι μία γυναίκα με πάρα πολλά χαρίσματα αλλά και πολλά ταλέντα! Το όνομά σου αντιπροσωπεύεται αριθμολογικά από τον αριθμό 8 και αυτό σημαίνει λατρεύεις την τελειότητα και φροντίζεις να βελτιώνεις, να εξελίσσεις και να ομορφαίνεις οτιδήποτε υπάρχει στη ζωή σου. Έχεις καλλιτεχνική φλέβα, σου αρέσει ο χορός, η μουσική ενώ είναι πολύ πιθανό να ασχολείσαι ακόμα και επαγγελματικά με την τέχνη! Δεν σου αρέσει η ρουτίνα και η στασιμότητα, θέλεις να προοδεύεις, να έχεις αλλαγές και να ζεις διαρκώς και μία νέα εμπειρία. Από εμφάνιση μπορεί να μην έχεις το κορμί της Jenifer Lopez, ή το πρόσωπο της Angelina Jolie, όμως η παρουσία σου είναι τόσο γοητευτική και η αύρα που εκπέμπεις τόσο γλυκιά και αισθησιακή, που δύσκολα κάποιος άνδρας μπορεί να ξεκολλήσει τα μάτια του από πάνω σου! Στα επαγγελματικά σου είσαι ένα δυναμικό θηλυκό, με στόχους όνειρα και μεγάλες φιλοδοξίες. Θέλεις στη ζωή σου να έχεις την πρωτιά, να κατέχεις καλή επαγγελματική θέση και να διαθέτεις οικονομική ανεξαρτησία. Με την τόλμη και την επιμονή που διαθέτεις, σου είναι πολύ εύκολα να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τις επιθυμίες σου. Ο ερωτικός σου τομέας στιγματίζεται από ισχυρούς , παθιασμένους, φλογερούς και αξέχαστους αισθηματικούς δεσμούς!
Άγγελος
Άγγελε, είσαι ένας άνδρας, γλυκός, ερωτικός παιχνιδιάρης αλλά και αχόρταγος στα ερωτικά σου! Τα θέλεις όλα δικά σου, αλλά έχεις και το ταλέντο να μπορείς να κατακτάς οτιδήποτε βάλεις στο μάτι! Αριθμολογικά το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 6 και αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις γοητεία, μαγνητισμό και μπορείς με τα λόγια σου όχι μόνο να πείθεις αλλά να προκαλείς και πολύ όμορφα συναισθήματα στους γύρω σου! Αρκετές στιγμές μπορεί να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι στον κόσμο σου, ότι είσαι αμελής ή ακόμη πως δεν συγκεντρώνεσαι εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως είσαι από τους άνδρες που δεν τους ξεφεύγει απολύτως τίποτα! Σου αρέσει να τα μαθαίνεις όλα, να συμμετέχεις ενεργά στα πάντα και προσπαθείς με την συμπεριφορά σου να μην κακοκαρδίζεις ποτέ κανέναν. Το πείσμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου, δεν αντέχεις την ήττα, την απόρριψη ή την αποτυχία και επιμένεις μέχρι να πάρεις το «αίμα σου πίσω»! Είσαι ένας άνδρας κοινωνικός, ανοιχτόμυαλος, φιλελεύθερος και προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε συνθήκη. Στην ερωτική σου ζωή, θέλεις να γεύεσαι πολλές και νέες εμπειρίες, δεν αντέχεις την πίεση ή τους απαιτητικούς δεσμούς, όμως όταν ερωτεύεσαι το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται στο ταίρι σου! Στα επαγγελματικά σου ζητήματα, εκδηλώνεις έναν χαρακτήρα νευρικό και γεμάτο άγχος, γιατί θέλεις πάση θυσία να πετύχεις. Ωστόσο με την εργατικότητά, την εύνοια της τύχης αλλά και τις καλές δημόσιες σχέσεις που διατηρείς θα καταφέρεις να εκτοξεύσεις την καριέρα σου στα ύψη. Προσοχή μονάχα γιατί πολλές φορές μπορεί να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σου!
Αγησίλαος, Άγις
(άγω + λαός), ο ικανός ηγέτης. Δυο βασιλιάδες της Σπάρτης κι ο αθηναίος αδελφός του Θεμιστοκλή, που διακρίθηκε για τη γενναιότητά του στον πόλεμο με τους Πέρσες είχαν το όνομα του Αγησίλαου. Δυνατός, σίγουρος για τον εαυτό του, κρύβει αρκετές εκπλήξεις.
Αγλαΐα
Η νεότερη απ' τις Τρεις Χάριτες και σύμφωνα με τον Ησίοδο, κόρη του Δία και της Ωκεανίδας και σύζυγος του Ηφαίστου. Η ωραία, φωτεινή, λαμπερή. (Μία από τις Τρεις Χάριτες των αρχαίων). Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην οικογένεια. Ξέρει να ευχαριστεί τον εαυτό της και τους άλλους. Είναι πιο δυναμική απ' όσο θα νόμιζε κανείς.
Αγλαΐα
Η Αγλαΐα ήταν η κόρη του Δία και της Ωκεανίδας, η νεότερη από τις Τρεις Χάριτες. Ήταν μία όμορφη και λαμπερή γυναίκα, που λάτρευε την οικογένεια και ήξερε καλά τον τρόπο να δίνει στον εαυτό τους αλλά και στους ανθρώπους γύρω της χαρά. Ωστόσο έκρυβε μέσα της και μεγάλο δυναμισμό! Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία επιβλητική γυναίκα, με μεγάλο δυναμισμό αλλά και διάθεση να έχεις πάντα την πρωτιά σε όλα! Σου αρέσει να δίνεις τις κατευθύνσεις σου, να επιβάλεις τους όρους και τους κανόνες σου και θέλεις πάντα να γίνεται το δικό σου! Δύσκολα μπορεί κάποιος να σου αρνηθεί αυτό που θα του ζητήσεις, αφού έχεις τον τρόπο να παίρνεις αυτό που θέλεις και δεν δέχεσαι ποτέ την άρνηση! Ο εγωισμός είναι ένα από τα μελανά σημεία της προσωπικότητάς σου.
Αγνή
Η ηθικά καθαρή, η παρθένα, η ανόθευτη. Απλή και ειλικρινής, έχει ισχυρή θέληση και σταθερό χαρακτήρα. Δίνεται ολόψυχα σ' αυτούς που αγαπά. Είναι απόλυτη και όχι πολύ ανεκτική.
Αγνή
Αγνή, το όνομά σου αντιπροσωπεύει την αγνότητα, την ηθική, την σοβαρότητα αλλά και την ειλικρίνεια! Η αλήθεια είναι ότι καταφέρνεις στη ζωή σου να διατηρείς την αθωότητά σου, για αυτό και οι κοντινοί σου άνθρωποι πολλές φορές μπορεί να λένε ότι έχεις την καρδιά μικρού παιδιού! Αποφεύγεις τις πονηρές σκέψεις, τα αρνητικά συναισθήματα και τις κακόβουλες διαθέσεις αλλά αντιμετωπίζεις όλους τους ανθρώπους αλλά και τις καταστάσεις της ζωής με θετικότητα και απέραντη ανοχή! Μήπως όμως μερικές φορές παραβλέπεις την πονηριά που υπάρχει γύρω σου και νομίζεις ότι όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται και λειτουργούν ακριβώς το ίδιο όπως εσύ; Δεν είναι λίγες οι στιγμές που θα προδωθείς και θα πικραθείς, γιατί δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τις πραγματικές διαθέσεις των ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Στην αριθμολογία το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον Λεξάριθμο 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα που πρώτα θα σκεφτείς τις ανάγκες των γύρω σου, και μετά τις δικές σου. Κοπιάζεις στη ζωή σου για να πετύχεις τους στόχους σου και για να αποκτήσεις οικονομική άνεση, όχι τόσο επειδή είσαι λάτρης των υλικών αγαθών, αλλά επειδή θέλεις να προσφέρεις στους ανθρώπους που αγαπάς - και ιδιαίτερα στην οικογένειά σου- μία καλύτερη ζωή! Προσπάθησε να μην κακομαθαίνεις με την συμπεριφορά σου τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σου!
Αδάμ
Ο χωματένιος. Διαθέτει θάρρος, ικανότητα για δράση και δύναμη να επιβάλλεται στους άλλους. Του αρέσει η ίντριγκα! Είναι συχνά ανυπόμονος με τους λιγότερο δυνατούς απ' αυτόν.
Αδαμάντιος, Αδαμαντία
Ο διαμαντένιος. Έχουν καρδιά διαμάντι, εξωστρεφείς και δραστήριοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους τους. Το αδύνατο σημείο τους: είναι εύθικτοι.
Αδαμαντία / Μαντώ
Φίλη μας Αδαμαντία, όπως θα ‘λεγε και ο Πυθαγόρας, αριθμολογικά είσαι μία γυναίκα που δεν αντέχεις τη μοναξιά. Θέλεις να έχεις μόνιμες, σταθερές σχέσεις στη ζωή σου – φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές- και σε τρομάζουν οι αλλαγές και τα ρίσκα! Είσαι γλυκιά, σταθερή, τρυφερή, πιστή και απόλυτα ειλικρινής… σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που σου λένε ότι έχεις «καρδιά διαμάντι», άλλωστε το λέει και το όνομά σου! Είσαι ένας ζεστός και ευχάριστος άνθρωπος, με μεγάλο κοινωνικό κύκλο και κάνεις εύκολα νέες γνωριμίες. Όποιος σε γνωρίζει εντυπωσιάζεται από τον αυθόρμητο χαρακτήρα σου αλλά και την ζεστασιά που εκπέμπεις. Ωστόσο το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι παρεξηγιέσαι πολύ εύκολα, κάνεις μουτράκια και πικραίνεσαι ενώ δεν υπάρχει και σπουδαίος λόγος. Πολλές φορές περιμένεις ότι θα σου συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπου που συμπεριφέρεσαι και εσύ, όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο, το παίρνεις κατάκαρδα, σε πιάνουν οι ανασφάλειές σου και στεναχωριέσαι. Δύσκολα θα εκφράσεις τα παράπονά σου στα άτομα που αγαπάς και αυτό συμβαίνει γιατί δεν θέλεις να τα πικράνεις ή να τα χάσεις από κοντά σου. Δεν τα πας καλά με τους καβγάδες, για αυτό και αποφεύγεις τις λογομαχίες και τις αντιθέσεις. Μην ξεχνάς όμως πως κάποιες στιγμές πρέπει και εσύ να εκφράζεις όλα όσα υπάρχουν μέσα σου και μην γίνεσαι τόσο ανεκτική με τους ανθρώπους που δεν σου έχουν δείξει και τόσο καλά δείγματα συμπεριφοράς!
Αδελαΐδα
Στα γερμανικά σημαίνει «ευγενικό», «υψηλό». Μεγάλη φυσική ενέργεια και έχει καλές επιδόσεις στο σεξ και τον αθλητισμό! Ρομαντική και πρακτική μαζί, διψάει για ανθρώπινες επαφές και για ζωή. Επιθυμεί πάντα το καλύτερο. Της αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής. Καταπιέζεται συχνά απ' το αίσθημα του καθήκοντος.
Αδόλφος
Γερμανικής προέλευσης όνομα, σημαίνει «θεϊκή βοήθεια» και στα γοτθικά «πατέρας λύκος». Βέβαια κάθε Αδόλφος δεν είναι. Χίτλερ! Θεωρείται, ωστόσο, άνθρωπος μοναχικός, μυστικιστής, που έχει ανάγκη από ένα όραμα για να ζει. Έχει μια τάση να θέλει να επιβληθεί και να γίνει γνωστός.
Αδριανός, Αδριανή
Δίκαιος, με ερευνητικό μυαλό, αρκετά ιδεαλιστής. Η Αδριανή είναι έξυπνη και γοητευτική. Η δύναμή της έγκειται περισσότερο στη φαντασία και το μυαλό της, παρά στο ένστικτό της.
Άδωνις
Μισός άντρας-μισή γυναίκα, τον ερωτεύτηκαν η Περσεφόνη κι η Δήμητρα. Χαρακτήρας κλειστός, κάπως απόμακρος, με καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Δυσκολεύεται στις επαφές του με τους ανθρώπους. Όταν θέλει ξέρει να υπερνικάει τα εμπόδια.
Αθανάσιος, Αθανασία
Ο αθάνατος, αιώνιος. Απλός κι ευγενικός, ο Αθανάσιος χρειάζεται χρόνο για να επιβληθεί. Επηρεάζεται εύκολα, έχει ανησυχίες και ψάχνει τρόπο να τις εκφράσει. Η Αθανασία είναι σταθερή στα πιστεύω της και τα συναισθήματά της. Δίνει πολλά στους άλλους, χωρίς να ξεχνάει τον εαυτό της.
Αθανασία / Σία
Αθανασία, το όνομά σου σημαίνει αθάνατη και αιώνια και παρόλο που τίποτα στη ζωή αυτή δεν κρατά για πάντα, όποιος σε γνωρίζει θα έχει για σένα πάντα θετικές εντυπώσεις. Είσαι μία γυναίκα που κερδίζεις φήμη και καταξίωση, θέλεις τον χρόνο σου για να εξοικειωθείς αλλά και για εκφράσεις τα θέλω σου, όμως όταν πάρεις «φόρα» τότε κανένας δεν σε σταματά. Παραμένεις πιστή στα συναισθήματα και στις ιδέες σου, απλά κάποιες στιγμές δεν είσαι τόσο εκδηλωτική όσο θα θελαν οι άλλοι γύρω σου! Από την σκοπιά της αριθμολογίας, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα που επιζητά την συντροφικότητα, τη δέσμευση και την συναισθηματική σταθερότητα. Έχεις αρχές και αξίες για τη ζωή και διαθέτεις μεγάλες ευαισθησίες. Δεν σου αρέσει να υπάρχουν στη ζωή σου κόντρες, καβγάδες και αντιθέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς, για αυτό και φροντίζεις να υποχωρείς και να κρατάς τις ισορροπίες προκειμένου να διατηρείς ένα ήρεμο κλίμα στις σχέσεις σου. Το αρνητικό σου στοιχείο είναι ότι πολλές φορές επηρεάζεσαι από την γνώμη των ανθρώπων που αγαπάς και δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις που στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις δικές σου επιθυμίες.
Αθανάσιος / Σάκης / Σούλης / Νάσος / Θανάσης
Θανάση, το όνομά σου σημαίνει αθάνατος, αιώνιος και παρόλο που τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν κρατά για πάντα, εσύ πραγματικά μένεις αλησμόνητος γιατί καταφέρνεις να συνδυάζεις την ευαισθησία με τον δυναμισμό! Το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Αθανάσιο, που είναι ο προστάτης των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχοπαθολογικά προβλήματα. Παράλληλα δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες και πρωταγωνιστές της Ελληνικής επανάστασης του 1821 ήταν ο Αθανάσιος Διάκος! Το όνομά σου λοιπόν, όχι μόνο δεν είναι τυχαίο αλλά σου μεταδίδει και πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμός σου είναι το 9 που σημαίνει ότι διαθέτεις ευγένεια, χάρη και πολύ καλό γούστο. Έχεις μεγάλες ευαισθησίες, συγκινείσαι εύκολα και όταν κάποιος βρει το κουμπί σου μπορεί να σε κάνει κυριολεκτικά ότι θελήσει! Νιώθεις απόγνωση για τα κοινωνικά προβλήματα, για αυτό και προσπαθείς - έστω και από το υστέρημά σου- να βοηθάς ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Γίνεσαι ο ιδανικός φίλος!
Αθηνά / Νανά
Αθηνά, είσαι μία δυναμική γυναίκα, που στο πέρασμά της αφήνει μεγάλες εντυπώσεις, εξάλλου το όνομά σου έχει μεγάλη Ιστορία και σου μεταδίδει πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η Αθηνά ήταν η Θεά της σοφίας, της στρατηγικής αλλά και του πολέμου. Γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία, και αργότερα διεκδίκησε μαζί με τον θεό Ποσειδώνα, από τον βράχο της Ακρόπολης την ίδια πόλη. Έπρεπε να προσφέρουν και οι δύο ένα πολύτιμο δώρο στους πολίτες , έτσι ο θεός Ποσειδώνας χτύπησε μία πλευρά του λόφου με την τρίαινά του και χάρισε ένα πηγάδι με θαλασσινό νερό, ενώ η Αθηνά πρόσφερε ένα δέντρο ελιάς, που φάνηκε πολύτιμο γιατί παρείχε τροφή, λάδι αλλά και ξυλεία. Νικήτρια της μάχης ήταν η Αθηνά, για αυτό και η πόλη πήρε το όνομά της «Αθήνα» και ανακηρύχτηκε προστάτιδά της. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως το όνομά σου δεν είναι τυχαίο, αλλά σου χαρίζει δυναμισμό, πείσμα, αντοχή, θέληση αλλά και ζωηράδα! Σου αρέσει να προοδεύεις, να μαθαίνεις, να εξελίσσεσαι και είσαι αρκετά φιλόδοξη! Έχεις πολλά ενδιαφέροντα και είσαι αρκετά πολυάσχολη! Η καριέρα σου είναι μία από τις μεγάλες αγάπες της ζωής σου και δεν μπορείς να σκεφτείς την καθημερινότητά σου δίχως εργασία, γιατί θέλεις πάντα να νιώθεις ότι προσφέρεις. Αριθμολογικά το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα πρόσχαρη και κοινωνική, σου αρέσει να μοιράζεσαι και είσαι πολύ καλή συνεργάτιδα! Είσαι της άποψης ότι όλα τα προβλήματα στη ζωή μπορούν να λυθούν αρκεί να υπάρχει ενότητα. Δίνεις μεγάλη βαρύτητα στις σχέσεις σου, στις οποίες και αφοσιώνεσαι και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό! Το ελαττωματάκι σου είναι το πείσμα σου, αλλά και η προσκόλλησή σου στις πολύ μικρές λεπτομέρειες που σε κάνουν πολλές φορές να χάνεις την ουσία των πραγμάτων!
Αθηνά
Η γνωστή θεά της σοφίας, του πολέμου και της γεωργίας. Γεννήθηκε απ' το κεφάλι του Δία. Ήταν προστάτης της Αθήνας. Γεμάτη νεύρο και κέφι για τη ζωή, η Αθηνά διψάει για μάθηση και κοινωνικές επαφές. Περίεργη κι ανυπόμονη, έχει πολλά ενδιαφέροντα. Κι είναι πολύ καλή οικοδέσποινα. Κάτοικος Αθήνας, αυτή που δεν θήλασε, βασίλισσα του ουρανού, αυτή που ανήκει στον πατέρα της.
Αθηναγόρας
(Αθήναι + αγορά), ο σοφός αγορητής.
Αθηνόδωρος
(Αθηνά + δώρο), δώρο της Αθηνάς, ο σοφός.
Άθως
Ένας απ' τους Γίγαντες, γιος του Ουρανού και της Γης. Σταθερός στις επιδιώξεις του, ο Άθως δεν ξεφεύγει απ' το στόχο του. Πετυχαίνει αυτό που θέλει, χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο. Του αρέσει να κινείται και προσπαθεί να δώσει διέξοδο στη φαντασία του.
Αίας
Καλόκαρδος, αυθόρμητος και φτιαγμένος για δράση. Είναι εύθικτος, αλλά δεν κρατάει κακία. Ξέρει να κερδίζει φίλους.
Αίγλη
Κόρες της ήταν οι Τρεις Χάριτες, αλλά εκείνη θρηνούσε το θάνατο του Φαέθοντος και γι' αυτό οι θεοί τη μεταμόρφωσαν σε λεύκα. Ανέμελη και χαρούμενη. Δημιουργεί συμπάθειες, αλλά δεν αγωνίζεται αρκετά για να τις κρατήσει.
Αίθρα
Απ' τον Ποσειδώνα απέκτησε τον Θησέα. Απλή και δυναμική, η Αίθρα δεν χρειάζεται κανέναν να την. ελευθερώσει. Χαράζει η ίδια τους στόχους της κι έχει τη δύναμη να τους ακολουθεί. Της αρέσει να μαθαίνει και διατηρεί τα ενδιαφέροντά της σε μεγάλη ηλικία.
Αικατερίνη
Μοιάζει συνήθως νεότερη από την ηλικία της. Διχασμένη ανάμεσα σε πρακτικές και πνευματικές επιθυμίες, είναι γενναιόδωρη κι έχει το χάρισμα του λόγου. Είναι χαρακτήρας δυνατός, ικανός να αντιμετωπίσει και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Η εξαγνισμένη, εαρινή, ανοιξιάτικη.
Αικατερίνη
Αικατερίνη, υπάρχουν πολλές θεωρίες για την ετυμολογία του ονόματός σου. Μία από τις πιο διαδεδομένες, είναι ότι προέρχεται από το ελληνικό όνομα «Εκατερίνη» που προήλθε από την λέξη εκάτερος. Οι Ρωμαίοι, είχαν συνδέσει το όνομά σου με την λέξη αγνότητα (pure). Στην Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η Αγία Αικατερίνη, είναι η προστάτιδα των νεαρών κοριτσιών και των φοιτητριών. Σύμφωνα με την αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γενναία, φιλόδοξη και αρκετά δραστήρια γυναίκα. Ξέρεις τις δυνατότητές σου, έχεις βαθιά πίστη στον εαυτό σου και είσαι πραγματικά μία γυναίκα που δεν καταθέτεις τα όπλα αλλά μάχεσαι για το καλύτερο! Όταν βάλεις κάτι στο μυαλό σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρεις να το κάνεις πραγματικότητα. Έχεις τόσο μεγάλο πείσμα αλλά και επιμονή, που σε ωθούν να προσπαθείς με όλα σου τα "όπλα" να πετύχεις όλα όσα βάλεις στόχο. Ωστόσο πολλές φορές "κολλάς" σε υποθέσεις που σου δείχνουν ότι δεν μπορούν να εξελιχθούν, ελπίζοντας ότι θα καταφέρεις να ανατρέψεις τα δεδομένα. Το αποτέλεσμα είναι να χάνεις τον χρόνο, την διάθεσή σου αλλά και νέες ευκαιρίες που μπορεί να ήταν πιο σημαντικές!
Αιμίλιος, Αιμιλία
Ο ανταγωνιστής, σίγουρος για τον εαυτό του ο Αιμίλιος, μιλάει ωραία και δεν απεχθάνεται τις ίντριγκες. Ελίσσεται και πετυχαίνει τους στόχους του. Εντυπωσιάζεται εύκολα. Πιο βίαιος και απόλυτος χαρακτήρας. Η Αιμιλία είναι δίκαιη και κάτω απ' τη γλυκιά όψη της, κρύβει μια σιδερένια θέληση.
Αιμίλιος
Αιμίλιε, το όνομά σου προέρχεται από την λατινική λέξη aimilius > aemulus, που σημαίνει ζηλιάρης και ανταγωνιστής! Αναμφίβολα είσαι ένας άνδρας που θέλεις πάντα να υπερέχεις, να έχεις την πρωτιά και να είσαι ο καλύτερος από όλους! Στις σχέσεις σου σε πιάνουν οι ζήλιες σου, ενώ πολλές φορές δεν μπορείς να περιορίσεις την ανταγωνιστική σου διάθεση! Ακόμα και από την πλευρά της αριθμολογίας, αποδικνύεται ότι είσαι ένας άνθρωπος που επιθυμείς να πρωτοστατείς και να είσαι εσύ ο αρχηγός σε όλους και σε όλα! Θέλεις να προβάλεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο τρόπο, όλοι να σε θαυμάζουν και εσύ να γεύεσαι μοναδικές εμπειρίες, που λίγοι έχουν την τύχη να βιώσουν. Κάποιες στιγμές οι εγωισμοί σου αλλά και η επιθετικότητά σου, σε φέρνουν σε μπελάδες.
Αιμιλία
Αιμιλία, το όνομά σου προέρχεται από την λατινική λέξη aimilius > aemulus, που σημαίνει ζηλιάρης και ανταγωνιστής! Αναμφίβολα είσαι μία γυναίκα που θέλεις πάντα να υπερέχεις, να έχεις την πρωτιά και επιθυμείς να είσαι η καλύτερη από όλες! Στις σχέσεις σου σε πιάνουν οι ζήλιες σου, ενώ πολλές φορές δεν μπορείς να περιορίσεις την ανταγωνιστική σου διάθεση! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά επικοινωνιακή, χαρούμενη και εξωστρεφής. Γίνεσαι αγαπητό στον κοινωνικό σου κύκλο και σου αρέσει πολύ να κάνεις νέες γνωριμίες, να ανταλλάσεις απόψεις αλλά και να φλερτάρεις. Τα πας πολύ καλά με την τεχνολογία και σου αρέσει να μιλάς ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο και στο ίντερνετ. Τα ταξίδια είναι το αγαπημένο σου χόμπι!
Αίολος
Προικισμένος με πολλές αρετές, ο Αίολος είναι περίεργος κι ενθουσιώδης. Είναι δημιουργικός και αγαπητός στο περιβάλλον του. Αργεί κάπως να μεγαλώσει.
Αισχύλος
Ο ντροπαλός.
Αίσωπος
Ο βλέπων το πεπρωμένο.
Άκις
Ευχάριστος χαρακτήρας, λίγο ματαιόδοξος. Φτιαγμένος περισσότερο για τη διασκέδαση παρά για τη δουλειά.
Ακριβή
Σήμαινε παλιότερα «μνηστή». Απλή, με καλή καρδιά, είναι πεισματάρα και δεν επηρεάζεται εύκολα απ' τους άλλους. Καθοδηγείται από τα συναισθήματά της.
Ακριβή
Το όνομά σου προέρχεται από το αρχαίο επίθετο «ακριβής»! Είσαι μία γυναίκα καλόβολη, γενναιόδωρη, φιλεύσπλαχνη και δοτική στους γύρω σου! Είσαι μία πολύτιμη φίλη, και δίνεις μεγάλη αξία στις ανθρώπινες σχέσεις. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό φανερώνει ότι έχεις πρωτότυπο μυαλό, δημιουργική σκέψη και φιλελεύθερο πνεύμα! Σου αρέσει να πρωτοτυπείς και να ξεχωρίζεις και δεν μπορείς ούτε στιγμή να περιορίζεσαι! Θέλεις να εκφράζεσαι ελεύθερα, να είσαι ανεξάρτητη και να ακολουθείς πάντα το ρεύμα των καταστάσεων! Είσαι κοινωνική, έχεις πολλούς φίλους και είσαι αγαπητή παντού γιατί έχεις μεγάλο αυθορμητισμό και μπορείς να διασκεδάζεις ακόμα και τον πιο «μουστρούφη» άνθρωπο!
Αλβέρτος
Γερμανικό όνομα σημαίνει «πολύ λαμπρός». Δύσκολο να καταλάβεις τον χαρακτήρα του, ήρεμος και μάλλον εσωστρεφής, έχει ανάγκη να μένει μόνος. Περήφανος και μερικές φορές φιλόδοξος. Γυρεύει στοργή, οικογενειακή αρμονία κι έναν ευχάριστο τρόπο ζωής.
Αλέξανδρος, Αλεξάνδρα
(αλέξω: απομακρύνω + ανήρ), ο απωθών τους άνδρες, ο ανδρείος, σημαίνει ετυμολογικά «σπρώχνω τους ανθρώπους (εχθρούς)». Αν όλοι οι Αλέξανδροι δεν είναι ήρωες, τουλάχιστον φαίνεται ότι βλέπουν μακριά και ψηλά! Δεν έχουν πολλή φαντασία, αλλά η θέλησή τους τους επιτρέπει να πετυχαίνουν εκεί όπου άλλοι αποτυχαίνουν. Δεν είναι πολύ συναισθηματικοί κι αγαπούν την ελαφριά όψη της ζωής. Αυτός που υπερασπίζεται τους άνδρες. Φιλοσοφημένη και καλλιεργημένη, η Αλεξάνδρα δεν περιφρονεί τα υλικά αγαθά και την οικονομική ασφάλεια. Ανεξάρτητη και δυναμική, ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Της αρέσει ο αθλητισμός. Υπερασπίστρια, προστάτρια, βοηθός ανδρών.
Αλέξης, Αλέξιος, Αλέξια, Αλεξία
Του αρέσει να προστατεύει, κλειστός και μελαγχολικός χαρακτήρας. Ο Αλέξιος έχει ανάγκη από τρυφερότητα και στοργή. Είναι πολύ συνδεδεμένος με την οικογένειά του. Μιλάει πολύ, αλλά μπορεί ξαφνικά να κλειστεί στο καβούκι του. Ευαίσθητη κι ευγενική, η Αλέξια δεν είναι πολύ κοινωνική. Αγαπάει την τέχνη και ιδιαίτερα τον χορό. Όταν νιώθει ότι την αγαπούν, μπορεί να κάνει θαύματα.
Αλεξάνδρα
Αλεξάνδρα, το όνομά σου είναι ηρωικό, ιστορικό αλλά και βασιλικό, αφού προέρχεται από τον ηγέτη Μέγα Αλέξανδρο, που με το ξίφος του άλλαξε την μορφή του κόσμου! Αλέξω + Ανήρ είναι ο συνδυασμός των λέξεων από τις οποίες προκύπτει το όνομά σου, δηλαδή Αλέξω = Απομακρύνω, Ανήρ = άνδρας. Δεν χρειάζεται όμως να φοβάσαι ότι έχεις τον "αντροδιώκτη", απλά θα πρέπει να κατανοήσεις ότι ο δυναμικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας σου είναι πολλές φορές η αίτια που οι άνδρες φοβούνται να σε προσεγγίσουν. Είσαι μία γυναίκα με τετράγωνη λογική, προσπαθείς να μην παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου και έχεις πολύ μεγάλο επιβάλλουν αλλά και αυστηρότητα τόσο στον εαυτό σου όσο και στους γύρω σου! Αγαπάς τους άνδρες, για αυτό και έχεις αρκετούς φίλους αλλά μπορείς να επικοινωνείς και να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους με μεγάλη ευκολία! Από την σκοπιά της αριθμολογίας, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον λεξάριθμο 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα που βάζεις στόχους και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό μέχρι να τους κατακτήσεις. Θέλεις να φτάσεις ψηλά, για αυτό και προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις για να αποδείξεις την αξία σου και για να καταφέρεις να αποκτήσεις ένα πολύ καλό κοινωνικό στάτους αλλά και οικονομική άνεση που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες. Στην ερωτική σου ζωή μπορεί να περάσεις άστατες συναισθηματικές περιόδους, ή και φάσεις μοναξιάς, από δική σου επιλογή, γιατί η συναισθηματική δέσμευση σε τρομάζει!
Αλέξανδρος / Αλέξης / Αλεξάνδρα
Αλέξανδρε, το όνομά σου είναι ηρωικό, ιστορικό αλλά και βασιλικό, αφού προέρχεται από τον ηγέτη Μέγα Αλέξανδρο, που με το ξίφος του άλλαξε την μορφή του κόσμου! Αλέξω + Ανήρ είναι ο συνδυασμός των λέξεων από τις οποίες προκύπτει το όνομά σου, δηλαδή Αλέξω = Απομακρύνω, Ανήρ = άνδρας. Αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άντρας που ξεχωρίζεις και μπορείς να διακρίνεσαι και να προοδεύεις, χωρίς να δέχεσαι κανέναν ανταγωνισμό! Είσαι αρκετά δυναμικός, θαρραλέος και πολύ αποφασιστικός! Όταν βάλεις κάτι στο μυαλό σου, θα κάνεις ότι περνά από το χέρι σου για να το κάνεις πραγματικότητα και είσαι της άποψης πως τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο! Από την σκοπιά της αριθμολογίας, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας χαρούμενος και κοινωνικός άνθρωπος γεμάτος κέφι για ζωή! Έχεις πολλές φιλίες αλλά και γνωριμίες, όλοι γοητεύονται από την ζεστή και τρυφερή σου συμπεριφορά αλλά και την φροντίδα που χαρίζεις απλόχερα στους ανθρώπους που εκτιμάς. Το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι την καταναλωτική σου μανία, έχεις την τάση να ξοδεύεις αλόγιστα και σου αρέσει η ακριβή ζωή και οι ανέσεις, για αυτό και συχνά μένεις με άδειο πορτοφόλι!
Αλίκη
Αλίκη, το όνομά σου έχει γερμανικές ρίζες και προέρχεται από την λέξη adal που σημαίνει ευγενής! Το όνομά σου είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κλασικό αριστούργημα της παιδικής Λογοτεχνίας «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» , το οποίο έγινε παγκόσμια επιτυχία και έγινε γνωστό και μέσα από τον κινηματογράφο αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Το όνομά σου φέρνει στο μυαλό την Εθνική μας σταρ «Αλίκη Βουγιουκλάκη» που με το ταλέντο της, το σκέρτσο και την τσαχπινιά της κατάφερε να μεγαλώσει και να διασκεδάσει ολόκληρες γενεές! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον λεξάριθμο το 6. Αυτό σημαίνει πως είσαι μία γλυκιά και φινετσάτη γυναίκα που σου αρέσει καλή ζωή, προσέχεις την εξωτερική σου εμφάνιση και θέλεις στη ζωή σου να επικρατεί η αρμονία. Είσαι αρκετά κοινωνική, γίνεσαι αμέσως αγαπητή στους γύρω σου και όλοι θαυμάζουν την ηρεμία αλλά και την καλοπροαίρετη διάθεσή σου! Η διπλωματία είναι ένα από τα μεγάλα ατού σου, όμως η αναποφασιστικότητα και η ανασφάλειά σου, συχνά σε μπλέκουν σε μπελάδες.
Αλίκη
Η κοκκινωπή! Υπεύθυνη και ακούραστη, αφιερώνει όλες τις δυνάμεις της για να πετύχει τους στόχους της, ιδιαίτερα αν εξυπηρετούν κάποιο ιδανικό. Έχει μαγνητική προσωπικότητα και ξέρει να επιβάλλεται. Δεν διακρίνεται για το χιούμορ της.
Αλκαίος
Ο δυνατός, ο ισχυρός.
Άλκηστις
(αλκή + εστία), η χάρη της οικογενείας. Η ατρόμητη, η ικανή. Νευρώδης κι αεικίνητη, είναι άνθρωπος της δράσης. Καλή φίλη και ευχάριστη στην παρέα, είναι λίγο συμβατική και δεν πηγαίνει στο βάθος των πραγμάτων.
Άλκηστης
Φίλη μας Άλκηστις το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Αλκή + Εστία, η ακριβής ερμηνεία του ονόματός σου είναι "η δύναμη του σπιτιού και της οικογένειας"! Πράγματι η οικογένειά σου είναι το Α και το Ω της ζωής σου και πάντα θέτεις ως προτεραιότητα σου τον τομεά του σπιτιού και των πολύ αγαπητών και κοντινών σου προσώπων. Υπερασπίζεσαι τα αγαπημένα σου άτομα και διατηρείς πολύ στενούς δεσμούς συναισθηματικής εξάρτησης με την μητέρα, τον πατέρα ή και τα αδέρφια! Οι δικοί σου άνθρωποι σίγουρα πολλές φορές μπορεί να σε αποκαλούν "αντράκι", όχι όμως επειδή δεν έχεις θηλυκότητα, αλλά επειδή είσαι ατρόμητη και πέρνεις τη ζωή στα χέρια σου χωρίς κανέναν φόβο και δισταγμό. πό την αριθμολογική σκοπιά, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον Λεξάριθμο 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γενναία, φιλόδοξη και αρκετά δραστήρια γυναίκα. Ξέρεις τις δυνατότητές σου, έχεις βαθιά πίστη στον εαυτό σου και είσαι πραγματικά μία γυναίκα που δεν καταθέτεις τα όπλα αλλά μάχεσαι για το καλύτερο! Όταν βάλεις κάτι στο μυαλό σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρεις να το κάνεις πραγματικότητα. Έχεις τόσο μεγάλο πείσμα αλλά και επιμονή, που σε ωθούν να προσπαθείς με όλα σου τα "όπλα" να πετύχεις όλα όσα βάλεις στόχο. Ωστόσο πολλές φορές "κολλάς" σε υποθέσεις που σου δείχνουν ότι δεν μπορούν να εξελιχθούν, ελπίζοντας ότι θα καταφέρεις να ανατρέψεις τα δεδομένα. Το αποτέλεσμα είναι να χάνεις τον χρόνο, την διάθεσή σου αλλά και νέες ευκαιρίες που μπορεί να ήταν πιο σημαντικές!
Αλκιβιάδης
(αλκή + βία), ο τολμηρότατος. Ευαίσθητος και εύθικτος, κλείνεται εύκολα στον εαυτό του. Φιλόδοξος, αγαπάει την καλή ζωή, τις διασκεδάσεις και το χρήμα. Μερικές φορές είναι πολύ θαρραλέος.
Αλκμήνη
(αλκή + μήνη:σελήνη), η ακτινοβολούσα. Σοβαρή και υπεύθυνη. Σταθερή στις ιδέες της και τους ανθρώπους που αγαπά. Αγαπάει τη μάθηση κι είναι, συνήθως, καλλιεργημένη. Το αδύνατο σημείο της: παίρνει την ζωή πολύ σοβαρά.
Αλκμήνη
Αλκμήνη, το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις «Αλκή + Μήνη», δηλαδή Δύναμη + Σελήνη και φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που εκπέμπεις ακτινοβολία και έχεις έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Σου αρέσει να φτάνεις στην ουσία των πραγμάτων, ποτέ δεν βλέπεις κάτι επιφανειακά, αλλά αντιμετωπίζεις τη ζωή με μεγάλη σοβαρότητα αλλά και υπευθυνότητα. Μπορεί κάποιες στιγμές να γίνεσαι απαιτητική, γκρινιάρα αλλά και υπερβολική με τους ανθρώπους που αγαπάς, όμως ποτέ και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά σου, την αγάπη σου και φυσικά την καλή σου την καρδιά! Όταν όμως κάποιος σε αδικήσει, το παίρνεις κατάκαρδα, πληγώνεσαι, δεν ξεχνάς και δύσκολα γυρίζεις νέα σελίδα! Από την σκοπιά της Αριθμολογίας, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον λεξάριθμο 4 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που λατρεύεις την οικογένεια αλλά και τα παιδιά. Είσαι σοβαρή, υπεύθυνη, εργατική αλλά και αρκετά συντηρητική και παραδοσιακή! Σίγουρα είσαι μία πολύ καλή μαγείρισσα και τον άντρα που έχεις δίπλα σου θέλεις πραγματικά να τον έχεις στα όπα – όπα και να τον φροντίζεις σαν να είναι μικρό παιδί! Οι σχέσεις σου στηρίζονται στην πίστη και την αφοσίωση!
Αλκυόνη
Χαρούμενη και γελαστή, βλέπει την καλή όψη της ζωής. Έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και είναι πιστή φίλη. Όταν απογοητεύεται, πληγώνεται βαθιά.
Αμαλία
Η εργατική, δραστήρια, σταθερή και προγραμματισμένη. Διαθέτει ανοιχτό μυαλό και φαντασία. Την ωφελεί πολύ η σωματική άσκηση.
Αμαλία
Αμαλία, το όνομά σου προέρχεται από την Βασίλισσα Αμαλία, η οποία κέρδισε τις καρδιές των Ελλήνων με την ομορφιά της ψυχής της και το φιλανθρωπικό της έργο! Εργάστηκε σκληρά για την δεντροφύτευση της Αθήνας, και δημιούργησε τους βασιλικούς κήπους. Με τον ερχομό της στην Ελλάδα, έφτιαξε μία απλή αλλά κομψή φορεσιά, που αποτέλεσε το Εθνικό μας ένδυμα. Έτσι λοιπόν το όνομά σου, σου μεταδίδει μεγάλο δυναμισμό αλλά και αποφασιστικότητα και σε κάνει να ξεχωρίζεις με τη δράση και της πρωτοβουλίες σου . Από την σκοπιά της αριθμολογίας, ο προσωπικός αριθμός του ονόματός σου είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα αναποφάσιστη ήσυχη και γλυκιά που πάντα έχεις ανάγκη κάποιον δίπλα σου για στήριξη και συμβουλή μιας και η μοναξιά δεν σου αρέσει. Είσαι ντροπαλή με πλούσια συναισθήματα που θες να τα μοιράζεσαι και δίνεις απλόχερα την αγάπη σου και την προσοχή σου σε ανθρώπους χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση με αποτέλεσμα πολλές φορές να πληγώνεσαι. Αποφεύγεις τις συγκρούσεις και προτιμάς να «θάψεις» ένα παράπονο που έχεις προκειμένου να αποφύγεις την ένταση με τους γύρω σου. Έχεις ανάγκη από χρόνο για να πιστέψεις και να εμπιστευτείς κάποιον όμως όταν το καταφέρεις γίνεσαι πολύ καλή στις σχέσεις σου, όποια μορφή και αν έχουν αυτές. Προσπάθησε να καταπολεμήσεις τον διχασμό που έχεις και την δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, γιατί θα χάνεις ευκαιρίες στη ζωή σου.
Αμαρυλλίς
Σύμφωνα με αρχαίο θρύλο η Αμαρυλλίδα (Αμαρυλλίς), ήταν μία ντροπαλή, συνεσταλμένη αλλά ταυτόχρονα και αποφασιστική νύμφη που είχε ερωτευτεί παράφορα έναν βοσκό, τον Αλταίονα. Ο άνδρας που λάτρεψε, είχε την ομορφιά του Απόλλωνα και την δύναμη του Ηρακλή, όμως δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για τα αισθήματα της Αμαρυλλίς. Η επιθυμία του ήταν να του δωρίσουν ένα σπάνιο λουλούδι και να ήταν ο πρώτος στον κόσμο που θα το άγγιζε. Έτσι λοιπόν η Αμαρυλλίς, συμβουλεύτηκε το μαντείο των Δελφών και την πρότρεψαν να τρυπήσει την καρδιά της με ένα χρυσό τόξο και να βρεθεί στην πόρτα του Αλταίονα. Φόρεσε λοιπόν ένα κατάλευκο φόρεμα για 30 ολόκληρες μέρες και έκανε αυτό που την συμβούλεψαν. Βρέθηκε στα σκαλοπάτια του Αλταίονα και όταν άνοιξε την πόρτα του, αντίκρυσε ένα σπάνιο και πανέμορφο κατακόκκινο λουλούδι, που είχε δημιουργηθεί από την καρδιά της Αμαρυλλίς. Είσαι λοιπόν μία γυναίκα, που έχεις αγνά συναισθήματα αλλά όταν βάλεις έναν στόχο, θα επιμένεις αρκετά μέχρι να τον κατακτήσεις. Ο έρωτας σε μεταμορφώνει σε ένα θηλυκό, έτοιμο να διεκδικήσεις, να προκαλέσεις και να κατακτήσεις τον άνδρα που θέλει, έστω και αν χρειαστεί να προσπαθήσεις πολύ γι’αυτό! Στην αριθμολογία ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 8, είσαι λοιπόν μία γυναίκα που επιθυμείς να έχεις οικονομική άνεση στη ζωή σου, θέτεις στόχους και προγραμματίζεις κάθε ενέργειά σου προκειμένου να κερδίσεις αυτό που θέλεις. Έχεις μία λαμπρή καριέρα και προσπαθείς πολύ για να αναπτυχθείς σε όλους τους τομείς της ζωής σου!
Αμαρυλλίς
Ευχάριστος χαρακτήρας, με αρκετές αναστολές. Επηρεάζεται απ' το περιβάλλον της. Ψάχνει πάντα να βρει τρόπους να εκφράσει τις δημιουργικές της ικανότητες. Πολύ καλή και πιστή φίλη.
Αμβρόσιος
Ευαίσθητος, με τακτ, είναι συνεργάσιμος όταν είναι προετοιμασμένος. Απεχθάνεται τις εκπλήξεις. Γενναιόδωρος με την οικογένειά του, διαθέτει μεγάλη κατανόηση. Αγαπάει τον αθλητισμό.
Αμφιτρίτη
Μια απ' τις πενήντα Νηρηίδες, σύζυγος του Ποσειδώνα. Σοβαρή και πεισματάρα, ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Περίεργη, νομίζει ότι ποτέ δεν μαθαίνει αρκετά. Άνθρωπος του καθήκοντος, είναι συνδεδεμένη με την οικογένειά της.
Ανάργυρος
Πράος και καλός χαρακτήρας. Έχει μεταφυσικές ανησυχίες. Δίνει περισσότερα απ' όσα παίρνει.
Αναστάσιος, Αναστασία
Αυταρχικός και δυνατός χαρακτήρας, ο Αναστάσιος προσπαθεί να επιβληθεί στους άλλους και συνήθως τα καταφέρνει. Δίνει σημασία στα υλικά αγαθά και κοπιάζει για να τα αποκτήσει. Ο σχετιζόμενος με την ανάσταση του Χριστού. Του αρέσει να δίνει συμβουλές, όπως και της Αναστασίας, που είναι όμως πιο μαλακιά. Αλλά αργότερα εγωκεντρική.
Αναστασία
Αναστασία, το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων ανά + ίστημη, που σημαίνει ξανά στέκομαι! Είσαι ένα άτομο που μέσα από τις στάχτες σου ξαναγεννιέσαι, όσα προβλήματα και να υπάρχουν στην ζωή σου, βρίσκεις τον τρόπο και στέκεσαι και πάλι γερά στα πόδια σου! Στην αριθμολογία, ο προσωπικός αριθμός του ονόματός σου είναι το 5. Σου αρέσει η ελευθερία δεν αντέχεις την κάθε μορφή καταπίεσης και θέλεις να έχεις αλλαγές παραστάσεων στη ζωή σου διαφορετικά πλήττεις. Έχεις μεγάλο πείσμα και νευριάζεις εύκολα όταν δεν σου έρχονται οι καταστάσεις όπως τις θέλεις. Αρκετά γοητευτική σου αρέσει να φλερτάρεις και να κεντρίζεις την προσοχή των γύρω σου αποφεύγοντας όμως τη δέσμευση γιατί δεν σου αρέσει να σε βάζουν σε καλούπια. Η επιθυμία σου είναι να βρίσκεσαι διαρκώς σε κίνηση, σου αρέσουν τα ταξίδια να βλέπεις και να μαθαίνεις νέα πράγματα και να αποκτάς εμπειρίες. Προσαρμόζεσαι γρήγορα όπου και αν βρεθείς ,κάνεις εύκολα γνωριμίες και είσαι αγαπητή στο περιβάλλον σου. Το μειονέκτημα που έχεις είναι πως αλλάζεις εύκολα γνώμη και δεν επιμένεις στους στόχους σου. Όταν βρίσκεις εμπόδια, προτιμάς να προχωράς παρακάτω.
Ανδρέας
Σημαίνει «θαρραλέος, άφοβος». Του αρέσει η οικογενειακή ζωή και η συμμετοχή στα κοινά. Κερδίζει την υποστήριξη των ισχυρών. Ζηλιάρης, πεισματάρης και οικονόμος. Έξυπνος, με ιδέες συχνά πολύ πρωτότυπες. Ο ανδρείος.
Ανδρέας / Αντρέας
Αντρέα, η ιστορία του ονόματος σου αρχίζει από την ελληνική αρχαιότητα όμως έγινε γνωστό από τους Χριστιανικούς χρόνους από το όνομα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτόκλητου, ο οποίος ήταν ο θεμελιωτής και ιδρυτής της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στο Βυζάντιο. Το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «ανδρείος» , «ανήρ» και σίγουρα σου μεταδίδει αρρενωπότητα, γοητεία και σε κάνει περιζήτητο στα θηλυκά! Είσαι ένας άνδρας που λαμβάνει πρωτοβουλίες, έχεις δυναμισμό και παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο. Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 8 και αυτό σημαίνει ότι θέτεις υψηλούς στόχους και δεν τους εγκαταλείπεις μέχρι να τους επιτύχεις. Πειθαρχείς στον εαυτό σου, αλλά και στο πρόγραμμα και τους κανόνες της καθημερινότητας, κάνεις πάντα αυτό που πρέπει και δεν λοξοδρομείς από τα σχέδια που θα έχεις βάλει στο μυαλό σου. Σου αρέσει να ζεις άνετα και να έχεις οικονομική άνεση και πασχίζεις πολύ γι αυτό. Είσαι γενναιόδωρος στους δικούς σου ανθρώπους γιατί μαζί με σένα θέλεις και αυτοί να περνούν καλά. Θαρραλέος και δυναμικός θα καταφέρεις στη ζωή σου να κατακτήσεις μία πολύ καλή επαγγελματική θέση . Σκέπτεσαι πρακτικά και με τη λογική, χρειάζεται όμως να βάλεις φρένο στις απαιτήσεις που έχεις από τους άλλους γιατί δεν μπορούν όλοι να ακλουθούν τους δικούς σου ρυθμούς.
Ανδριάνα
Ανδριάνα, είσαι ένα ατρόμητο θηλυκό, που ξεχωρίζεις για τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθηση που εκπέμπεις! Είσαι θαρραλέα και τολμηρή, δεν διστάζεις να ρισκάρεις και να παίξεις κορώνα – γράμματα τα πάντα, γιατί είσαι της άποψης ότι μόνο όταν κάνουμε την προσωπική μας υπέρβαση πετυχαίνουμε «μεγάλα» πράγματα στη ζωή. Στην αριθμολογία, ο αριθμός που αντιπροσωπεύει το όνομά σου είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα με φιλελεύθερες και μοντέρνες ιδέες, που σου αρέσει η διασκέδαση και το γέλιο. Θέλεις πάντα να κάνεις την διαφορά, να πρωτοτυπείς αλλά και να προκαλείς. Δεν ακολουθείς ποτέ την ασφαλή και σταθερή οδό, προτιμάς να βαδίζεις στα άγνωστα και περίεργα μονοπάτια, γιατί είσαι της άποψης ότι με κόπο και προσπάθεια φτάνουμε στην «όαση»! Γίνεσαι εξαίρετη φίλη και καταφέρνεις να παίρνεις τη θέση της «ψυχής της παρέας» αφού φροντίζεις να ψυχαγωγείς τους πάντες και να τους κάνεις να βλέπουν κάποια πράγματα από την θετική τους πλευρά.
Ανδροκλής
(ανήρ + κλέος), ο ένδοξος.
Ανδρομάχη
(ανήρ + μάχομαι), η πρόμαχος. Αφοσιωμένη στην οικογένειά και στα πρόσωπα που αγαπά. Περνάει εύκολα απ' τη μελαγχολία στο κέφι. Της χρειάζεται περισσότερη δράση.
Ανδρομάχη
Το όνομά σου προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων ανήρ + μάχω και σημαίνει η μαχόμενη εναντίον των ανδρών. Πραγματικά είσαι ένα θηλυκό με τσαγανό, δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου και αρκετές στιγμές τα βάζεις με τους άνδρες, όταν δεν σου κάνουν τα κέφια σου! Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό φανερώνει ότι πίσω από το δυναμικό χαρακτήρα που αποπνέεις κρύβεις μία ψυχή πολύ ευαίσθητη και συναισθηματική !Σε συγκινούν τα κοινωνικά προβλήματα και έχεις μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους! Δίνεις την βοήθεια και την υποστήριξή σου σε όποιον το έχει ανάγκη και πολλές φορές μπορεί να στερηθείς εσύ, για να προσφέρεις σε έναν άνθρωπο που πραγματικά είναι αδύναμος! Δείξε μεγαλύτερή συνέπεια στο πρόγραμμά σου, γιατί έχεις την τάση να εμπλέκεσαι με πολλές δραστηριότητες μαζί και στο τέλος να μην προλαβαίνεις τίποτα!
Ανδρομέδα
Ιδεαλίστρια και πεισματάρα, μάχεται για να επιβάλλει τις ιδέες της. Απεχθάνεται τον κονφορμισμό.
Ανδρόνικος
Ήρεμος και σταθερός χαρακτήρας, αφοσιωμένος στην οικογένεια. Αγαπάει τη φύση και τα ζώα. Του αρέσει η μοναξιά.
Ανδρονίκη
Ανδρό + Νίκη, είναι οι δύο λέξεις που αποτελούν το όνομά σου και σε κάνουν να ξεχωρίζεις με το δυναμισμό σου. Είσαι μία γυναίκα «αντράκι», δηλαδή χειρίζεσαι τις καταστάσεις γύρω σου με σθένος και δεν φοβάσαι τίποτα και κανέναν ! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός αριθμός του ονόματός σου είναι το 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι φιλική και αρκετά κοινωνική κερδίζοντας πάντα καλές εντυπώσεις όπου και αν βρεθείς. Δεν σου αρέσει η μοναξιά γι αυτό και δίνεις μεγάλη σημασία στη φιλία προσφέροντας την αγάπη και το ενδιαφέρον σου. Πολλές φορές ανησυχείς και αγχώνεσαι υπερβολικά με τα προβλήματα των ανθρώπων που σε περιβάλλουν και χωρίς ενδοιασμό προσπαθείς να βοηθήσεις. Έχεις καλλιτεχνική φλέβα, σου αρέσει η μουσική ο χορός και η ζωγραφική. Αρκετά υποχωρητική στις απαιτήσεις των άλλων προκειμένου να είναι ευχαριστημένοι προσπαθείς πάντα να κρατάς τις ισορροπίες. Η τάση σου να είσαι σπάταλη πολλές φορές θα σε φέρει σε δύσκολη θέση γι αυτό φρόντισε να περιορίζεις την καταναλωτική σου μανία.
Ανέστης
Ο σχετικός με τη ανάσταση του Χριστού.
Άνθιμος
Μαχητικός, αγωνίζεται για τις ιδέες του. Σοβαρός, προτιμάει τη μελέτη απ' τις διασκεδάσεις.
Ανθή
Συνηθίζεται σε κάποια νησιά μας. Προσγειωμένη και μαζί «στα σύννεφα», οργανωτική και προγραμματισμένη. Και ρομαντική! Της αρέσουν πολύ η φύση κι ο αθλητισμός. Αυτή που ακμάζει.
Ανθή
Η Ανθή σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν μια από τις επτά Αλκυονίδες νύμφες κόρη του γίγαντα Αλκυονέα. Το όνομά σου συνηθίζεται σε γυναίκες που η καταγωγή τους είναι από νησί! Ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις από τη ζωή, δεν ονειροβατείς αλλά λειτουργείς πάντα προσγειωμένα και συνετά. Σου αρέσει να κάνεις ένα καλό πλάνο και να έχεις σε πλήρη έλεγχο όλες τις υποχρεώσεις σου, γιατί η συνέπεια είναι μία από τις μεγαλύτερες αρχές σου. Σου αρέσει να απολαμβάνεις στιγμές στην εξοχή, λατρεύεις την φύση, τα ζώα και τα σπόρ. Από την πλευρά της αριθμολογίας το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 5 και αυτό σημαίνει ότι θέλεις να εξελίσσεσαι, να εκσυγχρονίζεσαι, είσαι ανοιχτόμυαλη και βλέπεις πάντα την φωτεινή πλευρά της ζωής. Έχεις πάρα πολλές ιδέες αλλά και μεγάλη φαντασία, ωστόσο κάποιες στιγμές είναι δύσκολο για σένα να θέσεις σε εφαρμογή όλα αυτά τα μεγάλα σχέδια που κάνεις. Με τον κοινωνικό χαρακτήρα σου καταφέρνεις να προσεγγίζεις και να τα πηγαίνεις καλά με ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Ανθούσα
Γελαστή κι εξωστρεφής, η Ανθούσα σκοτώνεται για να εξυπηρετήσει τους άλλους. Ικανή και δραστήρια, δίνει σημασία στα υλικά αγαθά.
Ανίτα
Ισπανικής προέλευσης όνομα που βγαίνει από το Χουανίτα και σημαίνει Ιωάννα. Ευχάριστος χαρακτήρας, της αρέσουν οι όμορφες πλευρές της ζωής, λατρεύει τα ταξίδια. Ισχυρό μητρικό ένστικτο. Επιζητεί την οικογενειακή αρμονία.
Άννα
Σοβαρή και δυναμική, η Άννα ξέρει τι θέλει από τη ζωή. Έχει συχνά καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, απολαμβάνει τα υλικά αγαθά. Της αρέσει να δίνει συμβουλές. Εύνοια, χάρη.
ΑΝΝΑ
Άννα
Άννα, το όνομα σου προέρχεται από το εβραϊκό όνομα Χάνα που σημαίνει εύνοια και χάρη. Η Αγία Άννα επίσης ήταν η μητέρα της Παναγίας. Στην αριθμολογία, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία ευχάριστη και χαρούμενη γύναικα που πάντα θέλεις να προοδεύεις και να μαθαίνεις τι γίνεται στον κόσμο γύρω σου και συνήθως είσαι ενημερωμένη για τα πάντα. Έχεις πολύ καλό γραπτό και προφορικό λόγο που τον χειρίζεσαι τόσο καλά που πείθεις ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Πολλές φορές ασχολείσαι με πολλές δραστηριότητες και το ελάττωμα σου είναι πως δεν ολοκληρώνεις αυτό που ξεκινάς η γίνεσαι αναβλητική. Μην αφήνεις για αύριο, αυτό που μπορείς να ολοκληρώσεις σήμερα, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι κάποιες στιγμές πρέπει να περιορίσεις την κοινωνική ζωή, την διασκέδαση και την ανεμελιά, που τόσο πολύ σου αρέσει!
Ανταίος
Υπερφυσικής δύναμης γίγας, γιος του Ποσειδώνα. Άνθρωπος του κόσμου. Του αρέσει το διάβασμα, αλλά κι οι κοινωνικές συναναστροφές. Έχει πρωτότυπες ιδέες.
Αντιγόνη
Κόρη του Οιδίποδα και της Ιοκάστης. Ακολουθεί συχνά το δρόμο που της υπαγορεύει το καθήκον, με αποτέλεσμα να καταπιέζεται. Σοβαρή και υπεύθυνη, μπορεί ακόμα και σήμερα να θυσιαστεί για την οικογένειά της.
Αντιγόνη
Αντιγόνη, το όνομά σου προέρχεται από την κόρη του Οιδίποδα και της Ιοκάστης. Είσαι από την φύση σου μία γυναίκα που ακολουθεί κατά γράμμα όλους τους κανόνες ηθικής που έχεις από την οικογένειά σου, δεν σου αρέσει να αδικείς και ούτε να αδικείσαι. Πολλές φορές είσαι ικανή να θυσιάσεις τις προσωπικές σου ανάγκες και επιθυμίες, προκειμένου να κάνεις τους ανθρώπους που είναι κοντά σου ευτυχισμένους! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα καλοδιάθετο και γοητευτικό θηλυκό που προσεγγίζεις άμεσα τους ανθρώπους και δημιουργείς αμέσως ζεστασιά και οικειότητα. Σου αρέσει να μιλάς και να γνωρίζεις νέο κόσμο, ακούς όλες τις απόψεις και υιοθετείς πάντα αυτές που ταιριάζουν στα δικά σου δεδομένα. Αρκετές στιγμές έχεις την τάση να αγχώνεσαι και να εκδηλώνεις νευρική συμπεριφορά όταν τα πράγματα γύρω σου δεν εξελίσσονται στους ρυθμούς που εσύ θα ήθελες!
Αντύπας
Εργατικός και ικανός. Κλειστός χαρακτήρας, δεν εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες.
Αντώνιος, Αντωνία
Ο ορμητικός. Γεννημένος για επικοινωνία ο Αντώνης, χρειάζεται ποικιλία. Δίνει σημασία στις απολαύσεις και τις διασκεδάσεις. Κυκλοθυμικός, ενθουσιώδης, θυμώνει εύκολα... Η Αντωνία διακρίνεται για την κοινή λογική και την κρίση της. Είναι εργατική, πιστή, με ανεπτυγμένο το μητρικό ένστικτο.
Αντώνης
Αντώνη, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «άντωση» που σημαίνει άνωση, δηλαδή θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει ότι είσαι ένας άνδρας που τάσσεσαι αντίθετα στο ρεύμα της εποχής. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, ήταν ο θεμελιωτής του μοναχισμού! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας λάτρης της επικοινωνίας. Είσαι πολύ ομιλιτικός και μερικές φορές γίνεσαι και πολυλογάς. Έχεις κλίση προς την τεχνολογία και τις τέχνες και σου αρέσει η εξέλιξη και η γνώση. Έχεις μεγάλο κοινωνικό κύκλο, γίνεσαι η ψυχή της παρέας και ξέρεις τον τρόπο να διασκεδάζεις και να σκορπίζεις την χαρά. Η μεγάλη σου αδυναμία είναι τα ταξίδια, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, που σου δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσεις νέες γνώσεις και να γνωρίσεις νέες κουλτούρες και πολιτισμούς!
Αντωνία / Τόνια
Αντωνία, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «άντωση» που σημαίνει άνωση, δηλαδή θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει ότι είσαι μία γυναίκα που τάσσεσαι αντίθετα στο ρεύμα της εποχής. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Άγιος Αντώνιος – από όπου προέρχεται και το όνομά σου- ο Μέγας, ήταν ο θεμελιωτής του μοναχισμού! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία φιλελεύθερη γυναίκα γεμάτη ζωντάνια και δημιουργικότητα. Σου αρέσει η ελευθερία δεν αντέχεις την κάθε μορφή καταπίεσης και θέλεις να έχεις αλλαγές παραστάσεων στη ζωή σου διαφορετικά πλήττεις. Έχεις μεγάλο πείσμα και νευριάζεις εύκολα όταν δεν σου έρχονται οι καταστάσεις όπως τις θέλεις. Αρκετά γοητευτική σου αρέσει να φλερτάρεις και να κεντρίζεις την προσοχή των γύρω σου αποφεύγοντας όμως τη δέσμευση γιατί δεν σου αρέσει να σε βάζουν σε καλούπια. Η επιθυμία σου είναι να βρίσκεσαι διαρκώς σε κίνηση, σου αρέσουν τα ταξίδια να βλέπεις και να μαθαίνεις νέα πράγματα και να αποκτάς εμπειρίες. Προσαρμόζεσαι γρήγορα όπου και αν βρεθείς ,κάνεις εύκολα γνωριμίες και είσαι αγαπητή στο περιβάλλον σου. Το μειονέκτημα που έχεις είναι πως αλλάζεις εύκολα γνώμη και δεν επιμένεις στους στόχους σου. Όταν βρίσκεις εμπόδια, προτιμάς να προχωράς παρακάτω.
Απόλλωνας
Ο απλός.
Απόστολος
Ο αγγελιοφόρος του Θεού. Κοινωνικός και γλεντζές, ο Απόστολος λατρεύει τη ζωή και της απολαύσεις της. Του αρέσουν οι γυναίκες και το καλό φαγητό. Ευγενικός και πράος χαρακτήρας, δεν πηγαίνει στο βάθος των πραγμάτων.
Αποστόλης / Απόστολος / Τόλης
Απόστολος σημαίνει ο απεσταλμένος, ο πρεσβευτής ή αλλιώς ο «απεσταλμένος Του Θεού». Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική γραμματεία, ο όρος «απόστολος» υποδήλωνε κάθε απεσταλμένο για την εκπλήρωση ενός συγκεκριμένου σκοπού/αποστολής. Έτσι λοιπόν και εσύ φίλε μας Απόστολε, πρεσβεύεις ότι σε αυτή τη ζωή έχεις έρθει για να εκπληρώσεις τους στόχους σου. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας επιβλητικός και με αρχηγικές τάσεις, που θέλεις να έχεις σε όλα την πρωτιά. Έχεις δυναμισμό, μεγάλη αποφασιστικότητα και αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες. Δεν σου αρέσει να χάνεις, θέλεις πάντα να κερδίζεις και να υπερτερείς και δίνεις μεγάλες μάχες για να το πετύχεις αυτό. Ο εγωισμός σου είναι ένα από τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα σου.
Αποστολία / Λία
Αποστολία, το όνομά σου σημαίνει η απεσταλμένη, η πρεσβεύτρια ή αλλιώς η «απεσταλμένη Του Θεού». Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική γραμματεία, ο όρος «απόστολος» από όπου προέρχεται το όνομά σου υποδήλωνε κάθε απεσταλμένο για την εκπλήρωση ενός συγκεκριμένου σκοπού/αποστολής. Έτσι λοιπόν και εσύ φίλη μας Αποστολία, πρεσβεύεις ότι σε αυτή τη ζωή έχεις έρθει για να εκπληρώσεις τους στόχους σου. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 4 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μια παραδοσιακή γυναίκα με συντηρητική σκέψη. Σέβεσαι και εκτιμάς την οικογένεια και το όνειρό σου είναι να καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα σταθερό οικογενειακό κλίμα. Επικεντρώνεσαι στην οικονομική εξασφάλισή σου και λειτουργείς πάντα με τρόπο λογικό και πρακτικό. Κάθε βήμα της ζωής σου είναι μελετημένο και απεχθάνεσαι την απερισκεψία και την ασυνέπεια.
Αργύρης
Φίλε μας Αργύρη, το όνομά σου προέρχεται από το μέταλλο άργυρος που σημαίνει ασημένιος! Είσαι όντως ένας άνδρας λαμπερός και αγαπητός στους γύρω σου και ιδιαίτερα στις γυναίκες που σου δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού έχεις τον τρόπο να τις έλκεις σαν μαγνήτης! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο φιλοσοφημένο, με συγκροτημένη σκέψη αλλά και με μεγάλη ωριμότητα. Σου αρέσει η πνευματική αναζήτηση και εξέλιξη και θέλεις κάποιες στιγμές το χώρο σου αλλά και το χρόνο σου για κάποια πράγματα. Είσαι λάτρης της ελευθερίας για αυτό και προτιμάς να διατηρείς κάποιες αποστάσεις ασφαλείας από τις ερωτικές σου σχέσεις. Σου αρέσει κάποιες στιγμές η μοναξιά, την επιδιώκεις και την απολαμβάνεις. Η διαίσθησή σου πολλές φορές αποδεικνύεται ότι είναι αλάνθαστη.
Αργυρώ
Η σχετική με τα χρήματα.
Αργυρώ
Αργυρώ, το όνομά σου προέρχεται από το μέταλλο άργυρος που σημαίνει ασημένια! Πράγματι είσαι μια γυναίκα λαμπερή και ακριβοθώρητη, μαγνητίζεις τα ανδρικά βλέμματα στο πέρασμά σου και έλκεις σαν μαγνήτης όποιον άνδρα βάλεις στόχο! Από την πλευρά της αριθμολογίας το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα με ευρύ κοινωνικό κύκλο, είσαι εξωστρεφής, χαρωπή και η παρουσία σου γίνεται περιζήτητη σε κάθε παρέα. Είναι πολύ σημαντικό για σένα να καταφέρνεις να διατηρείς αρμονικές σχέσεις, προσπαθείς να διατηρείς τις ισορροπίες και θέλεις να τα έχεις καλά με όλους. Έχεις έναν διπλωματικό χαρακτήρα και με την ευγένειά σου καταφέρνεις να τους φέρνεις όλους στα νερά σου! Η αναποφασιστικότητά σου είναι ένα από τα μελανά σημεία της προσωπικότητάς σου, αφού αρκετές στιγμές οι ανασφάλειές σου σε εμποδίζεις να αρπάξεις γρήγορα ευκαιρίες που σου δίνονται.
Αρετή
Κόρη του Διός Σωτήρος, ήταν η προσωποποίηση της ανδρικής αξιότητας. Της αρέσει να επιβάλλεται και να υπερέχει. Δεν απεχθάνεται την ίντριγκα. Φαίνεται απλή, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά περίπλοκος χαρακτήρας. Εργατική και ευσυνείδητη.
Αρθούρος
Όνομα γαλατικής προέλευσης που σημαίνει «αρκούδα». Έξυπνος και θεληματικός, δεν εγκαταλείπει ποτέ αυτό που άρχισε. Δεν επηρεάζεται απ' τους άλλους. Συναισθηματικός και πιστός.
Άρης
Γνωστός θεός του Ολύμπου. Κατάρα, καταστροφέας, θυελλώδης. Έξυπνος, εργατικός, φιλόδοξος. Μελετηρός, δεν περιφρονεί τις διασκεδάσεις. Πετυχαίνει τους στόχους του. Έχει πολλά ενδιαφέροντα.
Ο Άρης σύμφωνα με την μυθολογία ήταν ο άγριος Ολύμπιος θεός του πολέμου. Ήταν πολεμοχαρής, προκλητικός, παρορμητικός και αντιπροσώπευε τον πόλεμο! Το όνομά σου λοιπόν σε κάνει και εσένα από την πλευρά σου να είσαι καβγατζής και νευρικός, δεν σου λείπει όμως το κέφι, ο παρορμητισμός και η διάθεση για ρίσκο και για περιπέτεια. Δεν σου αρέσει η στασιμότητα, θέλεις διαρκώς να ταράζεις τα λιμνάζοντα νερά της ζωής σου, προκαλώντας τη τύχη σου και επαναστατώντας στο κάθε τι που σε εγκλωβίζει. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 1, είσαι δηλαδή ένας άνδρας επιβλητικός που θέλεις να έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα! Προσπαθείς να είσαι εσύ το αφεντικό στις σχέσεις, στις συνεργασίες σου αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής σου , αναλαμβάνοντας ευθύνες και δίνοντας τις «διαταγές σου»! Έχεις μεγάλη αποφασιστικότητα και είσαι ατρόμητος! Δεν φοβάσαι τις προκλήσεις, ή τα προβλήματα, συνεχίζεις πάντα με επιμονή να διεκδικείς αυτά που θέλεις! Πολλές φορές ο τρόπος που αντιδράς είναι αρκετά υπερβολικός με αποτέλεσμα να τρομάζεις και να μπλοκάρεις τους ανθρώπους γύρω σου! Κρύβεις μέσα σου πολλή ενέργεια την οποία διοχετεύεις μέσα από τον αθλητισμό ή τις σωματικές δραστηριότητες. Μία γυναίκα δεν μπορεί ποτέ να ξεχάσει τις επιδόσεις σου στο «κρεβάτι» και την έντονη σεξουαλικότητά σου!

Αριάδνη
(άρι:πολύ + αγνή), η αγνότατη. Κόρη του Μίνωα, ερωτεύτηκα παράφορα τον Θησέα. Η αγνότατη. Έχει έντονη προσωπικότητα και σπάνια περνάει απαρατήρητης. Της αρέσουν τα ταξίδια, οι εμπειρίες, η δημιουργία. Είναι φιλόδοξη και νιώθει ανασφαλής όταν δεν έχει χρήματα.
Αριστέα
Η άριστη.
Αριστείδης
Ο δίκαιος γνωστός Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός. Προσωπικότητα ευχάριστη. Ευγενικός, καλλιεργημένος, κοινωνικός. Λίγο ματαιόδοξος, αρκετά σπάταλος.
Αριστόβουλος
(άριστος + βουλή), ο άριστος σύμβουλος.
Αριστογένης
(άριστος + γένος), ο ευγενής.
Αριστοκλής
(άριστος + κλέος), ο έχων άριστη δόξα.
Αριστομένης
(άριστος + μένος), ο ανδρειότατος. Ήρωας των Μεσσηνίων. σοβαρός, υπεύθυνος, ιδεολόγος. Στη ζωή του, αρκετά ρομαντικός. Του αρέσει η φύση.
Αριστοτέλης
Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της αρχαιότητας, μαθητής του Πλάτωνα και δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτός που τελειώνει άριστα τους στόχους του. Απλός και μαχητικός, αγαπάει τα υλικά αγαθά και την καλή ζωή. Θυμώνει εύκολα, αλλά δεν κρατάει κακία. Είναι γενναιόδωρος και θέλει να επιβάλλεται στους γύρω του.
Αριστοφάνης
Ο έχων άριστη εμφάνιση.
Αρίων
Μουσικός και ποιητής από τη Λέσβο, είναι ο πρώτος που συνέθεσε διθύραμβο. Ενθουσιώδης, κοινωνικός και γλεντζές! Ξέρει να γίνεται αγαπητός και να διασκεδάζει τους άλλους. Δημιουργικό μυαλό.
Αρλέτα
Προέρχεται από το όνομα Σαρλότ (Καρλότα). Ανάλαφρη κι ευχάριστη, η Αρλέτα ξέρει να γίνεται διασκεδαστική. Ο χαρακτήρας της έχει μεταπτώσεις κι αρκετές ιδιοτροπίες.
Αρμάνδος
Γερμανικής προέλευσης σημαίνει «άνθρωπος του πολέμου». Έξυπνος, αρκετά υπολογιστής, με ατσαλένια θέληση και ελάχιστο συναισθηματισμό.
Αρσινόη
(άρσις = αίρω + νους), η υψηλόφρων. Που ξεσηκώνει («αίρει τον νου») τα μυαλά. (Όνομα βασιλισσών των Πτολεμαίων της Αιγύπτου). Φύση περιπετειώδης, της αρέσουν οι εμπειρίες, οι γνωριμίες, τα ταξίδια. Δεν «ριζώνει» εύκολα. Ερωτεύεται με πάθος, αλλά χωρίς διάρκεια.
Άρτεμις
Δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, θεά της Σελήνης και της άγριας φύσης, παρθένα και σύμβολο της αγνότητας. Προστάτευε το κυνήγι και τη μητρότητα. Η παρθένα. Δραστήρια, εργατική, ανεξάρτητη. Της αρέσει η φύση κι ο αθλητισμός. Ερωτεύεται συχνά.
Άρτεμις
Το όνομά σου προέρχεται από την αρχαία θεά του Ολύμπου, την Άρτεμις, που ήταν η βασίλισσα των βουνών και των δασών! Ήταν η θεά του κυνηγιού και προστάτιδα των παιδιών και των ζώων. Έτσι λοιπόν και εσύ στη ζωή σου φίλη μας Άρτεμις, είσαι μία γυναίκα που λατρεύεις την φύση, την εξοχή, τις μικρές αποδράσεις και παίρνεις χαρά και αισιοδοξία από τα παιδιά και τα ζώα. Σύμφωνα με τις αρχές του Πυθαγόρα, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα κεφάτη, ζωηρή με φιλελεύθερες απόψεις για τη ζωή! Σου αρέσει να πρωτοπορείς και να γεύεσαι στο έπακρο όλες τις καθημερινές απολαύσεις της ζωής!
Αρχοντούλα
Το όνομα σου φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που λατρεύει τις πολυτέλειες και τις ανέσεις. Είσαι αρχοντική, πληθωρική, γενναιόδωρη και απολαμβάνεις στο έπακρο την διασκέδαση και την καλή ζωή! Το όνομά σου υποδηλώνει ότι προέρχεσαι από «τζάκι» δηλαδή από καλή οικογένεια! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά ανεξάρτητη και προοδευτική! Η καριέρα σου και η καταξίωσή σου είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες της ζωής σου γιατί το όνειρό σου είναι να αποκτήσεις από νωρίς αυτοδυναμία. Θέλεις να μην έχεις ανάγκη κανέναν, να στηρίζεσαι αποκλειστικά και μόνο στις δικές σου τις δυνάμεις και αυτό θα το πετύχεις! Παράλληλα είσαι αρκετά σεξουαλική και σίγουρα κανένας άνδρας δεν μπορεί να ξεχάσει τις ερωτικές περιπτύξεις που έχει κάνει μαζί σου!
Αρετή
Αρετή, διαθέτεις ένα πολύ δυναμικό όνομα που σε οπλίζει με μεγάλο πείσμα και ακούραστες αντοχές! Σύμφωνα με τον Όμηρο «Αρετή» ονομάζεται η πολεμική ανδρεία, όταν κάποιος μπορούσε να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του, για το κοινό καλό ! Για τον Πλάτων η «αρετή» είναι μία από τις μεγαλύτερες ηθικές αξίες, ενώ για τον Αριστοτέλη είναι ένα σύστημα αξιών. Στην αγγλική γλώσσα, δεν υπήρχε η λέξη «αρετή» και τον 13ο αιώνα (δηλαδή την περίοδο της αναγέννησης, πήρε την λέξη «αρετή» από την λατινική γλώσσα (virtue). Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι το όνομά σου έχει πολύ μεγάλο «βάρος» και σου μεταδίδει πολλές ηθικές αξίες αλλά σε κάνει παράλληλα να αγωνίζεσαι και να μην το βάζεις ποτέ κάτω στις δυσκολίες της ζωής. Είσαι δίκαιη και προσπαθείς πάντα για το καλύτερο, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στους ανθρώπους που σε σέβονται, ενώ απορρίπτεις από τη ζωή σου τα άτομα που δεν εκτιμούν και δεν έχουν αξίες. Από την πλευρά της αριθμολογίας το όνομά σου έχει λεξάριθμο 7 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο που κερδίσει το σεβασμό των γύρω του και ότι διαθέτεις μεγάλη ωριμότητα. Σου αρέσει το διάβασμα, η αναζήτηση, η έρευνα και θέλεις να φτάνεις στην ουσία των πραγμάτων. Καταδικάζεις την επιφανειακή γνώση, για αυτό και πριν από κάθε ενέργειά σου έχεις πρώτα μελετήσει την κάθε πράξη σου. Χρησιμοποιείς πάντα τα κατάλληλα επιχειρήματα τόσο για να πείσεις τους γύρω σου όσο και για να νιώθεις καλά και εσύ η ίδια με τον εαυτό σου! Κάποιες στιγμές σου αρέσει να χάνεσαι στις σκέψεις σου και να απομακρύνεσαι για λίγους από όλους και από όλα για να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου. Η μοναξιά δεν σε τρομάζει, αλλά κάποιες περιόδους την επιδιώκεις για να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου.
Αρήτη
Το όνομά σου προέρχεται από την βασίλισσα των Φαιάκων, την Αρήτη που σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν η σύζυγος του Βασιλιά Αλκίνοου! Στην Ομήρου Οδύσσεια, η Αρήτη έχει περιγραφτεί ως γυναίκα ευγενική, αξιότιμη και αρχόντισσα, που είχε κερδίσει τον σεβασμό των γύρω της. Τα λόγια της επιδρούσαν πάντα θετικά στον Βασιλιά Αλκίνοο, που προσπαθούσε να τον επηρεάζει προς όφελος του λαού! Έτσι λοιπόν και εσύ στην προσωπική σου ζωή, είσαι μία γυναίκα που θέλεις να έχεις αρμονικές σχέσεις, δεν σου αρέσουν οι καβγάδες και πολλές φορές μεσολαβείς προκειμένου να εξομαλύνεις τις σχέσεις γύρω σου! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό φανερώνει ότι είσαι αποφασιστική, δραστήρια και αρκετά δυναμική! Θέλεις να έχεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου την πρωτιά, δεν σου αρέσει να χάνεις και καταβάλεις μεγάλες προσπάθειες για να είσαι σε όλα πρώτη! Αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες και υπερασπίζεσαι με σθένος τις απόψεις σου!
Αριστείδης
Ο «Αριστείδης ο δίκαιος» όπως έχει μείνει στην Ιστορία, ήταν ο σημαντικότερος στρατηγός και πολιτικός της εποχής του. Μπορεί να είχε αρκετούς εχθρούς, όμως απέδειξε ότι ήταν ένας τίμιος, φιλόπατρις, στρατιωτικός, πολιτικός αλλά και διπλωμάτης. Παρόλο που ήταν πολιτικός αντίπαλος με τον Θεμιστοκλή, κατάφερε να συντονιστεί μαζί του, να παραβλέψει τις μεταξύ τους διαφορές και να δράσουν από κοινού προς το συμφέρον της πατρίδας μας. Το όνομά σου λοιπόν σου μεταδίδει μεγάλο δυναμισμό και σε κάνει να είσαι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο! Είσαι ακριβοδίκαιος και έχεις τον τρόπο σου να στρέφεις υπέρ σου κάποιες καταστάσεις! Ακόμα και αν ένας άνθρωπος δεν σου συμπεριφερθεί με τον τρόπο που σου αξίζει, είσαι έτοιμος να του σταθείς και να τον βοηθήσεις, αν αυτός το έχει ανάγκη. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας κοινωνικός και εξωστρεφής άνθρωπος που σε ενδιαφέρει η εξέλιξη σου! Έχεις αρκετά διπλωματικό χαρακτήρα, αποφεύγεις τους καβγάδες και προσπαθείς να τα έχεις καλά με όλους! Λειτουργείς πολύ καλύτερα όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε μία ομάδα ανθρώπων που μοιράζεστε τις ίδιες ιδέες και έχετε κοινούς στόχους, παρά όταν πρέπει να εργαστείς μεμονωμένα. Σου αρέσουν οι τέχνες και θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχεις καλλιτεχνικά ταλέντα!
Αριστοτέλης
Ο Αριστοτέλης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, μία από τις μεγαλύτερες μορφές της φιλοσοφικής σκέψης του κόσμου! Ήταν ο δημιουργός της λογικής και ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας. Στη ζωή του διατηρούσε σταθερές και πιστές φιλίες, όμως είχε και ισχυρούς αντιπάλους οι οποίοι προσπαθούν να του «μαυρίσουν» το όνομά του, παρουσιάζοντάς τον ως φιλάργυρο, ραδιούργο και μηχανορράφο! Σύμφωνα όμως με αξιόπιστες πηγές, ο Αριστοτέλης διέθετε τρυφερή ψυχή, ήταν πονόψυχος και εκτός από ότι φρόντιζε και στεκόταν στην οικογένειά του, είχε και πολλές φιλανθρωπικές ευαισθησίες. Έτσι λοιπόν φίλε μας Αριστοτέλη, έχει ένα σοφό όνομα που σε κάνει στη ζωή σου να είναι είσαι λογικός, συγκροτημένος και φιλομαθής! Νοιάζεσαι τους ανθρώπους γύρω σου, έχεις πολλούς που σε υποστηρίζουν και σε εκτιμούν όμως αρκετοί είναι και αυτοί που σε κρίνουν είτε από ζήλια είτε από κακία! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 4 που σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο σοβαρό, υπεύθυνο, λογικό που βάζεις στη ζωή σου πάνω από όλα το καθήκον. Αγαπάς την οικογένειά σου και θέλεις να εξασφαλίζεις σταθερότητα στη ζωή σου δημιουργώντας από νωρίς το δικό σου σπιτικό ! Διακρίνεσαι για την συνέπεια και τελειομανία σου!
Αριάδνη
Αριάδνη, η ετυμολογία του ονόματός σου είναι η ακόλουθη: Αρια + αγνή = Πολύ αγνή. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Αριάδνη ήταν η κόρη του Μίνωα της Κρήτης. Το όνομά σου σχετίζεται με τον μύθο του Θησέα και το Μινώταυρο. Ο Θησέας, φτάνοντας στην Κρήτη, γνώρισε την Αριάδνη και την ερωτεύτηκε, το ίδιο όμως και αυτή. Του έδωσε λοιπόν ένα κουβάρι από κλωστή (από εκεί προέρχεται και η έκφραση «Ο Μίτος της Αριάδνης») ώστε μπαίνοντας ο Θησέας στο λαβύρινθο, για να σκοτώσει το Μινώταυρο, να το ξετυλίγει ώστε να μπορεί να βρει και πάλι το δρόμο της επιστροφής. Ο Θησέας με την βοήθεια του Μίτου της Αριάδνης, σκότωσε το Μινώταυρο και βγήκε από το λαβύρινθο. Στη συνέχεια ο Θησέας και η Αριάδνη, φύγανε μαζί για την Αθήνα! Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που αγαπάς με όλη την αγνότητά σου και τα δίνεις όλα! Είσαι τρυφερή, ρομαντική και έχεις σταθερά συναισθήματα. Περιμένεις και εσύ να βρεις τον «Θησέα» σου, που θα δώσει τις μάχες του για να σε κρατήσει στο πλάι του. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 9 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα, με όνειρα, φαντασία αλλά και μεγάλη δημιουργικότητα! Σου αρέσει να φροντίζεις τους ανθρώπους που αγαπάς και να τους δείχνεις τα συναισθήματά σου όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τις πράξεις σου. Έχεις μεγάλες ευαισθησίες και προσπαθείς για το καλύτερο! Πρόσεξε λίγο τη διαχείριση των οικονομικών σου, γιατί έχεις την τάση να ξοδεύεις αλόγιστα.
Αρτέμιος
Σοβαρός, υπεύθυνος, καλός οικογενειάρχης. Έξυπνος, ευσυνείδητος στη δουλειά του. Πιστός φίλος.
Αρχιμήδης
Άρχοντας.
Ασημίνα / Μίνα
Ασημένια και γεμάτη λάμψη, αυτό σημαίνει το όνομά σου αγαπητή Ασημίνα! Σίγουρα είσαι μία καλόγουστη γυναίκα που της αρέσει να ντύνεται και να στολίζεται με την τελευταία λέξη της μόδας. Εκπέμπεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σου, ωστόσο τα προβλήματα της ζωής σε κάνουν πολλές φορές να χάνεις κάτι από τη λάμψη και την γοητεία σου, γιατί κλείνεσαι στον εαυτό σου, απομονώνεσαι και μαυρίζεις την καρδούλα σου χωρίς να υπάρχει και πολύ σοβαρή αιτία. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα πρόσχαρη, κοινωνική με πολλές φιλίες. Λατρεύεις τα ταξίδια και σου αρέσει πολύ η επικοινωνία, μάλιστα μερικές φορές παρασύρεσαι και σε κουτσομπολιά! Έχεις καλλιτεχνικά ταλέντα, σου αρέσει η μουσική, ο χορός και τα πάς πολύ καλά και με το γράψιμο!
Ασπασία
Η Ασπασία ήταν μία γυναίκα που έγινε γνωστή από τον δεσμό που διατηρούσε με τον Αθηναίο πολιτικό Περικλή! Συχνά επηρέαζε την πολιτική της Αθήνας, διαμέσου της σχέσης της με τον Περικλή. Υπήρξε η φημολογία ότι η Ασπασία διατηρούσε οίκο ανοχής, ωστόσο αυτό το στοιχείο δεν είναι εξακριβωμένο. Στην αριθμολογία ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα προοδευτική, με καινοτόμες ιδέες και αρκετά σύγχρονη. Σου αρέσει να γνωρίζεις νέα πράγματα, να αποκτάς καινούριες εμπειρίες και είσαι λάτρης του φλερτ και του έρωτα. Η σεξουαλική σου ζωή είναι αρκετά πικάντικη και ενεργητική. Ξεχωρίζεις με τις πρωτότυπες απόψεις και προτάσεις σου και καταφέρνεις να είσαι πάντα στο επίκεντρο!
Ασπασία
Εταίρα του 5ου αιώνα που παντρεύτηκε τον Περικλή. Αγαπητή, έξυπνη, αποφασιστική, θαρραλέα. Πιστή φίλη. Δίνει σημασία στην οικογενειακή ζωή. Έχει πολλά ενδιαφέροντα.
Αστέριος
Χριστιανός μάρτυρας. Έχει έφεση στα γράμματα, ζει λίγο αποτραβηγμένος από τον κόσμο. Είναι σταθερός στους στόχους του και στα συναισθήματά του.
Αστέριος
Το όνομά σου προέρχεται από τον Χριστιανό Μάρτυρα, Αστέριο που ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε η μάθηση, τα γράμματα και το διάβασμα και ζούσε μοναχική ζωή αφιερωμένος στις πνευματικές του αναζητήσεις. Έτσι λοιπόν και εσύ στην προσωπική σου ζωή, δείχνεις φανερή δίψα για πνευματική επέκταση, σου αρέσει να αποκτάς νέες γνώσεις και να εξελίσσεσαι! Μερικές φορές προτιμάς να μείνεις μόνος με τις σκέψεις σου, παρά να βγεις για διασκέδαση παρέα με φίλους! Σύμφωνα με τις αρχές του Πυθαγόρα, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένας άνδρας με ευαισθησίες. Κάνεις πολλά όνειρα για τη ζωή σου, πολλά από αυτά όμως είναι δύσκολο να τα θέσεις σε εφαρμογή γιατί είναι ανέφικτα. Βοηθάς και συμπαραστέκεσαι στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα και αδυναμίες και δείχνεις μεγάλη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά!
Αταλάντη
Κόρη του Ίασου και της Κλυμένης. Ανεξάρτητη και δυναμική, είναι πεισματάρα και δεν υποχωρεί εύκολα. Διψάει για τρυφερότητα και για στοργή, και ψάχνει συνέχεια να βρει το ιδανικό ταίρι.
Αυγερινός
Από το γνωστό αστέρι. Ιδεολόγος, μάχεται για τις ιδέες του. Δεν τον ενδιαφέρει η προβολή. Κερδίζει πολλές συμπάθειες.
Αυγή
Προσωπικότητα αξιόλογη και δυναμική. Έξυπνο μυαλό με πρωτότυπες ιδέες. Γενναιόδωρη.
Αύρα
Χαρακτήρας που δεν περνάει απαρατήρητος. Ισχυρή προσωπικότητα, πολύ δραστήρια και με πολλά πνευματικά ενδιαφέροντα. Ανεξάρτητη και πεισματάρα.
Αφροδίτη
(αφρός + αναδύω), η αφρογενής, η ωραιοτάτη. Θεά της ομορφιάς, του έρωτα και της γονιμότητας. Η σύγχρονη Αφροδίτη είναι αγαπητή, ευχάριστη, θαρραλέα, και απρόβλεπτη! Λίγο άστατη, υποτάσσεται στον εκάστοτε άντρα που αγαπάει. Όχι, όμως, για πολύ.
Αφροδίτη
Γλυκιά μου Αφροδίτη, το όνομά σου προέρχεται σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία από την αρχαία θεά του Έρωτα και της ομορφιάς, που γεννήθηκε στα Κύθηρα στους αφρούς των κυμάτων που προκάλεσε ο Ουρανός. Είσαι μία αισθησιακή, τρυφερή, ρομαντική αλλά και πολύ ερωτική γυναίκα γεμάτη πάθη και έντονα συναισθήματα. Ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα και τα δίνεις όλα, χωρίς να σκέφτεσαι το πριν και το μετά, αλλά ακολουθείς τα μονοπάτια της καρδιάς σου, έστω και αν βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι μπορεί να σε οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Πολλοί άνθρωποι στη ζωή σου μπορεί να σε κρίνουν ως «άστατη» και αυτό θα συμβεί γιατί ενώ μπορεί να είσαι ερωτευμένη με έναν άνθρωπο, ξαφνικά να εισβάλει ένας νέος έρωτας στη ζωή σου που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις και να αλλάξεις όλα όσα πίστευες μέχρι εκείνη τη στιγμή! Έχεις μεγάλες ευαισθησίες, ιδίως σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα ζώα και προσφέρεις την φροντίδα σου και την εξυπηρέτησή σου σε κάθε αδύναμο όν που εμφανίζεται στο δρόμο σου! Στον επαγγελματικό τομέα ξεχωρίζεις με την δημιουργικότητα και την φαντασία σου για αυτό και επιλέγεις να ακολουθήσεις μία καριέρα που θα σε εκφράζει και θα σου δίνει την ευκαιρία να παράγεις έργο που θα έχει την προσωπική σου ταυτότητα! Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητά σου. Ροκανίζεις το χρόνο για να πάρεις μία ουσιαστική απόφαση και ελπίζεις πάντα σε μία αλλαγή, σε μία ανατροπή, που εντέλει δεν έρχεται και στο τέλος διαπιστώνεις ότι έχασες πολύτιμο χρόνο! Τα λούσα, η καλοπέραση και η πολυτελής ζωή σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα, όμως είναι και η αιτία που αδειάζει πολύ συχνά το πορτοφόλι σου!
Αχιλλέας
Ο Αχιλλέας ήταν ο κεντρικός ήρωας της Ιλιάδας. Ήταν πολύ γρήγορος, δραστήριος και ατρόμητος! Το όνομά σου λοιπόν σου μεταδίδει μεγάλο εγωισμό, ευστροφία, είσαι πάντα σε ετοιμότητα αλλά συχνά έχεις και εσύ τα ξεσπάσματά σου, τα οποία είναι αρκετά έντονα και εκείνες τις στιγμές κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμός σου είναι το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που ξέρεις καλά να χειρίζεσαι τις καταστάσεις γύρω σου και έχεις έναν ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο να επικοινωνείς και να μεταδίδεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου! Σου αρέσει η πρόοδος και η ανάπτυξη και απεχθάνεσαι τη ρουτίνα και τη σταθερότητα. Είσαι αρκετά κοινωνικός, σου αρέσει να συμμετέχεις σε πολλές δραστηριότητες και γίνεσαι η ψυχή της παρέας, αφού πάντα καταφέρνεις με τον εξωστρεφή χαρακτήρα σου να γοητεύεις και να διασκεδάζεις τους πάντες. Αρκετές στιγμές όμως ξεπερνάς τα όρια, παρεκτρέπεσαι και χάνεις το δίκιο σου με την απότομη συμπεριφορά σου!
Αχιλλέας
Πρωταγωνιστής της Ιλιάδας, γιος του Πηλέα και της Θέτιδας, ήταν πολύ γρήγορος στα πόδια, δραστήριος και θαρραλέος. Καθόλου απλός χαρακτήρας, ο Αχιλλέας είναι αυταρχικός, περήφανος και αρκετά εγωιστής. Εύθικτος, θυμώνει εύκολα και έχει συναισθηματικά ξεσπάσματα. Αγαπάει πολύ τη φύση. Είναι παρορμητικός.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Βαγγέλης / Ευάγγελος
Βαγγέλη, το βαπτιστικό σου όνομα προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων ευ + άγγελος που σημαίνει ότι είσαι ο άνθρωπος που έχεις πάντα καλά, χαρούμενα νέα για τους γύρω σου! Δεν θέλεις ποτέ να κακοκαρδίζεις κανέναν, για αυτό και είσαι πάντα με τον καλό λόγο στα χείλη σου, προκειμένου να σκορπίζεις το χαμόγελο και τη χαρά! Από την πλευρά της αριθμολογίας το όνομά σου έχει λεξάριθμο 4 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας που δρα με τη λογική, έχεις υπευθυνότητα, σοβαρότητα και διατηρείς πολύ συντηρητικές απόψεις για τις σχέσεις αλλά και γενικότερα για τη ζωή. Διακρίνεσαι για τις ηθικές σου αξίες αλλά και για την συνέπειά σου. Το σπίτι και η οικογένειά σου, είναι η φωλιά σου και ποτέ δεν βάζεις κάτι πιο πάνω από την αγάπη που τρέφεις για την μητέρα, τον πατέρα, τα αδέλφια και αργότερα τη σύζυγο και τα παιδιά. Το όνειρό σου είναι κάποια στιγμή να αποκτήσεις και εσύ το δικό σου σπιτικό και να καταφέρεις να διασφαλίσεις στη ζωή σου τη σταθερότητα και τη γαλήνη.
Βάιος
Βάιε, το όνομά σου γιορτάζεται την Κυριακή πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι η Κυριακή πριν την Ανάσταση. Σύμφωνα με την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζεται η είσοδος του Ιησού στα Ιεροσόλυμα, όπου οι Ιουδαίοι των υποδέχτηκαν με Βάϊα (κλαδιά από φοίνικες). Στην αριθμολογία το όνομά σου υποδεικνύει ότι είσαι ένας παιχνιδιάρης, επικοινωνιακός και κεφάτος άνδρας! Σου αρέσει να γνωρίζεις νέο κόσμο – ιδιαίτερα γυναίκες- και λατρεύεις το φλερτ! Τα πας πολύ καλά με την τεχνολογία και σου αρέσει να ανακαλύπτεις και να εξερευνείς κάθε τι καινούριο. Ασχολείσαι ταυτόχρονα με αρκετά πράγματα, όμως έχεις το ελάττωμα να αφήνεις ανολοκλήρωτες δουλειές αλλά και να χάνεις πολύ γρήγορο το ενδιαφέρον σου!
Βάγια
Βάγια, το όνομά σου γιορτάζεται την Κυριακή πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι η Κυριακή πριν την Ανάσταση. Σύμφωνα με την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζεται η είσοδος του Ιησού στα Ιεροσόλυμα, όπου οι Ιουδαίοι των υποδέχτηκαν με Βάϊα (κλαδιά από φοίνικες). Στην αριθμολογία το όνομά σου φανερώνει ότι είσαι γυναίκα που θέτεις στόχους, έχεις φιλοδοξίες και θέλεις πάση θυσία να κάνεις πραγματικότητα την κάθε επιθυμία σου. Οι δυσκολίες στη ζωή δεν σε τρομάζουν, ίσα – ίσα που είναι για σένα μία μεγάλη πρόκληση που σε παροτρύνει να αποδείξεις την αξία σου. Όλοι θαυμάζουν τον δυναμισμό και το πείσμα σου και ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν πάνω σου. Ο έρωτας είναι πολύ σημαντικός στη ζωή σου, και το ερωτικό ταίριασμα είναι μία από τις προτεραιότητές σου για μία αισθηματική σχέση.
Βαλεντίνη
Το όνομά σου υποδηλώνει δύναμη, σθένος και μεγάλη αποφασιστικότητα! Είσαι μία γυναίκα που δεν διστάζεις πουθενά, δεν φοβάσαι τίποτα και νιώθεις ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα στην κάθε δυσκολία! Το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο της Καθολικής Εκκλησίας, τον Βαλεντίνο, που θεωρείτε ο προστάτης των Ερωτευμένων! Σύμφωνα με τις αρχές της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα με όνειρα και ιδανικά. Ονειρεύεσαι ένα καλύτερο αύριο, μία πιο όμορφη ζωή και αφήνεις την φαντασία σου να σε ταξιδεύει στα μονοπάτια της ευτυχίας! Έχεις μεγάλες ευαισθησίες και νιώθεις ευτυχία όταν μπορείς να συνεισφέρεις – έστω και από το υστέρημά σου – ότι περνά από το χέρι σου, σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη σου! Δείξε μεγαλύτερη προσοχή στο πρόγραμμά σου, γιατί πολλές φορές αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες από αυτές που μπορείς να ανταπεξέλθεις!
Βαλεντίνος, Βαλεντίνη
Στα λατινικά σημαίνει «δυνατός, ρωμαλέος». Εύκολος και προσαρμόσιμος χαρακτήρας, που απεχθάνεται τον κομφορμισμό κι αναζητά την ανεξαρτησία. Φοβάται τη μοναξιά και τη φτώχεια. Η Βαλεντίνη θέλει να φαίνεται δυνατή, της αρέσουν οι πρωτότυπες ιδέες και συχνά γνωρίζει, χωρίς να την επιζητά ιδιαίτερα, την αναγνώριση.
Βανέσσα
Αναλυτικός χαρακτήρας, έχει τη μανία της τελειότητας. Αυθόρμητη και ενθουσιώδης, περνάει από διαφορετικές φάσεις στη ζωή της.
Βανέσσα
Βανέσσα, το όνομά σου μπορεί να μην έχει μία μεγάλη Ιστορία, όμως εκτός από όμορφο και πρωτότυπο φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που διαθέτεις εξυπνάδα και σου αρέσει να αναλύεις και να επεξεργάζεσαι τα πάντα! Δεν βγάζεις ποτέ γρήγορα συμπεράσματα, πρώτα θα κάνεις την έρευνά σου και θα ψάξεις να βρεις την αλήθεια των πραγμάτων. Σου αρέσει το διάβασμα και προσπαθείς πολύ για να εξελιχθείς πνευματικά, γιατί θεωρείς ότι η μεγαλύτερη δύναμη του ανθρώπου είναι το μυαλό του! Κερδίζεις εύκολα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που σε περιβάλλουν, γιατί διαθέτεις ωριμότητα, σοβαρότητα και συνέπεια. Πολλές φορές επιδιώκεις να μένεις μόνη σου και ασφυκτιάς όταν οι σχέσεις γύρω σου γίνονται αρκετά πιεστικές. Νιώθεις καλύτερα όταν είσαι ελεύθερη….
Βαρβάρα
Βαρβάρα, το όνομά σου προέρχεται από την Αγία Βαρβάρα, την προστάτιδα του πυροβολικού και των ορυχείων. Μπορεί η λέξη να σου θυμίζει κάτι «βάρβαρο», όμως το όνομά σου έχει πολύ μεγάλη αξία, την οποία και την μεταδίδει στην ζωή σου! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7. Είσαι μία εσωστρεφής αλλά σοφή γυναίκα, με άποψη, εξυπνάδα αλλά και ωριμότητα. Θέλεις να αναπτύσσεις τις γνώσεις σου, μελετάς, εξελίσσεσαι και έχεις ισχυρή διαίσθηση. Όλοι τρέχουν κοντά σου όταν θέλουν να ακούσουν μία συμβουλή ή έχουν ανάγκη από καθοδήγηση. Διατηρείς σταθερές σχέσεις και τα συναισθήματά σου είναι βαθιά και ουσιαστικά. Δεν ανοίγεσαι εύκολα σε νέες γνωριμίες, όμως όταν ένας άνθρωπος κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη σου, τότε είσαι πάντα στο πλάι του και τον βοηθάς με κάθε τρόπο!
Βάντα
Προσωπικότητα δημιουργική και ανεξάρτητη. Ήρεμη αλλά πεισματάρα, είναι συχνά κλεισμένη στον εαυτό της.
Βαρβάρα
Από την αρχαία λέξη «βάρβαρος». Έξυπνη, ρεαλίστρια και χωρίς εξάρσεις, αγαπάει τα παιδιά, τα ζώα και τη φύση. Είναι οργανωτική, προγραμματισμένη και πιστή στα συναισθήματά της. Αναζητάει συναισθηματική και υλική ασφάλεια.
Βασίλης / Βασίλειος
Βασίλη, η ετυμολογία του ονόματός σου είναι πως είσαι ένας άνθρωπος βασιλικός, είσαι αυτός που ανήκεις στο βασιλιά! Στην Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία ο Μέγας Βασίλειος Καισαρίας- από όπου προέρχεται και το όνομά σου - ήταν Πατέρας της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας αλλά και ένας από τους τρεις Ιεράρχες! Στην αριθμολογία το βαπτιστικό σου όνομα έχει λεξάριθμο 4, και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που βάζει προτεραιότητα της ζωής του το σπίτι και την οικογένεια. Έχεις σταθερότητα, υπευθυνότητα και είσαι από τους άνδρες που μπορεί μία γυναίκα να βασιστεί και να είναι σίγουρη ότι θα είσαι πάντα στο πλάι της για να της προσφέρεις συναισθηματική ασφάλεια. Ακολουθείς περισσότερο τη λογική σου, παρά το συναίσθημά σου και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολλές φορές έχεις «απωθημένα» !
Βασιλική / Βάσω / Βίκυ / Βάλια / Βασιλεία
Βασιλική, η ετυμολογία του ονόματός σου είναι πως είσαι μία βασιλική γυναίκα, είσαι αυτή που ανήκεις στο βασιλιά! Στην Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία ο Μέγας Βασίλειος Καισαρίας- από όπου προέρχεται και το όνομά σου - ήταν Πατέρας της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας αλλά και ένας από τους τρεις Ιεράρχες! Στην αριθμολογία, το βαπτιστικό σου όνομα έχει λεξάριθμο 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα με δυναμική και επιβλητική παρουσία. Σου αρέσει να πρωτοστατείς και να δίνεις το προσωπικό σου στίγμα σε κάθε δραστηριότητα στην οποία συμμετέχεις. Θέλει να έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα και είσαι αρκετά επίμονη και πεισματάρα. Καμία μάχη δεν είναι χαμένη για σένα, γιατί δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να ηττηθεί, θα δώσεις τις μάχες σου στη ζωή, για να είσαι πάντα πρώτη και σωστή σε όλα. Ο εγωισμός σου αλλά και η απότομη συμπεριφορά σου μπορεί μερικές φορές να σε κάνουν να αντιτίθεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Βασίλειος, Βασιλεία-Βασιλική
Αυτός που ανήκει στο βασιλιά, ο βασιλικός. Ο Βασίλης είναι άνθρωπος της σκέψης, με καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία και πολύ απόλυτος. Πεισματάρης, του λείπουν συνήθως η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα. Του αρέσει να κάνει το δικό του και τα καταφέρνει. Πιο συμβατική, η Βασιλική δίνει μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά. Φιλόδοξη, ακολουθεί το δρόμο της με ρεαλισμό και χωρίς να παίρνει μεγάλα ρίσκα. Αυτή που ανήκει στο βασιλιά.
Βεατρίκη
Από τη λέξη Beata (λατινική) που σημαίνει «μακάρια». Επίμονη, έχει ανοιχτό μυαλό και αρκετά κλειστό χαρακτήρα. Αξιοπρεπής και χαριτωμένη.
Βελισσάριος
Βυζαντινός στρατηγός, της εποχής του Ιουστινιανού, έσωσε την Κωνσταντινούπολη απ' τους Ούννους. Γενναίος και αφοσιωμένος στις ιδέες του και στους ανθρώπους που αγαπά, αποδεικνύεται συχνά πιο ντροπαλός απ' όσο μοιάζει.
Βενετία
Από την ομώνυμη πόλη της Ιταλίας. Εργατική, χαρούμενη και λίγο επιπόλαιη, έχει συχνά ωραία φωνή.
Βέρα
Στα λατινικά σημαίνει «αληθινή». Γοητευτική, με έντονη σεξουαλικότητα, δημιουργική και διαθέτη μεγάλη φαντασία. Χαρακτήρας άστατος.
Βερενίκη
Πνευματώδης, αγαπάει την τέχνη κι επιδίδεται στον αθλητισμό. Δεν χάνει εύκολα την ψυχραιμία της.
Βηθλεέμ
Από την ομώνυμη πόλη. Τέλεια σύζυγος και μητέρα. Δραστήρια και κεφάτη, αλλά λίγο επιπόλαιη. Ξέρει να χαίρεται τη ζωή.
Βησσαρίων
Καρδινάλιος απ' την Τραπεζούντα. Σχολαστικός και σοβαρός, είναι συνήθως μοναχικός τύπος. Αφιερώνεται στη μελέτη.
Βίβιαν
Από τη λατινική λέξη Vivere που σημαίνει «ζω». Αγχώδης και αρκετά συμβατική, προσπαθεί πάντα να είναι καλή σύζυγος, καλή μητέρα, καλή νοικοκυρά και καλή στη δουλειά της, με αποτέλεσμα να χάνει, πολλές φορές την ψυχραιμία της. Συνήθως τα καταφέρνει.
Βικέντιος
Μάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας επί Διοκλητιανού. Ικανός, αποφασιστικός, διαθέτει έντονο κριτικό πνεύμα. Εκκεντρικός. Έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση.
Βίκτωρ, Βικτώρια
Στα λατινικά σημαίνει «νίκη». Φαίνονται φιλελεύθεροι, στο βάθος είναι όμως πουριτανοί και συντηρητικοί. Δεν εκδηλώνουν εύκολα τα αισθήματά τους. Αρκετά ρομαντικοί, αγαπούν την τέχνη.
Βικτώρια
Το όνομα Βικτώρια προέρχεται από την λατινική λέξη “victory”, δηλαδή νίκη. Στη Ρωμαϊκή μυθολογία, η Βικτώρια ήταν η θεά της νίκης και αντίστοιχα στην ελληνική μυθολογία, η θεά Νίκη προσωποποιούσε τη δόξα του Ελληνικού πολιτισμού! Το όνομά σου λοιπόν σου δίνει όλα τα ερεθίσματα για την καλλιτεχνία, τον πολιτισμό και σε παροτρύνει να αγωνίζεσαι για ένα καλύτερο αύριο! Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 8 και αυτό σημαίνει πως είσαι από τις γυναίκες που θέτεις ως προτεραιότητα της ζωής σου, την εξέλιξη και την πρόοδό σου! Είσαι γυναίκα καριέρας και θέλεις να είσαι ανεξάρτητη και αυτόνομη οικονομικά. Η καριέρα σου είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου και κάνεις μεγάλα όνειρα , τα οποία και αργά αλλά σταθερά θα κάνεις πραγματικότητα.
Βίκτωρας
Το όνομα Βίκτωρ προέρχεται από την λατινική λέξη “victory”, δηλαδή νίκη. Ομολογουμένως είσαι ένας άντρας που θέλει να βγαίνει πάντα σε όλα νικητής. Μπορεί να φαίνεσαι αρκετά παρορμητικός και οξύθυμος, στην πραγματικότητα όμως έχεις πολύ παραδοσιακές ιδέες και δεν θέλεις ποτέ να αδικείς κανέναν. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας εργασιομανής άνδρας, αφοσιωμένος στην καριέρα σου και στην πρόοδο και την εξέλιξή σου. Προτεραιότητά σου είναι να βάλεις γερά θεμέλια στη ζωή σου, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αργότερα κάποια όνειρά σου πραγματικότητα. Δίνεις μεγάλη έμφαση στην οικονομική σου αποκατάσταση και προσπαθείς πολύ για να αποκτήσεις αρκετά υπάρχοντα που θα σου εξασφαλίσουν μία άνετη ζωή. Στον ερωτικό τομέα διακρίνεσαι για τον φλογερό ερωτισμό σου! Το σεξ είναι μία από τις πρωταρχικές σου ανάγκες, ωστόσο πολλές φορές αποφεύγεις να το συνδυάζεις με το συναίσθημα.
Βιόλα
Από το ομώνυμο λουλούδι. Όνομα ρομαντικό, που δεν συναντάμε πιο συχνά. Άστατη κι ευσυγκίνητη, αγαπάει τα ταξίδια, τη φύση και τα ζώα.
Βιργινία
Από τη λατινική λέξη Virgo που σημαίνει «παρθένα». Μοιάζει απόμακρη και κλειστή, αλλά ερωτεύεται με πάθος. Είναι φιλόδοξη κι αυταρχική.
Βλάσιος
Επίσκοπος Σεβαστείας. Νευρικός κι απότομος, έχει κυκλοθυμικό χαρακτήρα. Είναι πολύ καλός φίλος.
Βύρων
Από τον άγγλο ποιητή. Επηρεάσιμος χαρακτήρας. Του αρέσει ν' αφιερώνεται σε κάποιο σκοπό. Αγαπάει την οικογένεια. Συχνά επιζητεί τη μοναξιά.
ΓΕΩΡΓΙΑ
Γαβριήλ, Γαβριέλλα
Εβραϊκή λέξη που σημαίνει «άνθρωπος του Θεού». Φιλικός και ελκυστικός, διαθέτει δυνατή θέληση και χιούμορ. Είναι ικανός να δώσει και την τελευταία του δεκάρα για ένα ωραίο αντικείμενο, έναν λιγότερο τυχερό φίλο ή για να κάνει τον άλλο ευτυχισμένο. Η Γαβριέλλα είναι υπεύθυνη, προστατευτική και αρκετά συντηρητική. Της αρέσει να συμβουλεύει τους άλλους.
Γαβριήλ
Το όνομά σου προέρχεται από τον Αρχάγγελο της Χριστιανικής θρησκείας! Ετυμολογικά το όνομά σου σημαίνει «Ο Θεός είναι η δύναμή μου», έτσι λοιπόν είσαι ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη. Σύμφωνα με τις αρχές της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένας άνδρας ονειροπόλος, ευαίσθητος και τρυφερός. Αγαπάς όλο τον κόσμο, δίνεσαι ολοκληρωτικά στις σχέσεις σου και αγαπάς δίχως όρια. Διαθέτεις παιχνιδιάρα φαντασία και κάνεις μεγάλα όνειρα για τη ζωή σου! Δώσε προσοχή στην αναβλητικότητά σου, γιατί μπορεί κάποιες στιγμές να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες.
Γαλάτεια
Μια από τις Νηρηίδες, αγαπημένη του Κύκλωπα Πολύφημου. Δυνατός χαρακτήρας, με πνευματικά ενδιαφέροντα. Ρομαντική, δεν διαλέγει σωστά τους ανθρώπους που ερωτεύεται.
Γαλήνη
Μια από τις Νηρηίδες. Ήρεμη, γίνεται εκρηκτική όταν θυμώνει ή συγκινείται. Ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την οικογένειά της.
Γανυμήδης
Γιος του Τρωός και της Καλιρρόης. Κομψός, τακτικός, κάπως συντηρητικός. Του αρέσουν οι γυναίκες κι η καλοπέραση.
Γαρυφαλλιά
Έξυπνη, δυναμική και όχι πολύ εκδηλωτική, αγαπάει τα γράμματα. Είναι ήρεμη, μεθοδική και προγραμματισμένη.
Γεράσιμος
Γεράσμιος, σεβάσμιος. Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης της Κεφαλονιάς. Φιλόδοξος, αρκετά αυταρχικός. Δεν εκδηλώνεται εύκολα. Συναντάει, συχνά, αρκετές δυσκολίες στη ζωή.
Γερασιμούλα
Ο θηλυκός τύπος του Γεράσιμος.
Γεράσιμος
Το όνομά σου προέρχεται από τον Προστάτη της ΚεφαΛλονιάς, τον Άγιο Γεράσιμο. Δεν αποκλείεται να έχεις ρίζες καταγωγής από το πανέμορφο νησί του Ιονίου, αφού στην Κεφαλονιά το όνομα «Γεράσιμος» συνηθίζεται! Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά ανεξάρτητος, δεν αντέχεις την καταπίεση και θέλεις συνήθως να περνά το δικό σου. Έχεις αρκετή ενέργεια και λατρεύεις τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Έχεις φιλελεύθερες και πρωτότυπες ιδέες που προκαλούν τους γύρω σου, όμως σου αρέσει να κάνεις την διαφορά! Δύσκολα θα πάρεις απόφαση να δεσμευτείς σε μια σχέση, προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου, τουλάχιστον μέχρι να έχεις χορτάσει πρώτα κάποια πράγματα στη ζωή! Χαρακτηρίζεσαι από έντονο άγχος και βιασύνη για να ολοκληρώσεις αυτά που θέλεις όμως ένα από τα ελαττώματα σου είναι η έλλειψη σταθερότητας και η συχνή αλλαγή απόψεων που σε αποσυντονίζει.
Γεώργιος, Γεωργία
Όνομα πολλών αγίων και μαρτύρων. Ιδεαλιστής κι ενθουσιώδης, αναζητάει περιπέτειες και πνευματικές συγκινήσεις. Μοιάζει να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά δειλός. Πιο αισιόδοξος χαρακτήρας, η Γεωργία αναζητάει πάντα την ευτυχία. Είναι εφευρετική, θαρραλέα και φιλόδοξη.
Γεωργία / Γωγώ / Γιούλη
Γεωργία, το όνομά σου μπορεί να είναι συνηθισμένο, ωστόσο κρύβει πολύ μεγάλη δυναμική! Προέρχεται από την λέξη γεωργία, που σημαίνει καλλιέργεια της γης, ωστόσο υποδηλώνει και την πνευματική καλλιέργεια την οποία διαθέτεις αλλά στην πορεία της ζωής σου θα θελήσεις να αναπτύξεις ακόμα περισσότερο! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος σου που είναι το 3 σε κάνει να είσαι επικοινωνιακή και χαρούμενη. Σου αρέσει να διαβάζεις και πάντα θέλεις να αποκτάς καινούριες γνώσεις. Ένα από τα ατού σου είναι πως κερδίζεις συμπάθειες και χειρίζεσαι τον προφορικό λόγο τόσο ωραία που κλέβεις την παράσταση και δημιουργείς καλές εντυπώσεις όπου και αν βρεθείς. Πονόψυχη και γενναιόδωρη δίνεις απλόχερα τη βοήθεια σου όταν σου την ζητήσουν. Σου αρέσει να διασκεδάζεις και φροντίζεις την εξωτερική σου εμφάνιση αρκετά. Προσπάθησε να μειώσεις την αφηρημάδα και την αναβλητικότητα που έχεις που είναι και τα κύρια ελαττώματα σου.
Γιώργος / Γεώργιος
Γιώργο, το όνομά σου μπορεί να είναι συνηθισμένο, ωστόσο κρύβει πολύ μεγάλη δυναμική! Προέρχεται από την λέξη γεωργία, που σημαίνει καλλιέργεια της γης, ωστόσο υποδηλώνει και την πνευματική καλλιέργεια την οποία διαθέτεις αλλά στην πορεία της ζωής σου θα θελήσεις να αναπτύξεις ακόμα περισσότερο! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας που θέλεις να ηγείσαι, να επιβάλλεσαι και να κάνεις την παρουσία σου να μένει αξέχαστη. Σου αρέσει να παίρνεις πρωτοβουλίες, να πρωτοστατείς και να ξεχωρίζεις με τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά σου. Κανένα πρόβλημα για σένα δεν μένει άλυτο, γιατί παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και φροντίζεις γρήγορα να βρίσκεις άμεσες λύσεις σε όλα τα ζητήματα που σε απασχολούν. Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου είναι ο εγωισμός σου, πολλές φορές υπερεκτιμάς τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου και εκδηλώνεις αλαζονική συμπεριφορά!
Γιάννα / Ιωάννα / Τζοάννα
Ιωάννα, το όνομά σου προέρχεται από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, που με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού. Είναι ένα συνηθισμένο όνομα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά άλλα κράτη του κόσμου. Οι ετυμολογίες του ονόματός σου είναι πολλές, η Εβραϊκή εκδοχή του είναι «Γιοάναν» που σημαίνει «Δώρο Θεού», ενώ σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, φανερώνει γενναιοδωρία! Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 3, είσαι λοιπόν μία γυναίκα γεμάτη κέφι, ζωντάνια και ζεστασιά. Λατρεύεις την επικοινωνία και έχεις την χαρισματική ικανότητα να πείθεις και να μεταδίδεις τις ιδέες σου με εύκολο τρόπο! Σε εξιτάρουν οι νέες γνώσεις, τα ταξίδια αλλά και οι νέες γνωριμίες. Είσαι πονόψυχη και αρκετά γενναιόδωρη, πολλές φορές ικανοποιείσαι πολύ περισσότερο όταν προσφέρεις πάρα όταν δέχεσαι!
Γιάννης/ Ιωάννης
Γιάννη, το όνομά σου προέρχεται από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, που με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού. Είναι ένα συνηθισμένο όνομα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά άλλα κράτη του κόσμου. Οι ετυμολογίες του ονόματός σου είναι πολλές, η Εβραϊκή εκδοχή του είναι «Γιοάναν» που σημαίνει «Δώρο Θεού», ενώ σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς το όνομά σου ερμηνεύεται ως γενναιόδωρος. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 2, είσαι δηλαδή ένας τρυφερός και στοργικός άνδρας, που επιθυμείς να έχεις στο πλάι σου ένα ταίρι με το οποίο μοιράζεστε τα πάντα. Δεν σου αρέσει η μοναξιά, αποφεύγεις τους καβγάδες και έχεις πολύ διπλωματικό χαρακτήρα. Η αναποφασιστικότητά σου, σε παροτρύνει να δέχεσαι και να εκτελείς τις συμβουλές που σου δίνουν τα κοντινά σου πρόσωπα και αυτό πολλές φορές έρχεται ενάντια με τα πραγματικά σου συναισθήματα.
Γιώτα / Παναγιώτα / Πένυ
Γιώτα, δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το όνομά σου που προέρχεται από την Παναγία! Είσαι μία δραστήρια γυναίκα, με λογική σκέψη αλλά και δυνατά συναισθήματα. Νιώθεις την ανάγκη να προσφέρεις, να δημιουργείς και να είσαι χρήσιμη γύρω σου. Έχεις μεγάλη εξάρτηση από την οικογένειά σου την οποία τιμάς και σέβεσαι με τον καλύτερο τρόπο. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 3, είσαι δηλαδή μία επικοινωνιακή, ευχάριστη και κοινωνική γυναίκα! Έχεις πολλές φιλίες, σου αρέσει να γνωρίζεις νέο κόσμο και προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε περίσταση. Θέλεις να εξελίσσεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου στη ζωή, για αυτό και διαβάζεις, ενημερώνεσαι και προσπαθείς με κάθε τρόπο να εξελίσσεσαι. Τα ταξίδια και οι επικοινωνίες είναι δύο από τις μεγάλες σου αγάπες.
Γκιζέλα
Όνομα τευτονικής προέλευσης, περισσότερο γνωστός ως Ζιζέλ. Της αρέσει να προβάλλεται και κατορθώνει να μην περνάει απαρατήρητη. Κάνει εύκολα φίλους. Δεν ελέγχει αρκετά τα συναισθήματά της.
Γκλόρια
Σημαίνει λατινικά «δόξα». Με κατανόηση κι αυτοπεποίθηση αισθάνεται την ανάγκη να βελτιώνει συνέχεια τον εαυτό της. Έξυπνη, με αναλυτικό μυαλό και πολλά ενδιαφέροντα.
Γκόλφω
Σημαίνει φυλαχτό (σ.σ.: εγκόλπιο = Γκόλφω), όνομα συμβολικό, αυτή που φυλάει την αγάπη.
Γλυκερία
Όνομα δυο μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αισθησιακή και κεφάτη. Κάτω από ένα ήρεμο παρουσιαστικό, κρύβεται μια ατσάλινη θέληση. Η υπερβολικά γλυκιά.
Γλυκερία
Το όνομά σου σημαίνει γλυκός μούστος! Πράγματι Γλυκερία μου είσαι μία γυναίκα γλυκιά αλλά και .μεθυστική! Σκορπίζεις παντού το γέλιο, την ευφορία και μαγνητίζεις τους άνδρες με τον ιδιαίτερο τρόπο σου αλλά και το σαγηνευτικό σεξ απίλ σου! Σύμφωνα με την αριθμολογία ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα με μεγάλες ευαισθησίες, με καλή ψυχή και με μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους! Έχεις ζωηρή φαντασία, κάνεις πολλά όνειρα για τη ζωή και το ένστικτό σου ποτέ δεν σε προδίδει! Έχεις την τάση να παρασύρεσαι από τους γύρω σου, γιατί είσαι ευκολόπιστη και καλοπροαίρετη με τους πάντες!
Γουλιέλμος
Πετυχαίνει εύκολα στη ζωή, αλλά μόλις κάτι πάει στραβά αντιδράει έντονα και νευρικά. Έχει μεγάλη ευαισθησία στην ομορφιά.
Γρηγόρης, Γρηγορία
Ο άγρυπνος, ακοίμητος φρουρός, πανέτοιμος. Ελκυστικός, κοινωνικός, με φαντασία, αναζητάει την ομορφιά, την ποικιλία και την αγάπη. Χαρακτήρας δημιουργικός, όχι πολύ πρακτικός, που ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο.
Γρηγόρης
Γρηγόρη, είσαι ένας άνδρας έτοιμος για όλα, βιάζεσαι, προτρέχεις και είσαι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσεις τα πάντα με απόλυτη ακρίβεια. Ωστόσο πολλές φορές ενεργείς, χωρίς να σκεφτείς με αποτέλεσμα να κάνεις λάθη, τα οποία όμως αναγνωρίζεις πολύ γρήγορα και τα διορθώνεις. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 3, που σημαίνει ότι δεν σου λείπει το κέφι για ζωή, φλερτ, έρωτα και επικοινωνία. Είσαι αρκετά δραστήριος, κοινωνικός και έχεις πολλά ενδιαφέροντα και ασχολίες. Σου αρέσουν τα ταξίδια, οι επικοινωνίες και θέλεις να ζεις την κάθε στιγμή με γέλιο, χαρά και με μεγάλες συγκινήσεις. Προσπαθείς να εξελίσσεσαι και να προοδεύεις, για αυτό και φροντίζεις να αποκτάς νέες γνώσεις και εμπειρίες. Έχεις την τάση να εμπλέκεσαι με αρκετά ενδιαφέροντα παράλληλα, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζεσαι, να χάνεις το ενδιαφέρον σου και να κάνεις λάθη απροσεξίας. Προσπάθησε να επικεντρώνεσαι στα ουσιώδη και τα σημαντικά.
Γρηγορία / Ρίτσα
Γρηγορία, είσαι μία γυναίκα έτοιμη για όλα, βιάζεσαι, προτρέχεις και είσαι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσεις τα πάντα με απόλυτη ακρίβεια. Ωστόσο πολλές φορές ενεργείς, χωρίς να σκεφτείς με αποτέλεσμα να κάνεις λάθη, τα οποία όμως αναγνωρίζεις πολύ γρήγορα και τα διορθώνεις. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 5, για αυτό και είσαι τόσο χαρούμενη, κεφάτη αλλά και επαναστατική! Έχεις πολύ πρωτότυπες και φιλελεύθερες ιδέες, σου αρέσει να προκαλείς και να διαφέρεις από όλους τους ανθρώπους γύρω σου. Λατρεύεις την διασκέδαση, τα λούσα και την πολυτέλεια, για αυτό και πολύ συχνά αδειάζει το πορτοφόλι σου! Ο έρωτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, για αυτό και πάντα είσαι ερωτευμένη ή έχεις κάποιο φλέρτ να ασχολείσαι! Το αρνητικό σου στοιχείο είναι πως πολλά ζητήματα τα βλέπεις ανάλαφρα και επιπόλαια και μετά από λίγο καιρό το μετανιώνεις.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Δάειρα
Χθόνια θεά. Τη λάτρευαν στην Ελευσίνα και σχετιζόταν με τα μυστήρια. Απόμακρη και μελαγχολική, με ωραίο ανάστημα και έμφυτη αίσθηση κομψότητας. Προκαλεί πάθη.
Δαλιδά
Εταίρα, ερωμένη του Σαμψών. Ευαίσθητη, πολύ συνδεδεμένη με την οικογένεια. Συχνά αναγκάζεται να κάνει πράγματα αντίθετα με τη θέλησή της.
Δαμιανός
Σοφιστής του 2ου αιώνα μ.Χ. από την Έφεσο. Του αρέσει η ιστορία, είναι συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις του και το παρελθόν. Έχει βελούδινα εκφραστικά μάτια και ήπιο χαρακτήρα. Καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία.
Δανάη
Χαϊδεμένη απ' την οικογένειά της και τη ζωή, είναι χαριτωμένη, απαιτητική και ναζιάρα. Αρκετά εγωκεντρική, δεν κάνει εύκολα υποχωρήσεις.
Δανάη
Το όνομά σου έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελληνική μυθολογία! Η Δανάη ήταν κόρη του Βασιλιά του Άργους, του Ακρίσιου και της Ευρυδίκης. Ένας χρησμός που είχε δοθεί στον Ακρίσιο, έλεγε ότι θα τον σκότωνε ο εγγονός του. Έτσι λοιπόν για να μπορέσει να αποτρέψει το φονικό, κλείδωσε την Δανάη μαζί με την τροφό της, σε μία υπόγεια μεταλλική φυλακή. Τη Δανάη όμως την ερωτεύτηκε ο Δίας που μεταμορφώθηκε σε χρυσή βροχή και μπήκε στη φυλακή της, έτσι και προέκυψε ο γιός τους ο Περσέας. Όταν ο Ακρίσιος έμαθε ότι απέκτησε εγγονό, σκότωσε την τροφό, έβαλε σε ένα μπαούλο την Δανάη και τον Περσέα και τους έριξε στη θάλασσα. Το μπαούλο βγήκε στα παράλια της Σέριφου και ο βασιλιάς Πολυδέκτης, έσωσε την Δανάη και τον Περσέα. Ο Πολυδέκτης, αγάπησε την Δανάη, όμως θεωρούσε εμπόδιο τον γιό της, για αυτό και έδωσε εντολή να τον σκοτώσουν, πράγμα που δεν το κατάφεραν. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα δυναμική, αποφασιστική και δραστήρια. Σου αρέσει να πρωτοπορείς, να παίρνεις πρωτοβουλίες και να ηγείσαι! Ορισμένες φορές ο εγωισμός σου, στέκεται εμπόδιο στην προσωπική σου εξέλιξη.
Δανιήλ, Δανιέλλα
Λογικός και ψύχραιμος, μαθαίνει γρήγορα, αναγνωρίζει τα λάθη του και δέχεται τη γνώμη των άλλων. Κοινωνικός χαρακτήρας επιφανειακά, στην πραγματικότητα αρκετά κλειστός.
Δαρεία
Υπεύθυνη, γεμάτη ενδιαφέροντα για τους άλλους, γίνεται γρήγορα απαραίτητη.
Δάφνη
Μια από τις ωραιότερες νύμφες της ελληνικής μυθολογίας. Αγαπήθηκε παράφορα από τον Απόλλωνα, τη στιγμή όμως που επιχείρησε να την κάνει δική του, η Γη την εξαφάνισε. Στη θέση της φύτρωσε ωραίο δεντράκι, τότε ο Απόλλωνας έκοψε ένα κλαδάκι και στόλισε το κεφάλι του να παρηγορηθεί. Από τότε το κλαδί της δάφνης έγινε ένα από τα σύμβολά του. Μοιάζει πάντα νεαρότερη απ' όσο φαίνεται. Είναι τρυφερή, ζηλιάρα και έξυπνη, με μεγάλη φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα.
Δάφνη
Η Δάφνη σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ήταν η νύμφη των δασών. Ο Θεός Απόλλωνας είχε θαμπωθεί από την ομορφιά της και την διεκδικούσε έντονα με κάθε τρόπο! Η Δάφνη είχε κουραστεί από την συνεχή πολιορκία του Απόλλωνα έτσι παρακάλεσε τη μητέρα της, τη Γαία να την μεταμορφώσει σε δέντρο, όπως και έγινε! Όταν ο Απόλλωνας διαπίστωσε ότι η αγαπημένη του μεταμορφώθηκε σε δένδρο, προσπάθησε να την αγκαλιάσει και για να παρηγορηθεί έκοψε ένα κλαδί της και το στεφανώθηκε. Από τότε η Δάφνη είναι το ιερό φυτό του θεού Απόλλωνα! Σύμφωνα με τις αρχές του Πυθαγόρα, το όνομά σου, έχει λεξάριθμο το 4 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που λατρεύεις την παράδοση, έχεις αξίες τις οποίες δεν καταρρίπτεις για τίποτα και για κανέναν και βαδίζεις πάντα με αυστηρή λογική στη ζωή σου! Τηρείς την τάξη και το πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου και ακολουθείς αυστηρά τα πρέπει και τους κανόνες! Λατρεύεις το σπίτι και την οικογένεια!
Δαυίδ ή Δαβίδ
Στα εβραϊκά σημαίνει «αγαπητός». Όχι πολύ αυθόρμητος, είναι συγκεντρωτικός και αγχώδης. Πρέπει να τον γνωρίσει κανείς καλά, για να εκτιμήσει τα προσόντα του.
Δελφίνι
Συνηθίζεται στη Γαλλία. Ελκυστική κι ευέλικτη, τραβάει τους άντρες που σπάνια μπορούν να της επιβληθούν. Αντιφατικός χαρακτήρας, με πολλές μυστηριώδεις πλευρές. Γοητευτική.
Δέσποινα
Δέσποινα (κυρία) που προέρχεται απ' το «δεσπόζω, κυριαρχώ». Στην Αθήνα το χρησιμοποιούσαν κυρίως για την Περσεφόνη. Δέσποινα ονομάζεται κι η Παναγία. Θεληματική, ξέρει να παίρνει τη ζωή της στα χέρια της. Μερικές φορές οι άλλοι υποτιμούν την εξυπνάδα της. Ιδιόρρυθμη προσωπικότητα. Η κυρία του οίκου.
Δέσποινα / Ντέπυ
Δέσποινα, έχεις ένα όνομα με μεγάλη δυναμική, που σου χαρίζει φώτιση, σοφία αλλά και προστασία, αφού είναι και το όνομα της Παναγίας! Δέσποινα σημαίνει δεσπόζω και ετυμολογικά είναι το θηλυκό του δεσπότη, σημαίνει καλή και επιβλητική νοικοκυρά! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 5, για αυτό και είσαι τόσο κεφάτη και δημιουργική. Ξεχωρίζεις για τον πρωτότυπο τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς και έχεις έναν μοντέρνο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Δεν σου αρέσει να πιέζεις και να πιέζεσαι, για αυτό και προτιμάς να διατηρείς στις σχέσεις του την ανεξαρτησία, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχεις πιστά συναισθήματα. Μία μέρα χωρίς γέλιο, κέφι και αισιοδοξία, είναι για σένα μία χαμένη μέρα. Λατρεύεις τα ζώα, τα παιδιά, αλλά και τους ηλικιωμένους ανθρώπους , τα πας καλά με όλες τις ηλικίες των ανθρώπων και συμβιβάζεσαι εύκολα.
Δευκαλίων
Γιος του Προμηθέα. Έχει γρήγορο μυαλό, που του επιτρέπει να ξεπερνάει τις δυσκολίες. Διαπρέπει στις θεωρητικές επιστήμες.
Δηϊδάμεια
(δήϊος:εχθρός + δαμάζω), η νικήτρια των εχθρών.
Δημήτριος, Δήμητρα
Πεισματάρης και απαιτητικός, ο Δημήτρης δεν είναι τόσο εύκολος στη συμβίωση. Καλός φίλος, αγαπάει τις αντρικές παρέες και το ποδόσφαιρο. Επηρεάζεται όμως απ' τη γυναίκα που αγαπά. Λογική και πρακτική, η Δήμητρα ξέρει ποιο είναι το συμφέρον της. Είναι ικανή στο να χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις. Αγαπάει τα παιδιά. Η μητέρα γη.
Δήμητρα / Ντέμη / Τούλα / Μιμή
Δήμητρα το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «Δή» δηλαδή Γη και το μήτηρ, δηλαδή σημαίνει «Μητέρα Γη». Είσαι μία γυναίκα που θέλεις να δημιουργείς , να παράγεις , να προοδεύεις και να ομορφαίνεις κάθε τι που υπάρχει γύρω σου . Σύμφωνα με την μυθολογία, η Δήμητρα ήταν η Ολύμπια θεότητα, που συμβόλιζε την καλλιέργεια και την γεωργία. Θεωρείται η προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας, για αυτό δεν είναι τυχαίο που και εσύ συχνά νιώθεις ότι ο προορισμός σου στη ζωή είναι να παντρευτείς, να κάνεις την δική σου οικογένεια και να γίνει μητέρα! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 9, αυτό σημαίνει ότι είσαι ευαίσθητη και πολύ εξυπηρετική σε όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όμως σε αυτούς που αγαπάς. Παλεύεις για τα ιδανικά σου και πληγώνεσαι εύκολα όταν βλέπεις να γίνονται αδικίες γύρω σου. Βοηθάς τους αδύναμους γι’ αυτό και δραστηριοποιείσαι σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ενώ τα κοινωνικά θέματα δεν σε αφήνουν ασυγκίνητη. Έχεις μεγάλη φαντασία και πολλές φορές ονειροβατείς με αποτέλεσμα να έχεις δυσκολία στα πρακτικά θέματα. Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα κύρια ελαττώματα σου.
Δημήτρης / Δημήτριος / Μίμης / Μήτσος
Δημήτρη, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Δημήτριο, τον προστάτη της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Μακεδονίας! Ωστόσο το όνομά σου έχεις και ρίζες από την αρχαία μυθολογία και συγκεκριμένα από την προστάτιδα της καλλιέργειας, της γης και του γάμου, τη θεά Δήμηρα! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι είσαι ένας σταθερός άνδρας, με ήθος και αξιοπρέπεια, που σου αρέσει να δημιουργείς και να απολαμβάνεις την σταθερότητα και την ασφάλεια. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για σένα! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 8, για αυτό λοιπόν και είσαι ένας άνδρας που θέτεις στόχους, έχεις όνειρα και προσπαθείς πολύ για να δημιουργήσεις πολύ καλές και σταθερές συνθήκες στη ζωή σου. Πολλές φορές επικεντρώνεσαι στην ύλη και στο χρήμα, πασχίζεις πολύ για να επιτύχεις την οικονομική σου ανεξαρτησία και δίνεις μεγάλη έμφαση στην απόκτηση υλικών αγαθών.
Δήμος
Το όνομά σου προέρχεται από τον ξακουστό «Δήμο» τον Αθηναίο που έζησε την περίοδο του 3ου αιώνα και που άφησε ιστορία με την ομορφιά του! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 6, για αυτό και είσαι αρκετά κοινωνικός και αγαπητός με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Δεν σου αρέσει η μοναχική ζωή, για αυτό και επιδιώκεις να βρίσκεσαι διαρκώς με παρέα. Μπορεί την αγάπη σου να μην την εκφράζεις με τα λόγια σου, δείχνεις όμως έμπρακτα τα συναισθήματά σου, με τη φροντίδα και το ενδιαφέρον σου! Αρκετές στιγμές πιάνεσαι από κάτι ασήμαντες λεπτομέρειες, που σου χαλούν την διάθεση και καθυστερούν τα σχέδιά σου! Ωστόσο η τελειομανία σου, σε βοηθά να ξεχωρίζεις.
Δήμος
Αθηναίος του 3ου αιώνα που φημιζόταν για την ομορφιά του. Γίνεται λόγος γι' αυτόν στον Γοργία του Πλάτωνα. Καλόκαρδος, γλυκομίλητος, πολύ αγαπητός στα παιδιά. Αισθησιακός στον έρωτα, του αρέσει η καλοπέραση. Λατρεύει τη μουσική.
Δημοσθένης
(δήμος + σθένος), η δύναμη του λαού. Ο μεγαλύτερος ρήτορας της αρχαιότητας. Επιβλητική εμφάνιση και βαθιά φωνή. Καταφέρνει να ζει άνετα χωρίς να κουράζεται. Γοητευτικός, λίγο νωθρός.
Δημοσθένης
Δήμος + Σθένος, σημαίνει η δύναμη του λαού, για αυτό και είσαι ένας άνδρας που σου αρέσει να ασχολείσαι με τα κοινά, συμμετέχεις ενεργά σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα και έχεις πάντα το θάρρος της γνώμης σου. Το όνομά σου προέρχεται από τον περίφημο ρήτορα, που αναδείχθηκε πολιτικός και στρατηγός της αρχαίας Αθήνας τον Δημοσθένη. Στην αριθμολογία το όνομά σου, έχει λεξάριθμο 7, για αυτό και διακρίνεσαι από σοφία και ωριμότητα. Είσαι ένα σοβαρό και υπεύθυνο άτομο, διαθέτεις πολλά χαρίσματα και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι καταφέρνεις μέσα από την γνώση, τη μελέτη και την εμπειρία να προοδεύεις και να εξελίσσεσαι! Η διαίσθηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου, που σε βοηθά να ξεγλιστράς εύκολα από τις κακοτοπιές. Η μοναχική ζωή δεν σε τρομάζει, ίσα - ίσα που κάποιες στιγμές την επιδιώκεις!
Διαμαντής
Διαμαντή το όνομά σου προέρχεται φυσικά από την πολύτιμη πέτρα διαμάντι, και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά περιζήτητος (ακριβοθώρητος θα λέγαμε) με πολύ λαμπερή παρουσία! Οι γυναίκες σε λατρεύουν, όμως εσύ αρκετά συχνά μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις, αφού τα θέλεις όλα δικά σου! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 9 που σημαίνει ότι διαθέτεις ευγένεια, χάρη και πολύ καλό γούστο. Έχεις μεγάλες ευαισθησίες, συγκινείσαι εύκολα και όταν κάποιος βρει το κουμπί σου μπορεί να σε κάνει κυριολεκτικά ότι θελήσει! Νιώθεις απόγνωση για τα κοινωνικά προβλήματα, για αυτό και προσπαθείς - έστω και από το υστέρημά σου- να βοηθάς ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Γίνεσαι ο ιδανικός φίλος!
Διαμάντω / Μαντώ
Διαμάντω, το όνομά σου προέρχεται φυσικά από την πολύτιμη πέτρα διαμάντι, και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά περιζήτητη (ακριβοθώρητη θα λέγαμε) με πολύ λαμπερή παρουσία! Οι άντρες σε λατρεύουν, όμως εσύ αρκετά συχνά μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις ποιον να διαλέξεις, αφού τα θέλεις όλα δικά σου! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 8, που σημαίνει ότι η βαθύτερη ανάγκη της ζωής σου είναι να αποκτήσεις ανεξαρτησία! Επιθυμείς να αποκατασταθείς οικονομικά, να ανοίξεις τα φτερά σου μακριά από την οικογένειά σου και να κατακτήσεις την αυτοδυναμία σου. Η καριέρα παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή σου και θέλεις να προοδεύεις. Αρκετές στιγμές επικεντρώνεσαι στην απόκτηση υλικών αγαθών, παραμελώντας τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Το σεξ είναι απόλαυση και πηγή ενέργειας στη ζωή σου!
Διαγόρας
Ρόδιος αθλητής του 5ου αιώνα π.Χ. Παρά το ιστορικό παρελθόν του ονόματός του, σπάνια ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι περισσότερο άνθρωπος της τέχνης και της διανόησης. Δύσκολος χαρακτήρας.
Διάνα
Λατινική ονομασία της Αρτέμιδας.
Διδώ
Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Φροντίζει την εμφάνισή της, λατρεύει τα ταξίδια και ξέρει να βρίσκει χρήματα όταν χρειάζεται.
Διογένης
Αισιόδοξος και γλεντζές και καλοπερασάκιας! Δύσκολα ακολουθεί μια ιδεολογία και προτιμάει ν' αντιμετωπίζει πρακτικά τη ζωή.
Διογένης
(Ζευς + γένος), ο Θεογέννητος.
Διομήδης
(Διός + μέδων:άρχων), ο άρχων με θεία δύναμη. Βασιλιάς του Άργους. Μαθηματικό ρολόι, έχει έφεση στις επιστήμες. Αναγκάζεται συχνά να μεταναστεύει. Ήπιος χαρακτήρας, στοργικός οικογενειάρχης.
Διονύσης, Διονυσία
Αρχαίο ελληνικό όνομα προέρχεται από τον Διόνυσο. Λίγο άκαμπτος μερικές φορές, ο Διονύσης δημιουργεί συμπάθειες και αντιπάθειες. Ωστόσο, έχει χιούμορ και του αρέσει να αναθεωρεί τη ζωή του. Πιο σοβαρή, η Διονυσία έχει πιο κλειστό χαρακτήρα και είναι σε γενικές γραμμές συντηρητική. Ο Διόνυσος.
Διονύσης / Διόνυσος / Νιόνιος
Διονύση, το όνομά σου έχει ρίζες από την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και από την μυθολογία! Ο Διονύσιος – ο Πολιούχος της Ζακύνθου- είναι ο Άγιος που με τον βίο του μας δίδαξε τη συγχώρεση, για αυτό και εσύ στη ζωή σου θα μάθεις να συγχωρείς και να δίνεις ευκαιρίες. Στη μυθολογία, ο Διόνυσος ήταν ο θεός του κρασιού, του κεφιού και της χαράς, ήταν ο αιώνιος έφηβος , το όνομά του έχει συνδεθεί με την γονιμότητα μέσα από τον εκπληρωμένο έρωτα! Είσαι ένας άνδρας με χιούμορ, ζωντάνια, ενεργητικότητα αλλά και με μεγάλο ερωτισμό! Σου αρέσει η διασκέδαση, η καλή ζωή και οι ωραίες γυναίκες. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 3, που σημαίνει ότι λατρεύεις την επικοινωνία, τα ταξίδια και την μάθηση. Έχεις την ικανότητα να μαθαίνεις πολύ γρήγορα, να μεταδίδεις και να πείθεις με ιδέες, σκέψεις και προτάσεις! Οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και έχεις ενδιαφέρον για τις τέχνες.
Διονυσία / Ντενίζ
Διονυσία, το όνομά σου έχει ρίζες από την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και από την μυθολογία! Ο Διονύσιος – ο Πολιούχος της Ζακύνθου- είναι ο Άγιος που με τον βίο του μας δίδαξε τη συγχώρεση, για αυτό και εσύ στη ζωή σου θα μάθεις να συγχωρείς και να δίνεις ευκαιρίες. Στη μυθολογία, ο Διόνυσος ήταν ο θεός του κρασιού, του κεφιού και της χαράς, ήταν ο αιώνιος έφηβος , το όνομά του έχει συνδεθεί με την γονιμότητα μέσα από τον εκπληρωμένο έρωτα! Είσαι μία γυναίκα με χιούμορ, ζωντάνια, ενεργητικότητα αλλά και με μεγάλο ερωτισμό! Σου αρέσει η διασκέδαση, η καλή ζωή , αλλά και οι ωραίοι άνδρες. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 5, που σημαίνει ότι έχεις υιοθετήσει έναν μοντέρνο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Έχεις πολύ έξυπνες και πρωτοποριακές ιδέες και σου αρέσει να δημιουργείς. Ο έρωτας παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή σου!
Διώνη
(εκ του Διός), η θεϊκή.
Δόμνα
Λατινική ονομασία που σημαίνει «κυρία». Έξυπνη, νευρική, συχνά απότομη, παρεξηγείται από τους γύρω της. Αλλά έχει χρυσή καρδιά κι είναι πιστή φίλη.
Δόμνα
Το όνομά σου σημαίνει «κυρία», για αυτό λοιπόν είσαι μία αρχοντική γυναίκα, με έντονη θηλυκότητα αλλά και με πολλές ηθικές αρχές που σε κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζεις. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι πολύ επικοινωνιακή. Καταφέρνεις με τα λόγια σου να κλέβεις τις εντυπώσεις και να μεταδίδεις με τα λόγια σου, τις σκέψεις και τις ιδέες σου στους γύρω σου. Λατρεύεις την γνώση, τα ταξίδια και την περιπέτεια.
Δώρα / Θεοδώρα / Δωροθέα / Ντορίνα / Ντόρα
Δώρο Θεού είναι το όνομά σου και στη ζωή σου θα υπάρξουν γεγονότα που θα σου αποδείξουν ότι η τύχη είναι αρκετά γενναιόδωρη μαζί σου! Τα δώρα της ζωής θα σου εμφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο και θα είναι ακριβά, πολύτιμα και ανεκτίμητα! Είσαι μία γυναίκα χαμογελαστή, κεφάτη αλλά και ιδιαίτερα δυναμική – μην ξεχνάμε ότι η Θεοδώρα ήταν και η Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου-! Σύμφωνα με την αριθμολογία, είσαι μία ώριμη και σοφή γυναίκα, με χαρισματικές ικανότητες, σοβαρότητα αλλά υπευθυνότητα. Έχεις συγκροτημένη σκέψη, μεγάλη πνευματική καλλιέργεια και πανίσχυρη διαίσθηση. Κάποιες στιγμές σε πιάνουν τάσεις απομόνωσης και το ρίχνεις στη δουλειά και στο διάβασμα, αδιαφορώντας για τις σχέσεις σου. Στην ερωτική σου ζωή,προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου από τον ερωτικό σου σύντροφο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είσαι φιλελεύθερη!
Δωρόθεος, Δωροθέα
Δημαίνει «δώρο Θεού». Άνθρωποι έξυπνοι, που αντιπαθούν τις αφηρημένες έννοιες και τη μελέτη. Προτιμούν τη δράση και είναι πολύ ενεργητικοί. Οι γυναίκες αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος της ενεργητικότητάς τους στον έρωτα. Είναι πεισματάρες και τους αρέσει να συμβουλεύουν τους άλλους και να νιώθουν απαραίτητες.
ΕΡΑΣΜΙΑ
Ειρήνη / Ρένα
Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, το όνομά σου προέρχεται από την Ειρήνη την θέα των Αρχαίων Ελλήνων! Η Ειρήνη ήταν η κόρη του Δία και της Θέμιδας και ήταν μία από τις Ώρες που αντιπροσώπευε τον πλούτο και την Ειρήνη. Στην τέχνη απεικονιζόταν ως μία νεαρή όμορφη γυναίκα που στα χέρια της κρατούσε το Κέρας της Αμάλθειας. Το όνομά σου είναι καθαρά και μόνο Ελληνικό και προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων ειρώ (λέγω) + νους. Αυτό σημαίνει ότι τα λόγια σου είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, πάντα λες τεκμηριωμένα τις απόψεις σου! Παράλληλα το όνομά σου προέρχεται από το ρήμα «ειρώ» που σημαίνει συνδέω, για αυτό και πολλές φορές η παρουσία σου γίνεται καταλυτική για την ένωση ανθρώπων. Δεν σου αρέσουν οι καβγάδες και οι χωρισμοί και προσπαθείς να ισορροπείς τις καταστάσεις και να ενώνεις τους ανθρώπους που έχουν διαφορές! Σύμφωνα με την αριθμολογία ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 9 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα με μεγάλες ευαισθησίες και πολλά όνειρα για τη ζωή! Μάχεσαι για τα δικαιώματα τόσο τα δικά σου όσο και των ανθρώπων που σε περιβάλλουν και θέλεις γύρω σου να κυριαρχεί η ισότητα, η ενότητα και η αγάπη! Δίνεις σε όλους τη βοήθειά σου και πολλές φορές θα βάλεις σε προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων που σε περιβάλλουν και μετά τις δικές σου! Έχεις μεγάλες κοινωνικές ευαισθησίες και ιδιαίτερα σε συγκινούν τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα ζώα!
Ειρήνη
Θεά των Αρχαίων Ελλήνων, κόρη του Δία και της Θέμιδος. Χαριτωμένη, κρατάει τις αποστάσεις της. Καθοδηγείται από τα συναισθήματά της, με αποτέλεσμα να οδηγείται συχνά σε εσφαλμένες εκτιμήσεις. Είναι αρκετά φιλόδοξη και δίνει σημασία στην εικόνα που έχουν οι άλλοι γι' αυτήν. Θέλει να φαίνεται πιο ανεξάρτητη απ' όσο στην πραγματικότητα είναι. Ειρήνη, ηρεμία.
Εκάβη
Η δεύτερη σύζυγος του βασιλιά της Τροίας Πρίαμου. Μητέρα του Έκτορα. Σοβαρή και κάπως αγέλαστη, με χαρακτήρα που εξελίσσεται ανάλογα με την τύχη που της επιφυλάσσει η ζωή. Αντιμετωπίζει τις ατυχίες με μεγάλη αξιοπρέπεια, αλλά κλείνεται στον εαυτό της και γίνεται αντικοινωνική.
Εκάτη
Θεά του σεληνόφωτος, κόρη του Δία και της Αστερίας. Ταυτίζεται συχνά με την Αρτέμιδα και θεωρείται θεά της Μαγείας. Γοητευτική και μυστηριώδης, παίρνει περισσότερα απ' όσα δίνει. Σπάνει όμως είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της και κοιτάζει συνέχεια να τον τελειοποιεί.
Έκτωρ
Ομηρικός ήρωας, αρχηγός των Τρώων. Γιος του Πρίαμου και της Εκάβης, σύζυγος της Ανδρομάχης. Μαχητικός, υπερασπίζεται και προστατεύει αυτούς που αγαπά. Έχει μεγάλη λεπτότητα και φυσική ευγένεια και αποφεύγει να θίγει τους άλλους. Αλίμονο, όμως, όταν θυμώσει.
Ελβίρα
Έξυπνη, καθοδηγείται περισσότερα απ' τη λογική παρά απ' τα συναισθήματα. Υπερασπίζεται μέχρι θανάτου την οικογένειά της. Είναι καλύτερο να μην την έχει κανείς εχθρό του.
Ελένη
Όνομα που προέρχεται από τη λέξη «ελένη», που σημαίνει «λαμπάδα» ή από τη ρίζα ελε- που σημαίνει «κυριεύω, κατακτώ». Όνομα που και στη σημερινή εποχή φέρουν γυναίκες με δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Διαθέτουν γοητεία κι όταν ακόμα δεν είναι όμορφες κι επιμένουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Ακόμα κι όταν φαίνονται ήρεμες, είναι κυριαρχικές. Και ευαίσθητες στα κομπλιμέντα. Η λάμπουσα.
Ελένη
Ελένη μπορεί το όνομά σου να είναι αρκετά συνηθισμένο, όμως σου χαρίζει μεγάλη λάμψη και γοητεία και αναμφισβήτητα έχει πολύ όμορφη ιστορία! Στην αρχαιότητα, το όνομά σου σήμαινε λαμπερή, απαστράπτουσα! Ήταν το όνομα της Ωραίας Ελένης, της ηρωίδας του Ομηρικού έπους «Ιλιάδα» , που την «έκλεψε» ο Πάρις από την Τροία και στάθηκε αφορμή για την έναρξη του Τρωικού πολέμου. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία το όνομά σου προέρχεται από την Αγία Ελένη, που ήταν η αυτοκράτειρα της Ρώμης που ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό μαζί με τον γιό της τον Μέγα Κωνσταντίνο. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και μεγάλο δυναμισμό. Βάζεις υψηλούς στόχους στη ζωή σου και δεν τα παρατάς αν δεν τους φέρεις εις πέρας. Έχεις θάρρος υπομονή και επιμονή, εργάζεσαι με μόχθο για να έχεις χρήματα και άνεση για να ζεις καλά. Στους ανθρώπους που αγαπάς είσαι γενναιόδωρη και πάντα στέκεσαι δίπλα στα προβλήματα τους. Έχεις μεγάλες φιλοδοξίες και κύριος στόχος της ζωής σου είναι η προσωπική σου ανάπτυξη! Πρόσεξε μονάχα το πείσμα σου, γιατί πολλές φορές γίνεται η αιτία να πληγώνεις τους ανθρώπους γύρω σου και μετά να το μετανιώνεις.
Ελεονώρα
Σημαίνει στα λατινικά «μαλακώνω, ηρεμώ». Ρομαντική, είναι συχνά θρήσκα ή οπαδός κάποιας ανατολικής φιλοσοφίας. Έχει πρωτότυπες ιδέες και καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Είναι αρκετά προσκολλημένη στις αναμνήσεις και σε ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν. Της αρέσουν οι συλλογές.
Ελευθέριος, Ελευθερία
Από το ομώνυμο αρχαίο επίθετο που σημαίνει «ελευθερωτής». Ο Άγιος Ελευθέριος θεωρείται προστάτης των εγκύων γυναικών. Ζωντανός και ανεξάρτητος χαρακτήρας, διαπρέπει στα ελεύθερα επαγγέλματα. Του αρέσει η φύση, ο αθλητισμός και η ομαδική ζωή. Η Ελευθερία είναι ευγενική και ντροπαλή. Κερδίζει εύκολα φίλους και θαυμαστές. Ελεύθερη, έλλειψη περιορισμών.
Ελευθερία
Ελευθερία, το όνομα σου βγαίνει από το αρχαίο επίθετο ελευθερωτής, είναι βέβαιο λοιπόν ότι είσαι μία γυναίκα ανεξάρτητη που δεν αντέχει την καταπίεση και τον περιορισμό! Σύμφωνα με την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Ελευθέριο που ήταν ο προστάτης των εγκύων! Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 5, είσαι λοιπόν μία γυναίκα που λατρεύεις την ανεξαρτησία και απεχθάνεσαι τον περιορισμό! Σου αρέσει να ζεις έντονα να υπάρχει η περιπέτεια στη ζωή σου και είσαι άτομο μοντέρνο με ιδέες αρκετά προχωρημένες και προοδευτικές. Μπορείς να κάνεις παρέα με όλες τις ηλικίες από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο γιατί προσαρμόζεσαι γρήγορα και χωρίς κόπο. Όποια δυσκολία και να σου τύχει δεν το βάζεις κάτω ούτε και χάνεις το κέφι σου. Ένα από τα ελαττώματα σου είναι πως δεν είσαι σταθερή στις απόψεις σου με αποτέλεσμα να αφήνεις κάτι που έχεις ξεκινήσει για κάτι άλλο που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Ελευθέριος / Λευτέρης
Λευτέρη, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «ελευθερωτής», είσαι λοιπόν ένας άνδρας που δεν μπαίνει σε καλούπια, θέλεις να είσαι ελεύθερος, ανεξάρτητος, χωρίς δεσμεύσεις και πιέσεις. Στην Ορθόδοξη Εκκκλησία, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Ελευθέριο που είναι ο προστάτης των εγκύων! Είσαι ένας άνδρας που λατρεύει τις γυναίκες, θέλεις να υπάρχει διαρκώς δίπλα σου ένα γνήσιο θηλυκό και έχεις πολύ εκλεπτυσμένο γούστο! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάρθμο το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας χαρούμενος και αγαπητός άνδρας με κέφι και αισιοδοξία! Με το χαμόγελο και την θετική σου σκέψη, δίνεις κουράγιο στους γύρω σου .Σου αρέσει να διαβάζεις και να αποκτάς γνώσεις ενώ δεν αποκλείεται να έχεις και καλλιτεχνικές τάσεις. Σου αρέσει η διασκέδαση και φροντίζεις πολύ την εξωτερική σου εμφάνιση. Είσαι πολύ επικοινωνιακός έχεις μεγάλο κοινωνικό κύκλο μιας και δεν σου αρέσει να μένεις μόνος. Ασχολείσαι με πολλές δραστηριότητες, έχεις όμως την τάση να αφήνεις στη μέση ότι ξεκινάς!
Ελεονώρα
Ελεονώρα, το όνομά σου στα λατινικά σημαίνει μαλακώνω, ηρεμώ, είσαι λοιπόν μία γυναίκα που ξέρεις καλά τον τρόπο να εξισορροπείς καταστάσεις και να δημιουργείς ένα χαλαρό και ευχάριστο κλίμα γύρω σου. Δεν έχεις στενόμυαλες ιδέες για τη ζωή, πριν σχηματίσεις οποιαδήποτε άποψη, έχεις φροντίσει πρώτα να κάνεις την έρευνά σου, να αποκτήσεις τις γνώσεις σου και στην συνέχεια να υιοθετήσεις έναν δικό σου τρόπο σκέψης και άποψης. Επηρεάζεσαι από ξένες κουλτούρες και πολιτισμούς και σου αρέσει να συναναστρέφεσαι με άτομα από το εξωτερικό . Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 7, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και δίψα για μάθηση και εμπειρία. Το διάβασμα, ο αποκρυφισμός και ο εσωτερισμός είναι μερικοί τομείς που σου εξιτάρουν το ενδιαφέρον. Η διαίσθησή σου ποτέ δεν σε ξεγελά, είναι η καλύτερή σου φίλη, αφού σε κατευθύνει πάντα με τον σωστό τρόπο! Στις ερωτικές σου σχέσεις, θέλεις να διατηρείς κάποιες αποστάσεις, γιατί δεν είσαι υπέρ των καταπιεστικών σχέσεων, που σου στερούν όλες τις υπόλοιπες χαρές της ζωής. Αρκετές φορές προτιμάς τη μοναχική ζωή!
Ελισάβετ
Αγαπητή μας φίλη Ελισάβετ, εκτός από εσένα, υπάρχουν και αρκετές βασίλισσες στον κόσμο που μοιράζονται μαζί σου το ίδιο όνομα! Έχεις ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Αγγλία, την Αυστραλία και την Ουαλία! Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμος σου είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα που θέλεις πάντα να υπάρχει μία σχέση στη ζωή σου .Είσαι ήσυχη, γαλήνια και δεν αντέχεις τις εντάσεις και τους καβγάδες για αυτό και προσπαθείς με την διπλωματία σου να αποφεύγεις τις κακοτοπιές! Χρειάζεσαι χρόνο για να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο και γίνεσαι λίγο καχύποπτη και επιφυλακτική! Είσαι τρυφερή, πιστή και πολύ δοτική στις φιλικές αλλά και στις ερωτικές σου σχέσεις. Η ζεστή συμπεριφορά σου σε κάνει να γίνεσαι αγαπητή όπου και αν βρίσκεσαι. Είσαι αναποφάσιστη και θέλεις πάντα κάποιον δίπλα σου για να σε παροτρύνει. Προσπαθείς πάντα να κρατάς τις ισορροπίες όμως συχνά γίνεσαι το θύμα στις σχέσεις σου γιατί δυσκολεύεσαι να λες όχι. Δίνεις στους άλλους πολλά περισσότερα από αυτά που παίρνεις. Το καλό με σένα όμως είναι πως προσφέρεις στους γύρω σου χωρίς να περιμένεις αντίκρισμα, έτσι δεν πληγώνεσαι.
Ελισάβετ
Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Περήφανη, κατορθώνει να ελέγχει τέλεια τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο της. Το πρόσωπό της αποκτάει γρήγορα μια έκφραση ωριμότητας. Είναι κάπως αυταρχική με το σύντροφό της. Δεν κατορθώνει εύκολα να αποδεσμευτεί από το παρελθόν της.
Έλλη
Εγγονή του Αιόλου. Υπερδραστήρια, έχει πάντα πολλές ασχολίες. Κοινωνική, καλή οικοδέσποινα, έχει μεγάλη επαφή με τα παιδιά. Πολλά πνευματικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα.
Έλλη
Έλλη, το όνομά σου προέρχεται από την Ελληνική μυθολογία. Η Έλλη ήταν η εγγονή του Αίολου θεού των ανέμων. Στην αριθμολογία, ο λεξαριθμος σου είναι το 1.Εισαι άτομο αποφασιστικό ,επίμονο και δεν εγκαταλείπεις ποτέ την προσπάθεια προκειμένου να επιτύχεις αυτά που βάζεις στο μυαλό σου! Λειτουργείς καλύτερα μόνη σου σπάνια ζητάς βοήθεια από άλλους και θέλεις να έχεις πάντα τον πρώτο λόγο. Βαριέσαι εύκολα γι αυτό και πάντα θα βρίσκεις τρόπους για να μην πέφτεις στη ρουτίνα. Η μεγάλη ενεργητικότητα που έχεις σε κάνει να θέλεις να είσαι διαρκώς σε κίνηση. Ο αυθορμητισμός σου σε κάνει αγαπητή στις παρέες σου ,φρόντισε όμως να περιορίσεις τον μεγάλο εγωισμό που έχεις και την απότομη συμπεριφορά σου γιατί έτσι στεναχωρείς και ανθρώπους που σε αγαπούν.
Ελπίδα
Φίλη μας Ελπίδα, το όνομά σου σε οπλίζει με αισιοδοξία και χαρούμενη διάθεση! Είσαι μία γυναίκα που δεν το βάζει κάτω, πάντα προσμένεις κάτι καλύτερο και δεν καταθέτεις εύκολα τα όπλα! Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και πράγματι έχεις ένα όνομα που δεν σε αφήνει ούτε στιγμή να θλίβεσαι και να χάνεις το κουράγιο σου! Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματος σου είναι το 4.Εισαι άτομο σοβαρό λειτουργείς πειθαρχημένα και πάντα οργανώνεις από πριν ότι έχεις να κάνεις. Δεν σου αρέσει η ακαταστασία γι’ αυτό και στο σπίτι σου όλα τα έχεις τακτοποιημένα στην εντέλεια. Σκέπτεσαι λογικά και σπάνια αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει. Ότι αναλαμβάνεις να κάνεις προσπαθείς να το κάνεις τέλεια και αν υποσχεθείς κάτι σε κάποιον δεν θα αθετήσεις ποτέ την υπόσχεση σου. Αγαπάς τα παιδιά και το όνειρο σου είναι να αποκτήσεις μια όμορφη οικογένεια. Σου αρέσει να έχεις σταθερές και μακρόχρονες σχέσεις και φιλίες δένεσαι με τους ανθρώπους και δεν μπορείς να τους βγάλεις εύκολα από τη ζωή σου έστω και αν πρέπει. Επειδή αντιμετωπίζεις τα πάντα με σοβαρότητα χάνεις πολλά πράγματα από τη ζωή γι αυτό προσπάθησε να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις περισσότερο γιατί όλοι δεν μπορούν να ακολουθούν το δικό σου ρυθμό.
Ελπινίκη
Κόρη του Μιλτιάδη. Γλυκιά και υποταγμένη, αν δεν φύγει νωρίς απ' το οικογενειακό της περιβάλλον κινδυνεύει να μείνει πολύ εξαρτημένη απ' αυτό.
Ελπίς, Ελπίδα
Φωτεινή παρουσία, δίνει πραγματικά κουράγιο κι αισιοδοξία στο περιβάλλον της. Δεν καταπιέζεται εύκολα και με το χαμόγελο στα χείλη, ξέρει να επιβάλλει τη θέλησή της.
Εμμανουήλ, Εμμανουέλα
Εβραϊκό όνομα που σημαίνει «μαζί μας ο Θεός» και δόθηκε στον Χριστό όπως είχαν προβλέψει οι προφήτες. Ονειροπόλοι, είναι συχνά κυκλοθυμικοί. Όταν συμπαθούν κάποιον γίνονται ζεστοί, ομιλητικοί και αξιαγάπητοι. Αγαπούν την πολυτέλεια και δε θυσιάζουν εύκολα τον τρόπο ζωής τους. Οι γυναίκες είναι αρκετά ιδιόρρυθμες και δύσκολες στη συμβίωση.
Εμμανουήλ / Μανώλης / Μάνος
Μανώλη, το όνομά σου σημαίνει «ο Θεός είναι μαζί μας» και αναφέρθηκες δύο φορές από τον Προφήτη Ησαϊα όταν προανήγγειλε την γέννηση του Ιησού Χριστού. Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 4, που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη ανάγκη σου στην ζωή , είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια. Είσαι ένας οργανωτικός άνθρωπος, που σου αρέσει να επικρατεί στη ζωή σου η τάξη και η ηθική. Λατρεύεις την οικογένειά σου και αφιερώνεσαι στη δουλειά προκειμένου να προσφέρεις στα άτομα που αγαπάς μία καλύτερη ζωή! Αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις είναι η σοβαρότητά σου αλλά και ο υπεύθυνος τρόπος που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις. Περιόρισε το πείσμα σου, που κάποιες στιγμές σου δημιουργεί μπελάδες.
Εμμανουέλα
Εμμανουέλα, το όνομά σου σημαίνει «ο Θεός είναι μαζί μας» και αναφέρθηκες δύο φορές από τον Προφήτη Ησαϊα όταν προανήγγειλε την γέννηση του Ιησού Χριστού. Είσαι μία γυναίκα με μεγάλη πίστη, έχεις αφοσίωση στους στόχους σου και μεγάλες ψυχικές αντοχές. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι πολύ τρυφερή, στοργική αλλά και πονόψυχη με τους ανθρώπους που αγαπάς και όχι μόνο! Επιζητάς διαρκώς την παρέα, την συντροφικότητα και η μοναξιά σε τρομάζει! Η πίεση και οι καβγάδες σου προκαλούν ένταση και σε κάνουν να αισθάνεσαι δυστυχισμένη, για αυτό και προσπαθείς να αποφεύγεις τις διενέξεις. Είσαι αρκετά υποχωρητική, συμβιβάζεσαι και συγχωρείς πολύ εύκολα! Μήπως όμως μερικές φορές θα έπρεπε να δηλώνεις ευθέως αυτά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι, χωρίς να έχεις το φόβο της απόρριψης;
Εμπεδοκλής
Φιλόσοφος και ερευνητής της φύσης, απ' τη Σικελία. Ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της προσωκρατικής φιλοσοφίας. Αυτό το όνομα δίνει δυο διαφορετικούς τύπους ανθρώπου. Ο ένας, πιο εσωστρεφής, ασχολείται πολύ με τη μελέτη, ενώ ο άλλος εξωστρεφής έχει έφεση στον αθλητισμό και στα πρακτικά πράγματα.
Επαμεινώνδας
(επί + άμεινον), ο προοδευτικός. Θηβαίος στρατιωτικός και πολιτικός του 4ου αιώνα π.Χ. Ενθουσιώδης, είναι έτοιμος για δράση και συγχωρεί εύκολα. Του αρέσει η καλή ζωή κι ο αθλητισμός. Είναι αρκετά σπάταλος.
Επαμεινώνδας/ Νόντας
Ο Επαμεινώνδας ήταν στρατηγός της Θήβας και νίκησε τους Σπαρτιάτες στη μάχη των Λεύκτρων απελευθερώνοντας τους Μεσσήνιους οπλίτες που ήταν υποταγμένοι επί 230 στη Σπάρτη. Είσαι λοιπόν ένας μάχιμος άνδρας, που δεν καταθέτεις εύκολα τα όπλα και δεν φοβάσαι τίποτα και κανέναν! Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμός σου είναι το 3 για αυτό είσαι ένα άτομο χαρούμενο ,αυθόρμητο και πολύ επικοινωνιακό. Με τον τρόπο που μιλάς πείθεις τους ανθρώπους γύρω σου και αποδέχονται τις απόψεις σου και σου δείχνουν εμπιστοσύνη. Σου αρέσει να μελετάς και να αποκτάς γνώσεις. Έχεις πολλές παρέες κάνεις εύκολα γνωριμίες και με την συμπεριφορά σου κερδίζεις συμπάθειες. Έχεις φαντασία και δεν αποκλείεται να έχεις κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο. Ασχολείσαι με πολλές δραστηριότητες, ενθουσιάζεσαι εύκολα, όμως γρήγορα χάνεις το ενδιαφέρον σου!
Ερασμία
Το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «έραμαι» που σημαίνει αγαπώ! Είσαι μία θελκτική και αξιαγάπητη γυναίκα, αυτό άλλωστε φανερώνει και το όνομά σου! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 4 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία υπεύθυνη, οργανωτική αλλά και συντηρητική γυναίκα. Είσαι λάτρης της παράδοσης, έχεις ηθικές αξίες και τηρείς πάντα στη ζωή σου τα πρέπει και τους κανόνες, θέτοντας όρια και μην αφήνοντας τον εαυτό σου ελεύθερο στο συναίσθημα. Η οικογένεια είναι η προτεραιότητα της ζωής σου και την βάζεις πάνω από όλους και από όλα!
Ερασμία
Ευχάριστη, αξιαγάπητη.
Ερατώ
(ερώ: αγαπώ), η αξιολάτρευτη. Μια από τις Εννέα Μούσες, κόρη του Δία και της Τιτανίδος. Προστάτης του γάμου και του έρωτα, είχε για σύμβολό της τη λύρα και την κιθάρα. Γλυκιά, γεμάτη κατανόηση, εκνευρίζεται σπάνια. Τα παιδιά της κι οι φίλοι της τη λατρεύουν. Κινδυνεύει να γίνει θύμα των άλλων.
Εριφύλη
(έρι:πολύ + φύλον), η έξοχη των γυναικών. Κλειστή κι αγέρωχη, δεν την πλησιάζεις εύκολα. Όταν ερωτεύεται, ξεχνάει τις επιφυλάξεις της, δίνεται απόλυτα και μένει πιστή.
Εριφύλη
Το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό τον λέξεων έρι + φύλον που σημαίνει η έξοχη των γυναικών! Πράγματι, είσαι μία γυναίκα που ξεχωρίζεις και όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε πλήθος έχεις τον τρόπο να εντυπωσιάζεις και να στρέφεις τα βλέμματα πάνω σου! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι αρκετά εξωστρεφής, κοινωνική, ευχάριστη και πολύ δοτική στις σχέσεις σου! Θέλεις να διατηρείς τις ισορροπίες σε όλους τους τομείς της ζωής σου και δεν σου αρέσουν οι εντάσεις και τα προβλήματα. Η μοναξιά σε τρομάζει για αυτό και προτιμάς να κάνεις συμβιβασμούς, παρά να οδηγείς στα άκρα κάποιες σχέσεις σου. Είσαι τόσο υποχωρητική, που οι άνθρωποι που σε περιβάλλον εκμεταλλεύονται την καλή σου την διάθεση και άθελά σου γίνεσαι το θύμα.
Ερμιόνη
Η μοναχοκόρη του Μενελάου και της Ελένης. Έξυπνη, έχει έφεση τις θετικές επιστήμες. Δεν πιστεύει σε απόλυτες αξίες. Ισορροπημένη, είναι ευτυχισμένη μόνο όταν βρίσκεται σε πολιτισμένο περιβάλλον.
Ερνέστος
Είναι ανεξάρτητος, τολμηρός και ικανός ν' αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες.
Ερριέττα
Ανεξάρτητη και αρκετά εγωκεντρική, χωρίς πολλές ευαισθησίες. Όταν της κάνουν κακό, εκδικείται έστω και μετά από χρόνια. Καλαίσθητη και κομψή.
Ερρίκος, Έρρικα
Σκανδιναβικής προέλευσης όνομα που σημαίνει «αρχηγός», «δυνατός άντρας». Το όνομα αυτό δίνει στον άντρα έναν ανοιχτό και κεφάτο χαρακτήρα. Η γυναίκα είναι πιο συνεσταλμένη και πολύ φιλάρεσκη. Κι οι δυο έχουν κοινωνικές φιλοδοξίες και δεν λείπουν απ' τις συγκεντρώσεις.
Έρση
Συμβολίζει την πρωινή δροσιά. Την ερωτεύτηκε ο Ερμής. Όμορφο παράστημα και καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Ακόμα κι αν δεν γίνει καλλιτέχνης η ίδια, θα εμπνεύσει κάποιον άλλον στον έργο του. Ιδιόρρυθμη και συμπαθής προσωπικότητα.
Εσθήρ
Σύζυγος του βασιλιά Ξέρξη Α´. Ονειροπόλα και μυστηριώδης, της αρέσει να δοκιμάζει διάφορες εμπειρίες. Δεν διστάζει να πάρει ρίσκα.
Εσθήρ
Το όνομά σου έχει μεγάλη ιστορία! Εσθήρ είναι ένα από τα βιβλία του κανόνα της Παλαιάς Διαθήκης. Εσθήρ είναι και ένας μεγάλος αστεροειδής της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και σύμφωνα με τις αρχές του Πυθαγόρα, είναι φανερό ότι είσαι μία προοδευτική και φιλελεύθερη γυναίκα, με πρωτότυπο μυαλό και καινοτόμες ιδέες! Είσαι κοινωνική, εξωστρεφής και αρκετά δημιουργική! Έχεις κλίση προς τις τέχνες και εκφράζεις δίχως όρια και φραγμούς τα συναισθήματά σου και τις ιδέες σου! Ο τρόπος που αντιδράς είναι παρορμητικός και λειτουργείς με γνώμονα τα συναισθήματά σου και όχι τη λογική σου!
Ετεοκλής
(ετεός:αληθής + κλέος), ο έχων αληθινή δόξα.
Εύα
Ο πρώτος πειρασμός! Ανεξάρτητη και απαιτητική, έχει την τάση να τα θέλει όλα δικά της. Αρκετά κυκλοθυμικός χαρακτήρας, δυσκολεύεται να διατηρήσει μια σχέση. Το χειρότερο είναι ότι δεν αντέχει τη μοναξιά.
Ευάγγελος, Ευαγγελία
Ήρεμοι και αισθησιακοί, είναι πολύ ευτυχισμένοι όταν βρουν το ταίρι που τους ταιριάζει. Δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και συχνά προτιμούν τη ρουτίνα από την αβεβαιότητα. Τους αρέσει η οικογενειακή ζωή κι η παρέα με τους φίλους. Ο φορέας καλών ειδήσεων.
Ευαγγελία / Εύα / Εύη / Λίτσα / Λία
Ευ + αγγελία (δηλαδή είδηση), είσαι η γυναίκα που δίνει πάντα ευχάριστα μηνύματα, είσαι με τον καλό λόγο στα χείλη και δεν σου αρέσει ποτέ να κακοκαρδίζεις κανέναν. Σου αρέσει να επικοινωνείς και να κάνεις τους γύρω σου να απολαμβάνουν την παρέα σου, χαρίζοντάς τους γέλιο, αισιοδοξία και δημιουργώντας ένα ζεστό κλίμα στις σχέσεις σου. Στην αριθμολογία ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 7. Είσαι αρκετά εσωστρεφής αλλά σοφή γυναίκα, έχεις άποψη για τα πάντα και ξεχωρίζεις με την εξυπνάδα αλλά και ωριμότητα σου. Θέλεις ν αναπτύσσεις τις γνώσεις σου, μελετάς, εξελίσσεσαι και έχεις ισχυρή διαίσθηση. Όλοι τρέχουν κοντά σου όταν θέλουν να ακούσουν μία συμβουλή ή έχουν ανάγκη από καθοδήγηση. Διατηρείς σταθερές σχέσεις και τα συναισθήματά σου είναι βαθιά και ουσιαστικά. Δεν ανοίγεσαι εύκολα σε νέες γνωριμίες, όμως όταν ένας άνθρωπος κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη σου, τότε είσαι πάντα στο πλάι του και τον βοηθάς με κάθε τρόπο! Δεν θέλεις ούτε να καταπιέζεις αλλά ούτε και να καταπιέζεσαι, προτιμάς να διατηρείς σχέσεις που βασίζονται στην ανεξαρτησία και την αυτοκέφραση.
Ευάγγελος / Βαγγέλης
Ευάγγελε, το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Ευ + αγγελία , δηλαδή είσαι αυτός που του αρέσει να μεταφέρει καλές ειδήσεις! Είσαι πράγματι ένας άνδρας που δίνει πάντα ευχάριστα μηνύματα, είσαι με τον καλό λόγο στα χείλη και δεν σου αρέσει ποτέ να κακοκαρδίζεις κανέναν. Σου αρέσει να επικοινωνείς και να κάνεις τους γύρω σου να απολαμβάνουν την παρέα σου, χαρίζοντάς τους γέλιο, αισιοδοξία και δημιουργώντας ένα ζεστό κλίμα στις σχέσεις σου. Στην αριθμολογία ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 4 που σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο σοβαρό, υπεύθυνο, λογικό που βάζεις στη ζωή σου πάνω από όλα το καθήκον. Αγαπάς την οικογένειά σου και θέλεις να εξασφαλίζεις σταθερότητα στη ζωή σου δημιουργώντας από νωρίς το δικό σου σπιτικό ! Διακρίνεσαι για την συνέπεια και τελειομανία σου!
Ευαγόρας
(ευ + αγορεύω), ο καλός ομιλητής.
Ευανθία
Κοινωνική και περίεργη, δεν χάνει ευκαιρία για κουτσομπολιό. Αποφεύγει την κούραση κα την ταλαιπωρία.
Ευανθία / Ανθή / Ανθούλα
Ευανθία, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη ευανθής, δηλαδή εύ+άνθος, είσαι λοιπόν μία γυναίκα ευωδιαστή, μυρωδάτη,λουλουδιαστή με έναν αέρα δροσιάς και ομορφιάς! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 7, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και δίψα για μάθηση και εμπειρία. Το διάβασμα, ο αποκρυφισμός και ο εσωτερισμός είναι μερικοί τομείς που σου εξιτάρουν το ενδιαφέρον. Η διαίσθησή σου ποτέ δεν σε ξεγελά, είναι η καλύτερή σου φίλη, αφού σε κατευθύνει πάντα με τον σωστό τρόπο! Στις ερωτικές σου σχέσεις, θέλεις να διατηρείς κάποιες αποστάσεις, γιατί δεν είσαι υπέρ των καταπιεστικών σχέσεων, που σου στερούν όλες τις υπόλοιπες χαρές της ζωής. Αρκετές φορές προτιμάς τη μοναχική ζωή!
Ευγενία
Ευγενία, το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων ευ+γένος, δηλαδή είσαι μία γυναίκα που προέρχεται από καλό γένος, έχεις καλή καταγωγή, με λίγα λόγια είσαι από τζάκι! Παράλληλα το όνομά σου φανερώνει ότι είσαι ένα ευγενικό θηλυκό, γλυκομίλητη και με καλούς τρόπους! Στην αριθμολογία, ο προσωπικός αριθμός του ονόματός σου είναι το 5. Λατρεύεις την ελευθερία δεν αντέχεις την κάθε μορφή καταπίεσης και θέλεις στη ζωή σου να γεύεσαι νέες εμπειρίες, που θα σε βγάζουν από την πλήξη και τη μονοτονία της καθημερινότητας. Έχεις μεγάλο πείσμα και νευριάζεις εύκολα όταν δεν γίνονται όλα όπως τα θέλεις. Είσαι αρκετά γοητευτική σου αρέσει να φλερτάρεις και θέλεις να κεντρίζεις την προσοχή των γύρω σου και να στρέφεις το ενδιαφέρον πάνω σου! Αποφεύγεις όμως τη δέσμευση γιατί δεν σου αρέσει να σε βάζουν σε καλούπια. Η επιθυμία σου είναι να βρίσκεσαι διαρκώς σε κίνηση, σου αρέσουν τα ταξίδια να βλέπεις και να μαθαίνεις νέα πράγματα και να αποκτάς εμπειρίες. Προσαρμόζεσαι γρήγορα όπου και αν βρεθείς ,κάνεις εύκολα γνωριμίες και είσαι αγαπητή στο περιβάλλον σου. Το μειονέκτημα που έχεις είναι πως αλλάζεις εύκολα γνώμη και δεν επιμένεις στους στόχους σου. Όταν βρίσκεις εμπόδια, προτιμάς να προχωράς παρακάτω.
Ευγένιος
Ευγένιε, το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων ευ+γένος, δηλαδή είσαι ένας άνδρας που προέρχεται από καλό γένος, έχεις καλή καταγωγή, με λίγα λόγια είσαι από τζάκι! Παράλληλα το όνομά σου φανερώνει ότι διαθέτεις ευγένεια και καλούς τρόπους. Από την «σκοπιά» της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει τον λεξάριθμο 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας επικοινωνιακός, εξωστρεφής και αρκετά δραστήριος και αισιόδοξος! Έχεις την ικανότητα να μεταδίδεις τις σκέψεις και τις απόψεις σου και τα πας άριστα με τις δημόσιες σχέσεις. Έχεις καλλιτεχνικά ταλέντα, σου αρέσει η μουσική και μπορούμε να πούμε ότι είσαι και γλεντζές! Σου αρέσει να μοιράζεσαι τα πάντα και ευχαριστιέσαι όταν δίνεις χαρά στα άτομα που αγαπάς, με μικρά δωράκια. Το πάθος, ο ενθουσιασμός και οι νέες εμπειρίες, κάνουν την ερωτική σου ζωή αρκετά πικάντικη.
Ευγένιος, Ευγενία
Σημαίνει από «καλή γενιά». Συντηρητικός και μετρημένος ο Ευγένιος είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του, ευσυνείδητος και λάτρης της παράδοσης. Του αρέσουν οι κοσμικότητες. Πιο ανήσυχη ψυχή, η Ευγενία είναι κι αυτή συμβατική στις φιλοδοξίες της.
Ευδοκία
Ωριμάζει γρήγορα κι έρχεται συχνά σε αντίθεση με την οικογένειά της. Έχει όμορφα, κάπως μελαγχολικά μάτια. Περνάει αρκετές δυσκολίες μέχρι να φτιάξει τη ζωή της.
Ευδοκία
Φίλη μας Ευδοκία, το όνομά σου προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Ευ+δοκώ, δηλαδή σημαίνει πως είσαι μία γυναίκα με άποψη, που δεν διστάζεις να την εκφέρεις και να την υπερασπίσεις με κάθε τρόπο! Οι σκέψεις σου είναι αρκετά ώριμες, πάντα ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις και πώς πρέπει να ενεργήσεις για να γίνουν κάποια όνειρά σου πραγματικότητα. Στην αριθμολογία ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα με φιλελεύθερες και καινοτόμες ιδέες! Είσαι σύγχρονη, ακολουθείς έναν γρήγορο τρόπο ζωής και προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε περίσταση! Σου αρέσουνη οι προκλήσεις, γιατί μέσα από αυτές γεύεσαι νέες εμπειρίες και δοκιμάζεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου! Η σεξουαλική σου ζωή είναι αρκετά έντονη και έχεις τον τρόπο να μένεις αξέχαστη στους άνδρες. Η δημιουργικότητά σου, η φαντασία σου αλλά και οι πρωτότυπες ιδέες σου θα σε βοηθήσουν στην επαγγελματική σου καταξίωση.
Ευδοξία
Ευδοξία το όνομά σου προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων Εύ+ Δόξα και φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που λατρεύει τη δόξα και στη ζωή σου θα καταφέρεις να κερδίσεις φήμη και διάκριση, ακριβώς όπως επιθυμείς. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ευαίσθητη, συναισθηματική αλλά και αρκετά ονειροπόλα! Θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου, να βοηθήσεις για ένα καλύτερο αύριο και να απαλύνεις τον πόνο τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα και έχουν την ανάγκη σου! Σου ταιριάζουν επαγγέλματα που σχετίζονται με την κοινωνική προσφορά!
Ευδοξία
(ευ + δόξα), η έχουσα καλή φήμη.
Ευθαλία
Μάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σοβαρή, έξυπνη, μελετηρή, διακρίνεται για τις επιδόσεις της στα γράμματα. Παντρεύεται πολύ νέα, επιβάλλεται στον άντρα της και στα παιδιά της. Νοσταλγεί την ανεξαρτησία της.
Ευθαλία / Θάλεια
Θάλεια, το όνομά σου σημαίνει ότι είσαι γυναίκα πλούσια – και αν όχι ακόμα στα υλικά αγαθά, σίγουρα είσαι στα αισθήματα-! Κατά κοινή ομολογία, άτομα που έχουν το ίδιο όνομα με σένα, έχουν κάνει οικογένεια από πολύ νωρίς, όμως στερήθηκαν στη ζωή τους την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία επιβλητική γυναίκα, με μεγάλο δυναμισμό αλλά και διάθεση να έχεις πάντα την πρωτιά σε όλα! Σου αρέσει να δίνεις τις κατευθύνσεις σου, να επιβάλεις τους όρους και τους κανόνες σου και θέλεις πάντα να γίνεται το δικό σου! Δύσκολα μπορεί κάποιος να σου αρνηθεί αυτό που θα του ζητήσεις, αφού έχεις τον τρόπο να παίρνεις αυτό που θέλεις και δεν δέχεσαι ποτέ την άρνηση! Ο εγωισμός είναι ένα από τα μελανά σημεία της προσωπικότητάς σου.
Ευθύμης / Θύμιος
Θύμιε, είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος ευθυμία, χαίρεσαι, γελάς, απολαμβάνεις και ζεις στο έπακρο κάθε στιγμή. Ωστόσο έχεις αρκετά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και εκεί που όλα μπορεί να πηγαίνουν καλά, ξαφνικά να σε πιάνουν κάτι μεταπτώσεις και να αλλάζει η συμπεριφορά σου! Αριθμολογικά το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά γοητευτικός , έχεις μαγνητισμό και μπορείς με τα λόγια σου όχι μόνο να πείθεις αλλά να προκαλείς και πολύ όμορφα συναισθήματα στους γύρω σου! Αρκετές στιγμές χάνεσαι στις σκέψεις σου και φαίνεσαι αμελής. Στην πραγματικότητα όμως διαθέτεις μεγάλη παρατηρητικότητα και δεν σου ξεφεύγει απολύτως τίποτα! Η αποτυχία σε τρομάζει, η απόρριψη σε πεισμώνει και όταν υπάρχουν προβλήματα στη ζωή σου, επιμένεις πολύ για να αλλάξεις την κατάσταση! Στην ερωτική σου ζωή, θέλεις να γεύεσαι πολλές και νέες εμπειρίες, δεν αντέχεις την ζήλια και την κτητικότητα, προτιμάς να έχεις μία σχέση απλά για να περνάς καλά και να ανανεώνεσαι! Στην καριέρα σου είσαι αρκετά αγχώδης και νευρικός, βιάζεσαι πάση θυσία να πετύχεις και να ανέβεις ψηλά!
Ευθυμία
Ευθυμία, είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος ευθυμία, χαίρεσαι, γελάς, απολαμβάνεις και ζεις στο έπακρο κάθε στιγμή. Ωστόσο έχεις αρκετά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και εκεί που όλα μπορεί να πηγαίνουν καλά, ξαφνικά να σε πιάνουν κάτι μεταπτώσεις και να αλλάζει η συμπεριφορά σου! Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα που θέλεις όλα γύρω σου να είναι στην εντέλεια! Θέλεις να προοδεύεις, να αναπτύσσεσαι, και να αποκτάς δύναμη μέσα από την γνώση αλλά και την καριέρα σου! Απεχθάνεσαι τη ρουτίνα και οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην αυτοέκφρασή σου! Μπορεί να μην είσαι το σύμβολο του σεξ, όμως έχεις τόσο μαγνητική αύρα αλλά εκπέμπεις και τόσο ερωτισμό, που δύσκολα κάποιος μπορεί να σου αντισταθεί! Στην καριέρα σου, θέλεις να πρωτοστατείς και να κατέχεις μία πολύ καλή θέση, γιατί η προτεραιότητα της ζωής σου είναι η αυτοδυναμία και η αυτοκυριαρχία! Με την εργατικότητα αλλά και την επιμονή σου θα καταφέρεις να κάνεις ακόμα και τα πιο τρελά σου όνειρα πραγματικότητα! Ο ερωτικός σου τομέας στιγματίζεται από ισχυρούς , παθιασμένους, φλογερούς και αξέχαστους αισθηματικούς δεσμούς!
Ευθύμιος, Ευθυμία
Όνομα επτά αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Χαρακτήρας με μεταπτώσεις, ο Ευθύμιος είναι επαναστάτης στα νιάτα του και γίνεται πιο συμβατικός όσο μεγαλώνει. Δίνει μεγάλη σημασία στην οικονομική ασφάλεια και τις υλικές ανέσεις. Πιο ήρεμη, η Ευθυμία δίνει προτεραιότητα στον έρωτα και την οικογενειακή ζωή.
Ευλάμπιος, Ευλαμπία
Μάρτυρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σοβαροί και στοχαστικοί, με οξυμένη διαίσθηση κι ενδιαφέρον για την παραψυχολογία. Μονογαμικοί, δίνουν μεγάλη σημασία στην οικογένεια.
Ευλαμπία / Μπία
Γλυκιά Ευλαμπία, είσαι μία παιχνιδιάρα, ευχάριστη και απόλυτα πιστή γυναίκα γεμάτη κέφι και φαντασία! Διαθέτεις ισχυρή διαίσθηση και οι κουβέντες σου πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι είναι προφητικές! Στην αριθμολογία το όνομά σου βγάζει λεξάριθμο 8 που σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα καριερίστας! Η δουλειά σου είναι πολύ σημαντική για σένα, γιατί μέσα από αυτήν επιβεβαιώνεσαι, εξελίσσεσαι και νιώθεις πιο δυναμική και ανεξάρτητη. Για να πετύχεις τους στόχους σου, είσαι πρόθυμη να κάνεις θυσίες ! Είναι πολύ βασικό στη ζωή σου να διαθέτεις οικονομική ανεξαρτησία και να έχεις την άνεση να κάνεις αγορές, να απολαμβάνεις τη διασκέδαση και να στηρίζεσαι αποκλειστικά και μόνο στις δικές σου τις δυνάμεις. Τον έρωτα τον αντιμετωπίζεις με ανάλαφρο τρόπο, το σεξ είναι πολύ σημαντικό στη ζωή σου. Ερωτεύεσαι λίγες φορές, όμως τα συναισθήματα που ζεις είναι έντονα!
Ευμορφία/ Μορφούλα/ Μόρφω
Φίλη μας Ευμορφία, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη ομορφιά! Είσαι μία γυναίκα που σου αρέσει να περιποιείσαι τον εαυτό σου, φροντίζεις την εμφάνισή σου και είσαι λαμπερή και με ιδιαίτερο προσωπικό στυλ! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό υποδηλώνει ότι εκτός από την εξωτερική ομορφιά έχεις και πολύ πλούσια εσωτερικά χαρίσματα. Είσαι μία σοβαρή και συγκροτημένη γυναίκα, με ώριμη σκέψη και πολύ σωστές απόψεις για τη ζωή. Σου αρέσει το διάβασμα, η αναζήτηση, η έρευνα και η γνώση. Σου αρέσει να περνάς ώρες μοναξιάς και απομόνωσης που σε βοηθούν να ανασυγκροτείς τις δυνάμεις σου και να τα βρίσκεις με τον εαυτό σου. Οι γύρω σου έρχονται πρώτα σε σένα όταν έχουν προβλήματα και θέλουν βοήθεια και υποστήριξη.
Ευνομία
(ευ + νέμω:διανέμω), η δίκαιη χορηγός των αγαθών.
Ευσταθία / Στάθα / Σταθούλα
Ζωηρή και επίμονη Ευσταθία, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο προστάτη των κυνηγών. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι είσαι μία γυναίκα που δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη σου, επιμένεις, κυνηγάς και διεκδικείς αυτό που θέλεις με μεγάλο δυναμισμό! Είσαι της άποψης ότι κάθε επιθυμία μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να το θελήσουμε για αυτό και κοπιάζεις για να εκπληρώσεις τα όνειρά σου! Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 5, είσαι λοιπόν μία γυναίκα που λατρεύεις την ελευθερία και απεχθάνεσαι κάθε είδους περιορισμό! Ζεις σε ξέφρενους ρυθμούς, λατρεύεις την περιπέτεια και θέλεις να υιοθετείς έναν μοντέρνο τρόπο ζωής! Οι ιδέες σου είναι προοδευτικές και με την δημιουργικότητά σου αλλά και την φαντασία σου καταφέρνεις να βρίσκεσαι στο προσκήνιο! Ξέρεις πολύ καλά να γεφυρώνεις το χάσμα των γενεών, αφού τα πας καλά με όλες τις ηλικίες. Όσα χρόνια και να περάσουν εσύ θα καταφέρνεις να διατηρείς την νεότητα και το σφρίγος σου και να δείχνεις αρκετά νεότερη από την ηλικία σου! Ένα από τα ελαττώματα σου είναι πως δεν είσαι σταθερή στις απόψεις σου με αποτέλεσμα να αφήνεις κάτι που έχεις ξεκινήσει για κάτι άλλο που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Ευπραξία
Καλές πράξεις, καλοί τρόποι.
Ευρυβιάδης
(ευρύς + βία), ο πολύ αυταρχικός.
Ευρυδίκη
(ευρύς + δίκη), η πολύ δίκαιη. Μια απ' τις Δρυάδες νύμφες. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ήταν κόρη του Απόλλωνα και σύζυγος του Ορφέα. Ακτινοβόλα, ειλικρινής, απεχθάνεται την υποκρισία και την ψευτιά. Έχει λίγο βαριά φωνή κι επιβλητική εμφάνιση.
Ευρύκλεια: (ευρύς + κλέος), η πολυένδοξη.
Ευρυσθένης
(ευρύς + σθένος), ο καρτερικότατος.
Ευστάθιος
Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δυνατός και τρυφερός χαρακτήρας, έχει αδυναμία στις υλικές απολαύσεις. Με την εμψύχωση των φίλων του και της οικογένειάς του, που του είναι απαραίτητη, πετυχαίνει επαγγελματικά. Σταθερός, καλά θεμελιωμένος.
Ευστάθιος/Στάθης
Ερωτικέ και επίμονε Στάθη (ή Ευστάθιε), το όνομά σου προέρχεται από τον προστάτη των κυνηγών! Πράγματι είσαι ένας άνδρας κυνηγάς, τόσο στα ερωτικά σου όσο και στην καριέρα σου. Δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη του, φροντίζεις πάντα να διεκδικείς, να ζητάς, να επιδιώκεις και να κυνηγάς αυτό που θέλεις να κατακτήσεις, έστω και αν χρειάζεται από την πλευρά σου να κάνεις σκληρή προσπάθεια. Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμός σου είναι το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας που ξέρεις καλά να χειρίζεσαι τις καταστάσεις γύρω σου με απόλυτη επιτυχία και έχεις μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο! Με τον λόγο σου – τόσο τον προφορικό όσο και τον γραπτό- μπορείς να μεταδίδεις τις ιδέες σου και να πείθεις ακόμα και τον πιο δύσπιστο άνθρωπο! Σου αρέσει η πρόοδος και η ανάπτυξη και απεχθάνεσαι τη ρουτίνα και τη σταθερότητα. Είσαι αρκετά κοινωνικός, σου αρέσει να συμμετέχεις σε πολλές δραστηριότητες και γίνεσαι η ψυχή της παρέας, αφού πάντα καταφέρνεις με τον εξωστρεφή χαρακτήρα σου να γοητεύεις και να διασκεδάζεις τους πάντες. Αρκετές στιγμές όμως ξεπερνάς τα όρια, παρεκτρέπεσαι και χάνεις το δίκιο σου με την απότομη συμπεριφορά σου!
Ευστρατία
Φίλη μας το όνομά σου σημαίνει ότι είσαι οργανωτική, πρακτική και πειθαρχημένη. Επιβάλεις στη ζωή σου νόμους και κανόνες και είσαι σε όλα συνεπής και λογική. Σύμφωνα με τις αρχές της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα σοφή, σου αρέσει η πνευματική εξέλιξη και διαθέτεις σοβαρότητα. Αρκετές στιγμές γίνεσαι απόμακρη και θέλεις το χώρο και το χρόνο σου! Προτιμάς να έχεις λίγους και καλούς φίλους, παρά πληθώρα γνωριμιών. Όλοι τρέχουν κοντά σου όταν θέλουν να ακούσουν μία συμβουλή ή καθοδήγηση.
Ευστράτιος
Δύο άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κυκλοθυμικός, γίνεται εκρηκτικός όταν θυμώνει. Μοιάζει απόλυτος, αλλά ξέρει να ελίσσεται. Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση του και δεν αλλάζει εύκολα γνώμη.
Ευτέρπη
(ευ + τέρπω), η πολύ ευχάριστη. Μια από τις εννιά Μούσες. Έχει πολλές ικανότητες, αλλά συχνά η ανάγκη να δημιουργήσει μια οικογένεια, την κάνει να παραμερίζει τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες. Σε μεγαλύτερη ηλικία, αν δεν βρει μια απασχόληση, έχει την τάση να γίνεται νευρική.
Ευτύχιος, Ευτυχία
Καλή τύχη. Έχουν καλή καρδιά, όσο κι αν θέλουν να παριστάνουν τους σκληρούς. Δυστυχώς, όταν κάτι δεν πάει καλά έχουν την τάση να τιμωρούν τον εαυτό τους.
Ευτυχία
Ευτυχία, το όνομά σου σημαίνει ότι έχεις καλή τύχη, έστω και αν κάποιες στιγμές νομίζεις το αντίθετο! Μπορεί οι δυσκολίες να μην λείπουν από τη ζωή σου, ωστόσο είσαι από τις γυναίκες που μέσα από τις στάχτες σου ξαναγεννιέσαι και είναι σαν να βρίσκεται δίπλα σου μόνιμα ένας φύλακας άγγελος που σε βοηθά να ξεγλιστράς εύκολα και γρήγορα από τις κακοτοπιές. Χαρά, γέλιο και …ευτυχία, είναι το μενού της προσωπικότητάς σου και είσαι πράγματι μία γυναίκα που βλέπει τη ζωή από την φωτεινή της πλευρά. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο λεξάριθμος σου είναι το 3 και αυτό σε κάνει να είσαι επικοινωνιακή και χαρούμενη. Σου αρέσει να διαβάζεις και να αποκτάς νέες γνώσεις. Χωρίς μεγάλη προσπάθεια, κερδίζεις αμέσως τις συμπάθειες και όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για σένα! Έχεις έναν πολύ γλαφυρό τρόπο γραφής και επικοινωνίας, ξέρεις να χρησιμοποιείς κατάλληλα το λόγο και πείθεις και μεταδίδεις τις σκέψεις σου με ευκολία! Είσαι πονόψυχη και γενναιόδωρη, δίνεις απλόχερα τη βοήθεια σου όταν σου την ζητήσουν. Σου αρέσει να διασκεδάζεις και φροντίζεις την εξωτερική σου εμφάνιση αρκετά. Προσπάθησε να μειώσεις την αφηρημάδα και την αναβλητικότητα που έχεις που είναι και τα κύρια ελαττώματα σου.
Ευτέρπη
Ευτέρπη, το όνομά σου προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων Ευ + Τέρπω που σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα πολύ ευχάριστη! Γελαστή, κεφάτη με πολύ χιούμορ και μοναδικό επικοινωνιακό ταλέντο! Στην αριθμολογία το όνομά σου βγάζει λεξάριθμο 4. Είσαι μία σοβαρή και πειθαρχημένη γυναίκα, θέλεις να επικρατεί γύρω σου καλή οργάνωση και φροντίζεις το καλύτερο για αυτό! Σου αρέσει η τάξη και η επιμέλεια, γι’ αυτό και είσαι πολύ καλή νοικοκυρά! Διαθέτεις τετράγωνη λογική σκέψη και σπάνια αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει. Προσπαθείς να ολοκληρώνεις με επιτυχία ότι και αν υποσχεθείς κάτι σε κάποιον δεν θα αθετήσεις ποτέ την υπόσχεση σου. Αγαπάς τα παιδιά και το όνειρο σου είναι να αποκτήσεις μια όμορφη οικογένεια. Σου αρέσει να έχεις σταθερές και μακρόχρονες σχέσεις και φιλίες δένεσαι με τους ανθρώπους και δεν μπορείς να τους βγάλεις εύκολα από τη ζωή σου έστω και αν πρέπει. Επειδή αντιμετωπίζεις τα πάντα με σοβαρότητα χάνεις πολλά πράγματα από τη ζωή γι αυτό προσπάθησε να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις περισσότερο γιατί όλοι δεν μπορούν να ακολουθούν το δικό σου ρυθμό.
Ευφροσύνη
Μια από τις Τρεις Χάριτες. Αυτή που έχει κέφι, χαρά, η καλοδιάθετη. Λίγο επιπόλαιη, δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και παραβλέπει την ουσία. Της αρέσουν οι κοσμικότητες. Δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό της.
Ευφροσύνη/Έφη/ Φρόσω
Η Ευφροσύνη ήταν η πιο κεφάτη, χαρούμενη και ζωηρή από τις Τρεις Χάριτες, έτσι λοιπόν και δικαιολογείται η παιχνιδιάρικη διάθεσή σου αλλά και η χαρά που εκπέμπεις! Επιβάλεις στον εαυτό σου να είσαι πάντα γελαστή και καλοδιάθετη και δεν αφήνεις τις δυσκολίες της ζωής να επηρεάζουν την διάθεσή σου! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 9, αυτό σημαίνει ότι είσαι συναισθηματική και πολύ δεκτική σε όλους τους ανθρώπους. Σου αρέσει να δίνεις την βοήθειά σου, να στηρίζεις και να εξυπηρετείς τους πάντες και όλοι σου αναγνωρίζουν ότι είσαι πλάι τους όχι μόνο στα δύσκολα αλλά και στις χαρές! Η αδικία και το ψέμα σε πικραίνουν, για αυτό και προσπαθείς να συμπεριφέρεσαι με τιμιότητα στους πάντες. Βοηθάς τους αδύναμους γι’ αυτό και δραστηριοποιείσαι σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ενώ τα κοινωνικά θέματα δεν σε αφήνουν ασυγκίνητη. Έχεις μεγάλη φαντασία και πολλές φορές ονειροβατείς με αποτέλεσμα να έχεις δυσκολία στα πρακτικά θέματα. Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα κύρια ελαττώματα σου.
Ευρυδίκη
Ευρυδίκη, το όνομά σου προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων Ευρύς + Δίκη και αυτό σημαίνει πως είσαι μία δίκαιη γυναίκα, που προσπαθείς πάντα να κάνεις το σωστό για όλους! Διαθέτεις πολύ λογική σκέψη και είσαι αυστηρός κριτής! Στη μυθολογία το όνομά σου προέρχεται από την Νύμφη Ευρυδίκη που ήταν σύζυγος του Ορφέα. Στην αριθμολογία, έχεις λεξάριθμο ονόματος 8 και αυτό σημαίνει πως είσαι από τις γυναίκες που θέτεις ως προτεραιότητα της ζωής σου, την εξέλιξη και την πρόοδό σου! Είσαι γυναίκα καριέρας και θέλεις να είσαι ανεξάρτητη και αυτόνομη οικονομικά. Η καριέρα σου είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου και κάνεις μεγάλα όνειρα , τα οποία και αργά αλλά σταθερά θα κάνεις πραγματικότητα. Ο έρωτας είναι πηγή ενέργειας στη ζωή σου, όμως προσπαθείς να μην δένεσαι πολύ συναισθηματικά, γιατί δεν θέλεις τίποτα να σταθεί εμπόδιο στις προσωπικές σου επιδιώξεις. Φροντίζεις πρώτα να επιτύχεις κάποιους προσωπικούς στόχους που αφορούν την επαγγελματική και οικονομική σου αποκατάσταση και όταν το καταφέρεις αυτό, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για σένα να αφεθείς συναισθηματικά.
Ευστράτιος / Στράτος / Στρατής
Ευστράτιος σημαίνει ο καλός στρατιώτης, έτσι λοιπόν και εσύ φίλε μας Στράτο, είσαι ένας άνδρας που προσφέρεις με συνέπεια τις υπηρεσίες σου και φροντίζεις πάντα το καλύτερο για όλους! Είσαι ένας σοβαρός άνδρας, με συνέπεια, ήθος και πολύ καλή οργάνωση, άλλωστε το φανερώνει και το όνομά σου! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι γλεντζές, κεφάτος και δημιουργικός! Είσαι η ψυχή της παρέας, έχεις πολλούς φίλους και σου αρέσει πολύ να κάνεις νέες γνωριμίες, αλλά και να …φλερτάρεις! Η ερωτική σου ζωή είναι λιγάκι άστατη, γιατί δεν μπορείς να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά σε μία γυναίκα. Είσαι φιλελεύθερος , ανοιχτόμυαλος και πρωτοποριακός. Δεν σου αρέσει να πληγώνεις τους ανθρώπους, για αυτό και είσαι απόλυτα ειλικρινής και τίμιος σε κάθε σχέση σου. Έχεις πολλά ταλέντα και κλίση προς τις τέχνες.
ΖΩΗ
Ζαΐρα
Αραβικό όνομα. Αθόρυβη κι ευγενική, δίνει την εντύπωση πιο αδύνατου χαρακτήρα απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Καλόγουστη, αγαπάει τα ωραία πράγματα και τη μουσική.
Ζαχαρίας
Ευαίσθητος, μπορεί να γίνει με τα χρόνια κυνικός. Έχει κριτικό πνεύμα, αγαπά την τέχνη. Φοβάται ν' αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής.
Ζαχαρένια
Φτιαγμένη από ζάχαρη, γλυκιά.
Ζαχαρίας / Ζάχος
Ζαχαρία, γλυκύτητα, τρυφερότητα και μεγάλος συναισθηματισμός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που σου μεταδίδει το όνομά σου! Είσαι ένας άνθρωπος καλοπροαίρετος, γλυκομίλητος και θέλεις να τα έχεις καλά με όλους! Στην αριθμολογία, το όνομά σου βγάζει λεξάριθμο 9 που σημαίνει ότι διαθέτεις ευγένεια, χάρη και πολύ καλό γούστο. Έχεις μεγάλες ευαισθησίες, συγκινείσαι εύκολα και όταν κάποιος βρει το κουμπί σου μπορεί να σε κάνει κυριολεκτικά ότι θελήσει! Νιώθεις απόγνωση για τα κοινωνικά προβλήματα, για αυτό και προσπαθείς - έστω και από το υστέρημά σου- να βοηθάς ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Γίνεσαι ο ιδανικός φίλος!
Ζαχαρούλα
Γλυκιά σαν ζάχαρη είσαι φίλη μας Ζαχαρούλα, αυτό άλλωστε το λέει και το όνομά σου! Είσαι γυναίκα τρυφερή, ευγενική και αρκετά συναισθηματική! Πάντα βλέπεις την θετική πλευρά των πραγμάτων και σχεδόν ποτέ δεν χάνεις το κέφι και την αισιοδοξία σου. Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για σένα, γιατί ποτέ δεν αδικείς και ποτέ δεν πικραίνεις κανέναν. Από την σκοπιά της αριθμολογίας, ο προσωπικός αριθμός του ονόματός σου είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα αναποφάσιστη, ήσυχη και πάντα έχεις ανάγκη κάποιον δίπλα σου για στήριξη και συμβουλή μιας και η μοναξιά δεν σου αρέσει. Είσαι ντροπαλή με πλούσια συναισθήματα που θες να τα μοιράζεσαι και δίνεις απλόχερα την αγάπη σου και την προσοχή σου σε ανθρώπους χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση με αποτέλεσμα πολλές φορές να πληγώνεσαι. Αποφεύγεις τις συγκρούσεις και προτιμάς να «θάψεις» ένα παράπονο που έχεις προκειμένου να αποφύγεις την ένταση με τους γύρω σου. Έχεις ανάγκη από χρόνο για να πιστέψεις και να εμπιστευτείς κάποιον όμως όταν το καταφέρεις γίνεσαι πολύ καλή στις σχέσεις σου, όποια μορφή και αν έχουν αυτές. Προσπάθησε να καταπολεμήσεις τον διχασμό που έχεις και την δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, γιατί θα χάνεις ευκαιρίες στη ζωή σου.
Ζαφείρης
Ζαφείρη, έχεις το όνομα της πολύτιμης και λαμπερής πέτρας και αυτό σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο! Είσαι ένα σπάνιο πλάσμα, ξεχωρίζεις και πρωτοτυπείς και καταφέρνεις να στρέφεις όλα τα βλέμματα πάνω σου, γιατί διαθέτεις γοητεία και ερωτικό μαγνητισμό! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 9 και αυτό σημαίνει ότι θέλεις να διατηρείς τις ισορροπίες στη ζωή σου. Προσπαθείς να τα έχεις καλά με όλους και έστω και αν κάποιες στιγμές τσαντίζεσαι ή δεν συμπαθείς και τόσο πολύ κάποιους ανθρώπους, δεν το δείχνεις αλλά συγκρατείσαι. Έχεις μεγάλες ευαισθησίες για αυτό και προσπαθείς να βοηθάς τους ανθρώπους γύρω σου με κάθε τρόπο. Πολλές φορές όμως κακομαθαίνεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα, γιατί είσαι πάντα στο πλάι τους να τα βοηθάς και έρχεται η στιγμή που θεωρούν την αγάπη και την βοήθειά σου δεδομένα! Στη ζωή σου θα έχεις διακυμάνσεις στα οικονομικά και χρειάζεται να προσέχεις τις σπατάλες που κάνεις ανά διαστήματα. Προσπάθησε να λειτουργείς περισσότερο προσγειωμένα, γιατί η φαντασία σου σε παρασύρει σε όνειρα που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν.
Ζαφειρούλα / Ζαφειρένια
Ζαφειρούλα, είσαι μία γυναίκα πολύτιμη, ιδιαίτερη, ξεχωριστή, σπάνια και πολύ λαμπερή! Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που σου χαρίζει το όνομά σου, το οποίο προέρχεται από την πολύτιμη πέτρα που όλες οι γυναίκες λατρεύουν! Σίγουρα λοιπόν υπάρχουν αρκετές γυναίκες γύρω σου που σε βλέπουν ανταγωνιστικά και θα θελαν να είχαν λίγο από την λάμψη σου! Αριθμολογικά το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 4 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία πολύ οργανωτική γυναίκα, σου αρέσει η τάξη, η καθαριότητα και είσαι γεννημένη για σπίτι και οικογένεια! Αναμφίβολα είσαι πολύ καλή μαγείρισσα και φροντίζεις με συνέπεια όλες τις προσωπικές, επαγγελματικές και κοινωνικές σου υποχρεώσεις. Στις αισθηματικές αλλά και φιλικές σου σχέσεις διακρίνεσαι από την σταθερότητα και την πίστη σου. Στον επαγγελματικό τομέα, είσαι το άτομο που όλοι μπορούν να βασιστούν και να εμπιστευτούν, γιατί δεν αφήνεις ποτέ κανέναν συνεργάτη ξεκρέμαστο αλλά ούτε και καμία εργασία ανολοκλήρωτη.
Ζαφείρης, Ζαφειρούλα
Από την πέτρα ζαφείρι. Σαν το ζαφείρι, λάμπουν με την παρουσία τους. Είναι φιλόδοξοι και αγαπούν την καλοπέραση. Είναι εκδικητικοί στα λόγια, αλλά όχι στις πράξεις. Η Ζαφειρούλα δίνει μεγάλη σημασία στην οικονομική ασφάλεια.
Ζέφυρος
Η προσωποποίηση του δυτικού ανέμου. Γιος του Αστραίου και της Ηούς, που απέκτησε τα γρήγορα άλογα του Αχιλλέα (Θεογονία). Έχει σύμβολό του το άλογο και στις παραστάσεις εικονίζεται νέος και φτερωτός. Δυναμικός και αρκετά ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, δημιουργεί εχθρούς.
Ζηνοβία
Κόρη του βασιλιά της Αρμενίας Μιθριδάτη. Σοβαρή, μετρημένη και εύθικτη. Αντιδρά άσχημα στις παρατηρήσεις και την κριτική.
Ζήσης
Ζήση, το όνομά σου προέρχεται από τη «Ζωοδόχο Πηγή» δηλαδή την πηγή της Ζωής, την Παναγία. Σύμφωνα με λαογραφικές μελέτες, το όνομα σου είναι μεσαιωνικό και χαρακτηριζόταν στο παρελθόν ως «φυλαχτό», γιατί δινόταν στα νεογέννητα ως ευχή, προκειμένου το παιδί να είναι πάντα γερό και υγιές. Έτσι λοιπόν το όνομά σου, σου μεταδίδει θετική ενέργεια, τύχη και προστασία. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 7, για αυτό και διακρίνεσαι από σοφία και ωριμότητα. Είσαι ένα σοβαρό και υπεύθυνο άτομο, διαθέτεις πολλά χαρίσματα και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι καταφέρνεις μέσα από την γνώση, τη μελέτη και την εμπειρία να προοδεύεις και να εξελίσσεσαι! Η διαίσθηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου, που σε βοηθά να ξεγλιστράς εύκολα από τις κακοτοπιές. Η μοναχική ζωή δεν σε τρομάζει, ίσα - ίσα που κάποιες στιγμές την επιδιώκεις!
Ζωγραφούλα
Σα «ζωγραφιά». Έξυπνη και μετριόφρων. Αντέχει στις μεγαλύτερες δυσκολίες, προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει. Της λείπει η αισιοδοξία.
Ζωή, Ζώης
Μάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Χαρούμενη και αισιόδοξη, η Ζωή έχει καλή επαφή με τα παιδιά. Πιο σοβαρός, ο Ζώης είναι άνθρωπος του καθήκοντος, συνεπής και υπεύθυνος.
Ζωή
Ζωή, δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο από την ίδια μας τη ζωή …δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψουν όλα τα θετικά στοιχεία που σου μεταδίδει το βαπτιστικό σου όνομα! Είσαι γυναίκα ζωηρή, κεφάτη, αισιόδοξη και πολύ δημιουργική. Σου αρέσει η εξέλιξη και η αλλαγή και διψάς για περιπέτεια, γνώση και οτιδήποτε καινούριο! Λατρεύεις τα παιδιά και τα ζώα. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 5, είσαι λοιπόν μία γυναίκα που λατρεύεις την ανεξαρτησία και απεχθάνεσαι τον περιορισμό! Σου αρέσει να ζεις έντονα να υπάρχει η περιπέτεια στη ζωή σου και είσαι άτομο μοντέρνο με ιδέες αρκετά προχωρημένες και προοδευτικές. Μπορείς να κάνεις παρέα με όλες τις ηλικίες από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο γιατί προσαρμόζεσαι γρήγορα και χωρίς κόπο. Όποια δυσκολία και να σου τύχει δεν το βάζεις κάτω ούτε και χάνεις το κέφι σου. Ένα από τα ελαττώματα σου είναι πως δεν είσαι σταθερή στις απόψεις σου με αποτέλεσμα να αφήνεις κάτι που έχεις ξεκινήσει για κάτι άλλο που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.
ΗΣΑΙΑΣ
Ήβη
(ήβη: ακμή), η πάντοτε θαλερή, νέα. Κόρη του Δία και της Ήρας. Προστάτης της νεότητας όταν βρίσκεται στην άνθηση και την ακμή της. Δραστήρια, με πρακτικό μυαλό, αγαπάει τα σπορ. Τα καταφέρνει θαυμάσια στις συνεταιρικές δουλειές.
Ηλέκτρα
(ηλέκτωρ: ο ακτινοβολών ήλιος), η ακτινοβολούσα από χάρη. Κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας. Συναισθηματική, δίνει πολλά στους άλλους, αλλά όταν έχει προβλήματα προτιμάει να τα βγάζει πέρα μόνη της. Αντίθετα από το μύθο, που συνδεδεμένη με τη μητέρα της. Αντικομφορμίστρια
Ηλέκτρα
Η Ηλέκτρα ήταν η κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας και ήταν η γυναίκα σύμβολο αγάπης προς τον πατέρα της και αντιζηλίας προς τη μητέρα της. Είναι η πρωταγωνίστρια αρχαίων ελληνικών παραδόσεων, θεατρικών αλλά και λογοτεχνικών έργων. Σύμφωνα με την μυθολογία, μετά τον φόνο του πατέρα της από την γυναίκα του (τη μητέρα της Ηλέκτρας) και τον εραστή της Αίγισθο, η Ηλέκτρα θέλησε να πάρει την εκδίκησή σου σκοτώνοντας τη μητέρα της. Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που αγαπάς με όλη την δύναμη της ψυχής σου, υπερασπίζεσαι τα κοντινά σου άτομα και συμπεριφέρεσαι δίκαια απέναντι σε όλους. Το όνομά σου προέρχεται από την λέξη ηλέκτωρ, που σημαίνει ότι ακτινοβολείς σαν τον ήλιο! Πράγματι είσαι μία λαμπερή γυναίκα που ποτέ δεν περνά απαρατήρητη! Από την σκοπιά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία πρόσχαρη και επικοινωνιακή γυναίκα! Λατρεύεις τα ταξίδια, σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και έχεις έναν δικό σου ξεχωριστό τρόπο να γεφυρώνεις το χάσμα που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους! Έχεις μεγάλο ταλέντο στον προφορικό και στο γραπτό σου λόγο, χρησιμοποιείς πάντα τα κατάλληλα επιχειρήματα και έχεις τον τρόπο να πείθεις και να μεταδίδεις τις ιδέες σου! Απολαμβάνεις στο έπακρο όλες τις χαρές της ζωής και καταφέρνεις να διατηρείς την αισιοδοξία σου και το χαμόγελό σου, έστω και αν κάποιες στιγμές υπάρχουν γύρω σου δυσκολίες και προβλήματα. Σε όλες τις σχέσεις σου λειτουργείς με τιμιότητα και συναίσθημα, γι΄αυτό και δύσκολα μπορεί κάποιος να σε ξεχάσει!
Ηλιάνα
Ηλιάνα, το όνομά σου προέρχεται από τον Προφήτη Ηλία και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία ήσυχη, αθόρυβη γυναίκα που θα πεις λίγα λόγια, όμως ουσιαστικά. Είσαι σταθερή και συγκροτημένη, θέλεις στη ζωή σου να επικρατεί η αρμονία, η ασφάλεια και η σιγουριά. Σύμφωνα με την αριθμολογία ο λεξάριμος του ονόματός σου είναι το 6 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι αρκετά κοινωνική και δραστήρια! Προτεραιότητα της ζωής σου είναι να διατηρείς αρμονικές σχέσεις. Αποφεύγεις τις συγκρούσεις και τους χωρισμούς γιατί δεν θέλεις να διώχνεις ανθρώπους από τη ζωή σου! Πολλές φορές θα κάνεις όλα τα χατίρια στους γύρω σου προκειμένου να μην τους χάσεις από το πλάι σου, για αυτό και η αγάπη σου πολλές φορές γίνονται δεδομένη!
Ηλίας
Το όνομά σου προέρχεται από τον Προφήτη Ηλία και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας ήσυχος, αθόρυβος άνθρωπος που θα πει λίγα λόγια, όμως ουσιαστικά. Δεν σου αρέσει να αναλώνεσαι σε περιττές κουβέντες και σε πολλά λόγια που δεν έχουν αξία. Με δύο κουβέντες θα πεις κατευθείαν αυτό που θέλεις και θα γίνεις κατανοητός σε όλους! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας πρόσχαρος και δημιουργικός άνθρωπος. Διαθέτεις πρωτότυπη σκέψη και έχεις έναν μοντέρνο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Δεν σου αρέσει να καταπιέζεις τους ανθρώπους που αγαπάς, όμως δεν μπορείς να δεχτείς και εσύ την πίεση από τους γύρω σου. Προτιμάς να διατηρείς σχέσεις που σου αφήνουν τα περιθώρια να λειτουργείς ελεύθερα. Λατρεύεις τα ζώα, τα παιδιά και σέβεσαι τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Μπορείς να προσαρμόζεσαι με ανθρώπους όλων των ηλικιών και καταφέρνεις και εσύ από την πλευρά σου να διατηρείς την νεότητά σου!
Ηλίας
Αθόρυβος και διακριτικός, τα καταφέρνει πολύ καλά στη ζωή. Ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Βρίσκει την ευτυχία στην οικογένεια. Ο Θεός είναι Κύριος.
Ήρα
Αδελφή και νόμιμη σύζυγος του Δία. Ζωντανός άνθρωπος, συχνά πολύ νευρική. Έχει πολλά ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικό πνεύμα, που της δημιουργεί δυσκολίες στις προσωπικές σχέσεις.
Ηρακλής
Ο μεγαλύτερος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας, γιος του Δία και της Αλκμήνης, δοξασμένος λόγω Ήρας. Μεγαλόσωμος, έχει χρυσή καρδιά. Τίμιος και καλός φίλος δεν συγχωρεί το ψέμα. Του αρέσουν οι μητρικές γυναίκες.
Ηρακλής
Το όνομά σου κρύβει μεγάλο δυναμισμό και μαχητικότητα, αφού προέρχεται από τον αρχαίο μυθικό ήρωα, γνωστό για τους άθλους του αλλά και για την δύναμή του, τον Ηρακλή! Ο Ηρακλής ήταν ο γιός του Δία και της Αλκμήνης και είναι σύμβολο της δύναμης και της ρώμης! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου, συμβολίζεται από τον λεξάριθμο 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας δίχως όρια, ταμπού και προκαταλήψεις! Είσαι πρωτότυπος, καινοτόμος, ανατρεπτικός και τελείως απρόβλεπτος! Λατρεύεις τον έρωτα και τις νέες εμπειρίες και ξεχωρίζεις με τον αισθησιασμό σου αλλά και την ερωτική σου φαντασία! Μπορείς να προσαρμόζεσαι σε κάθε περίσταση και έχεις τον τρόπο να τα βγάζεις πέρα στα δύσκολα! Η δημιουργικότητα σου αλλά και οι ξαφνικές εμπνεύσεις σε βοηθούν να κάνεις «θαύματα» στη δουλειά σου! Οι δυνατότητές σου είναι πολλές, προσπάθησε μονάχα να επικεντρώνεσαι στην ουσία!
Ηρώ
Όμορφη ιέρεια του ναού της Αφροδίτης. Γεμάτη ζωντάνια κι ενεργητικότητα, έχει εμπορικό πνεύμα. Ανεξάρτητη, αφοσιώνεται συχνά στη δουλειά της.
Θάλεια
(θάλλω), η δροσερή, η ωραία. Μια από τις Χάριτες και μια από τις Εννέα Μούσες. Σοβαρή και λιγομίλητη, η Θάλεια σπάνει κάνει τους άλλους να γελούν. Αφοσιώνεται πολύ στη δουλειά της. Είναι μονογαμική και ζηλιάρα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Θαλής
Ο πρώτος φιλόσοφος της Ελλάδας, ο πιο σημαντικός από τους Επτά Σοφούς της αρχαιότητας. Χαρακτήρας φιλοσοφημένος, ο Θαλής είναι έντιμος και πιστός στις φιλίες του. Δεν του αρέσει η πολυκοσμία κι ο θόρυβος. Βρίσκει την ευτυχία στις μικρές χαρές της ζωής.
Θανάσης / Αθανάσιος / Σάκης / Σούλης / Νάσος
Θανάση, το όνομά σου σημαίνει αθάνατος, αιώνιος και παρόλο που τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν κρατά για πάντα, εσύ πραγματικά μένεις αλησμόνητος γιατί καταφέρνεις να συνδυάζεις την ευαισθησία με τον δυναμισμό! Το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Αθανάσιο, που είναι ο προστάτης των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχοπαθολογικά προβλήματα. Παράλληλα δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες και πρωταγωνιστές της Ελληνικής επανάστασης του 1821 ήταν ο Αθανάσιος Διάκος! Το όνομά σου λοιπόν, όχι μόνο δεν είναι τυχαίο αλλά σου μεταδίδει και πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμός σου είναι το 9 που σημαίνει ότι διαθέτεις ευγένεια, χάρη και πολύ καλό γούστο. Έχεις μεγάλες ευαισθησίες, συγκινείσαι εύκολα και όταν κάποιος βρει το κουμπί σου μπορεί να σε κάνει κυριολεκτικά ότι θελήσει! Νιώθεις απόγνωση για τα κοινωνικά προβλήματα, για αυτό και προσπαθείς - έστω και από το υστέρημά σου- να βοηθάς ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Γίνεσαι ο ιδανικός φίλος!
Θεανώ
Το όνομά σου προέρχεται από την Θεανώ, την γυναίκα του Πυθαγόρα! Διαθέτεις γοητεία και δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί στον ερωτικό σου μαγνητισμό αλλά και την ακαταμάχητη έλξη που προκαλείς. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 1, και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα θηλυκό που πάντα θέλεις να έχεις σε όλα την πρωτιά. Σου αρέσει να αποφασίζεις αλλά και να «διατάζεις», είσαι επίμονη, δυναμική και δεν «σηκώνεις» πολλές αντιρρήσεις από τους γύρω σου! Η ζωή σου είναι ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης, ωστόσο δεν σε τρομάζουν οι προκλήσεις, γιατί ξέρεις πολύ καλά να ανταποκρίνεσαι στα πάντα με απόλυτη επιτυχία!
Θεανώ
Γυναίκα του Πυθαγόρα. Σοβαρή, διαθέτει, όμως όταν θέλει μεγάλη γοητεία. Είναι μια γυναίκα ελκυστική, που δύσκολα μπορεί κανείς να της αντισταθεί.
Θέκλα
Περήφανη και ανεξάρτητη, είναι αρκετά εκκεντρική στο ντύσιμο και τη συμπεριφορά. Της ταιριάζουν τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, που της επιτρέπουν ν' αφήνει ελεύθερη τη φαντασία της.
Θέκλα
Θέκλα, προκαλείς, σου το λέω προκαλείς …λέει ένα γνωστό τραγούδι και πράγματι είναι σαν να έχει γραφτεί αποκλειστικά για σένα, αφού το όνομά σου υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα που κάνει τα πάντα για να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο! Είσαι πρωτότυπη, ξεχωριστή και αρκετά ιδιόρρυθμη! Πάντα έχεις κάτι διαφορετικό να επιδείξεις και σου αρέσει να προκαλείς με το ντύσιμό σου, τις επιλογές σου, τα χόμπι σου και γενικότερα με τη ζωή σου! Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα αναποφάσιστη και γλυκιά που πάντα έχεις ανάγκη κάποιον δίπλα σου για στήριξη και συμβουλή μιας και η μοναξιά δεν σου αρέσει. Είσαι ντροπαλή με πλούσια συναισθήματα που θες να τα μοιράζεσαι και δίνεις απλόχερα την αγάπη σου και την προσοχή σου σε ανθρώπους χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση με αποτέλεσμα πολλές φορές να πληγώνεσαι. Αποφεύγεις τις συγκρούσεις και προτιμάς να «θάψεις» ένα παράπονο που έχεις προκειμένου να αποφύγεις την ένταση με τους γύρω σου. Έχεις ανάγκη από χρόνο για να πιστέψεις και να εμπιστευτείς κάποιον όμως όταν το καταφέρεις γίνεσαι πολύ καλή στις σχέσεις σου, όποια μορφή και αν έχουν αυτές. Προσπάθησε να καταπολεμήσεις τον διχασμό που έχεις και την δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, γιατί θα χάνεις ευκαιρίες στη ζωή σου.
Θέμις / Θέμιδα
Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, η Θέμιδα, η κόρη του Ουρανού και της Γής ήταν η θεά του Δικαίου εξάλλου αυτό το φανερώνει και η ετυμολογία του ονόματος που προέρχεται από την λέξη τίθημι δηλαδή θεσμός! Έτσι λοιπόν το όνομά σου σημαίνει ότι είσαι μία ακριβοδίκαιη γυναίκα που τάσσεσαι υπέρ των αδύναμων, είσαι φιλεύσπλαχνη και δεν διστάζεις να ακολουθήσεις τις πιο δύσκολες επιλογές, εφόσον είσαι βέβαιη ότι είναι για το καλό σου! Στην αριθμολογία του όνομά σου έχει λεξάριθμο 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα που θέλεις πάντα να υπάρχει μία σχέση στη ζωή σου .Είσαι ήσυχη, γαλήνια και δεν αντέχεις τις εντάσεις και τους καβγάδες για αυτό και προσπαθείς με την διπλωματία σου να αποφεύγεις τις κακοτοπιές! Χρειάζεσαι χρόνο για να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο και γίνεσαι λίγο καχύποπτη και επιφυλακτική! Είσαι τρυφερή, πιστή και πολύ δοτική στις φιλικές αλλά και στις ερωτικές σου σχέσεις. Η ζεστή συμπεριφορά σου σε κάνει να γίνεσαι αγαπητή όπου και αν βρίσκεσαι. Είσαι αναποφάσιστη και θέλεις πάντα κάποιον δίπλα σου για να σε παροτρύνει. Προσπαθείς πάντα να κρατάς τις ισορροπίες όμως συχνά γίνεσαι το θύμα στις σχέσεις σου γιατί δυσκολεύεσαι να λες όχι. Δίνεις στους άλλους πολλά περισσότερα από αυτά που παίρνεις. Το καλό με σένα όμως είναι πως προσφέρεις στους γύρω σου χωρίς να περιμένεις αντίκρισμα, έτσι δεν πληγώνεσαι.
Θέμις
(τίθημι = θεσμός), η θεά του Δικαίου, η άκρως δίκαιη. Δεν είναι άλλη από τη Θεία Δικαιοσύνη. Κόρη του Ουρανού και της Γης. Είναι πράγματι δίκαιη και προτιμάει να παίρνει το μέρος του πιο αδύνατου. Μοιάζει εύθραυστη, αλλά η εικόνα αυτή είναι απατηλή. Στην πραγματική, τα καταφέρνει περίφημα στη ζωή ακολουθώντας, μάλιστα, τολμηρά μονοπάτια.
Θεμιστοκλής
(θέμις + κλέος), ο ένδοξος υπερασπιστής του δικαίου. Ένας από τους τέσσερις Αθηναίους πολιτικούς. Εγωιστής και δεσποτικός, έχει μεγάλες απαιτήσεις απ' τον εαυτό του και τους άλλους. Έξυπνος και γοητευτικός, ασκεί επιρροή στο περιβάλλον του.
Θεμιστοκλής
Έχεις ένα από τα πιο ιστορικά ονόματα, σίγουρα όπως ήδη θα γνωρίζεις, ο Θεμιστοκλής ήταν αρχαίος Έλληνας πολιτικός στρατηγός. Υπήρξε ο αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης στην κλασσική Αθήνα και έλαβε μέρος στην Μάχη του Μαραθώνα. Έμεινε γνωστός ως θεμελιωτής της ναυτικής δύναμης και συντέλεσε στην νίκη των Ελλήνων εναντίον των Περσών στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Είσαι λοιπόν ένας μάχιμος και ακούραστος άνδρας, με σθένος και μεγάλη επιμονή! Στην προσωπική σου ζωή, καταφέρνεις να αφήνεις ιστορία! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 7, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και δίψα για μάθηση και εμπειρία. Το διάβασμα, ο αποκρυφισμός και ο εσωτερισμός είναι μερικοί τομείς που σου εξιτάρουν το ενδιαφέρον. Η διαίσθησή σου ποτέ δεν σε ξεγελά, είναι η καλύτερή σου φίλη, αφού σε κατευθύνει πάντα με τον σωστό τρόπο! Στις ερωτικές σου σχέσεις, θέλεις να διατηρείς κάποιες αποστάσεις, γιατί δεν είσαι υπέρ των καταπιεστικών σχέσεων, που σου στερούν όλες τις υπόλοιπες χαρές της ζωής. Αρκετές φορές προτιμάς τη μοναχική ζωή !
Θεοδοσία
Είσαι μία γυναίκα δύσπιστη, καχύποπτη και αρκετά προσεκτική στις επιλογές σου! μπορεί να έχεις αρκετές γνωριμίες, όμως σπάνια ανοίγεις όλα τα «χαρτιά» σου στους δικούς σου ανθρώπους, πάντα κρατάς κάτι για τον εαυτό σου! Είσαι παρατηρητική και έχεις την τάση να κριτικάρεις τα πάντα ! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και έτσι δικαιολογείται η μεγάλη αγάπη που έχεις για τη δουλειά σου! Είσαι γυναίκα καριερίστα, στέκεσαι γερά στα πόδια σου, είσαι δυναμική και αποφασιστική! Στη ζωή σου θα καταφέρεις να έχεις καλή οικονομική εξέλιξη, πολύ απλά γιατί δεν μπορείς να συμβιβάζεσαι με τα λίγα, θέλεις να μπορείς να απολαμβάνεις τις ανέσεις! Το σεξ είναι βασικό για τη ζωή σου και αρκετές στιγμές δεν το συνδέεις με το συναίσθημα, αλλά το θεωρείς σαν μία σωματική σου ανάγκη που πάντα πρέπει να ικανοποιείς!
Θεοδοσία
Το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις θεό+δόσιος που σημαίνει ότι έχεις δοθεί από το Θεό! Μπορεί να ήρθες στη ζωή των γονιών σου σαν θεόσταλτο δώρο, τη στιγμή που δεν το περίμεναν ή δεν το προγραμμάτιζαν! Είσαι μία γυναίκα με αθώα ψυχή, συζητήσιμη, με όνειρα και ιδανικά! Σύμφωνα με τις αρχές του Πυθαγόρα, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 3 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία σύγχρονη μοντέρνα γυναίκα, που λατρεύεις την τεχνολογία, την επικοινωνία και τις νέες τάσεις της μόδας. Χειρίζεσαι έξυπνα και ευέλικτα τόσο τον γραπτό όσο και τον προφορικό λόγο και έχεις την ικανότητα να πείθεις με τα λόγια σου και να δημιουργείς μοναδικές συγκινήσεις!
Θεοδόσιος / Θεοδόσης
Θεοδόση, είσαι ένας άνδρας δύσκολος στα γούστα σου! Δεν εντυπωσιάζεσαι εύκολα και έχεις πολύ ιδιαίτερες προτιμήσεις! Λειτουργείς κάπως καχύποπτα και επιφυλακτικά απέναντι στους ανθρώπους γιατί δεν θέλεις να πληγώνεσαι! Όταν όμως αγαπήσεις, δίνεσαι δίχως όρια. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 6 και αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις γοητεία, μαγνητισμό και μπορείς με τα λόγια σου όχι μόνο να πείθεις αλλά να προκαλείς και πολύ όμορφα συναισθήματα στους γύρω σου! Αρκετές στιγμές μπορεί να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι στον κόσμο σου, ότι είσαι αμελής ή ακόμη πως δεν συγκεντρώνεσαι εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως είσαι από τους άνδρες που δεν τους ξεφεύγει απολύτως τίποτα! Σου αρέσει να τα μαθαίνεις όλα, να συμμετέχεις ενεργά στα πάντα και προσπαθείς με την συμπεριφορά σου να μην κακοκαρδίζεις ποτέ κανέναν. Το πείσμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου, δεν αντέχεις την ήττα, την απόρριψη ή την αποτυχία και επιμένεις μέχρι να πάρεις το «αίμα σου πίσω»! Είσαι ένας άνδρας κοινωνικός, ανοιχτόμυαλος, φιλελεύθερος και προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε συνθήκη. Στην ερωτική σου ζωή, θέλεις να γεύεσαι πολλές και νέες εμπειρίες, δεν αντέχεις την πίεση ή τους απαιτητικούς δεσμούς, όμως όταν ερωτεύεσαι το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται στο ταίρι σου! Στα επαγγελματικά σου ζητήματα, εκδηλώνεις έναν χαρακτήρα νευρικό και γεμάτο άγχος, γιατί θέλεις πάση θυσία να πετύχεις. Ωστόσο με την εργατικότητά, την εύνοια της τύχης αλλά και τις καλές δημόσιες σχέσεις που διατηρείς θα καταφέρεις να εκτοξεύσεις την καριέρα σου στα ύψη. Προσοχή μονάχα γιατί πολλές φορές μπορεί να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σου!
Θεοδόσιος, Θεοδοσία
Έχει ιδιαίτερα κριτική πνεύμα κι είναι συχνά δύσπιστος με τους ανθρώπους. Ερωτεύεται δύσκολα, αλλά όταν του συμβεί οι επιφυλάξεις του πάνε περίπατο. Η Θεοδοσία δίνει συνήθως περισσότερα απ' όσα παίρνει. Είναι πολύ καλή μητέρα και θαυμάσια οικοδέσποινα.
Θεόδωρος, Θεοδώρα
Δώρο του Θεού. Έξυπνη και ικανή, η Θεοδώρα έχει αρκετά δύσκολο χαρακτήρα. Ζητάει πολλά από τους άλλους, χωρίς η ίδια να είναι τέλεια στη συμπεριφορά της. Μαχητική ξέρει να αγωνίζεται γι' αυτά που πιστεύει. Πιο συναισθηματικός χαρακτήρας, ο Θεόδωρος είναι πιστός στους φίλους του κι αφοσιωμένος στη δουλειά του. Πολύ αγχώδης, πρέπει να μάθει να εξωτερικεύει το άγχος.
Θεόδωρος / Θοδωρής / Τέο
Θεόδωρε, δώρο Θεού σημαίνει το όνομά σου και σίγουρα οι φίλοι, η οικογένειά σου αλλά και οι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή σου, καταλαβαίνουν αμέσως ότι είσαι για αυτούς ένα μοναδικό και ανεκτίμητο δώρο! Το όνομά σου έχει μεγάλη ιστορία, αξέχαστος είναι ο βίος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που ήταν ο πρωταγωνιστής της Επανάστασης του 1821. Στην αριθμολογία, το όνομά σου, έχει λεξάριθμο το 5 , είσαι λοιπόν ένας άνδρας που λατρεύεις την ανεξαρτησία και απεχθάνεσαι τον περιορισμό! Σου αρέσει να ζεις έντονα να υπάρχει η περιπέτεια στη ζωή σου και είσαι άτομο μοντέρνο με ιδέες αρκετά προχωρημένες και προοδευτικές. Μπορείς να κάνεις παρέα με όλες τις ηλικίες από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο γιατί προσαρμόζεσαι γρήγορα και χωρίς κόπο. Όποια δυσκολία και να σου τύχει δεν το βάζεις κάτω ούτε και χάνεις το κέφι σου. Ένα από τα ελαττώματα σου είναι πως δεν έχεις σταθερές απόψεις με αποτέλεσμα να αφήνεις κάτι που έχεις ξεκινήσει για κάτι άλλο που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Θεοδώρα / Δώρα / Δωροθέα / Ντορίνα / Ντόρα
Θεοδώρα, δώρο Θεού είναι το όνομά σου και στη ζωή σου θα υπάρξουν γεγονότα που θα σου αποδείξουν ότι η τύχη είναι αρκετά γενναιόδωρη μαζί σου! Τα δώρα της ζωής θα σου εμφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο και θα είναι ακριβά, πολύτιμα και ανεκτίμητα! Είσαι μία γυναίκα χαμογελαστή, κεφάτη αλλά και ιδιαίτερα δυναμική – μην ξεχνάμε ότι η Θεοδώρα ήταν και η Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου-! Σύμφωνα με την αριθμολογία, είσαι μία ώριμη και σοφή γυναίκα, με χαρισματικές ικανότητες, σοβαρότητα αλλά υπευθυνότητα. Έχεις συγκροτημένη σκέψη, μεγάλη πνευματική καλλιέργεια και πανίσχυρη διαίσθηση. Κάποιες στιγμές σε πιάνουν τάσεις απομόνωσης και το ρίχνεις στη δουλειά και στο διάβασμα, αδιαφορώντας για τις σχέσεις σου. Στην ερωτική σου ζωή,προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου από τον ερωτικό σου σύντροφο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είσαι φιλελεύθερη!
Θεοφάνης / Φάνης
Ο Θεοφάνης, ήταν κλασσικός Έλληνας ιστορικός που έζησε την περίοδο του πρώτου αιώνα π.Χ. Τα χαρακτηριστικά που σου προσδίδει λοιπόν το όνομά σου είναι μελέτη, έρευνα και διάθεση για ανάλυση! Ωστόσο οι φίλοι και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, έχουν να πουν πως είσαι πλακατζής, η ψυχή της παρέας και το άτομο που καταφέρνει να κάνει τους πάντες να γελάνε και να περνούν καλά. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το νούμερο 4, που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη ανάγκη σου στην ζωή , είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια. Είσαι ένας οργανωτικός άνθρωπος, που σου αρέσει να επικρατεί στη ζωή σου η τάξη και η ηθική. Λατρεύεις την οικογένειά σου και αφιερώνεσαι στη δουλειά προκειμένου να προσφέρεις στα άτομα που αγαπάς μία καλύτερη ζωή! Αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις είναι η σοβαρότητά σου αλλά και ο υπεύθυνος τρόπος που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις. Περιόρισε το πείσμα σου, που κάποιες στιγμές σου δημιουργεί μπελάδες.
Θεοφανία / Φανή
Φανή, είσαι το αγαπημένο παιδί της οικογένειας, το όνομά σου φανερώνει ότι είσαι Θεόσταλτη και ότι τον ερχομό σου τον περίμεναν με λαχτάρα και μεγάλη προσμονή οι γονείς σου. Είσαι αρκετά καλομαθημένη και πάντα σου γίνονταν όλα τα χατίρια, αφού κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στην τσαχπινιά και στο σκέρτσο σου! Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμος που αντιπροσωπεύει το όνομά σου είναι ο αριθμός 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία ευχάριστη και κοινωνική γυναίκα ! Σου αρέσει να μοιράζεσαι τα πάντα και είσαι πολύ καλή συνεργάτιδα αλλά και φίλη! Είσαι της άποψης ότι όλα τα προβλήματα στη ζωή μπορούν να λυθούν αρκεί να υπάρχει ενότητα. Δίνεις μεγάλη βαρύτητα στις σχέσεις σου, στις οποίες και αφοσιώνεσαι και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό! Το ελαττωματάκι σου είναι το πείσμα σου αλλά και η προσκόλλησή σου στις πολύ μικρές λεπτομέρειες που σε κάνουν πολλές φορές να χάνεις την ουσία των πραγμάτων!
Θεοφάνη
γοητευτική κι απόμακρη, είναι στην πραγματικότητα πολύ δεμένη με την οικογένεια και την πατρίδα της και κρύβει, κάτω απ' την αέρινη μορφή της ένα τετράγωνο μυαλό.
Θεοφάνης
Ιστορικός από τη Μυτιλήνη. Ακόμα κι όταν είναι παχύς, μοιάζει να είναι ευκίνητος. Του αρέσει να κάνει φάρσες στους φίλους του. Τον ενδιαφέρουν οι ευχάριστες πλευρές της ζωής και τα χάνει όταν έχει ν' αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.
Θεοφανώ
Αισθησιακή, γεμάτη ζωή, ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη. Φιλόδοξη, προσπαθεί να πλησιάσει τους στόχους της μέσα απ' το γάμο. Συχνά παντρεύεται πάνω από μια φορά.
Θεόφιλος
Λιτός, σοβαρός και ιδεολόγος, δύσκολα προσαρμόζεται στη σύγχρονη κοινωνία. Γι' αυτό συχνά διαλέγει να ζήσει έξω απ' την πόλη και πάντως αρκετά απομονωμένες.
Θεόφιλος
Θεόφιλε, σέβεσαι την αξία της φιλίας και είσαι από τους ανθρώπους που καταφέρουν να διατηρούν μακρόχρονες και ουσιαστικές σχέσεις με ανθρώπους! Είσαι ανοιχτός και εγκάρδιος με όλους και μπορείς εύκολα να κάνεις νέες φιλίες! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 1, είσαι δηλαδή ένας άνδρας επιβλητικός που θέλεις να έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα! Προσπαθείς να είσαι εσύ το αφεντικό στις σχέσεις, στις συνεργασίες σου αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής σου , αναλαμβάνοντας ευθύνες και δίνοντας τις «διαταγές σου»! Έχεις μεγάλη αποφασιστικότητα και είσαι ατρόμητος! Δεν φοβάσαι τις προκλήσεις, ή τα προβλήματα, συνεχίζεις πάντα με επιμονή να διεκδικείς αυτά που θέλεις! Πολλές φορές ο τρόπος που αντιδράς είναι αρκετά υπερβολικός με αποτέλεσμα να τρομάζεις και να μπλοκάρεις τους ανθρώπους γύρω σου! Κρύβεις μέσα σου πολλή ενέργεια την οποία διοχετεύεις μέσα από τον αθλητισμό ή τις σωματικές δραστηριότητες. Μία γυναίκα δεν μπορεί ποτέ να ξεχάσει τις επιδόσεις σου στο «κρεβάτι» και την έντονη σεξουαλικότητά σου!
Θεοχάρης
Το όνομά σου προκύπτει από τον συνδυασμό τον λέξεων Θεός + Χάρη, είσαι λοιπόν η χάρη του Θεού, ο άνθρωπος που έχει έρθει σε αυτή τη ζωή με σκοπό να δώσει και να πάρει σημαντικά μαθήματα! Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το χει λεξάριθμο 1, είσαι λοιπόν ένας άνδρας γεννημένος ΗΓΕΤΗΣ! Θέλεις να επιβάλεις και να επιβάλλεσαι , διαθέτεις τσαγανό, δυναμισμό και μεγάλη αποφασιστικότητα! Κάθε επιθυμία σου γίνεται διαταγή και παίρνεις πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες χωρίς να φοβηθείς απολύτως τίποτα! Μπορεί κάποιες στιγμές οι αντιδράσεις σου να γίνονται κάπως υπερβολικές, όμως ο θυμός και τα νεύρα σου περνούν πολύ γρήγορα και δεν κρατάς ποτέ κακία σε κανέναν! Στον ερωτικό τομέα, είσαι ένας υπέρσεξουαλικός άνδρας, που λατρεύεις το γυναικείο φύλο και δεν μπορείς να αντέξεις ούτε στιγμή χωρίς έρωτα!
Θέτις
Μια από τις πενήντα κόρες του Νηρέα. Ήρεμη και χαμογελαστή, σπάνια δημιουργεί προβλήματα στους γύρω της. Πολλές φορές βοηθάει τον σύζυγό της στο επάγγελμά του.
Θουκυδίδης
(Θεού + κύδος:δόξα), ο δοξάζων τον θεό.
Θρασύβουλος
(θρασύς + βουλεύομαι), ο τολμηρά σκεπτόμενος.
Θωμάς
(εβραϊκή) δίδυμος. Ευκολόπιστος και λίγο επιπόλαιος, έχει χρυσή καρδιά κι είναι εξαιρετικός φίλος. Ευέξαπτος, αγανακτεί με το παραμικρό, αλλά δεν αργεί να ξαναβρεί το γέλιο του.
Θωμαή
Το όνομά σου προέρχεται από τον μαθητή του Ιησού τον Θωμά, που αποκαλείται ως «άπιστος» γιατί δεν είχε πειστεί για την Ανάσταση του Χριστού! Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο που σε κατακλύζουν και σένα κατά καιρούς αμφιβολίες και καχυποψία, ενώ τα διλήμματα και η αναποφασιστικότητα είναι μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 3 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία ευχάριστη και επικοινωνιακή γυναίκα, γεμάτη κέφι, ζωντάνια και χαρά! Είσαι εκφραστική, δημιουργική και θέλεις να έχεις πολλούς φίλους και να μοιράζεσαι μαζί τους όμορφες στιγμές! Λατρεύεις την μάθηση και την εξέλιξη και σου αρέσει να κάνεις ταξίδια!
Θωμάς
Ο Θωμάς ήταν ένας από τους μαθητές του Ιησού, και αποκαλείται ως «άπιστος» γιατί δεν είχε πειστεί για την Ανάσταση του Χριστού! Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο που σε κατακλύζουν και σένα κατά καιρούς αμφιβολίες και καχυποψία, ενώ τα διλήμματα και η αναποφασιστικότητα είναι μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου αριθμός είναι το 5. Λατρεύεις την ελευθερία δεν αντέχεις την κάθε μορφή καταπίεσης και θέλεις στη ζωή σου να γεύεσαι νέες εμπειρίες, που θα σε βγάζουν από την πλήξη και τη μονοτονία της καθημερινότητας. Έχεις μεγάλο πείσμα και νευριάζεις εύκολα όταν δεν γίνονται όλα όπως τα θέλεις. Είσαι αρκετά γοητευτικός σου αρέσει να φλερτάρεις και θέλεις να κεντρίζεις την προσοχή των γύρω σου και να στρέφεις το ενδιαφέρον πάνω σου! Αποφεύγεις όμως τη δέσμευση γιατί δεν σου αρέσει να σε βάζουν σε καλούπια. Η επιθυμία σου είναι να βρίσκεσαι διαρκώς σε κίνηση, σου αρέσουν τα ταξίδια να βλέπεις και να μαθαίνεις νέα πράγματα και να αποκτάς εμπειρίες. Προσαρμόζεσαι γρήγορα όπου και αν βρεθείς ,κάνεις εύκολα γνωριμίες και είσαι αγαπητή στο περιβάλλον σου. Το μειονέκτημα που έχεις είναι πως αλλάζεις εύκολα γνώμη και δεν επιμένεις στους στόχους σου. Όταν βρίσκεις εμπόδια, προτιμάς να προχωράς παρακάτω.

τ' όνομα σου Ι-Π
τ' όνομα σου Ρ-Ω

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια