Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χέρια για φίλημα

Η φροντίδα των χεριών είναι εξίσου σημαντική με αυτήν του προσώπου, διότι πρόκειται για τα δύο πιο εμφανή σημεία του σώματός μας.
Τους χειμερινούς μήνες, τα χέρια μας υποφέρουν λόγω κρύου, επειδή το δέρμα παράγει....

ελάχιστο σμήγμα και, κατά συνέπεια, εμφανίζει εντονότερη τάση ξηρασίας και αφυδάτωσης.  

* Μόδα και προφύλαξη: Καλό είναι να φοράμε πάντοτε γάντια το χειμώνα. Ο κρύος και ξηρός αέρας βλάπτει πολύ το ευαίσθητο δέρμα.  

* Προσοχή στο πλύσιμο: Να πλένουμε τα χέρια μας μόνο με κρύο ή χλιαρό νερό. Το πολύ ζεστό ή καυτό νερό ξηραίνει περισσότερο το δέρμα.  

* Καλό στέγνωμα: Αφού πλένουμε τα χέρια μας, δεν παραλείπουμε ποτέ να τα στεγνώσουμε καλά.  

* Δεν πετάμε το ...γάντι: 'Οταν πλένουμε πιάτα ή όταν κάνουμε καθαριότητα, πρέπει πάντα να φοράμε λαστιχένια γάντια, τα οποία προστατεύουν τα χέρια από την καυστική δράση των "σκληρών" καθαριστικών.  

* Βγαίνοντας έξω: Να έχουμε στη τσάντα μας κρέμα χεριών που είναι πλούσια σε ενυδατικά συστατικά, όπως πενθενόλη, αλλαντοίνη, βιταμίνη Β5, λάδι ελιάς κ.α.

* Πριν κοιμηθούμε: Να χρησιμοποιούμε καταπραϋντική μάσκα χεριών. Τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα εάν φορέσουμε πλαστικά γάντια μιας χρήσης μετά την εφαρμογή της και την αφήσουμε να δράσει όλη τη νύχτα.  

* Σεβασμός στην επιδερμίδα: Το σαπούνι για τα χέρια να είναι πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία, γιατί η δράση τους βοηθάει να διατηρείται το ph του δέρματος στις φυσιολογικές του τιμές.
"Κ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια