Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Giorgio Rebuffi ο δημιουργός του Τιραμόλα

Ο Τζόρτζιο Ρεμπούφι (Giorgio Rebuffi) γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 7 Νοεμβρίου 1928. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε το ταλέντο στο σκίτσο, σχεδιάζοντας χάρτινους ήρωες για τις εκδόσεις Άλπε.
To 1949 δημιούργησε τον Σερίφη Φοξ, η επιτυχία του οποίου τον οδήγησε να εγκαταλείψει τις σπουδές του και να αφιερωθεί οριστικά στο κόμικ. Αρκετά νωρίς ήλθε η μεγάλη επιτυχία και η αναγνώριση για τον νεαρό σχεδιαστή με τον Τιραμόλα (Tiramolla), μια παράξενη λαστιχένια ανθρωπόμορφη φιγούρα, που δίνει τη μάχη για την επικράτηση του καλού.
Πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό «Cucciolo» στις 8 Αυγούστου 1952, σε κείμενα Ρομπέρτο Ρέντσι. Αρχικά ως δευτεραγωνιστής, αλλά σύντομα αγαπήθηκε από το κοινό και το 1959 απέκτησε το δικό του περιοδικό. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός από τις εκδόσεις Καμπανά στις αρχές της δεκαετίας του '70 και λατρεύτηκε από την πιτσιρικαρία της εποχής. Μάλιστα, έγινε παρατσούκλι ποδοσφαιριστή (Βαμβακούλας), αλλά και καθημερινή έκφραση.
Ο Ρεμπούφι συνέχισε να σχεδιάζει νέους χάρτινους ήρωες, αλλά κανένας από αυτούς δεν έφτασε τη διασημότητα και την αποδοχή του Τιραμόλα. Από τη δεκαετία του '70 συνεργάστηκε με την Ντίσνεϊ κι έγραψε αρκετές ιστορίες για τον κόσμο του Μίκι και του Ντόναλντ.
Ο Τζόρτζιο Ρεμπούφι πέθανε στις 15 Οκτωβρίου 2014.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια