Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εντονο το ενδιαφέρον για το γαϊδουρινό γάλα

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για τα βρέφη που παρουσιάζουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα και σε επιλεγμένες περιπτώσεις αλλεργίας
Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το γάλα γαϊδάρας, τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επιστημονικό επίπεδο

Οι Ιδιότητες του Γάλακτος:

Το γαϊδουρινό γάλα & οι ευεργετικές του ιδιότητες.
Η σύνθεση του γαϊδουρόγαλου είναι παρόμοια του μητρικού γάλατος.
Από την αρχαιότητα είχαν εντοπισθεί οι θεραπευτικές του ιδιότητες για ορισμένες παθήσεις, αλλά και η χρήση του ως φυσικό καλλυντικό.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση σε άτομα με δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα, αλλεργίες και ως προληπτικό μέτρο για μια σειρά από παθήσεις ενηλίκων.
Το γάλα γαϊδούρας θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση των Δερματολογικών παθήσεων – Ξηροδερμία – Ψωρίαση – Ενίσχυση δοντιών και ίασή τους – Πόνοι αρθρώσεων - ΄Ασθμα – Έλκος στομάχου – Πονόλαιμος – Δυσκοιλιότητα – Βήχας κάθε είδους – Εκζέματα – Ακμή.
Το γάλα γαϊδούρας είναι επίσης εξαιρετικό για την αντιγήρανση και την θεραπεία των ρυτίδων.
Έχει 60 φορές την βιταμίνη C από το γάλα της αγελάδας.
Επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D & Ε. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, νατρίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, ανοσφαιρίνες και γλυκερίνες.
Το γάλα γαϊδούρας είναι επωφελές για κατανάλωση και φροντίδα του δέρματος.
Το γάλα γαϊδούρας είναι αυτό που προσομοιάζει περισσότερο το μητρικό γάλα και η υψηλή του περιεκτικότητα σε λακτόζη επιδρά ενισχυτικά στην απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο καθιστώντας το πολύτιμη διατροφή ιδιαίτερα για παιδιά και ενήλικες με οστεοπόρωση.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια