Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελισάβετ Σπανού

Η Ελισάβετ Σπανού γεννήθηκε Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου του 1981 στα Κάτω Πατήσια της Αθήνας και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Τα παιδικά, αλλά και τα εφηβικά της χρόνια, τα έζησε στο κέντρο της όμορφης μεγαλούπολης, παίζοντας....

στα δρομάκια με τους φίλους της και έχοντας δύο εκπληκτικούς γονείς στο πλευρό της.
Ο πατέρας και η μητέρα της είναι πολιτικοί μηχανικοί και δυστυχώς για την μικρή Ελισάβετ, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν πολύ χρόνο να διαθέσουν στην όμορφή τους κόρη.
Από πολύ μικρή ηλικία πήγαινε σε βρεφονηπιακό σταθμό, ενώ η σχέση της με το σχολείο ήταν μέτρια.
Ξεκίνησε από μουσικό Γυμνάσιο, αλλά στην πορεία αποφάσισε να το εγκαταλείψει και να κάνει την προσωπική της προσπάθεια να μπει σε κάποιο Πανεπιστήμιο.
Η οικογένεια της ήταν, και παραμένει, αρκετά φιλελεύθερη, οπότε στήριζε την Ελισάβετ σε κάθε της απόφαση και επιλογή.
Μάλιστα, όταν άρχισαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις η όμορφη τραγουδίστρια στο τρίτο μάθημα επέλεξε να μην πάει και να ανακοινώσει στους γονείς της ότι αυτό που αγαπάει και θέλει είναι η μουσική και το τραγούδι.
Η αγάπη της για το τραγούδι φάνηκε από μικρή ηλικία αφού φοίτησε σε Μουσικό Γυμνάσιο, συμμετείχε σε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου, ενώ έκανε μαθήματα βυζαντινής μουσικής αλλά και μαθήματα φωνητικής με την Λία Βίσση.
Η αναγνώριση ήρθε σχετικά σύντομα, αφού το 2001 κέρδισε το πρώτο βραβείο έντεχνου ελληνικού τραγουδιού στους «Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες». Πρώτη της δισκογραφική συμμετοχή ήταν το 2002 στο άλμπουμ «Στο φως του φεγγαριού» του Ηλία Μακρίδη, από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του Mega. Εκεί ερμήνευσε το τραγούδι «Φύλαξέ μου ένα χάδι», σε στίχους Μπάμπη Στόκα.
Εκείνη την περίοδο η Μαρίζα Κωχ την επέλεξε να είναι μαζί της σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Έχει βρεθεί δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες, αφού συμμετείχε σε συναυλίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη και του Κώστα Τουρνά ενώ εργάστηκε και σε γνωστά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στο πλευρό του Αντώνη Ρέμο, της Άννας Βίσση, του Σάκη Ρουβά αλλά και της Μαρινέλλας. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο «Σταγόνα» σε στίχους και μουσική του Μανώλη Φάμελου.
 Ένα χρόνο αργότερα παρουσίασε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Το Μόνο Που Θες», με την υπογραφή του Φοίβου, μέσα από το οποίο αναδείχθηκαν οι επιτυχίες «Τρελαίνομαι», «Αν γυρίσεις σε μένα» (διασκευή του «La luna» της Belinda Carlisle) αλλά και το ομώνυμο τραγούδι.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κάνει πολλές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων τα τραγούδια «Ο Χρόνος», «Όλα τα ωραία», «Εγώ κι εσύ», «Ο τελευταίος άνθρωπος» με τον Φοίβο, το τραγούδι «Άλλη φάση» των Άκη Δείξιμου και TUS και το «Θα μπορούσες» των Γιώργου Σαμπάνη και Νίκου Γρίτση.
Επίσης το 2011 συμμετείχε στο single των Goin' Through με τίτλο «Κάτι μοναδικό».
Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Ελισάβετ έκανε εντατικά μαθήματα μιούζικαλ στο «New York Film Academy».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια