Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κοτόπουλο γιαουρτάβα

.
Σερβίρεται ζεστό.

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες):
2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
4 μεγάλα στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα, κομμένα στη μέση και κατόπιν στα τέσσερα
2 φλυτζ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Μια πρέζα κύμινο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 αυγά
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Σε ένα βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Αλατίζουμε ελαφρώς τα στήθη κοτόπουλου και τα βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι σε ένα λαδωμένο γυάλινο πυρέξ.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το αλεύρι, το δυόσμο, το σκόρδο, το κύμινο και το πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να γίνουν κρεμώδη και ελαφρά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του γιαουρτιού.
Ρίχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω στο κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να στερεοποιηθεί το γιαούρτι και να γίνει το κοτόπουλο τρυφερό, για 1 ώρα περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια