Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Fudge Day - Ημέρα Φοντάν

Fudge Day - Ημέρα Φοντί

Το Fudge πιστεύεται ότι ήταν μια αμερικανική εφεύρεση.

Η παλαιότερη τεκμηριωμένη αναφορά του φοντάν μπορεί να βρεθεί σε μια επιστολή που συνέταξε η Έμελιν Χάρτριτζ, η οποία σπούδαζε εκείνη την εποχή στο Vassar College, που βρίσκεται στο Poughkeepsie της Νέας Υόρκης. Η επιστολή αναφέρει λεπτομερώς ότι το φοντάν είχε κατασκευαστεί και πουληθεί σε ένα παντοπωλείο στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, το 1886. Εκείνη την εποχή, το κόστος ήταν 40 σεντς ανά λίβρα φοντάν. Από εδώ, η λέξη για το φοντάν σοκολάτας εξαπλώθηκε σε άλλα γυναικεία κολέγια και τελικά έγινε πολύ δημοφιλής στις ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πρώτο περιστατικό φοντάν μπορεί να ήταν λάθος. Φαίνεται ότι θα μπορούσε να ήταν μια επιδιωκόμενη παρτίδα καραμέλας που πήγε στραβά, ή «σκοτώθηκε». Αυτό θα είχε νόημα για τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «μυθοποιώ» κάτι σήμερα.

Άλλες συνταγές φοντάν στις ΗΠΑ μπορούν να εντοπιστούν στα τέλη του δέκατου ένατου και στις αρχές του εικοστού αιώνα. Το νησί Mackinac, το οποίο είναι ένα δημοφιλές μέρος διακοπών που βρίσκεται στα ανοιχτά της Άνω Χερσονήσου στο βόρειο Μίσιγκαν, είναι ένα μέρος που είναι γνωστό για την ικανότητά του να κατασκευάζει φοντάν. Τα καταστήματα πωλούν φοντάν εδώ σε καλοκαιρινούς παραθεριστές από τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Το Mackinac Island Fudge (καθώς και μια νόστιμη εκδοχή παγωτού, συμπεριλαμβανομένου του παγωτού βανίλιας αναμεμειγμένο με μικρά κομμάτια φοντάν) εξακολουθεί να πωλείται στο νησί και στις γύρω περιοχές σήμερα.

Οι σύγχρονες συνταγές φοντάν παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτες από τις πρωτότυπες που προέκυψαν πριν από περισσότερα από 150 χρόνια.

Η Εθνική Ημέρα Φοντάν είναι η τέλεια ευκαιρία για να γιορτάσετε την απολαυστική και νόστιμη ομορφιά της παρασκευής και της κατανάλωσης φοντάν!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια