Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έμπολα: Το φάρμακο υπάρχει

Εξιτήριο για γιατρό και ιεραπόστολο που είχαν μολυνθεί!
Ο Αμερικανός γιατρός ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα ενώ βοηθούσε ασθενείς στη Λιβερία βγήκε από το νοσοκομείο των ΗΠΑ, όπου του χορηγήθηκε θεραπεία με το πειραματικό σκεύασμα Zmapp.
Στον γιατρό Κεντ Μπράντλι, χορηγήθηκε....

ZMapp, ένα πειραματικό σκεύασμα το οποίο έχει δοκιμαστεί μόνο σε λίγους ασθενείς μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στη δυτική Αφρική.
Ο γιατρός είχε μεταφερθεί αεροπορικώς στις ΗΠΑ από τη Λιβερία και την Πέμπτη έλαβε εξιτήριο από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Έμορι, στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια.
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του νοσοκομείου, ο Μπράντλι αναμενόταν να αναχωρήσει από το νοσοκομείο εντός της ημέρας.
Ο γιατρός —σύμφωνα με τη χριστιανική οργάνωση αρωγής για την οποία εργάζεται— ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση πριν μεταφερθεί στις ΗΠΑ, την 2α Αυγούστου.
Γιατροί του νοσοκομείου αναμένεται να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για την πορεία της υγείας της Νάνσι Ράιτμπολ, μιας ακόμη Αμερικανίδας εργαζόμενης σε οργάνωση αρωγής η οποία απομακρύνθηκε από τη Λιβερία και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ αφού μολύνθηκε από τον Έμπολα.
Οι εξετάσεις αίματος του Μπράντλι έπρεπε να είναι αρνητικές σε ό,τι αφορά την παρουσία του Έμπολα επί δύο ημέρες πριν του δοθεί εξιτήριο, σύμφωνα με το CNN.
Ο Έμπολα έχει ιδιαίτερα υψηλή θνησιμότητα και μεταδίδεται από σωματικά υγρά—ιδρώτα, αίμα, εμετό ή περιττώματα.
Η συνεχιζόμενη επιδημία στη δυτική Αφρική είναι η πιο θανατηφόρα στην ιστορία, με τουλάχιστον 1.350 νεκρούς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), έως την 18η Αυγούστου.
Eξιτήριο και για τη Νάνσι Ράιτμπολ 
Η Νάνσι Ράιτμπολ, η Αμερικανίδα που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα ενώ φρόντιζε ασθενείς στην Αφρική, έχει πάρει ήδη εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έμορι της Ατλάντα, όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.
Σύμφωνα με την ιεραποστολική οργάνωση SIM της οποίας είναι μέλος η Ράιτμπολ, η γυναίκα βγήκε από το νοσοκομείο την Τρίτη, 19 Αυγούστου και επανενώθηκε με τον σύζυγό της.
Η οργάνωση δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται σήμερα η Ράιτμπολ, αναφέροντας μόνο ότι “ξεκουράζεται”.
 papaioannou-giannis.net

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια