Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αριθμοί - Νούμερα

* 5 φορές την ημέρα σκέφτονται οι γυναίκες το σεξ. Συνολικά 1.825 φορές το χρόνο. Το 58% είναι ευχαριστημένες από το πόσες φορές κάνουν σεξ τελικά.
* 12 χρόνια θα περάσει στη φυλακή ένας Κινέζος χωρικός στην επαρχία Γιουνάν. Σκότωσε την τελευταία....

άγρια τίγρη της χώρας και την έφαγε.
* 13 φορές την ημέρα σκέφτονται οι άνδρες το σεξ. Συνολικά 4.744 φορές το χρόνο. Το 1/3 παραδέχθηκε πως είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται.
* 22 ετών πέθανε η τελευταία αγριόπαπια στη Βρετανία. Την είχαν ονομάσει Εντουίνα και πιστεύεται πως ήταν η τελευταία στο είδος της.
* 8.500 γεν κοστίζει το ιαπωνικό μαξιλάρι - σύντροφος και προσφέρει μια αγκαλιά στις γυναίκες που δεν θέλουν να κοιμούνται μόνες.
* 177.000 δολάρια πουλήθηκε στην Ιαπωνία ένας τόνος - γίγας . Ζύγιζε 260 κιλά και τον αγόρασε ένα εστιατόριο σούσι για να τον προσφέρει στους πελάτες του.
* 820.000 δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί σε 2.3 εκατ. ζλότι, πρόστιμο ζητάει η εφορία στην Πολωνία από μια άνεργη γυναίκα για απλήρωτους φόρους.
* 7 λεπτά χρειάζονται κατά μέσο όρο, για να κοιμηθούμε.
* 10 κιλά σοκολάτα το χρόνο καταναλώνονται κατά μέσο όρο από κάθε κάτοικο της Ελβετίας.
* 12 γράμματα περιλαμβάνει η Αλφάβητος της Χαβάης.
* 4:20 δείχνουν όλα τα ρολόγια στην ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο "Pulp Fiction"
* 18 ώρες την ημέρα κοιμούνται τα Κοάλα.
* 30.000 βαθμοί Κελσίου είναι η θερμοκρασία της αστραπής όταν χτυπάει.
* 200 χιλιόμετρα την ώρα είναι η ταχύτητα που αναπτύσσει ο άνθρωπος όταν κάνει ελεύθερη πτώση.
* 100.000 ταχυδρομεία τουλάχιστον, διαθέτει η Ινδία, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα. έχει κι άλλους αριθμούς
* 2.600 είδη φοίνικα υπάρχουν στον πλανήτη και μόνο τα 130 αναπτύσσονται φυσικά, σε τροπικά κλίματα. Τα υπόλοιπα "στολίζουν" βορειότερες περιοχές.
* 25% της παγκόσμιας παραγωγής ιχθυελαίου προέρχεται από το Περού.
* 7 μέτρα θα ανέβει η στάθμη των ωκεανών εάν λιώσει όλος ο παγετώνας της Γροιλανδίας.
* 3 μέτρα μήκος έχει το μεγαλύτερο πούμα που έχει καταγραφεί από τα οποία το ένα μέτρο είναι η ουρά. Ζει σε βάλτους,σαβάνες,δάση και βουνά ακόμα και σε 4.000 μέτρα υψόμετρο.
* 61 εκατομμύρια ήταν οι παρατηρητές πουλιών στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
* 136 μεγάλα λιμάνια - πόλεις , υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι περιοχές θα είναι οι πρώτες που θα πληγούν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
* 120χλμ//ώρα φτάνουν οι ριπές του Ζόντα, ενός ανέμου της Αργεντινής που κατεβαίνει τις Άνδεις από τα 6.000 μέτρα. Στην κάθοδό του εξατμίζεται όλη η υγρασία του και καταλήγει θερμός και ξηρός.
* 500 δισεκατομμύρια με ένα τρισεκατομμύριο πλαστικές σακούλες, κατά μέσο όρο, χρησιμοποιήθηκαν ετησίως σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο
* Με ταξί-κανό μετακινούνται πολλοί στη λίμνη Βικτόρια, στη δυτική Κένυα. Η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη του πλανήτη καταστρέφεται από ρύπανση και αν η κατάσταση δεν αλλάξει, σύντομα κάθε ζωή θα εξαφανιστεί από αυτή .
 
* 11 χρόνια χρειάστηκε η Γερμανία για να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά κατά 800% και θεωρείται πρώτη παγκοσμίως στον τομέα.
* 40% της παγκόσμιας αλιείας γίνεται εις βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος και κατά παράβαση των εθνικών νόμων για το ψάρεμα.
* 42 χρόνια ακόμα θα υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της βρετανικής εταιρείας ΒΡ.
* 48 χώρες - κυρίως στην Αφρική και την Ασία - είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πολεμικές συρράξεις λόγω της έλλειψης νερού στα επόμενα 40 χρόνια.
* 75 δις. λίρες θα επενδύσει η Βρετανία στην κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων για την παραγωγή ενέργειας ισχύος 25 γιγαβάτ.
* 95% της ενέργειας για την παραγωγή αλουμινίου από πρώτες ύλες εξοικονομείται με την ανακύκλωση.
* 131 είδη πανίδας κινδύνευαν με εξαφάνιση στην Ελλάδα, το 2009. Το 2008 τα απειλούμενα είδη ήταν 118
* 200 εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος έως το 2050, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση για τη Μετανάστευση...
* 2 νησιά του συμπλέγματος Κιριμπάτι βυθίστηκαν το 1999 από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
* 4,5 ημέρες νωρίτερα από το κανονικό ανθίζουν τα δέντρα στην Ουάσιγκτον, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
* 10 φορές πιο γρήγορα απ ό τι στις δεκαετίες του 1970 και 1980 υποχωρεί ο παγετώνας Κελκάγια στο Περού, μία ακόμη απόδειξη ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι μύθος.
* 20 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα μεθανίου είναι εγκλωβισμένα στους παγετώνες και στα υποθαλάσσια ιζήματα.
* 36% αυξήθηκαν, σε σχέση με το 1990, τα αέρια του θερμοκηπίου από τις
θάλασσες και εναέριες μετακινήσεις. Το οικολογικό κόστος της οικονομικής ανάπτυξης είναι πολύ βαρύ.
* 40 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Κίνα χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια για τη θέρμανση του νερού. Οι Αρχές επιδίδονται τώρα σε αγώνα για την προώθηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
* 50% της σοδειάς δημητριακών θα χάσει μέχρι το 2080 η Αίγυπτος.
* 110 δις. δολάρια είναι το κόστος προσαρμογής 1.000 λιμανιών στην Κίνα, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ύστερα από την αναμενόμενη άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
* 1.000 μικρά μπορεί να γεννήσει ένα ζευγάρι τρωκτικών μέσα σε έναν χρόνο,εφόσον υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες τροφής και καταφύγιο.
* 2 είδη οξιάς, από τα δέκα που υπάρχουν στον κόσμο, συναντώνται στην Ελλάδα : η Δασική οξιά και η Οξιά η ανατολική.
* 2 ή 3 φορές το βάρος του είναι η ποσότητα αίματος που μπορεί να ρουφήξει ένα κουνούπι, ώστε να εφοδιαστεί με αρκετή πρωτεΐνη για να παραγάγει από 75 έως 500 αβγά, ανάλογα με το είδος.
* 3 έως 5 εκατοστά μήκος έχει συνήθως το ψαράκι του γλυκού νερού, γκιζάνι, ένα είδος εξαιρετικά σπάνιο που κατοικεί αποκλειστικά στη Ρόδο και έχει προσδόκιμο ζωής έως τρία έτη.
* 14,6 βαθμοί Κελσίου ήταν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2008.
* 50 από τις 300 - 400 φώκιες Μονάχους Μονάχους που υπάρχουν στον κόσμο βρίσκουν καταφύγιο στις ακτές της Τουρκίας.
* 800 εκατομμύρια οχήματα κυκλοφόρησαν στους οδικούς άξονες του πλανήτη το 2008. Πριν από 30 χρόνια, στους δρόμους υπήρχαν 200 εκατομμύρια οχήματα.
* 10.000 τόνοι επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα παράγονται, κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
* 5,9 βαθμούς Κελσίου ανέβηκε η θερμοκρασία στο Θιβέτ το 2009, 1,5 βαθμό πάνω από τα "φυσιολογικά" όρια.
* 4.000 μέτρα υψόμετρο έχει το Θιβέτ και είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις κλιματικές συνθήκες. Ήδη λιώνουν οι πάγοι που τροφοδοτούσαν με νερό τα ποτάμια και τους κατοίκους.
* 250 εκατομμύρια άτομα, τουλάχιστον, θα αντιμετωπίσουν σοβαρές ελλείψεις νερού μέχρι το 2020 στην Αφρική.
* Το 1/8 της καλλιεργήσιμης γης του Θιβέτ, γύρω στο 30.000 εκτάρια, αντιμετώπισε σοβαρή ξηρασία το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2009.
* Έως 24 τρις. δολάρια ετησίως υπολογίζεται ότι θα κοστίσει το λιώσιμο των πάγων στην παγκόσμια αγροτική παραγωγή, στην αγορά ακινήτων και στις ασφάλειες μέχρι το 2050.
* 100-1.000 φορές ταχύτερα από τους "φυσικούς" ρυθμούς που παρατηρήθηκαν τους προηγούμενους αιώνες χάνεται η παγκόσμια βιοποικιλότητα.
* Περίπου οι μισές μέλισσες της Ιορδανίας ψήφισαν το 2008, από επιδημία ασθενειών. Για να αποτραπεί νέα ανάλογη καταστροφή ιδρύθηκε προσφάτως ένα ειδικό εργαστήριο μελισσοκομικών μελετών.
* 250 είδη πουλιών, μεταξύ των οποίων και αρκετά απειλούμενα, ζουν στους βιότοπους στο Δέλτα του Έβρου
* 80% εκτιμάται ότι αυξήθηκαν οι εκπομπές των επικίνδυνων ρύπων στην ατμόσφαιρα στο διάστημα από το 1079 έως το 2004.
* 65 διαφορετικές ασθένειες για τον άνθρωπο και τα ζώα μεταφέρουν οι μύγες. Μεταξύ αυτών ο τύφος, η χολέρα και η μικροβιακή δυσεντερία.
* 6 εκατοστά ανά διετία βυθίζεται η Βενετία. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
* 1 μήνα χωρίς τροφή μπορούν να ζήσουν οι κατσαρίδες, αλλά πολύ λιγότερο χωρίς νερό.
* 50.000 έως 100.000 στρέμματα χάνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους που προκαλείται από τις πυρκαγιές και τη μείωση των βροχοπτώσεων.
* 3.000.000 κυβικά μέτρα ξύλου και 13.000 τόνους ρετσίνι παράγουν κάθε χρόνο τα δάση της Ελλάδας, που καλύπτουν το 2,5 % της συνολικής έκτασης της χώρας.
* Μέχρι τώρα οι φυσιοδίτες στο Σλίμπριζ του Γκλόστερσάιρ της Βρετανίας ήξεραν ότι οι κύκνοι μένουν δια βίου με το ταίρι τους. Οι κύκνοι Σαρίντι και Σαρούνι, όμως, ανέτρεψαν φέτος τα δεδομένα, αφού εμφανίστηκαν με νέους συντρόφους.
-

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια