Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φοιτητική ζωή στην πρωτεύουσα..!

1) Ο καλύτερος τρόπος για να πάει κανείς στη σχολή του στην πρωτεύουσα είναι τα μέσα συγκοινωνίας (εξαρτάται βέβαια και το Πανεπιστήμιο). Προτιμήστε το μετρό και χρησιμοποιήστε το πάσο για μειωμένα εισιτήρια.
2) Οι περιοχές του κέντρου....

(Παγκράτι, Ιλίσια, Πατήσια κλπ.) είναι - σε αντίθεση με επαρχιακές πόλεις - οι πλέον περιζήτητες τόσο από οικονομικής άποψης όσο και λόγω της μικρότερης συγκριτικά απόστασης με τις σχολές. Μην διανοηθείτε να ψάξετε για διαμέρισμα στα προάστια, εκτός και αν έχετε χρήμα για ξόδεμα και σας αρέσουν οι... αποστάσεις!
3) Τα κυλικεία των σχολών δεν είναι τόσο φθηνά όσο λέγεται. Δεν θα πληρώσετε βέβαια όσο σε καφετέρια στο... Κολωνάκι, αλλά ένα 2ευρω για τον φρέντο το έχετε σίγουρο.
4) Το να ασχοληθείτε με τις φοιτητικές παρατάξεις είναι περισσότερο χάσιμο χρόνου παρά ουσιαστική αξιοποίησή του. Οι συνελεύσεις τους είναι απίστευτα βαρετές και τα αποτελέσματα που όλοι ευαγγελίζονται εδώ και χρόνια παραμένουν άφαντα... Ωστόσο, μαθαίνετε πράγματα για το τι συμβαίνει στη σχολή που υπό άλλες συνθήκες δύσκολα θα έπεφταν στην αντίληψή σας ενώ σίγουρα θα αποτελέσουν ευκαιρία για νέες γνωριμίες.
5) Για όσους φοιτητές μένουν στην Αθήνα μόνιμα: κάντε λίγες και καλές φιλίες παρά τις ήδη υπάρχουσες που φυσικά θα διατηρήσετε. Το «δέσιμο» μιας μεγάλης παρέας φοιτητών είναι δύσκολο να συμβεί όπως στις επαρχιακές πόλεις, αλλά το να διαμορφώσετε και να κρατήσετε μια - δυο δυνατές φιλίες είναι όχι μόνο πιθανό αλλά αναγκαίο για να βάλετε στη σωστή διάσταση την φοιτητική σας ζωή.
6) Για όσους φοιτητές έρχονται από άλλες πόλεις: μην αποθαρρυνθείτε από το κυκλοφοριακό, τις μεγάλες αποστάσεις και την τυπικότητα στη συμπεριφορά. Είναι όλα μέρος της ζωής της μεγαλούπολης που όμως θα σας βοηθήσει να διεκδικήσετε καλύτερες και πιο ταιριαστές προς εσάς σχέσεις μιας και δεν θα έχετε «στο πιάτο» την εύκολη γνωριμία.
7) Η οδός Ερμού θα είναι για πολλούς από εσάς ο τόπος συνάντησης το Σάββατο το πρωί. Ευκαιρία για βόλτα, για ψώνια στα μεγάλα καταστήματα, για καφέ στο κοντινό Κολωνάκι και παράταση... βόλτας με επίσκεψη στο Μοναστηράκι.
8) Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα κάνετε ίσως τις ρομαντικότερες βόλτες σας στην πόλη, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (αν έχετε μείνει... πίσω), ενώ θα επισκεφθείτε και το Νέο Μουσείου της Ακρόπολης με τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ. Για νυχτερινή διασκέδαση οι επιλογές είναι όχι απλά πολλές, αλλά κυριολεκτικά άπειρες! Η παραλιακή είναι must για το καλοκαίρι ενώ το Γκάζι και το Μεταξουργείο συνθέτουν τη νέα μόδα που επιλέγεται κατά κόρον από τη νεολαία.
9) Για όσους έχουν laptop και θέλουν να σερφάρουν στο Internet προτού πάνε σπίτι, καλό θα είναι να εκμεταλλευτείτε το δωρεάν wifi που προσφέρεται στην πλατεία Συντάγματος και στις παρακείμενες καφετέριες. Σιγά - σιγά βέβαια η δυνατότητα αυτή θα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές...
10) Για άθληση σε διάφορα σπορ και λογικές... τιμές προτιμήστε τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στο κέντρο της πόλης (πολύ κοντά στην ΑΣΟΕΕ)
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια