Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι μας λέει η ετικέτα

Στην αγορά θα συναντήσετε πληθώρα προϊόντων οικιακής χρήσης τα οποία, όπως και στην περίπτωση των καλλυντικών, ισχυρίζονται ότι είναι οικολογικά.
Πολλοί επιθετικοί προσδιορισμοί συνοδεύουν τη λέξη "απορρυπαντικό", χωρίς ωστόσο να είναι πάντα δόκιμοι.
Για να μην πέφτετε θύματα των διαφημιστικών τρικ, προσέξτε:

* Ο όρος "βιολογικό" μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για προϊόντα βιολογικής γεωργίας, όπως ορίζει η νομοθεσία. Δεν αρμόζει στην περιγραφή της σύστασης απορρυπαντικού.
* Ο όρος "φιλικό προς το περιβάλλον" είναι ένα γενικευμένος χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται ευρέως από τα τμήματα μάρκετινγκ των εταιρειών. Ουσιαστικά περιγράφει τα απορρυπαντικά των οποίων το 95% των πρώτων υλών είναι βιοδιασπώμενες, κάτι που αποτελεί πλέον γεγονός για οικολογικά και συμβατικά απορρυπαντικά. Συνεπώς, αγοράζοντας ένα τέτοιο απορρυπαντικό, δεν πρέπει να πληρώσετε κάτι παραπάνω, αφού δεν πιστοποιείται η "οικολογικότητά " του.
* Ο όρος "φυτικό" δεν ευσταθεί για τα απορρυπαντικά, αφού δεν είναι εφικτό ένα σκεύασμα καθαρισμού να προέρχεται από 100% φυτικά συστατικά.
* Ο όρος "φυσικό" είναι εξίσου αδόκιμος, αφού παντού παρεμβαίνει η χημεία.
* Ο όρος "οικολογικό" είναι δόκιμος και αποδίδεται στα σκευάσματα που έχουν αποσπάσει την ευρωπαϊκή μαργαρίτα, το eco - label.
* Αντίστοιχα, εύστοχος είναι ο τίτλος "οικοβιολογικό" ή "καθαρό" απορρυπαντικό, που σημαίνει απαλλαγμένο από βαριά χημικά (συνοδευόμενο πάντοτε από κάποιου είδους πιστοποίηση).
ΟΙΚΟ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια