Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δένδρο ηλικίας 3.200 ετών στη Νεβάδα

Στο Εθνικό πάρκο της Νεβάδα των ΗΠΑ βρίσκεται το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου - Είναι μία σεκόγια ηλικίας 3.200 ετών, ύψους 74 μέτρων, ενώ έχει δύο εκατομμύρια φύλλα
Εντυπωσιακό είναι το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο που βρίσκεται στο....

Εθνικό πάρκο της Νεβάδα στις ΗΠΑ. Με ύψος 74 μέτρα, δεν είναι το ψηλότερο στον κόσμο, αλλά είναι το μεγαλύτερο και το γηραιότερο. Το ψηλότερο δέντρο του κόσμου είναι ένα ερυθρόδεντρο στην Καλιφόρνια με ύψος 116 μέτρα.
Πάντως το περιοδικό National Geographic χρειάστηκε πέντε σελίδες για να φωτογραφήσει το εκπληκτικό δέντρο ενώ οι φωτογράφοι του περιοδικού πήραν συνολικά 126 λήψεις για να μπορέσουν να το φωτογραφήσουν ολόκληρο - τις οποίες στη συνέχεια τις συνένωσαν για να έχουν ενιαίο αποτέλεσμα.

Για το δέντρο και το μεγαλείο του, ο επιστήμονας Στιβ Σίλετ από το πανεπιστήμιο του Χάμπολτ Στέιτ εξηγεί: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άλλα δέντρα με μεγαλύτερους κορμούς, όμως, όταν κανείς συνυπολογίσει όλο τον όγκο ξύλου -πέρα από τον κορμό- όλα τα κλαδιά, τα φύλλα και τη βιομάζα που υπάρχουν σε αυτό, τότε αυτό είναι ενδεχομένως το μεγαλύτερο».

Sunny Bill

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια