Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Savoir Vivre για τις ημέρες του Πάσχα με χιούμορ

.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κο Ζαμπούνη, πρέπει να προσέχουμε κάποια πράγματα κατά την διάρκεια των εξορμήσεών μας το Πάσχα, ώστε να μην μας κακό-χαρακτηρίσουν και προπαντός για να λάμψουμε με τους ξεχωριστούς μας τρόπους. Τώρα βέβαια εμείς τα βλέπουμε λιγουλάκι διαφορετικά:1ον :
Είναι γνωστό ότι το κάθε χωριουδάκι δεν διαθέτει μεγάλη αλυσίδα supermarket.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να φορτώσουμε ολόκληρο το supermarket στο αυτοκίνητό μας, εκτός αν έχουμε καλεσμένους με ιδιαίτερες προτιμήσεις.
Συμβουλή: Τους περίεργους καλεσμένους να μην τους προσκαλέσετε! Δεν φτάνει που θα τους τραπεζώσετε, θα έχουν και ιδιαίτερες προτιμήσεις στο κρασί; Σιγά μην τους φέρουμε και σολομό, επειδή ακολούθησαν την μόδα και δηλώνουν χορτοφάγοι!

2ον
Μην γκρινιάζετε διαρκώς για το μποτιλιάρισμα που συναντήσατε στο δρόμο ή για την χαμηλή ποιότητα του ξενοδοχείου σας. Προκαλείτε εκνευρισμό στους συνταξιδιώτες σας.
Συμβουλή: Γκρινιάξτε όσο θέλετε, αν δεν τους αρέσετε ας την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Είναι δυνατόν να τραγουδάς αμέριμνα το «Χάρτινο το φεγγαράκι» την στιγμή που είσαι κολλημένος στην Εθνική επί δύο ώρες; Και δηλαδή όταν φτάσεις κατάκοπος στο ξενοδοχείο σου και θελήσεις σαν άνθρωπος να απολαύσεις ένα ζεστό μπάνιο, πρέπει να πεις χαρούμενα «Δεν πειράζει που το νερό είναι παγωμένο, πάντα ήθελα να γίνω χειμερινός κολυμβητής»

3ον
Μην δυσφορείτε όταν πολλοί καλεσμένοι σας συνευρίσκονται σε έναν πολύ μικρό χώρο, όπως πχ το πατρικό σας.
Συμβουλή: Βρίστε ελεύθερα. Εσείς την Τασούλα καλέσατε, όχι τον αδερφό και την κουνιάδα της! Και που να ξέρατε ο άμοιρος ότι η Ασπασούλα, που πριν 2 χρόνια την αφήσατε νιόπαντρη, τώρα θα ξεμυτίσει μαζί με τα τρίδυμά της;

4ον
Μην κουτσομπολεύετε όποιον γνωστό και φίλο θυμόσαστε.
Συμβουλή: Ξεκατινιαστείτε ελεύθερα. Δηλαδή τι θα συζητάμε γύρω από το αρνάκι; Την εξωτερική πολιτική της χώρας ή την κρίση στον κατασκευαστικό τομέα;

5ον
Εάν αποφασίσετε να περάσετε τον χρόνο σας με επιτραπέζια παιχνίδια, προσπαθήστε να μην είσαστε αγενείς και ανταγωνιστικοί. Η «αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στον νικητή»
Συμβουλή: Εάν οπωσδήποτε πρέπει να παίξετε αυτό το επιτραπέζιο, φροντίστε οι υπόλοιποι συμπαίχτες σας να είναι τόσο «στούρνα» ώστε να μην σας παρεξηγήσει κανείς την ώρα που θα ουρλιάζετε «Καλά πόσο στόκος είσαι!!!!!»

6ον
Το ψήσιμο του αρνιού και το Πασχαλινό τραπέζι είναι συλλογική υπόθεση.
Συμβουλή: Σε αυτό θα συμφωνήσω. Δεν μπορεί εγώ να έχω κόψει τα εντόσθια, να έχω πλύνει 3 χιλιόμετρα αντεράκια και εσύ να χασκογελάς δίπλα στην σούβλα και να τσιμπάς και την πετσούλα! Πίσω και σε έφαγα λέμε!

7ον
Επειδή το Πάσχα είναι χριστιανική γιορτή και συνευρισκόμαστε σε προαύλια Εκκλησιών κυρίως, καλό θα ήταν να αποφεύγαμε συζητήσεις σχετικές με την διαφθορά του κλήρου.
Συμβουλή: Τι μας νοιάζει τώρα εμάς ο Χριστόδουλος και το σινάφι του... Στο χωρίο μας υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντα θέματα για συζήτηση, όπως τι ακριβώς έκανε η κόρη του παπά το προηγούμενο βράδυ ή πόσο συχνά επισκέπτεται η παπαδιά τον χασάπη.
ΦΑΙΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια