Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αστρολογία του Έρωτα στη μέση ηλικία

Astrology of Love in middle age
Από την ηλικία των 40 και μετά, γινόμαστε συχνά πιο αυθεντικοί από ό,τι στα νιάτα μας, αφού γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και ξέρουμε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει σε μια σχέση και τι όχι. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να βρει κανείς μια νέα αγάπη ή να διατηρήσει μια υπάρχουσα.
Οι αστρολογικές διελεύσεις και οι πρόοδοι της μέσης ηλικίας αντανακλούν και επηρεάζουν την ερωτική μας ζωή, και δείχνουν πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις φάσεις, ώστε να αλλάξουμε την συναισθηματική μας εμπειρία προς το καλύτερο.
Παρότι οι περιστάσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο έρωτας γενικά στη μέση ηλικία υφίσταται πολύπλευρη πίεση, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις της δουλειάς, οι ανάγκες της οικογένειας, και η προσωπική μας ανάπτυξη απορροφούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου μας. Και, αν είμαστε μόνοι, μπορεί να είναι δύσκολο να συναντήσουμε έναν νέο έρωτα, ενώ αν είμαστε ήδη σε σχέση, αυτή μπορεί να μην καταφέρει να περάσει τα «διόδια» της μέσης ηλικίας. Μπορούμε, φυσικά, να εξελισσόμαστε και έξω από τις σχέσεις, ωστόσο μερικοί χωρισμοί είναι επώδυνοι και προκαλούνται από την αποτυχία να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και συνθήκες.
Astrology of Love in middle age
Η πίεση της μέσης ηλικίας
Οι περισσότεροι από μας θα προτιμούσαν να διάγουν τον ενήλικο βίο τους «ευτυχισμένοι μαζί» παρά μόνοι, αλλά ακριβώς τη στιγμή που επιβαρυμένοι με ευθύνες χρειαζόμαστε έναν πραγματικό σύντροφο, ο διαθέσιμος χρόνος είναι λίγος όπως και η ενέργεια για μια ουσιαστική και στενή σχέση.
Είτε είμαστε μόνοι και ψάχνουμε την αγάπη είτε ήδη συντροφευμένοι, αν βρισκόμαστε στη μέση ηλικία, το πιθανότερο είναι πως νιώθουμε όπως το λουκάνικο στο χοτ-ντογκ, ανάμεσα σε απαιτητικά παιδιά και ηλικιωμένους γονείς, στο απόγειο της επαγγελματικής μας παραγωγικότητας και φιλοδοξίας, και με την ανάγκη διερεύνησης και ανάπτυξης μιας πραγματικής αίσθησης του εαυτού μας να γιγαντώνεται.
Οι καινούργιες σχέσεις στη μέση ηλικία δημιουργούνται κάτω από διαφορετικές συνθήκες από εκείνες της νεότητάς μας, όταν μαθαίναμε την αγάπη μέσα από το παιχνίδι και τις ατέλειωτες ώρες εξερευνήσεων της σεξουαλικής και συναισθηματικής οικειότητάς μας με τον άλλο. Τώρα, είμαστε τόσο πολυάσχολοι και κουρασμένοι, που το βράδυ πέφτουμε «νεκροί» για ύπνο κι έχουμε λιγότερο το μυαλό μας στις αγάπες και τα λουλούδια. Οι υπάρχουσες σχέσεις μας υποφέρουν επίσης από τις απαιτήσεις της μέσης ηλικίας και μπορεί να ραγίσουν και να σπάσουν κάτω από την πίεση, ειδικά αν αδυνατούν να στηρίξουν την ατομική ανάπτυξη του κάθε μέλους.
Σ΄ αυτό το στάδιο, οι σχέσεις δημιουργούνται και ευδοκιμούν, επειδή θέλουμε να υπάρχουν στη ζωή μας, κι όχι λόγων των βιολογικά επιτακτικών ερωτικών επιθυμιών της νιότης. Ο πραγματισμός μπαίνει στο παιχνίδι, και κάποτε ισορροπεί όσους από μας υπήρξαμε ανόητοι ρομαντικοί όταν ήμασταν νέοι. Πρέπει τώρα να μάθουμε να σχετιζόμαστε με διαφορετικό τρόπο, αξιοποιώντας στο έπακρο τις σύντομες περιόδους στενής επαφής με τον άλλο και αφήνοντάς του χώρο να ανταπεξέλθει στις πάσης φύσεως υποχρεώσεις του.
Οι σχέσεις της μέσης ηλικίας συχνά αντιμετωπίζουν περιορισμούς. Μπορεί να χρειαστεί να αναπτυχθούν αργά λόγω της πίεσης χρόνου, της ανάγκης να προσαρμοστούν τα παιδιά με έναν νέο σύντροφό μας, ή επειδή μια προηγούμενη απογοήτευση φρέναρε τη συναισθηματική μας έκφραση και μας έκανε να διστάζουμε να ξαναδεσμευτούμε. Ανάλογα με τη φύση μας, όπως αυτή περιγράφεται στο γενέθλιο χάρτη, θα είναι περισσότερο ή λιγότερο δύσκολο να διαχειριστούμε όλους αυτούς τους παράγοντες και να επιτύχουμε την επιθυμητή ισορροπία.
Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, μπορεί να μας δελεάζει η ιδέα να επιστρέψουμε στη μοναξιά και την ησυχία μας. Όμως, τα περισσότερα ζευγάρια που ταιριάζουν μεταξύ τους ή που βρίσκουν καλούς νέους συντρόφους συμφωνούν ότι, στη μέση ηλικία η συντροφικότητα επιφέρει μια τεράστια διαφορά στην ποιότητα της ζωής τους. Ακριβώς όπως για πολλούς ανθρώπους, η ζωή γίνεται πιο εύκολη μετά την ηλικία των 60 ετών, έτσι και οι στενές σχέσεις την περίοδο εκείνη προσφέρουν τον γλυκό, ώριμο καρπό τους.

Αστρολογία και μέση ηλικία
Η μέση ηλικία αναφέρεται στην περίοδο μεταξύ των 40 και 60 ετών. Αυτό το κεντρικό στάδιο ενηλικίωσης σημαδεύεται αστρολογικά από μια σειρά σημαντικών διελεύσεων. Παρότι όλες οι διελεύσεις της μέσης ηλικίας μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική μας ζωή, ανάλογα με το γενέθλιο χάρτη, θα επικεντρωθούμε στις διελεύσεις που έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στις σχέσεις μας. Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε στην Αφροδίτη του γενέθλιου χάρτη και πώς οι πρόοδοί της επηρεάζουν το ύφος της σχέσης και τις ανάγκες μας.

Έρωτας και Διελεύσεις μέσης ηλικίας
Οι όψεις που θίγονται στο κείμενο που ακολουθεί, είναι σε έντονη γραφή.
Η αντίθεση του Ουρανού στα 40
Η όψη αυτή μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη: ελευθερία! Όταν ο διελαύνων Ουρανός σχηματίζει αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό, η ανάγκη μας να βιώσουμε την απελευθέρωση γίνεται εντονότερη και μας κατακλύζει. Αν δεν νιώθουμε ελεύθεροι να εκφράσουμε την προσωπικότητά μας μέσα στην υπάρχουσα σχέση μας, η όψη αυτή μπορεί να φέρει ένα διαζύγιο. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης, μπορεί να νιώθουμε έλξη για κάποιον που εκπροσωπεί το Ουράνιο αρχέτυπο και που μπορεί να μας βοηθήσει να ενσωματώσουμε την ώθηση, την ορμή και τη δυναμική του πλανήτη Ουρανού. Η έλξη για το πρόσωπο αυτό ή η σχέση μας μαζί του, όμως, ενδεχομένως να διαρκέσει όσο η διέλευση.

Το τετράγωνο του Ποσειδώνα στα 40
Το τετράγωνο του Ποσειδώνα συχνά εμφανίζεται ταυτόχρονα με την αντίθεση του Ουρανού και συνωμοτεί μαζί της, προκαλώντας τη διέγερση και το ξύπνημα των ερωτικών μας πόθων. Ο διχασμός ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα γίνεται ο πυρήνας της ψυχολογίας μας. Αν είμαστε εκτός ισορροπίας σε οποιοδήποτε επίπεδο, βιώνουμε την ένταση, όσο η ψυχή αγωνίζεται είτε να αναπτύξει μια πιο γειωμένη σχέση με την πραγματικότητα, είτε να ανοιχτεί και να ενσωματώσει στοιχεία της φαντασίας.

Η επιστροφή του Χείρωνα στα 51
Η επιστροφή του Χείρωνα συμπίπτει χρονικά με την ηλικία εμμηνόπαυσης στις γυναίκες, μια φάση κατά την οποία μπορεί να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους, να «αποσυρθούν», και κατ΄επέκταση να επηρεαστούν οι σχέσεις τους. Η εμμηνόπαυση απαιτεί από τη γυναίκα να αφουγκραστεί το σώμα, το νου και το πνεύμα της, και είναι μια ευκαιρία που της δίνει η φύση για να επεκταθεί και να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στον εαυτό της, στους άλλους και στη ζωή γενικά.
Η ανδρική «εμμηνόπαυση» δεν είναι σαφώς καθορισμένη, εντούτοις πολλοί άνδρες προχωρούν σε μια σημαντική ενεργειακή στροφή περίπου στην ηλικία των 50 ετών. Άνδρες που στο παρελθόν θεωρούσαν δύσκολη υπόθεση τη δέσμευση, τώρα ανακαλύπτουν ότι επιθυμούν τη σταθερότητα περισσότερο από ό,τι χρειάζονται την ελευθερία. Είναι μια στιγμή συναισθηματικής ωρίμανσης, που συμβαδίζει με την αλλαγή στην ορμονική τους ισορροπία.
Και για τα δύο φύλα, η επιστροφή του Χείρωνα μπορεί να φέρει οδυνηρές αναμνήσεις και τραύματα από το παρελθόν, έτσι αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία. Θέματα περασμένων ζωών μπορούν, επίσης, να έρθουν στην επιφάνεια. Είτε επεξεργαζόμαστε αυτά τα δώρα της εσωτερικής μας ζωής κυριολεκτικά είτε συμβολικά, η αντιμετώπισή τους θα επιτρέψει τη συνειδητή απελευθέρωση από το παρελθόν, οδηγώντας στη θεραπεία.

Η προοδευμένη Σεληνιακή Επιστροφή στα 54 +
Η δεύτερη προοδευμένη σεληνιακή επιστροφή συμπίπτει με τα τελικά στάδια της αφαίρεσης της μητρικής προβολής. Από την ηλικία, δηλαδή, των 54 ετών, έχουμε ολοκληρώσει την ψυχολογική διαφοροποίησή μας από τη μητέρα και μπορούμε να τη δούμε τώρα ως ένα αυτοτελές άτομο. Με την εξέλιξη αυτή, οι στενές μας σχέσεις έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν, αφού βασικά προβλήματά τους προκύπτουν από την ασυνείδητη προβολή της μητέρας μας πάνω στο σύντροφο, είτε θετικά είτε αρνητικά.
Η ικανότητα του δούναι και λαβείν τονίζεται στο πλαίσιο αυτής της δεύτερης προοδευμένης σεληνιακής επιστροφής. Προβάλλουμε, όχι μόνο θέματα της δικής μας μητέρας, αλλά και της μυθικής ή αρχετυπικής μητέρας στη σύντροφό μας, θέλοντας να είναι πάντα έτοιμος να μας βοηθήσει με όποιο τρόπο θέλουμε, ενώ γινόμαστε επικριτικοί απέναντί του για την παραμικρή στιγμιαία του αμέλεια.
Η δεύτερη προοδευμένη σεληνιακή επιστροφή μπορεί να φέρει έτσι την επίλυση σε ζητήματα δικαιωμάτων, παράλογων απαιτήσεων, ναρκισσιστικών και παιδιάστικων προσδοκιών πώς οι άλλοι θα φροντίσουν για μας. Αντίθετα, αν αποκοπήκαμε από τη μητέρα σε μικρή ηλικία, μπορεί να έχουμε αναπτύξει ένα σθεναρό κέλυφος που εμπόδιζε την αληθινή σύνδεσή μας με τους άλλους. Έτσι, η πρόοδος αυτή μας δίνει την ευκαιρία να επουλώσουμε τις πληγές μας και να μπορέσουμε να σχετιστούμε ουσιαστικά.

Η 2η επιστροφή του Κρόνου στα 58-59
Η δεύτερη επιστροφή του Κρόνου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ωρίμανσης. Στην ηλικία αυτή καταλαβαίνουμε τη ζωή, τις απαιτήσεις και τους ρυθμούς της αρκετά καλά ώστε να είμαστε σε θέση να την αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα. Αν καταφέρουμε να μην καταστείλουμε τη δημιουργικότητα και την έμπνευσή μας διατηρώντας παράλληλα υγιείς και ρεαλιστικές επιθυμίες για το μέλλον, βιώνουμε μια κορυφαία εμπειρία μιας γεμάτης ζωής, εξακολουθούμε να είμαστε παραγωγικοί, και προσφέρουμε απλόχερα τις ικανότητες και τη σοφία μας στο σύνολο.
Ακριβώς όπως η δεύτερη σεληνιακή επιστροφή πρόσφερε τη δυνατότητα απελευθέρωσης από τη μητρική προβολή, η δεύτερη επιστροφή του Κρόνου κάνει το ίδιο με την πατρική προβολή, τόσο αρχετυπικά όσο και κυριολεκτικά. Ο τρόπος που δρούμε στον κόσμο επηρεάζεται από τις εμπειρία μας από τον πατέρα κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας αλλά και από τη μητέρα, αν ήταν ενεργή και είχε κάποιο ρόλο έξω από το σπίτι, καθώς ενσωματώσαμε τότε αυτή την εμπειρία της πραγματικότητας του -έξω από τα στενά πλαίσια της οικογένειας- κόσμου. Στα τέλη της δεκαετίας των ’50 μας, είμαστε σε θέση να σχετιστούμε με τον κόσμο με δικούς μας όρους, και έχουμε βρει τρόπους να είμαστε ο εαυτός μας σε θέματα επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά. Αυτό είναι το στάδιο όπου πολλοί άνθρωποι μπορούν πια να μεταδώσουν τη σοφία τους, και εκφράζουν την πρωτόγνωρη αυθεντικότητά τους με κάποιο τρόπο, μέσω της πολιτικής, της θρησκείας, ή άλλων μορφών συμμετοχής στα κοινά.

Η Αφροδίτη στη μέση ηλικία
Ο τρόπος που λειτουργούμε σε σεξουαλικό και ερωτικό επίπεδο είναι τόσο έμφυτος όσο και επίκτητος, αποτέλεσμα γνώσης και πείρας. Πράγματα αυτού του τομέα που μας δυσκόλευαν κάποτε, μπορεί να μη μας δυσκολεύουν πλέον στη μέση ηλικία. Οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν: αλλάζει η εμφάνισή μας, μας έλκει περισσότερο ο χαρακτήρας του άλλου παρά η εικόνα του, οι αξίες μας είναι βαθύτερες και πιο αυθεντικές, τα επίπεδα των ορμονών μειώνονται, και οι σεξουαλικές μας ανάγκες διαφοροποιούνται. Έχουμε αναπτύξει μεγαλύτερη ενδοψυχική ισορροπία: αν υπήρξαμε υποτακτικοί και παθητικοί στο παρελθόν, μπορεί να γίνουμε τώρα πιο διεκδικητικοί, και η συναισθηματική σφαίρα γίνεται πιο προσιτή για μας, αν δυσκολευόμασταν σ΄αυτό τον τομέα. Η Αφροδίτη στο γενέθλιο χάρτη αντιπροσωπεύει τις συναισθηματικές μας ανάγκες, τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους αγαπημένους και τους φίλους, και πώς είναι πιθανό να συμπεριφερόμαστε στις ερωτικές και κοινωνικές μας σχέσεις. Επηρεάζει το πώς θα θέλουμε να εμφανιζόμαστε, τις αισθητικές μας προτιμήσεις, τις ρομαντικές ευαισθησίες μας, και τις καλλιτεχνικές μας τάσεις.

Η προοδευμένη Αφροδίτη
Η αλλαγή ζωδίου της προοδευμένης Αφροδίτης επηρεάζει την ερωτική μας ζωή και το συναισθηματικό μας στυλ. Η Αφροδίτη στο γενέθλιο χάρτη προοδεύει συνήθως δύο ζώδια ως τα 50 μας. Μπορεί, όμως, σήμερα να είναι ένα, δύο, ή τρία ζώδια μακριά από τη γενέθλια, ανάλογα με την ηλικία μας, αν έχουμε γενέθλια Αφροδίτη στην αρχή ή το τέλος ενός ζωδίου, ή αν η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη κατά τη γέννησή μας ή αμέσως μετά. Οι ερμηνείες που ακολουθούν, αφορούν την πιο συνηθισμένη μετατόπιση της Αφροδίτης στη μέση ηλικία, εκείνη των δύο ζωδίων προς τα εμπρός.
Ένας προοδευμένος πλανήτης δεν μεταβάλλει τη φύση μας. Η Αφροδίτη στον Κριό παραμένει πάντα Αφροδίτη στον Κριό, και θα είμαστε πάντα παθιασμένοι, θα έχουμε την τάση να παίρνουμε την πρωτοβουλία στην αγάπη, και θα χρειαστεί να καταπολεμήσουμε τον εγωκεντρισμό μας. Αλλά όταν η Αφροδίτη προοδεύει σε ένα άλλο ζώδιο, αποκτάμε κάποια στοιχεία του νέου αυτού ζωδίου, κι αυτό μας επηρεάζει βαθιά, διευρύνοντας τη φύση και την εμπειρία μας. Ας δούμε λοιπόν την προοδευμένη Αφροδίτης της μέσης ηλικίας όταν αλλάζει ζώδιο:

Αφροδίτη στον Κριό προοδεύει στους Διδύμους: σας βοηθά να επικοινωνείτε καλύτερα και γίνεστε λιγότερο εγωκεντρικοί. Μπορεί επίσης να έχετε την τάση να διατηρείτε δύο σχέσεις ταυτόχρονα.

Αφροδίτη στον Ταύρο προοδεύει στον Καρκίνο: η έμφυτη αγάπη του Ταύρου για τη σταθερότητα επικεντρώνεται τώρα στο σπίτι και την οικογένεια. Είναι πολύ εύκολο να πάρετε βάρος, αλλά μπορεί να αποκτήσετε μεγάλη ικανοποίηση από το μαγείρεμα και την κηπουρική και μια βαθιά αίσθηση «φωλιάσματος».

Αφροδίτη στους Διδύμους προοδεύει στο Λέοντα: εκφράζετε την ικανότητά σας να σχετίζεστε μέσα από μια λαμπερή κοινωνική ζωή. Στις προσωπικές σας σχέσεις, γίνεστε πιο παθιασμένοι, ίσως ακόμη και κτητικοί.

Αφροδίτη στον Καρκίνο προοδεύει στην Παρθένο: Η έμφυτη τάση του Καρκίνου να γαλουχεί, σας προσφέρει τώρα τη δυνατότητα της γνήσιας άνευ όρων αγάπης, καθώς μπορεί να βρείτε τη σοφία χαρίζοντάς την.

Αφροδίτη στο Λέοντα προοδεύει στο Ζυγό: η έμφυτη φλόγα σας εκφράζεται πιο ήπια. Ο εγωκεντρισμός και η αγάπη για το «δράμα» μαλακώνει και μετατρέπεται σε επιθυμία για αληθινή αρμονία με τους άλλους.

Αφροδίτη στην Παρθένο προοδεύει στο Σκορπιό: είναι η περίπτωση του λουλουδιού που αργεί να ανθίσει. Η Αφροδίτη στην Παρθένο γίνεται δημιουργική και παθιασμένη στη μέση ηλικία, αλλά εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένη και αληθινή.

Αφροδίτη στο Ζυγό προοδεύει στον Τοξότη: η αρμονία και η εικόνα σάς ενδιαφέρουν λιγότερο τώρα, αφού επιθυμείτε την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Μπορεί να συνεργάζεστε με τον άλλον.

Αφροδίτη στο Σκορπιό προοδεύει στον Αιγόκερω: κάθε τάση για απιστία, η οποία ενθαρρύνεται από την προοδευμένη Αφροδίτη στον Τοξότη αλλά ενάντια στη συναισθηματική καρποφορία, τώρα αντικαθίσταται από τη δέσμευση και τη σταθερότητα που γίνονται ζητήματα ύψιστης σημασίας.

Αφροδίτη στον Τοξότη προοδεύει στον Υδροχόο: αισθάνεστε πως η οικογένεια σάς περιορίζει, και θέλετε να ζήσετε με άλλους ανθρώπους σε μια άλλη κοινότητα ή να εξερευνήσετε άλλους τόπους. Μπορεί να έχετε πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα ή η οικογένειά σας να επεκταθεί με κάποιο τρόπο.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω προοδεύει στους Ιχθείς: αφυπνίζει μέσα σας την αίσθηση του ρομαντισμού. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω προβαίνει συχνά σε έναν παραδοσιακό γάμο με αυστηρά καθορισμένους ρόλους στο ζευγάρι. Αυτή η σχέση είτε θα μεταμορφωθεί σε μια πραγματικά ερωτική σχέση ή θα φύγετε για να αναζητήσετε μια βαθύτερη σύνδεση.

Αφροδίτη στον Υδροχόο προοδεύει στον Κριό: ο προσωπικός σας χρόνος τώρα γίνεται πολύτιμος, και μπορεί να ξανασκεφτείτε τι σημαίνει για σας η σχέση και η συντροφικότητα. Ίσως το να είστε μαζί αλλά ζώντας χωριστά, να αποτελεί μια ρεαλιστική επιλογή σε αυτό το στάδιο. Πάντως, στην οργάνωση του σπιτιού σας η ανεξαρτησία θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Αφροδίτη στους Ιχθείς προοδεύει στον Ταύρο: η αγάπη γίνεται πιο γήινη. Αποδέχεστε τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης και αμβλύνεται η επιθυμία σας να εκπληρώσετε τα ρομαντικά σας όνειρα.

Ένα παράδειγμα
Ας δούμε, πώς η εμπειρία της σχέσης μπορεί να αλλάξει στη μέση ηλικία, με τη βοήθεια των διελεύσεων και των προόδων.
Η Άννα ήταν δημοσιογράφος ψυχαγωγικής εκπομπής με μια λαμπερή καριέρα και μια σειρά από σχέσεις που δεν έφταναν ποτέ στο επίπεδο της πλήρους δέσμευσης. Μια ελκυστική, πνευματώδης γυναίκα, με ευρύ φιλικό κύκλο αλλά αποτυχημένη ερωτική ζωή. Είχε μια ασταθή παιδική ηλικία με τον πατέρα απόντα και ένιωθε συστηματικά έλξη για άνδρες μη διαθέσιμους. Η τελευταία της σχέση την είχε πληγώσει βαθιά. Είχε ερωτευτεί έναν άνδρα που αδιαφορούσε για εκείνη.
Ο χάρτης της δείχνει προβλήματα στον τομέα της οικειότητας και των στενών σχέσεων. Η Σελήνη και ο Πλούτωνας είναι σε Γωνίες και σε στενό τετράγωνο μεταξύ τους, περιγράφοντας μια δύσκολη αποδέσμευση από τη μητέρα και από τα ζητήματα της μητέρας. Ο γενέθλιος Χείρων σε σύνοδο με τον Άρη, και τετράγωνο με τον Κρόνο ο οποίος είναι σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό, αποτελεί έναν δύσκολο συνδυασμό που δείχνει, μεταξύ άλλων, τον πόνο και την απογοήτευση που βιώνεται μέσα από τις δυσκολίες με τους άνδρες.
Η Αφροδίτη κατά τη γέννησή της βρισκόταν ακριβώς στο τέλος του Ζυγού, έτσι προόδευσε μέσω του Σκορπιού στη συναισθηματικά ταραγμένη παιδική της ηλικία και μέσω του Τοξότη μεταξύ των ηλικιών 25 και 49. Σε αυτή τη φάση, απολάμβανε τη δημοσιογραφική της καριέρα, η οποία περιελάμβανε και πολλά ταξίδια. Στην ηλικία των 50, η Αφροδίτη της προόδευσε στον Αιγόκερω, και η Άννα άρχισε να επιθυμεί μια πιο σταθερή συναισθηματική ζωή. Τότε όμως είχε την επιστροφή του Χείρωνα, που δικαιολογημένα ήταν δύσκολη γι’ αυτήν, φέρνοντας στην επιφάνεια τον πόνο της συνόδου Χείρωνα – Άρη, τη σχετική με το θέμα σύνοδο Κρόνου- Νότιου Δεσμού, και το τετράγωνο Σελήνης – Πλούτωνα (Πλούτωνας σε τρίγωνο με Χείρωνα – Άρη, ενώ η Σελήνη σε όψη χιαστί και με τους δύο). Η πιο οδυνηρή σχέση της ζωής της προέκυψε κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.
Εκείνη την εποχή, η Άννα διακατεχόταν από μεγάλη αγωνία, κι αυτό φαινόταν στο χάρτη της. Είχε γνωρίσει πριν ένα χρόνο τον άνθρωπο αυτό, όταν ο διελαύνων Άρης και Χείρωνας διέρχονταν πάνω από τον γενέθλιο Χείρωνα – Άρη, ένα διπλό «χτύπημα» που «έξυσε» την αρχική πληγή της απουσίας του πατέρα της. Αλλά ο διελαύνων Πλούτωνας εξακολουθούσε να βρίσκεται σε αναμονή και, μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, θα περνούσε κι αυτός πάνω από τα ίδια σημεία. Αυτό σήμαινε, πως επρόκειτο να βιώσει μια βαθιά μεταμόρφωση. Ο γενέθλιος χάρτης έδειχνε επίσης ενδεχόμενη επιτυχία, με την γενέθλια Αφροδίτη εξέχουσα στο Ζυγό, σε σύνοδο με τον Ερμή, και σε στενό τρίγωνο με τον Δία. Αυτός ο συνδυασμός «υπόσχεται» μια δημόσια καριέρα και πολλές φιλίες, όπως επίσης αρμονία στη σχέση της με έναν γενναιόδωρο άνδρα, πιθανότατα από άλλη χώρα. Ο Δίας είναι γωνιακός, σε σύνοδο με το IC, γεγονός που υποδηλώνει την πιθανότητα μιας ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής, καθώς το ζήτημα της Σελήνης – Πλούτωνα έχει ολοκληρωθεί. Στην περίπτωσή της, αυτό ήταν πιθανό να συμβεί την εποχή της δεύτερης προοδευμένης σεληνιακής της επιστροφής.
Η Αφροδίτη κυβερνά τον 7ο οίκο, όπου η Σελήνη της κατοικεί, υπερυψωμένη στον Ταύρο. Η τοποθέτηση αυτή έδειξε ότι, παρά την έντονη κοινωνικότητα του χάρτη της, η συναισθηματική της πληρότητα θα βρισκόταν στη στενή δέσμευσή της με έναν σύντροφο. Η Άννα είχε ίσως περισσότερο ταλέντο στις στενές σχέσεις από ό,τι νόμιζε πως είχε και, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένη στον έρωτα, αν και με έναν σύντροφο που δεν θα ήταν πάντοτε εύκολος.
Πράγματι, τρία χρόνια αργότερα, όταν η διέλευση του Πλούτωνα από τον Άρη ήταν ακόμα σε ισχύ, και η προοδευμένη σεληνιακή επιστροφή της όδευε προς το σημείο ακριβείας, συνάντησε τον Λουκά, με τον οποίο είναι μαζί και ευτυχισμένη από τότε. Και όντως, ο άνθρωπος αυτός είναι γενναιόδωρος, με μεγάλη καρδιά, συναισθηματικά ασταθής και από άλλη χώρα, όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί αστρολογικά. Αυτή τη φορά, όμως, υπήρχε ισχυρή αμοιβαία συμβατότητα και η Άννα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τις έκτακτες δυσκολίες της σχέσης.
Συμπέρασμα
Τα βαθιά ψυχολογικά ζητήματα μπορεί να θεραπευτούν στη μέση ηλικία. Παραμείνετε αισιόδοξοι! Αν σας απασχολεί το ζήτημα μιας μακροχρόνιας σχέσης, αναζητήστε τις ωφέλιμες διελεύσεις και προόδους, αφού μπορούν να προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες για την επίλυση θεμάτων συναισθηματικής συνδεσιμότητας καθώς και για την προσωπική σας μεταμόρφωση. Για παράδειγμα, ένα δύσκολο πρόβλημα που εμπεριέχει «θέματα μητέρας» μπορεί να επιλυθεί πριν και κατά τη διάρκεια της προοδευμένης σεληνιακής επιστροφής, ενώ τα «ζητήματα πατέρα» αντιμετωπίζονται καλύτερα πριν και κατά τη διάρκεια της δεύτερης επιστροφής του Κρόνου. Η προοδευμένη Αφροδίτη, από την άλλη, σας δίνει πληροφορίες σχετικά με το τι χρειάζεστε μέσα σε μια σχέση σήμερα, κι όχι τι χρειαζόσασταν στα 25 σας.
Κατανοώντας τη φάση της μέσης ηλικίας και την κατανόηση των διελεύσεων που την αφορούν, αποκτάμε την πολυπόθητη γνώση και ισορροπία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ψυχολογικής και σωματικής μεταμόρφωσης. Και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα μιας βαθύτερης προσωπικής ευτυχίας.
asteriskos

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια