Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Barbie 2022

Η Mattel τιμά φέτος 12 γυναικεία πρότυπα από όλο τον κόσμο με μια μοναδική στο είδος της κούκλα Barbie στην ομοίωσή τους. Μέρος της πολυετούς παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Mattel, το Barbie Dream Gap Project, αυτές οι γυναίκες έχουν επιλεγεί για την ικανότητά τους να υπενθυμίζουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι οτιδήποτε.
Δημιουργήθηκε το έργο το 2018, αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με περιοριστικούς παράγοντες που εμποδίζουν τα κορίτσια να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Μέχρι στιγμής έχουν δεσμεύσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς συνεργάτες ως μέρος της αποστολής τους να επιτύχουν την ισότητα τροφοδοτώντας την εκπαίδευση, τις ηγετικές δεξιότητες και τις ευκαιρίες καθοδήγησης για τα κορίτσια.
Η Mattel, η οποία το ανακοίνωσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ρίχνει φως στις ακόλουθες γυναίκες που είναι ηγέτες στις αντίστοιχες βιομηχανίες τεχνολογίας, ευεξίας, STEM, εκπαίδευσης και άλλων:
Shonda Rhimes (Ηνωμένες Πολιτείες) – Ιδρύτρια της American Television Production Company Σόνταλαντ.
Η Shonda Rhimes είναι Διευθύνων Σύμβουλος της παγκόσμιας εταιρείας media Shondaland. Με επίκεντρο την καινοτομία, η εταιρεία της Rhimes προσεγγίζει την αφήγηση μέσω συνεργασιών επωνυμίας, εμπορευμάτων και περιεχομένου για ταινίες, ροή, ήχο, ψηφιακό και εκδοτικό. Στην καριέρα της, το έργο της Rhimes έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής στο Hall of Fame της Ακαδημίας Τηλεόρασης. Έχει αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο της βιομηχανίας του θεάματος και άλλαξε το πρόσωπο της τηλεόρασης.
Ari Horie (Ηνωμένες Πολιτείες/Ιαπωνία) – Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Women's Startup Lab και Women's Startup Lab Impact Foundation.
Η Ari Horie είναι καινοτόμος στη Silicon Valley, παγκόσμιος ομιλητής και ηγέτης της σκέψης στην ηγεσία και την επιχειρηματικότητα των γυναικών. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επίσης γνωστή για την εταιρική καινοτομία και ηγεσία και μιλώντας για την επιχειρηματική νοοτροπία των στελεχών. Είναι η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος ενός κορυφαίου επιταχυντή, του Women's Startup Lab (WSLab), ενός μοναδικά σχεδιασμένου προγράμματος για γυναίκες επιχειρηματίες με startups τεχνολογίας.
Pat McGrath (Ηνωμένο Βασίλειο) – Makeup Artist και ιδρυτής των Pat McGrath Labs.
Η Pat McGrath είναι η πιο σημαντική makeup artist στον κόσμο και ιδρυτής της μάρκας ομορφιάς Pat McGrath Labs, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για περισσότερα από 25 χρόνια, το δημιουργικό της όραμα την έκανε ένα tour de force, του οποίου η θρυλική και δημιουργική δύναμη έχει μεταμορφώσει τόσο την ομορφιά όσο και τη μόδα σε παγκόσμια κλίμακα.
Melissa Sariffodeen (Καναδάς) – Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδρυτής του Canada Learning Code and Ladies Learning Code.
Η Melissa Sariffodeen είναι μια κοινωνική επιχειρηματίας, ηγέτης και μεγάλος στοχαστής. Είναι περισσότερο γνωστή ως συνιδρυτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ladies Learning Code, καθώς και του Canada Learning Code. Το Ladies Learning Code έχει υπερασπιστεί τον ψηφιακό γραμματισμό για γυναίκες και κορίτσια στον Καναδά. Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί σε εθνικό επίπεδο για να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες και οι νέοι λαμβάνουν τις κρίσιμες δεξιότητες, την εμπιστοσύνη και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να γίνουν παθιασμένοι κατασκευαστές της τεχνολογίας.
Adriana Azuara (Μεξικό) – Ιδρύτρια του All4Spas 
Καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, η Adriana πάντα ενέπνεε γυναίκες, νέους και κορίτσια μέσω των κινητοποιητικών ομιλιών και των συνεδρίων της. Έχει επίσης υιοθετήσει κοινωνικές εκδηλώσεις που είναι επί του παρόντος μεγάλης σημασίας για τον κόσμο, όπως η υποστήριξη για την LGBT+ κοινότητα, ο φεμινισμός και η ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην επιχείρησή της. Η εταιρεία της «All4Spa», αναγνωρισμένη στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική, είναι μια αυτοκρατορία ευεξίας που επεκτείνεται στις τρέχουσες απαιτήσεις των νέων.
Doani Emanuela Bertain (Βραζιλία) – Δάσκαλος και Ιδρυτής του Sala 8.
Η Doani Emanuela Bertan είναι δίγλωσση καθηγήτρια τόσο στην πορτογαλική όσο και στη βραζιλιάνικη νοηματική γλώσσα σε μια επαρχία του Σάο Πάολο που ονομάζεται Campinas. Το 2020, ο Doani προτάθηκε ως «Κορυφαίοι 10 Καλύτεροι Δάσκαλοι στον Κόσμο» από το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου - το «Βραβείο Νόμπελ» για την Εκπαίδευση, μεταξύ 12 χιλιάδων συμμετεχόντων από 140 χώρες. Αυτό το βραβείο προέρχεται από το Varkey Foundation σε συνεργασία με την UNESCO.
Jane Martino (Αυστραλία) – Πρόεδρος και Συνιδρυτής του Smiling Mind.
Η Jane Martino είναι η πρόεδρος και συνιδρυτής της παγκοσμίως αναγνωρισμένης πλατφόρμας τεχνολογίας υγείας, Smiling Mind. Μέσω της συμμετοχής της στο Smiling Mind, η Jane μπόρεσε να συνδυάσει την πίστη της στους νέους και τα οφέλη του διαλογισμού για να δημιουργήσει μια μοντέρνα προσέγγιση για την ενσυνειδητότητα και την ανθεκτικότητα, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους να είναι στα καλύτερά τους. Είναι επίσης δημοσιευμένη συγγραφέας με τη σειρά των πέντε παιδικών βιβλίων της και συν-συγγραφέας του Mindfulness Made Easy, που βρίσκεται τώρα στην τρίτη έκδοση.
Lan Yu (Κίνα) – Σχεδιαστής μόδας 
Ο Lan Yu είναι ο σχεδιαστής μόδας της χιλιετίας με τη μεγαλύτερη επιρροή που προωθεί τον παραδοσιακό πολιτισμό στην Κίνα. Έφερε κεντήματα Suzhou στο Μεγάλο Παλάτι στο Παρίσι και η εξαιρετική κατασκευή κατέπληξε το πλήθος. Η Lan Yu ίδρυσε την αρχική της επωνυμία, LANYU το 2015, ακολουθώντας τη σχεδιαστική και επιχειρηματική φιλοσοφία «μόνο για αγάπη, μόνο για σένα».
Butet Manurung (Ινδονησία) – Ιδρυτής και Διευθυντής της SOKOLA.
Γεννημένος στην Τζακάρτα το 1972, ο Butet σπούδασε ανθρωπολογία και ινδονησιακή λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Padjadjaran, Bandung. Το 1999 εντάχθηκε στην προστασία «WARSI Jambi», εκτελώντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Orang Rimba – μια ιθαγενή, νομαδική ομάδα που ζει στο δάσος Jambi. Αυτή η δουλειά την οδήγησε μαζί με τέσσερις συναδέλφους της να ιδρύσουν το Ινστιτούτο SOKOLA, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες για περιθωριοποιημένες κοινότητες στην απομακρυσμένη Ινδονησία και αλφαβητισμό σε περισσότερα από 15.000 παιδιά και ενήλικες.
Sonia Peronaci (Ιταλία) – Ιδρύτρια του ιστότοπου ιταλικών τροφίμων, «GialloZafferano»
Η Sonia Peronaci είναι μια ψηφιακή επιχειρηματίας και ιδρύτρια του διάσημου ιταλικού ιστότοπου συνταγών «Giallozafferano.it», όπου τρέφει την αγάπη της για τη μαγειρική. «Δέσμευση, θάρρος και ακρίβεια» είναι το μυστικό της δουλειάς της, το οποίο καλλιεργεί καθημερινά χάρη στο «Sonia Factory», έναν πολυλειτουργικό χώρο όπου μπορεί να συνεχίσει να εκφράζεται.
Tijen Onaran (Γερμανία) – Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Global Digital Women και συνιδρυτής της ACI Diversity Consulting
Η Tijen Onaran είναι επιχειρηματίας, επενδυτής, συγγραφέας με μπεστ σέλερ και μια από τις πιο εξέχουσες φωνές της Γερμανίας στις γερμανικές επιχειρήσεις. Είναι η ιδρύτρια της Global Digital Women και της εταιρείας συμβούλων για τη διαφορετικότητα ACI – των κορυφαίων εταιρειών συμβούλων σε θέματα διαφορετικότητας.
Lena Mahfouf (Γαλλία) – Ψηφιακή δημιουργός, βιντεογράφος και συγγραφέας του «Always More»
Η Lena Situations, πραγματικό όνομα Lena Mahfouf, είναι Γαλλίδα βιντεογράφος, δημιουργός περιεχομένου και επιρροή που γεννήθηκε στο Παρίσι στις 19 Νοεμβρίου 1997. Το 2017, δημιούργησε το δικό της κανάλι στο YouTube, το οποίο γνώρισε εκπληκτική επιτυχία και βοήθησε στην έναρξη της καριέρας της. Με περισσότερα από 400.000 αντίτυπα που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, η Λένα δημοσίευσε πρόσφατα το βιβλίο της προσωπικής ανάπτυξης «Toujours Plus,+=+» παρέχοντας εγκάρδιες συμβουλές για την αυτοεκτίμηση, την επιτυχία, τη χαρά και την αποδοχή του εαυτού της. 
Επισκεφτείτε το Barbie.com/DreamGap 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια