Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διαγνώστηκε λάθος με ΣκΠ. Του έκαναν ενέσεις για 1χρόνο

Πολίτης, που διαγνώστηκε με κατά πλάκας σκλήρυνση, και λάμβανε ενέσιμη θεραπεία για ένα χρόνο ήταν τελικά υγιής!!!
Καλοκαίρι του 2010...
Η ζωή του Αντρέα * λαμβάνει δραματική τροπή σε μια στιγμή.....

Μετά από αδιαθεσία, διαγιγνώσκεται από ιδιώτη γιατρό με κατά πλάκας σκλήρυνση. «Χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου» μας λέει και βουρκώνει. Πανικοβάλλεται… Εναποθέτει τις ελπίδες του στον γιατρό του, στον οποίο επιδεικνύει τυφλή εμπιστοσύνη. Καθ’ υπόδειξή του αρχίζει άμεσα ενέσιμη θεραπεία. Ωστόσο δεν αισθάνεται καλύτερα… του ‘ναντίον!

«Ήταν ότι πιο οδυνηρό υπήρχε για μένα να βάζω κάθε Δευτέρα απόγευμα την ένεση γιατί με άφηνε στο κρεβάτι καθηλωμένο για 3 ημέρες με ρίγος, εξάψεις, πυρετούς... να μη μπορώ να σταθώ στα πόδια μου. Δυο βήματα δεν μπορούσα να κάνω χωρίς βοήθεια. Ήμουν ανήμπορος και εξαρτημένος από άλλους» διηγείται ο Αντρέας.

Το μαρτύριό του συνεχίζεται για μήνες! Ανήσυχος, αναζητεί το λόγο που οι ενέσεις του κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Απευθύνεται σε δεύτερο γιατρό, ο οποίος κακίζει έντονα το γεγονός ότι λαμβάνει την εν λόγω θεραπευτική αγωγή. Ο Αντρέας θορυβείται και απευθύνεται αμέσως στο θεράποντα ιατρό του. Η αντίδρασή του γιατρού όμως κάθε άλλο παρά καθησυχαστική ή τουλάχιστον επεξηγηματική είναι. Βάζει τις φωνές στον «ασθενή». Έξαλλος τον κατηγορεί ότι δεν του έχει εμπιστοσύνη. Φοβισμένος, αποχωρεί.

Την επομένη το πρωί ο γιατρός, καλεί τον Αντρέα στο γραφείο του, και του δίνει ένα cd ισχυριζόμενος ότι σ' αυτό υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τη διάγνωσή του, και τον προκαλεί να το πάει όπου ο ίδιος κρίνει. Από περιέργεια και μόνον, ο Αντρέας βάζει το cd στον υπολογιστή του, να δει τι ακριβώς έχει επάνω. Διαπιστώνει ότι είναι… κενό! Σκέφτεται ότι ίσως χρειάζεται εξειδικευμένο λογισμικό. Αποφασίζει λοιπόν να επισκεφθεί τρίτο ιδιώτη γιατρό, ο οποίος διαπιστώνει ότι πράγματι το cd είναι κενό. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα μπροστά σ ' αυτό που ακούει ακολούθως.
«Μου λέει "προς Θεού! Δεν έχεις τίποτα! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ! Είχε διαβάσει και το ιστορικό μου και τα reports και πάλι, επέμεινε ότι είμαι υγιής» λέγει και επαναλαμβάνει για να το πιστέψει και ο ίδιος.

Ο θεράπων ιατρός φαίνεται να έχει προβεί σε λανθασμένη διάγνωση, και όχι πρώτη φορά, μας εξηγεί ο Ανδρέας εξοργισμένος πια. Φίλη της οικογένειας που τον επισκέφθηκε στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν, αποτάθηκε στον ίδιο γιατρό λόγω αδιαθεσίας, και η διάγνωση ήταν η ίδια! Η κοπέλα, μητέρα 3 ανήλικων παιδιών, τα χάνει! Ανίκανος να πιστέψει το κακό που τους βρήκε, μήνες μετά, ο σύζυγός της, παρά τη θέληση του θεράποντα ιατρού που και πάλι πρότεινε ανάλογη ενέσιμη και όχι μόνο θεραπεία, την παίρνει σε νοσοκομείο του Ισραήλ. Εκεί, μαθαίνει και εκείνη ότι είναι υγιής!
Η Ελένη* είχε σοβαρές ημικρανίες, και ο Αντρέας, χαμηλό σίδηρο!

«Αισθάνομαι ότι έχουν παίξει με τη ζωή μου, και με τη δικιά μου ζωή, με τη ζωή οποιουδήποτε δεν έχει δικαίωμα να παίξει κανείς» κραυγάζει ο Αντρέας.

Η οργή του ξεχειλίζει... αποτείνεται στον ΠΙΣ, εκεί όμως τον ενημερώνουν ότι χειρίζονται περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς και όχι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια.
Δεν αφήνει το θέμα εδώ. Ήδη, έχει πάρει τη νομική οδό…

Η Ελένη, δεν το έπραξε. Ο λόγος; Η δική της περιπέτεια είχε πραγματικό αντίκτυπο στην υγεία ενός εκ των ανήλικων παιδιών της. Εδώ και ένα χρόνο, αντί να τρέχει να βρει το δίκιο της, τρέχει να φροντίσει την υγεία του παιδιού της που εξαιτίας του δικού της Γολγοθά, σταυρώνεται!

Από την προβολή του ρεπορτάζ στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Τομές στα Γεγονότα» στις 27 Φεβρουαρίου 2013, γινόμαστε συνεχώς δέκτες ανάλογων παραπόνων. Ένα από αυτά αφορά μια εγκυμονούσα, η οποία δε θέλει πια ούτε καν να θυμάται…

Ένα άλλο έρχεται από μια 20χρονη κοπέλα…

Κι όμως, το θέμα ακόμη δεν έχει προχωρήσει ενώπιον ούτε της δικαιοσύνης ούτε της αρμόδιας επαγγελματικής και πολιτικής αρχής.
*Το όνομα είναι φανταστικό
sigmalive

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια