Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λάθη που μας έχουν δίδαξει στο σχολείο

Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής:Πόσες γενιές παιδιών μεγάλωσαν άραγε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο; Στην πραγματικότητα όμως, τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στα μαθήματα της φυσικής και των μαθηματικών.

Ο Ναπολέων ήταν κοντός:

Στην πραγματικότητα είχε ύψος περίπου 1,70 μέτρα, που ήταν το μέσο ύψος για την εποχή του.

Ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο: Ο Δαρβίνος δεν είπε ακριβώς αυτό, αν και οι περισσότεροι αυτό του χρεώνουμε. Εκείνο που υποστήριξε ο Δαρβίνος ήταν ότι οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και ο άνθρωπος είχαμε τον ίδιο πρόγονο πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Ο Κολόμβος πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη: Μπορεί να μη γνώριζε πόσο μεγάλη είναι η Γη, αλλά σίγουρα δεν ανησυχούσε μήπως πέσει στο κενό όταν θα φτάσει στην άκρη της.

Διαφορετικά σημεία της γλώσσας αναγνωρίζουν διαφορετικές γεύσεις: Πράγματι έχουμε διαφορετικούς αισθητήρες σε διαφορετικά σημεία της γλώσσας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι χωρισμένη σε διακριτές περιοχές (Ο διαχωρισμός έγινε κυρίως για την ευκολία διδασκαλίας).

Οι Βίκιγκς είχαν κράνη με κέρατα: Οι Βίκιγκς ενταφιαζόταν μαζί με τα κράνη και κέρατα, που τα χρησιμοποιούσαν για να πίνουν. Όταν ανακαλύφθηκαν οι πρώτοι τάφοι θεωρήθηκε λανθασμένα ότι είχαν κράνη με κέρατα.

Ο Τόμας Έντισον ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα: Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα σχεδόν ταυτόχρονα με το Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.
tampouloukia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια