Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το ήξερες αυτό για την Google;

Google, βρήκαμε μερικές πληροφορίες για την πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης, που..ίσως και να μην τις ξέρατε:

1. Όταν η Google βρισκόταν στις απαρχές της, δεν είχε ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας. Σύμφωνα με συνέντευξη του συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Λάρι Πέιτζ, το πρώτο διάστημα της δημιουργίας της εταιρείας, όταν ακόμα οι υπάλληλοι ήταν μόνο 30, κάποιος κοινοποίησε τον τηλεφωνικό αριθμό της εταιρείας, το οποίο όμως βρίσκονταν εκτός λειτουργίας. Ακόμα κι αν δεν μπορούσαν να απαντήσουν στα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκαν, μπορούσαν να διευθύνουν την ιστοσελίδα και με αυτό τον τρόπο να ικανοποιήσουν τα χιλιάδες αιτήματα των χρηστών τους.

2. Η Google είναι ο παράδεισος του ποδηλάτη. Το κύριο κτίριο της Google στην Καλιφόρνια, το Googleplex είναι τεράστιο κάνοντας το ποδήλατο τον πιο χρήσιμο και εύκολο τρόπο μετακίνησης μέσα στις εγκαταστάσεις.

3. Κάθε εβδομάδα γίνεται ένα meeting με τίτλο TGIF (Thank God it’s Friday) αλλά τις Πέμπτες. Το meeting αυτό είναι μία από τις παραδόσεις της εταιρείας και πραγματοποιείται από τη δημιουργία της. Το παράδοξο όμως είναι ότι γίνεται τις Πέμπτες για να μπορούν να συμμετέχουν και οι υπάλληλοι από την Ασία.
4. Τα σνακ είναι τοποθετημένα στρατηγικά. Μέσα στις εγκαταστάσεις της Google, τα σνακ τα οποία δεν είναι και τόσο υγιεινά είναι δυσκολότερο προσβάσιμα από τα υγιεινά, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να τρέφονται θρεπτικότερα.

5. Η Google έχει αγοράσει εστιατόριο και του έχει δώσει το όνομα ιαπωνικού καρτούν. Το εστιατόριο με το όνομα Astro-boy , τηρεί όλους τους κανόνες της ιαπωνικής κουζίνας καθώς για να μπεις πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου.

6. Τα Androids έχουν κάνει επέμβαση παντού. Μέσα στις εγκαταστάσεις της Googleplex, υπάρχουν παντού αγάλματα των Androids.

7. Είναι πιο δύσκολο να δουλεύεις σε αλληλοσυνδεόμενα projects παρά σε αυτόνομα. Το Google+, το Gmail και το πρόγραμμα Android συνδέονται μεταξύ τους σε κάθε αναβάθμιση του συστήματος, επομένως κάνει δυσκολότερη την υλοποίηση ενός project καθώς αυτό πρέπει να ενσωματωθεί σε όλα τα προγράμματα.
8. Ο Σουνταρ Πιτσάϊ μπήκε στην ομάδα της Google το 2004. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις δύο μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Google, του Android και του Chrome, προσελήφθη την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η λειτουργία του Gmail.

9. Η Google λατρεύει τη βιντεο-συνδιάσκεψη. Η υψηλής ποιότητας τεράστια οθόνη βιντεο-συσκέψεων είναι από τα εργαλεία πιο συχνής χρήσης στην Google.

10. Το 20% των εργασιακών ωραρίων καλά κρατεί. Οι εργαζόμενοι της Google έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με προσωπικά projects το 20% του χρόνου τους. Μπορεί οι δραστηριότητες του 20% να έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, παρόλα αυτά η παράδοση της Google συνεχίζει να υπάρχει. Μερικά από τα επιτεύγματα του λεγόμενου «20%» είναι και το Gmail.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια