Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εντοπίσετε το ζώδιο κάθε μαθητή μέσα στην τάξη

Κριός: Το ζώδιο του Άρη, λατρεύει τις διαφωνίες με το δάσκαλο και προσπαθεί να προκαλέσει μια έντονη συζήτηση μεταξύ των συμμαθητών του, ακόμη και αν το θέμα (η άλγεβρα, για παράδειγμα) δεν προσφέρεται για συζήτηση. Η σαΐτα από σελίδα βιβλίου που προσγειώνεται δίπλα σας, θα μπορούσε να είναι δικό του δημιούργημα. 
Ταύρος: Επιμελώς λαμβάνει σημειώσεις, ενώ κάθε λίγο διαμαρτύρεται για την έλλειψη δομής στην τάξη αυτή: οι κουρτίνες είναι άχρωμες και ο πίνακας είναι βρώμικος. Επίσης, δεν σταματά να σιγομουρμουρίζει ότι ο καθηγητής τους έβαλε πολλά να διαβάσουν ή ότι τους έβαλε τεστ την περασμένη εβδομάδα, ενώ είχε υποσχεθεί το αντίθετο.

Δίδυμος: Ξέρετε το πρόσωπο που κάνει ένα σωρό ερωτήσεις και προλογίζει την καθεμιά με 10 λεπτά προσωπικών ιστοριών; Ε, ναι αυτός είναι ένας Δίδυμος! Επίσης στην ώρα του μαθήματος καταπονεί με διάφορους τρόπους τη καρέκλα που κάθεται…

Καρκίνος: Καθισμένος στη μέση ή κάπου στο πίσω μέρος, προσπαθεί να μείνει μακριά από το ραντάρ του καθηγητή, ώστε να μην τον καλέσουν σε οποιαδήποτε συζήτηση ή ερώτηση. Θα φαίνεται ήρεμος, αλλά εσωτερικά νιώθει ανασφαλής για την ικανότητά του να μιλά μπροστά σε όλους.

Λέων: Πάντα ο showman της τάξης, καθώς τις πιο σημαντικές στιγμές έχει τον τρόπο να τραβά τα βλέμματα πάνω του με ανέκδοτα ή επιδείξεις γενναιοδωρίας και θάρρους, μετατρέποντας ακόμη και την πιο βαρετή διδασκαλία σε μια παράσταση που κάνει όλη την τάξη να σκάει στα γέλια.

Παρθένος: Οργισμένος και με τελειομανία σημειώνει με έμφαση τις λεπτομέρειες, τα αριθμητικά αθροίσματα με χρωματιστά στυλό, ένα για κάθε διαφορετική υποκατηγορία. Επανειλημμένως, ζητά διευκρινίσεις για όλα τα θέματα, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα ξαναγίνει το μάθημα και είναι εκείνος που θα ζαλίζει τον καθηγητή, την ώρα του διαλείμματος, για το πώς έγραψε στο τεστ.
Ζυγός: Κουβεντιάζει την ώρα του μαθήματος με τους συμμαθητές τριγύρω του για τα πάντα: από τους μέτριους βαθμούς μέχρι τι σχέδια έχει για το Σαββατοκύριακο, ενώ ταυτόχρονα παίρνει την τρίτη προειδοποίηση από τον καθηγητή να σταματήσει και να δώσει προσοχή.

Σκορπιός: Καθισμένος προς τα πίσω, παρατηρεί και ακούει. Μπορεί να μην ακούς μιλιά από αυτόν, μέχρι τη στιγμή που παίρνει το λόγο, αφήνοντας τους άλλους έκπληκτους από την βαθυστόχαστη και ισχυρή άποψη του. Σίγουρα όμως, οι πάντες θα ακούσουν προσεκτικά τι έχει να πει.

Τοξότης: Δεν έχει σημασία το θέμα, ο Τοξότης έχει πάντα κάτι να
προσθέσει: ένα γνωμικό, μια ρήση, μια φιλοσοφία σε κάθε μάθημα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να κάθεται ήσυχος σε ένα θρανίο, αλλά με βάση το πόσο μιλάει και το πόσο σίγουρος είναι, θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει το δάσκαλο.

Αιγόκερως: Καθισμένος κοντά στην έδρα, έτσι ώστε να μην χάσει κουβέντα και να καταγράψει κάθε λέξη, σημειώνοντας τα υπέρ και τα κατά. Θα γίνει αναπόφευκτα ο αγαπημένος μαθητής του καθηγητή.

Υδροχόος: Δεν μπορεί να αντισταθεί να μην παίζει το συνήγορο του διαβόλου, ειδικά αν εμπλέκεται ένας δογματικός και στενόμυαλος καθηγητής. Κάνει πάντα προκλητικές ερωτήσεις ή προσπαθεί να βρεθεί ένας τρόπος για να οδηγήσει την προσοχή όλων σε άλλη πλευρά του θέματος.

Ιχθύς: Χαζεύει και προσπαθεί να βασιλεύσει στην περιπλάνηση του μυαλού του. Μέχρι το τέλος του μαθήματος, μπορεί να μην έχει γράψει οποιαδήποτε σημείωση που να σχετίζεται με το θέμα του μαθήματος, αλλά μάλλον θα έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο αριστούργημα. Στο μυαλό του…
Ρένα Κολιοπάνου astrology

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια