Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο

Ετοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι της περιοχής
Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή της νότιας Ρόδου παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των αεροπλάνων που επιχειρούσαν μέχρι τη....

δύση του ηλίου.
Περίπου στις 8 το βράδυ έφθασε στη Ρόδο ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου.
Η φωτιά έχει φθάσει στο χωριό Βάτι και οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Μύλο ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο.
Σχέδιο εκκένωσης υπάρχει και για τους κατοίκους των περιοχών Γεννάδιου και Λαχανιάς καθώς η φορά των ανέμων κατευθύνει προς εκείνη τη περιοχή τη φωτιά.
Επίσης αρκετοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά έχουν αφήσει τα σπίτια τους, ενώ πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκοτεινιάσει την περιοχή μέχρι και τη Λίνδο.
Νωρίτερα η πυρκαγιά έκαψε ένα σπίτι στα περίχωρα του χωριού Άνστριος, ο ιδιοκτήτης του οποίου ευτυχώς απουσίαζε.
Οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν και δύο αποθήκες στο ίδιο χωριό, τις οποίες κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να σώσουν οι κάτοικοι, ενώ έγλειψαν και σπίτια στο χωριό Προφύλια.
Στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ οι άνεμοι που επικρατούν έντασης 8-9 μποφόρ δυσκολεύουν το έργο τους.
Με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κάνει έκκληση σε όσους διαθέτουν βαρέα οχήματα να σπεύσουν στην περιοχή και να συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια