Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κύπρος: Φάρμακα αμφίβολης προέλευσης

Φάρμακα αμφίβολης προέλευσης στα ταχυδρομεία
Εκατοντάδες φαρμακευτικά σκευάσματα, ενδεχομένως επικίνδυνα για την υγεία αφού διακινούνται στο διαδίκτυο χωρίς να έχουν ελεγχθεί, εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου σε ταχυδρομεία όλων των επαρχιών του νησιού, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης PANGEA VI.
Εκατομμύρια τέτοια φάρμακα έχουν....

εντοπιστεί παγκοσμίως, κατά τη συντονισμένη επιχείρηση PANGEA VI. Πρόκειται για φαρμακευτικά προϊόντα, η χρήση των οποίων προϋποθέτει συνταγογράφιση από γιατρό, όπως αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, ορμόνες με αναβολική δράση, προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία, ακόμη και αυστηρά συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα για διακοπή κύησης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επισημαίνουν ότι το 98% των διαδικτυακών φαρμακείων λειτουργούν παράνομα και ανεξέλεγκτα, χωρίς καμία εγγύηση ότι τα φάρμακα που πωλούν είναι αυθεντικά ή ότι δεν περιέχουν ουσίες, οι οποίες είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στην επιχείρηση PANGEA VI στην Κύπρο, συμμετείχαν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες, το τμήμα τελωνείων, το τμήμα ταχυδρομείων, το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, οι υγειονομικές υπηρεσίες και η αστυνομία, η οποία είχε και την ευθύνη συντονισμού.

Διενεργήθηκαν έλεγχοι στο Κέντρο Διαλογής Αλληλογραφίας, στα ταχυδρομεία δεμάτων Λευκωσίας, Λάρνακας Λεμεσού και Πάφου, καθώς και στις αποστολές δεμάτων, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Από τα 302 πακέτα που ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν ή κατακρατήθηκαν 7, τα οποία περιείχαν 1.447 τεμάχια φάρμακων, συμπληρωμάτων διατροφής και καλλυντικά συνολικού βάρους 10 κιλών.
ΑΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια