Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ισόβια κάθειρξη στο δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 34χρονο Γεωργιανό υπήκοο Δαυίδ Μουρτινέλι για την άγρια δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008.
Οι δικαστές έκριναν ένοχο με συντριπτική πλειοψηφία....

(6-1) τον 34χρονο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεχόμενοι ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισής του για αναγνώριση του ελαφρυντικού τού πρότερου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε επιπλέον τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα έδρας που άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή της εσχάτης των ποινών στον κατηγορούμενο, καθώς στην αγόρευσή του είχε χαρακτηρίσει εσφαλμένη την ποινή της 20ετούς κάθειρξης που επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Είχε μάλιστα περιγράψει τον κατηγορούμενο ως "επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα" και που συνειδητά "ήθελε να εξοντώσει με τον τρόπο που εξόντωσε το θύμα".

Η δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του ηθοποιού ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου πριν από δύο μήνες με την ισόβια κάθειρξη να απειλεί τον κατηγορούμενο, καθώς κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα έφεση υπέρ του νόμου με το σκεπτικό ότι δεν έπρεπε να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Απολογούμενος ο Δ. Μουρτινέλι δήλωσε μετανοημένος, ενώ επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ηθοποιό και πως το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να δεχθεί να του κάνει στοματικό έρωτα, γεγονός που τον έθιξε βαρύτατα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια