Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα πρότυπα της γυναικείας ομορφιάς

Ο Νοτιοαφρικανός φωτογράφος Mike Mike ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, φωτογραφίζει τα πρόσωπα των κατοίκων και επεξεργάζεται τις φωτογραφίες για να προκύψει ο μέσος όρος των γυναικών, που αποτελείται από χιλιάδες φωτογραφίες.
Εισήγαγε τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται The Faces Of Tomorrow (Το πρόσωπο του αύριο).
Ταξιδεύοντας στον κόσμο....

φωτογράφισε ξένους από 40 διαφορετικές χώρες, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή επεξεργάζεται τις εικόνες της ομάδας τους και σημείωσε τις ομοιότητες.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι όλες οι γυναίκες οποιασδήποτε εθνικότητας είναι όμορφες.
Υπάρχουν, βέβαια, και περιφερειακές διαφορές όσον αφορά το σχήμα του προσώπου, το χρώμα του δέρματος και άλλα χαρακτηριστικά.
Αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους είναι μελαχρινές.
Ο Mike εξηγεί: "τα ξανθά μαλλιά δεν κατέχουν δεσπόζουσα θέση.
Είναι πιθανό να βρείτε τουλάχιστον 70 ξανθιές σε 100 άτομα. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να επιτευχθεί όμως μόνο στην Ισλανδία.
Η ιδέα του έργου ήρθε, όταν ζούσε στο Λονδίνο: «Καθισμένος στο μετρό, ξαφνικά αναρωτήθηκα πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι υπάρχουν γύρω - Σομαλοί, Ινδοί, Αμερικανοί, Σκανδιναβοί, και δεκάδες άλλες εθνικότητες που συναγωνίζονται για τη θέση τους στην πόλη. "Ποιος είναι τυπικός Λονδρέζος;" Και σκέφτηκα ότι θα ήταν μεγάλη υπόθεση να συνδυάσω όλους αυτούς τους ανθρώπους και να δούμε ποιος μοιάζει με έναν τυπικό Άγγλο, και τι θα γίνει στο μέλλον.
Σε διάφορες χώρες:
01-the-sydney-super-composite
Λονδίνο
Παμπλόνα, Ισπανία































ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια