Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ξυλόκαστρο

Το όνομά του μια ιστορία που υπάρχει από την εποχή της Φραγκοκρατίας.
Χτίστηκε τότε, το 1260 περίπου, ένα κάστρο όπου λειτουργούσε ως παρατηρητήριο για τις γύρω περιοχές αφού είχε μεγάλη ορατότητα στον Κορινθιακό Κόλπο.
Ο μικρός παράδεισος του νομού Κορινθίας.
Το 1402 καταστράφηκε από έναν μεγάλο σεισμό, σήμερα υπάρχει....

ως ανάμνηση στο όνομα της σημερινής πόλης, Ξυλόκαστρο, ένας σύγχρονος οικισμός που συνδυάζει τις κοσμοπολίτικες ανέσεις της πόλης με την απλότητα των παραδοσιακών χωριών.
Μια σπάνια γεωλογική ποικιλομορφία που κάνει τον Δήμο Ξυλοκάστρου να ξεχωρίζει και να προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Σήμα κατατεθέν της πόλης ο Πευκιάς, ένα δάσος που καταλαμβάνει περισσότερο από 240 στρέμματα τα οποία καλύπτονται από χαλέπιο, πεύκη, ενώ στην περιοχή φυτρώνουν ακόμη αγριοκάλαμα, κέδροι, λυγαριές, αλμυρίκια, μυρτιές, αφάνες και αρωματικό θυμάρι.
Ένα παραδεισένιο δάσος που ενέπνευσε μεγάλους καλλιτέχνες όπως
τον γνωστό σε όλους μας ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.
Μαγευτικές ακρογιαλιές βραβευμένες με τρεις γαλάζιες σημαίες, ιδανικές για θαλάσσια σπορ όπως jet-ski, wind-surfing, ψάρεμα, κανό, θαλάσσιο ποδήλατο.
Ένα γραφικό μέρος με μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες στην παραλία με παραδοσιακούς μεζέδες και θαλασσινά.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φρέσκο ψάρι του κορινθιακού, όπως σαρδέλα, γαύρο. αθερίνα, γόπα κ. α.
Στο κέντρο της πόλης, αξίζει να επισκεφτείτε τον ναό του Αγίου Βλάση, ο μητροπολιτικός ναός του δήμου, ο οποίος χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα με θαυμάσιες βυζαντινές τοιχογραφίες τους Σπύρου Βασιλείου, Άγγελου Αστεριάδη και Φώτη Κόντογλου.
Σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου από το κέντρο του Ξυλόκαστρου, θα συναντήσουμε τον επιβλητικό ναό της Παναγίας της Φανερωμένης όπου ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του πηγάζει από τους κλασσικούς αρχαίους ελληνικούς ναούς.
Το Ξυλόκαστρο είναι ένας τόπος προικισμένος που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για κάθε γούστο, απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και ενδείκνυται για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις από την καθημερινότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια