Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρόνια πολλά, Ελένη!

Η σμέρνα η Έλενα έχει σήμερα τη γιορτή της και σκέφτεται να καλέσει στο θαλάμι της τις συνονόματες φίλες της απ όλα τα μέρη της Γης.
Θα κάνει ένα πάρτι για Ελένες!
Με τέτοιο μοιραίο όνομα είναι σίγουρη πως το πάρτι της θα έχει μεγάλη επιτυχία! Ουάου! 
1. Πρώτη και καλύτερη στο πάρτι της Έλενας, της σμέρνας έσκασε μύτη η Ελένη το σαμιαμίδι.
Η Ελένη το σαμιαμίδι ήρθε σερνάμενη λυγάμενη από τα βουνά του Ιράν και αριστοκράτισσα, καθώς δεν ήρθε με αδειανά χέρια. Αγόρασε στο δρόμο ένα μπουκέτο από πανέμορφες Ελένες.
Και εξηγούμαστε... Το μπουκέτο ήταν φτιαγμένο από σπάνιους λευκοκίτρινους κρίνους με το όνομα Ελένη, που ζουν μόνο στην κορφή της Αγίας Ελένης, στα βουνά της Καλιφόρνιας, και από τα επίσης λευκοκίτρινα τριαντάφυλλα Ελένες, γνωστά και ως ξυπόλυτα τριαντάφυλλα.

2. Επόμενοι καλεσμένοι ήταν οι Ελένες οι σαργοί, μεγάλες, τροπικές ψαρούκλες που κατάγονται από το νησάκι της Αγίας Ελένης στον νότιο Ατλαντικό, οι οποίοι κατέφτασαν σε κοπάδι.
Πριν σκάσουν μύτη, όμως, έκαναν μια παράκαμψη για να φέρουν μαζί τους και την Ελένη την αλόη, ένα σπάνιο τροπικό φυτό με ζουμερά, πρασινωπά φύλλα από τη μακρινή Μαδαγασκάρη, που, μακριά - ξεμακριά, δε θα έχανε με τίποτα το πάρτι!

Η επόμενη καλεσμένη ήταν ιδιαίτερη, η Ελένη το μανιτάρι, που μοιάζει με μικροσκοπική φωλιά πουλιού. Την Ελένη το μανιτάρι ανακάλυψε ο μυκητολόγος Haroid Broidie στα Βραχώδη Όρη του Καναδά και της έδωσε το όνομα της γυναίκας του Ελένης. Έτσι κόλλησε κι αυτή στο πάρτι!

3. Όταν μαζεύτηκαν όλοι οι καλεσμένοι και αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους και τραταρίστηκαν με πεντανόστιμα γλυκά και μνημόνευσαν το ακτινόζωο Ελένη, εξαφανισμένο μονοκύτταρο πλαγκτονικό οργανισμό που έζησε πριν από 56 με 37 εκατομμύρια χρόνια, ήρθε η ώρα για παιχνίδι.
Και ποιο καταλληλότερο παιχνίδι για ένα πάρτι για Ελένες από το "Η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει..."

4. Για "μικρή Ελένη" διάλεξαν τη μικρότερη Ελένη της παρέας, το κολιμπρί Ελένη, που είχε στο μεταξύ φτάσει. Το κολιμπρί Ελένη, με βάρος 1,8 γραμμάτια και μήκος 5 εκατοστά, είναι το μικρότερο πουλί του κόσμου. Έχει μέγεθος μεγάλης μέλισσας και αυγά μικρότερα από κόκκους καφέ! Και παρότι είναι ενδημικό της Κούβας, για τη σμέρνα Έλενα έκανε τη μεγάλη εξαίρεση.
Ταξίδεψε έξω από τον τόπο του, μέχρι τη Μεσόγειο, για να παίξει στο πάρτι της. Και αφού έπαιξαν οι Ελένες με την ψυχή τους και τελείωσε το πάρτι, ευχήθηκαν η μια στην άλλη: "Χρόνια πολλά ! Και του Χρόνου !" 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια