Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Πάρνηθα κινδυνεύει εξαιτίας των μπάρμπεκιου

Η Πάρνηθα κινδυνεύει εξαιτίας των μπάρμπεκιου, σήμα κινδύνου και για το Τατόϊ
Τον κίνδυνο να ξεσπάσει πυρκαγιά στην πολύπαθη Πάρνηθα εξαιτίας των ασυνείδητων που επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα την περιοχή για να κάνουν ...μπάρμπεκιου επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου.
Στο κείμενο, που υπογράφει....

ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Β.Κουτσαβλής, γίνεται λόγος για "πρωτοφανή ασυδοσία που τείνει να γίνει μόνιμο φαινόμενο" και ζητείται η άμεση παρέμβαση του Δασαρχείου Πάρνηθας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

"Καλούμε το Δασαρχείο να τοποθετήσει σε εμφανή σημεία του Κτήματος ενημερωτικές πινακίδες με τους κανόνες συμπεριφοράς που ισχύουν στις προστατευόμενες περιοχές. Το άναμμα φωτιάς, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των δύο ρευμάτων της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Χαλκίδας από αυτοκίνητα, μπορεί να προκαλέσει τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων μέσα στο δάσος, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία να λάβουν όλα τα μέτρα για την ασφαλή παρουσία των κατοίκων του λεκανοπεδίου στον συγκεκριμένο χώρο" αναφέρει στην ανακοίνωση.

Περίφραξη
Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοϊου ζητεί επίσης να τοποθετηθεί περίφραξη από το ανάκτορο ως το βασιλικό κοιμητήριο, προχωρεί στην σύνταξη μελετών αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων της περιοχής και έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες ενημέρωσης διεθνών οργανισμών για την ανάγκη προστασίας της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

"Δυστυχώς, πέρα από τα παραπάνω, δεν έχουμε κανένα άλλο δικαίωμα δράσης στον πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου. Αγωνιούμε γι αυτόν τον τόπο. Το Τατόι ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο εδώ και 10 χρόνια. Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας" σημειώνει ο κ. Κουτσαβλής.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια