Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

O Σκακιστικός Moρφωτικός Σύλλογος Ελευσίνας έγινε γραμματόσημο

Ο Σκακιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ελευσίνας εδρεύει στην οδό Ίακχου 19 (πρώην 6ο Δημοτικό Σχολείο), Τ.Κ. 19200, στην Ελευσίνα.
Η Ελευσίνα είναι μια πόλη ιδιαίτερη και αυτό γιατί είναι συγχρόνως αρχαία και σύγχρονη.  
Είναι ένα πρόσφορο  "ταμείο" συμβόλων και σημείων που συνθέτουν έναν φιλοσοφικό καμβά.
Η διαφορετική αντίληψη του χρόνου, οι αργοί ρυθμοί της....

ζωής και το έντονο μυθολογικό υπαρξιακό στοιχείο σε συνάρτηση με το φυσικό τοπίο οδηγούσαν κύρια στην πνευματικότητα και  όχι στον υλισμό.

Είναι ένας τόπος πνευματικού συμβολισμού,
που περιέχει όλα εκείνα τα νοήματα που ξεπερνούν τις εφήμερες κια επιφανειακές διαδικασίες, που σβήνουν τόσο εύκολα όσο και ανάβουν.Αποτελούν μια παρακαταθήκη άφθονων συμβολισμών πνευματικού περοεχομένου, στην οποία εμείς οι νεότεροι θα πρέπει να εγκύχουμε αν θέλουμε να συμβάλουμε στην πνευματική διάσωση και τη ροή του παρόντος και του μέλλοντος.

Σε αυτή την πόλη γονείς και πολίτες της Ελευσίνας, με μοναδική δύναμη τη θέλησή τους, θέλοντας να επενδύσουν τόσο στη δημιουργική όσο και στην πνευματική απασχόληση των παιδιών, ιδιαίτερα στις "δύσκολες" και "ανήσυχες" μέρες που ζούμε, δημιούργησαν τον Σκακιστικό - Μορφωτικό Σύλλογο Ελευσίνας. Κίνητρο αποτέλεσε η πόλη και τα παιδιά, δίνοντας έτσι τη δύναμη και την ευχαρίστηση για τη γέννησή του.Η κύρια δραστηριότητα του συλλόγου είναι η εκμάθηση και διάδοση του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος, του σκακιού.
 Μάλιστα ο σύλλογος, σε συνεργασία με τα ΕΛ ΤΑ, προχώρησε στη δημιουργία του 1ου Σκακιστικού Ελληνικού Γραμματοσήμου σε περιορισμένο αριθμό με θέμα το σήμα τους Συλλόγου και τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας το 2003.

Το site του συλλόγου είναι το sms-elefsinas και το mail το info@sms-elefsinas.gr
 Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε με τον κ. Λίτσα Δημήτρη στο 6974 272 444 ή την κυρία Καμακάρη Αικατερίνη στο 6945 744 832 .
Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Δευτέρα 5 με 8, Τρίτη 4 με 7.30, και Παρασκευή 7 με 9.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια