Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βρείτε πού καταναλώνετε το ρεύμα με μετρητές ενέργειας

Το πρωί για το μαγείρεμα βάζετε σε λειτουργία την κουζίνα για δύο ώρες, το απόγευμα παρακολουθείτε τηλεόραση τρεις ώρες, ενώ το βράδυ ανάβεται τον θερμοσίφωνα για μία ώρα και ταυτόχρονα κάνετε χρήση του κλιματιστικού.
Αλήθεια, γνωρίζετε πόσο ρεύμα καταναλώνετε σε καθημερινή βάση και ποιες συσκευές σας κάνουν να βάζετε το χέρι βαθιά στην τσέπη;....

Το πιθανότερο είναι ότι δεν είστε σε θέση να απαντήσετε με ακρίβεια. Αν όμως προμηθευτείτε μετρητές ενέργειας θα μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνετε.
Κάναμε έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζουμε λεπτομέρειες για την εγκατάσταση, την εφαρμογή και τη λειτουργία τους.
Οι μετρητές ενέργειας δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ενημερώνεται για τις ενεργειακές του δαπάνες σε πραγματικό χρόνο.
 Με άλλα λόγια, πληροφορούν τον χρήστη για την τρέχουσα κατανάλωση ενέργειας του χώρου (π.χ. του φωτισμού, των ηλεκτρικών συσκευών κτλ), για το κόστος αυτής, αλλά και για τις εκπομπές ρύπων (CO2).
'Ετσι ο καταναλωτής μπορεί να εκτιμήσει άμεσα το κόστος λειτουργίας των συσκευών του και να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές, ώστε να εξοικονομήσει ενέργεια και κατ επέκταση να μειώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένη μνήμη, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να πληροφορείται για το ιστορικό της κατανάλωσης ενέργειας ανά ημέρα, εβδομάδα ή μήνα.
Επίσης, έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με Η/Υ για τη μεταφορά των καταγεγραμμένων δεδομένων.

Ορισμένες από αυτές παρέχουν και πρόσθετες λειτουργίες, όπως οριοθέτηση μέγιστου ορίου κατανάλωσης ρεύματος με δυνατότητα ηχητικής ειδοποίησης σε περίπτωση υπέρβασης, ένδειξη θερμοκρασίας και υγρασίας του χώρου κτλ.
 Στα συν της χρήσης των μετρητών ενέργειας ανήκει και το γεγονός ότι δεν απαιτούν μόνιμη εγκατάσταση. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ενοικιαστές.
Το βήμα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια