Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

"Πράσινος" Βαλεντίνος

Το φετινό "Σ αγαπώ" στις 14 Φεβρουαρίου δε χρειάζεται να βλάψει τον πλανήτη!
Αν συμφωνείς, μπορείς, να εκφράσεις τα συναισθήματά σου σε εκείνους που αγαπάς επιλέγοντας μια από τις "πράσινες" ιδέες του Φον Γκαζόν.
"Αγάπη" από τη γειτονιά σου:
Αν σκοπεύεςι να αγοράσεις δώρο για ένα αγαπημένο πρόσωπο, προτίμησε ένα κατάστημα κοντά στο σπίτι σου - με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζεις την τοπική οικονομία.

* Δώρο "εμπειρία"
Αντί για "αντικείμενο": καιρός να πρωτοτυπήσεις! Αντί για ...αρκουδάκια ή μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς, προτίμησε να προσφέρεις ένα εισιτήριο.
Ιδέες: Σινεμά, ποδόσφαιρο, ζωολογικός κήπος, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο "Κέντρο της Γης", Πλανητάριο κ.α.

*    Μακριά από "τοξικά" δώρα:
Αρώματα, αφρόλουτρα, λίπγκλος και οτιδήποτε....μυρίζει συνήθως, περιέχει τοξικές ουσίες. Σίγουρα δε θέλεις να εκθέσεις το αγαπημένο σου πρόσωπο σε επικίνδυνα χημικά, επομένως προτίμησε προϊόντα με φυσικά ή οργανικά συστατικά.

*    Λουλούδια....φιλικά προς το περιβάλλον:

Αν θέλεις οπωσδήποτε να προσφέρεις αυτό το κλασικό δώρο, πρόσεξε να μην έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά λιπάσματα. Εναλλακτικά, μήπως είναι καλή λύση ένα γλαστράκι εσωτερικού χώρου, που θα καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού και θα το ομορφαίνει όλο το χρόνο;
Το μπαμπού, για παράδειγμα, είναι μια καλή επιλογή, ενώ θεωρείται και σύμβολο τύχης.

*   "Πράσινες" κάρτες:
Τι πιο ωραίο από το να εκφράσεις γραπτά τις ευχές σου τη μέρα της αγάπης;
Ένα έξυπνο μήνυμα σε e-card ίσως είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς αποφεύγεις το χαρτί. Αν πάλι επιλέξεις την κλασική κάρτα, το οικολογικό χαρτί είναι προϋπόθεση. Οι χειροποίητες κάρτες από ανακυκλωμένο χαρτί, που μπορείς και μόνος σου να δημιουργήσεις, μάλλον αποτελούν την πιο όμορφη εκδήλωση της αγάπης σου.
Μην ξεχάσεις να κολήσεις πάνω ένα οργανικό γλειφιτζούρι ή μια καραμέλα.

* Σοκολάτα: Ναι, αλλά ....
Διάλεξε ένα προϊόν Δίκαιου Εμπορίου, οργανική, μαύρη σοκολάτα. Από την άλλη, στην περίπτωση που ο Άγιος Βαλεντίνος αποφασίσει να προσφέρει μια βόλτα σε όλη την οικογένεια, ο Φον Γκαζόν προτείνει χειροποίητο παγωτό!

* "Παλιό και αγαπημένο":
Ένα δώρο από δεύτερο χέρι έχει άλλη αξία. Ειδικά αν το επεξεργαστείς προσωπικά. Το παλιό σου τζιν μπορεί να γίνει ωραιότατη τσάντα. Η αγαπημένη σου κούπα με ευχές που θα γράψεις μόνος σου χρησιμοποιώντας ανεξίτηλο μαρκαδόρο γίνεται μολυβοθήκη.
Ένα μακό μπλουζάκι σου, αν το ζωγραφίσεις ή γράψεις σε αυτό με ειδικούς μαρκαδόρους, θα γίνει μοναδικό κομμάτι στην γκαρνταρόμπα κάποιου αγαπημένου σου.
Β.Χρυσοστομίδου/Ερευνητές

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια