Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιατί είναι καλό να είσαι single;

Η ζωή είναι πολύ μικρή για συμβιβασμούς σύμφωνα με την ειδικό περί σεξ και σχέσεων, τη συγγραφέα Emily Dubberley, η οποία μας αποκαλύπτει τα προνόμια του να είσαι σόλο και προσφέρει πρακτικές συμβουλές για τη ζωή των μόνων καθώς και τους λόγους για τους οποίους καθόλου δε θα πρέπει να μας απασχολεί το single status, ακόμα....

και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
«Ακόμα και αν ξέρεις πως επιθυμείς μια σχέση υπάρχουν περίοδοι στη ζωή του καθενός που το να είναι μόνος είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή» λέει. «Είτε συνέρχεσαι από μια μεγάλη σχέση, ταξιδεύεις, έχεις αφοσιωθεί στην καριέρα σου ή, απλώς, περνάς μια εγωκεντρική φάση η σχέση είναθ το τελευταίο που σου χρειάζεται».
Αν είσαι μόνη είναι πολύ πιθανό να νιώθεις πως ανήκεις σε κάποια μειοψηφία ανάμεσα σε ερωτευμένα ζευγάρια αλλά κάνεις λάθος, δεν είσαι μόνη. Η αύξηση κατά 30% της ενοικίασης σπιτιών μικρών, για έναν, δείχνει πως όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες ζουν εργένικη ζωή. Οι γυναίκες δεν είναι πια πρόθυμες να συμβιβαστούν με β’ επιλογής συντρόφους μόνο και μόνο για να δουν ένα δαχτυλίδι να στραφταλίζει στο δάχτυλό τους. Η Dubberley λέει «Σήμερα οι γυναίκες επιλέγουν να μείνουν μόνες και τα στάνταρς τους αυξάνονται. Παλιά οι γυναίκες πίστευαν πως όταν έφταναν τα 30 θα έπρεπε να παντρευτούν ή θα μείνουν γεροντοκόρες. Τώρα οι γυναίκες είναι πολύ πιο επιλεκτικές και δε φοβούνται να πουν ‘δεν τον θέλω γιατί είναι αλκοολικός ή επειδή έχει μπάκα και στήθος σαν γυναικείο’. Οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να συμβιβαστούν με όποιον να ναι μόνο και μόνο για να παντρευτούν»
Ακόμα και έτσι εκείνες που μόλις βγήκαν στην αγορά των singles ίσως να νιώθουν πολύ παράξενα αν μέχρι τώρα περνούσαν κάθε δευτερόλεπτο με το έτερον ήμισυ. «Το να είσαι σόλο είναι σαν να είσαι στιγματισμένος» λέει η Dubberley, «το να είσαι ζευγάρι μοιάζει ως η φυσική επιλογή. Μεγαλώνουμε με ιστορίες με πρίγκιπες και πριγκίπισσες που ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Ακόμα και η Barbie έχει τον Ken -αν και εύκολα μπορεί να αμφιβάλει κανείς για την επιτυχία της σχέσης της με έναν άνδρα χωρίς γεννητικά όργανα. Αλλά οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και το καλό νέο είναι πως ‘μια φορά και ένα καιρό υπήρχε ένας κόσμος στον οποίο αν ήσουν μόνη, κρινόσουν σκληρά και σου κολλούσαν την ταμπέλα της γεροντοκόρης. Τώρα υπάρχουν περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες, γυναίκες που αγοράζουν σπίτια. Υπάρχει, πλέον, η συνειδητοποίηση πως, ναι, μπορούν να ζήσουν μια ολοκληρωμένη ζωή και χωρίς τον Κύριο Τέλειο και ένα μωρό’. Απολαύστε το χρόνο σας ως single και θεωρήστε εαυτόν ‘ανάμεσα σε σχέσεις’. Όταν βρεθείς σε μακροχρόνια σχέση θα χάσεις αυτή την αίσθηση ελευθερίας κι αυτά τα μικρά πραγματάκια της καθημερινότητας που δε θα έχεις πια όπως πολύωρα sessions στη μπανιέρα ή το να μην τρέχεις να καθαρίζεις πίσω από έναν άλλον άνθρωπο».
 Απλά. Χωρίς πολλά λόγια...
Οι σκληροπυρηνικοί singles που έχουν συνηθίσει στον ‘εγώ εγώ εγώ’ τρόπο ζωής μπορεί να δυσκολευτούν όταν πάψουν να είναι μόνοι. Το να ξεκινήσεις να βγαίνεις με κάποιον μετά από μήνες ή χρόνια που έχεις περάσει σόλο μπορεί να σημαίνει μεγάλες αλλαγές. «Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε μια σχέση ένας μακροχρόνια single, ειδικά αν και το άλλο μέλος της σχέσης έχει υπάρξει σόλο για πολύ καιρό επίσης» λέει η Dibberley. «Είναι σημαντικό να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς και να είσαι προετοιμασμένος για μερικές αλλαγές στη ζωή σου όταν συναντάς έναν άνθρωπο. Αλλά αν πρέπει να συμβιβάσεις το χαρακτήρα σου μάλλον δεν είναι η καλύτερη δυνατή σχέση που μπορείς να έχεις. Ο νέος έρωτας μπορεί να είναι ακαταμάχητος αλλά μην κάνεις το λάθος να του αφιερώσεις 24 ώρες το 24ωρο. Στις αρχές της σχέσης σας καλό είναι να έχετε κάποιο περιορισμό στο χρόνο που περνάτε μαζί, μάξιμουμ δύο φορές την εβδομάδα, ας πούμε. Για να κρατήσει η περίοδος που μοιάζει με μήνα του μέλιτος περισσότερο αλλά και για να μην πανικοβληθείτε με τη σκέψη του ‘Ω Θεέ μου, ολόκληρη η ζωή μου άλλαξε σε μια μέρα».
Αν μένεις μόνος σου αρκετό καιρό δεν είναι ασυνήθιστο το να νιώθεις ευάλωτος ορισμένες φορές. Η Dubberley έχει μια πρακτική συμβουλή: έχε ένα τηλέφωνο, σταθερό, στην κρεβατοκάμαρά σου, ώστε αν ακούσεις κάποιο παράξενο θόρυβο μέσα στη νύχτα να τηλεφωνήσεις σε κάποιον. Βάλε μια κλειδαριά στην κρεβατοκάμαρά σου ώστε να νιώθεις ασφαλής. Ξέχνα τα κατεψυγμένα φαγητά για έναν.
Αγόρασε ψυγείο και φτιάξε μαγειρευτά φαγητά στη στιγμή, ακόμα και σε μονή μερίδα.
Αν μένεις μόνος σου αρκετό καιρό δεν είναι ασυνήθιστο το να νιώθεις ευάλωτος ορισμένες φορές. Η Dubberley έχει μια πρακτική συμβουλή: έχε ένα τηλέφωνο, σταθερό, στην κρεβατοκάμαρά σου, ώστε αν ακούσεις κάποιο παράξενο θόρυβο μέσα στη νύχτα να τηλεφωνήσεις σε κάποιον. Βάλε μια κλειδαριά στην κρεβατοκάμαρά σου ώστε να νιώθεις ασφαλής. Ξέχνα τα κατεψυγμένα φαγητά για έναν. Αγόρασε ψυγείο και φτιάξε μαγειρευτά φαγητά στη στιγμή, ακόμα και σε μονή μερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια