Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρωτοφανείς χιονοπτώσεις στην Ιαπωνία

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Ιαπωνία προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ακόμα και στις μεγαλουπόλεις της χώρας.
Ειδικότερα, περισσότερες από 500 εσωτερικές πτήσεις, καθώς και δεκάδες δρομολόγια τρένων έχουν ακυρωθεί, ενώ....

έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα σε αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας με δεκάδες τραυματίες.
Η πόλη Γιοκοχάμα, που αποτελεί ουσιαστικά προάστιο του Τόκιο, έχει σκεπαστεί από ένα στρώμα χιονιού περίπου 12 εκατοστών ενώ στην ίδια την ιαπωνική πρωτεύουσα το ύψος του χιονιού φτάνει τα 10 εκατοστά.
Στην επαρχία Καναγκάουα περίπου δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε διάφορα ατυχήματα, κυρίως διότι γλίστρησαν κι έπεσαν.
Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε δρόμους στο Τόκιο και αλλού, ενώ και τα οχήματα των υπηρεσιών αρωγής αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις τους. Σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους η μία ή ακόμα και οι δύο κατευθύνσεις έχουν κλείσει.
Στα πεζοδρόμια στο Τόκιο οι πολίτες πάσχιζαν να βαδίσουν λόγω του χιονιού και του αέρα, παλεύοντας να συγκρατήσουν τις ομπρέλες τους που αναποδογύριζαν.
Από τη σφοδρή χιονόπτωση επλήγη και η περιοχή Τοχόκου, που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση ακραίων καιρικών φαινομένων όχι μόνο εξαιτίας του χιονιού αλλά και των ισχυρών ανέμων, 70 ως 110 χιλιόμετρα ανά ώρα και ριπές που ξεπερνούν τα 150 χ.α.ώ. σήμερα και στην διάρκεια της νύχτας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια