Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διπλασιάστηκε η χρήση υπνωτικών λόγω κρίσης

Τα πολλά χρέη φέρνουν κακό ύπνο.
Και μπορεί οι Έλληνες να έχουμε χάσει τον ύπνο μας εδώ και χρόνια, να όμως τώρα που και οι βορειοευρωπαίοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται… στο κρεβάτι τους, ότι τους πλησιάζει κι εκείνους η οικονομική κρίση.
Γερμανοί νευρολόγοι διαπιστώνουν....

ανησυχητική αύξηση, που αγγίζει τα όρια της κατάχρησης, στη λήψη υπνωτικών χαπιών.
Όπως προκύπτει από διεθνές συνέδριο νευρολογίας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κάσελ της Γερμανίας, τα προβλήματα της αϋπνίας, συνδεδεμένα με φόβο και κατάθλιψη εξ΄ αιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν αυξηθεί κατά 20% τον τελευταίο χρόνο.
Κατά συνέπεια, έχει αυξηθεί και η κατανάλωση υπνωτικών χαπιών.
Ακριβή στοιχεία για την Ελλάδα δεν υπάρχουν, εντούτοις η εκτίμηση κάνει λόγο για διπλασιασμό στις πωλήσεις υπνωτικών χαπιών από τα φαρμακεία, με ή χωρίς συνταγή νευρολόγου.
Αν και οι οδηγίες από τους ευρωπαϊκούς ιατρικούς συλλόγους, σε ότι αφορά την συνταγογράφηση των υπνωτικών χαπιών, είναι πάρα πολύ αυστηρές, εντούτοις- εξ΄ αιτίας της…νευρικής κρίσης που έχει επιφέρει η οικονομική δυσπραγία σε εκατομμύρια Ευρωπαίους- οι συνταγές για υπνωτικά χάπια δίνονται όλο και πιο εύκολα.
Άλλωστε, οι οικονομικά πιεσμένοι πολίτες που έχουν χάσει τον ύπνο τους, μπορούν να τα προμηθευτούν εύκολα και μέσω διαδικτύου.
healthpress.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια