Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

,
Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος και αυτού του χρόνου.
 Ένας χρόνος αρκετά δύσκολος για όλους μας, όμως όσο κι αν περάσαμε αυτό το χρόνο, και όσο κι αν μας έχει επηρεάσει όλους η οικονομική κρίση, οφείλουμε να....ανασυνταχθούμε, έτσι ώστε να προσφέρουμε θαλπωρή στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους.

Δεκέμβριος λοιπόν, ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου.
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε όλοι τη διάθεσή μας και να ντύσουμε το σπίτι μας με τη γιορτινή του "αμφίεση".
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι δύο από τις πιο λαμπρές και χαρούμενες γιορτές. Για να δημιουργήσουμε γιορτινή ατμόσφαιρα δεν αρκεί απλά να αγοράσουμε δώρα, να καλέσουμε κόσμο στο σπίτι και να μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο, πρέπει να φροντίσουμε να διακοσμήσουμε το χώρο μας ανάλογα.

Όλα είναι εξαιρετικά απλά. Το να μετατρέψετε το σπίτι σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι είναι πανεύκολο πράγμα, και για να γίνει αυτό, δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε αγοράζοντας ακριβά στολίδια και διακοσμητικά στοιχεία.

Οι τάσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση:
*    Ξύλο, φυσικά υλικά, ζεστά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα χρώματα και γενικά στροφή στην παράδοση. Τα κυριότερα χρώματα των Χριστουγέννων είναι το κόκκινο και το πράσινο. Με τις διάφορες συνθέσεις, είτε αγορασμένες είτε φτιαγμένες από τα χέρια σας, μπορείτε να στολίσετε την κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Απλά θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη το συνολικό στυλ και είναι σημαντικό όλα τα στοιχεία του ντεκόρ να ταιριάζουnε μεταξύ τους, όχι μόνο στο στιλ αλλά και στο χρώμα.
*    Στην πιo μοντέρνα εκδοχή της η φετινή διακόσμηση θυμάται τα παιδικά μας χρόνια. Ξυπνά αναμνήσεις. Το σπίτι μυρίζει από το ψήσιμο των γλυκών, το ξύλο αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο και ίσως το χριστουγεννιάτικο δέντρο να ξαναγίνει στολισμένο καράβι.

*    Αν έχετε παιδιά παίξτε με χειροτεχνίες. Μπορείτε να κόψετε σε χοντρό χρωματιστό χαρτόνι χριστουγεννιάτικα σχήματα και να κολλήσετε επάνω του χρυσόσκονη ή κρυσταλλιζέ ζάχαρη που δίνει μια μοναδική γυαλάδα ή φιλοτεχνήστε τα με μικρά κομμάτια υφάσματος.
*    Κοιτάξτε γύρω σας. Ακόμη και οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι στολισμένες με χειροποίητα διακοσμητικά, παιχνίδια και πολύ κόκκινο. Η επιστροφή του χειροποίητου είναι κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι ένας ωραίος τρόπος να ασχοληθείτε με τον χώρο σας και να "δουλέψετε" γι αυτόν, φτιάχνοντας στεφάνια και στολίδια για το δέντρο σας, μόνοι σας!

*    Δημιουργώντας καλλιτεχνικό χάος, βάλτε παντού διάφορες κούτες τυλιγμένες με πολύχρωμα χαρτιά. Προσπαθήστε να τυλίξετε την κάθε κούτα σε διαφορετικό χαρτί περιτυλίγματος (χρώμα και υφή).

*    Οι μικρές διακοσμητικές λύσεις που κινούνταν τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ λευκού και μαύρου αποτελούν παρελθόν. Τα Χριστούγεννα είναι και πάλι εδώ, έτσι όπως τα θυμόμασταν.
*    Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να διακοσμηθεί με παλιά στολίδια της γιαγιάς, με καινούργια πλαστικά ή με αυτά που μπορείτε να φτιάξετε εσείς από ύφασμα, φτερά και χάντρες.
Για τα παιδάκια μπορείτε να κρεμάσετε μικρούλια στολίδια ή φαγώσιμα όπως καραμέλες, σοκολατάκια ή καρύδια και κάστανα τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.

*    Αξιοποιήστε καραμέλες και ζαχαρωτά για να διακοσμήσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

*    Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε να προμηθευτείτε από την αγορά κάποια προϊόντα κατευθυνθείτε στην οδό Ανθέων (στα κάτω Πατήσια). Εκεί θα βρείτε μεγάλα καταστήματα με είδη διακόσμησης σε πολύ χαμηλές τιμές.
Για ένα ξεχωριστό γιορτινό τραπέζι
*    Αγοράστε γκι. Ξεκολλήστε από πάνω του τους κόκκινους καρπούς και σκορπίστε τους πάνω σε ένα λευκό τραπεζομάντιλο.

*   Δημιουργήστε συνθέσεις με ρόδια, γκι και κεριά.

*   Πάρτε πορτοκάλια, κολλήστε πάνω κομμάτια γαρύφαλλο και τοποθετήστε τα επάνω στα καλοριφέρ: θα ανακαλύψετε ένα μοναδικό φυσικό αρωματικό χώρου.

*   Βάλτε μέσα στα γυάλινα βάζα, που έχετε, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και τοποθετήστε τα σε διάφορες γωνίες του σπιτιού.
Να θυμάστε πάντα ότι η πρώτη εντύπωση μετράει.
Κρεμάστε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι στην είσοδο της πόρτας σας, όχι μόνο για ...να το βλέπουν οι γείτονες, αλλά για να υπενθυμίζετε και στον εαυτό σας πως οι γιορτές είναι εδώ!
Επιπλέον, με το στεφάνι βάλετε στο κλίμα και τους καλεσμένους σας και τους φτιάχνετε τη διάθεση πριν ακόμα μπουν για να απολαύσουν αυτά που  τους προετοιμάσατε.
Ατμόσφαιρα.
Ανάψτε πολλά κεριά και φτιάξτε ατμόσφαιρα με τη ζεστασιά που δίνουν.
Δώστε πολύ προσοχή στο που τα τοποθετείτε, και αφού βεβαιωθείτε πως είναι σε ασφαλές σημείο σκεφτείτε αν θα έχετε μικρούς επισκέπτες που μπορεί να θέλουν να τα ...εξερευνήσουν.
Αγοράστε και μερικά αρωματικά, π.χ. με άρωμα κανέλα ή και βανίλια για να δώσετε έξτρα γιορταστικό κλίμα στο χώρο σας.
Τέλος, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε ρόδια, για το γούρι.
Όποιος σας κάνει ποδαρικό, ακόμη κι αν κάνετε εσείς οι ίδιοι, θα πρέπει να πετάξετε το ρόδι κατά την είσοδο στο σπίτι, για το καλό του νέου έτους!

Καλές γιορτές να έχουμε!
a.theodd@yahoo.com
Αρχιτέκτων εσωτερικού χώρου
My Home

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια